Hiç bir kusuru yok kuzum
Sende bizim bir kardeşimiz
İçini dök burda canım
Kendine kapanma
Sana bizden,bizede senden yakın hiç kimse yok
İçim ısındısizler bırda yazarken ben içimde hissettim o kadar aynı ki yaşananlar hisler Belki birçok akraba arkadaştan çok daha iyi anlarız birbirimizi Çok iyi biliyorum

Selamlar herkese,

her ne kadar genlerimi aktarmanın anne olmakla ilgisi olmadığını düşünsem de yumurta donörü kullanırsam
bebeğime benden neler geçeceğini merak ettiğim için internette araştırma yapıyordum ve
son araştırmaların sanılanın aksine taşıyıcı anneyle bebek arasındaki genetik ilişkinin sanılandan fazla olduğunu gösterdiğini okudum. Bulduğum yazıda şöyle diyor:

"Dr. Carlos Simon, 2015 yılında, kendisi ve meslektaşları benzer bir insan etkisine işaret eden fareler üzerine çığır açan bir çalışma yayınladı ; donör yumurtalarını kullanan annelerin, genetik materyallerinin bir kısmını çocuklarına endometrium sıvısı yoluyla geçirebiliyorlar.

Anne rahminde salgılanan MicroRNA'lar olarak bilinen moleküller, anne ile büyüyen fetüs arasında bir iletişim sistemi görevi görür. Dr. Simon, "Endometriyal süt embriyoları besler, ancak aynı zamanda gen regülasyonunda da rol oynar" diyor.

MikroRNA'ları, endometriyal süt yoluyla annenin genlerinden gelişen embriyoya bilgi aktaran ve genlerinin ifadesini düzenleyen küçük uzay gemileri olarak düşünün. "Bu epigenetik etki, gebe kalma anında gerçekleşmeye başlıyor" diyor. Simon. "Mikro RNA'yı çıkarırsanız, bu düzenleme ortadan kalkar."

Ancak bu, bebeğinizin nasıl görüneceğinden daha fazlasıdır. Dr. Simon, bunun, hastalıkların başlangıcı da dahil olmak üzere, bir annenin (veya taşıyıcı annenin) sahip olabileceği her etkinin başlangıcı olduğunu söylüyor."

Yazının orjinal linki şu: Using Donor Eggs? Your Body Is Still Influencing Your Baby's Genes - Rachel Lehmann-Haupt

Burada da paylaşmak istedim. Dediğim gb bence anne olmak için gen konusu hiç önemli değil hatta karnında taşımak bile önemli değil, bir kadını anne yapan (bana göre) ne kan bağı ne de hamileliktir, sadece verdiği emektir. Ama insan yine de detayları merak edip her şeyi bilmek istiyor. :)

Tüm kalbimle hepimize sağlıklı, hayırlı evlatlar diliyorum!

Memnun kaldiniz mi
Walla memnun kaldim doktorumdanda asistan kiz Hazal hanimdanda cok ilgilendiler.hoc bir sorum cevapsiz kalmadi.bide olumlu sonuc almak en buyuk memnuniyet.ilk kez denedik biz kibrista transfer sonrasi 4.gunde idrarda pozif gördüm sonra erken ama hemen kan baktirdim ardada bhcg hormnun azcda olsa yukselmisti.simdi yarin kan vericem 10. Gun yarin iinsallhtutunmustur.rabbim bana ve burdaki tum arkadaslarima nasip etsin

Kıbrısa giden arkadaşlar, aynı gün gidip dönsekte karantina otel ücretini ödemek zorunlu mu biliyor musunuz?
Evet canım 10 günlük karantina ücreti iki 4500 tl falan ama on gün kalmak zorunda değilsin ben dün merkezle konuştum yeni karar çıkmış galiba 2gün kesin karantina da kalıyorsun sonra tedavi ye başlanıyormuş ben iki günde gidip gelmeyi planlıyordum o dört güne çıktı inş şu hastalık biter de bu dertlerden kurtuluruz

Insallah canim hersey istedigin gibi olurdualarimiz seninle.insallah degerlerin yukselmistir . amin rabbim herkesin yuzunu guldursun insallah.

Bu pandemi donemi herseyi altust etti yaaa insallah kurtuluruz

arkadaşlar içinizde Batuma gidecek olan var mı
Canım kardeşim ben kieve yolcuyum
Ordan haberler getiricem
Az önce Andreyle konuştum beni orda doktorlar geniş kapsamlı müayine edicekler ve belki adetliyken bile görmek isterler
Belki histeroskopi bile yapa bilirler
Çünkü 13 donasyon denemesi az değil
İnşallah güzel haberle dönerim

Evet zorunlu
Ama aynı gün dönemesimiz,çünkü kıbrısa girerken pcr testi alınıyor
Onun sonucuda 8-10 saat sürüyor
O süreçte kapalı odada bekliyorsunuz
Kıbrıs havaalanında mı 8-10 saat bekletiyorlar test sonucu için Türkiyeden 72 saat öncesnde yapılan pcr testi türkiyedeki havaalanı için mi geçerli?

canım sen güzel haberler ile dön senin için çok istiyorum

Ben menopoza girmedim
Yumurtalarda folliküller oluşuyor
Progesteron yetmezliyinden kist oluşuyor
Dr tarlusal tavsiye etti
Benim durumda su sekilde oluyor, folikul var ama fsh cok yuksek oldugu icin ve sanirim yumurtlama da olmadigi zaman adet gecikiyor. Bu tur zamanlar icin progesteron kullanimi gerekiyor ki adet kanamasi baslayabilsin.
Gecen aya kadar hep cyclo kullandirildi, gecen ay cyclosuz denedim. Adet dongusu 27.gunde oldu , yumurtlama oldugu soylendi.fakat kanama miktari hem cok az hem de koyu idi. Muayenede endo. ince oldugu icin kanamanin boyle oldugu belirtildi. Acaba progesteron destegi alinmali mi?

Yeni karar mi alinmis?
Uygulama, gittigniz gun pcr testi alinip sonuc ciktiktan sonra ozel izinle merkeze gidis serbestti. Su anda farkli mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…