özellikle transfere gidecek arkadaşlar ,
transferimin 5 .gün embriyosu olmasını istiyorum, denemek istiyorum çünkü hep 3.gün denendi ve olmadı .ama irem hn .ısrarla farketmiyor diyor .
sizler ısrar mı ettiniz .nasıl karar verdiniz .
dr mu karar verdi .neden 3 gün ısrar ediyorlar.
napmalıyım.
bir akıl verirmisiniz.
artık son turlar bu benim yaşım itibariyle şansa bırakmamalıyım ince eleyip sık dokumalıyım di mi

canim, ne demek 5. gün ve 3. gün embyroda fark yok........ay sinirlendim burda ya....irem hanimi cok severim, ama bu konuda o zaman hic mi hic bilgisi yok!!! dünyalar kadar fark var güzelim!! üstüne basarak 5. gün embyro iste!! embyrolari döllendikten sonra genelde yüzde 30% dan fazla embyro 5. gün asamaya kadar gelemiyor zaten....5. gün en iyi gelismis embyrolar - blasto deniliyor - secilip yerlestiriliyor!!!!!

bak güzelim sana tavsiyem sen bunu Dr. Firdevs Hanimla görüs!! ben kibrisa gitmeden, özellikle 5. gün embyrosu istiyorum yoksa yaptirmiyoruz dedim, biz 6 kez kendi yumurtamla tüp bebek denedik, artik en iyi sartlar olusturup donasyon deniycegiz dedik, ta yurdisindan geliyoruz bu kadar zahmet cekiyoruz diye diye, tamam denildi ve bana 5. gün embyrosu transfer edildi.

biliyormusun embyrolar zaten 3. günden sonra spermin asil genetik devreye girdigi icin, 3. günden sonra belli oluyor yasama gelisme sansi varmi yokmu diye!!!

Son düzenleme:

Bende doktor kendisi 5. Gün transferi dedi.
Ama spremde %20 dna hasarı var. Pgt için zaten 5. Güne gelmesi lazım.
Son konuşmada irem hn zaten dna hasarı var pgtyi pek önermiyoruz dedi.
Berk beyde o zaman aynı şeyi söylemişti.
5. Gün transferi diye.
Bence firdevs hn ve irem hn oartak birr mail at sor!!

Canım Efsune. Fb li ve Shantiiii ve tüm diğer arkadaşlarım

Biraz uzak kaldım forumdan şu sıralar yoğunluğum başka alanlara kaydığından olabilir veya malum çocukların kış hastalıkları . Her neyse hakkımdaki olağanüstü güzel yorumlarınızdan dolayı neredeyse utandım ve mutlandım Şimdi bazı arkadaşların morale ihtiyacı var biliyorum Özellikle fb li ve EfsuneDüşünsenize Forum yöneticisi 2 yıldan sonra start aldı Çok heyecanlı Adrenalin top ) Ben onu bunu bilmem bu forumda rahat olan , pozitif olan ve Yaradandan dileğinden yüzde 80 emin olan arkadaşlar neredeyse ilk denemelerinde bebişlere kavuşuyorlar. Kaygılanmayı aklınızn ucundan bile geçirmeyin derim ben Birde hergün theme song sizi harekete geçirecek en sevdiğiniz şarkıları dinlemeyi dansetmeyi hiç olmazsa yürüyüş yapmayı Efsunenin dediği gibi bebeğinizle günlerinizi hayal etmeyi de unutmayın Şöyle yapın böyle yapın meslek yüzünden kusura bakmayın En iyisi Gülce bebekten bahsedeyim kaygılarınıza su serper Gülce bebek 1 yaşında . Kıbrısa gidişim dün gibi. Naz yapıyor cilve yapıyor utanmayı biliyor. Yabancı bir yerde kucağımdan inmiyor Bakıcıya bırakırken hergün arkamdan ağlıyor Hiç bana benzemiyor ne huy ne de tip olarak ama bu olay aklımın ucundan bile geçmiyor Size de böyle olacak anniii diye size doğru paytak paytak yürümeye kalkınca aklınızda hiçbir soru işareti kalmayacağından eminim Bu acaba kaygılarınız içindi. Diğer dr klinik vs kaygılarını da Yaratıcıya teslim olarak yenebilir insan ya da doğa da diyebilirsiniz. Dediğim gibi tıp herşeyi yapsa da bir sınır var ondan ötesinde neler olduğunu bilmediğimiz için kısmet diyeceğiz. Yani bu aşamada dr a teslim olup olayı fazla tırtıklamadan rahat ve realx bir şeklide o masada uzanmak yapılacak en iyi şey Tam o anda kasılmamanız için dua okuyabilirsiniz veya en sevdiğiniz tatil yerinde bebişinizle sizi hayal edebilirsiniz Ya da seneye bebişle bir Kıbrıs Böyle şeyler Ama eminim tüm olumlu arkadaşlarım başaracak .
Bu arada üçüz haberi alan arkadaşımı da tebrik ederim Ben bu yaşımda reduksiyon yaptırmazdım diyebiliyorum ama anne ve baba 28 yaşında Artık onlar karar verecek ama sanırım yaptıracak gibi. Hayırlısı olsun Yaş denilince bazen torununuz mu sorusuyla karşılaşınca hiç sıkılmadan ' insan böyle bir soruyu nasıl sorabilir akıldan geçse de sorulur mu ne kaba bir hareket ' diye fırçayı veriyorum en çok bu patavatsızlığa kızıyorum Öğrensinler zarif olmayı diyorum

Arkadaşlarım size başarılar yine görüşürüz

Papatya40 ne güzel seni aramızda görmek.
Yazdıklarının hepsine cani gönülden kayılıyorum..
Gülce bebeğe anneli babalı uzun ve sağlıklı bir hayat diliyorum..

Diğer insanların nedediğini dert edenler aslında kendi kaygılarını yansıtarak başkaları diyor diye sunuyorlar. Ve kendilerinin hissettikleri suçluluk duygusuna kılıf buluyorlar . O dedi diyip.. Ohhhop suçlu karşı taraf. Ve hemen mazlumu oynayarak kendini acındırmak.. Ve hayatta alması gereken sorumluluktan şık bir kaçış sağlama..
Buna yansıtma deniyor.
Bilinçdışı bir durum.

Kimin ne dediğinin hiç bir önemi yok eğer ki """" Sen kendinden emin olur ve ne yaptığın biliyor ve yaptığına inancın tam olarak varsa"".

Sevgiyle kal

Papatyam,
Yine her zamanki gibi pozitif ve enerji dolusun.....
Foruma ilk kaydolduğumda donasyon düşünüyordum ama kafamdaki çelişkileri silmem ve kararlılığım senin sayende oldu...
Şu patavatsızlık konusuna gilince, aynen katılıyorum sana....
Tiroid hormon testini transfre kadar birkaç kez tekrarlamam gerekiyor.. Geçenlerde hemen yakınımda sağlık ocağı var,aile hekiminden istedim testi.. Doktor, bana ilk kez geliyorsunuz isterseniz başka testlerde yapalım dedi ve akdeniz anemisi var mı onun için de test yapabiliriz ama bu yaşta çocuk filan düşünmüyorsunuzdur herhalde o yüzden gerek yok demez mi!!! Ben de bir an durakladım sonra evet aynen çocuk düşünüyorum dondurulmuş embriolarım var dedim...
Bir başka örnekte cuma günü rahimkalınlığı ölçtürmem gerekiyordu. Burdaki doktorumdan randevu al, git gel uzun iş geldi bana.... Bana yakın özel bir tıp merkezinde ölçtüreyim dedim...Doktora tüp bebek yaptıracağımı, rahim kalınlığı ölçülecek dedim. Bana demesin mi sizce bu yaşta anne olmak doğru mu diye... Ben de, benim genç yaş yumurtalarımla dondurulmuş embriolarım var dedim. Ayrıca anneannem 45 yaşında son çocuğunu doğurmuş ailesel bir özellik geç doğurmak diye geyik yaptım :)))) Ee ne yapalım, donasyon yaptıracağım doktorcum sen kafana takma diyecek değildim ya )))
Ben şu son 2-3 yıdır şunu anladım; tüp bebek doktorları dışında, doktorlar da dahil olmak üzere bir çok insan 40 yaş üstü çocuk doğurmayı normal göremiyor..
İşte bizler farklıyız; donasyon kararını alabilmek bir ayrıcalık..güç gerektiriyor .....Bir de 40 yaş sonrası doğaya hükmedip, her ne koşulda olursa olsun ben doğuracağım demek hayata fark atmak değil de nedir?
BİZLER FARKLIYIZ,BİZLER GÜÇLÜYÜZ !!!

Gülcemize bir ömür mutluluk,sağlık ve başarı diliyorum ailesi ile birlikte... Eminim senin gibi bir anneye sahip olmak onun için büyük şans.. Sen ne kadar benzetmesen de büyüdükçe senin gibi davranacak ; sen onun annesisin.. idolüsün.....
Desteğin ve tavsiyelerin için sonsuz teşekkürler.... Kendine yavrularına iyi bak... Mutlu kall...

Sana daha öncede sormuştum ama arada kaydı galiba..
Berk beyden haber varmı donörle ilgili??
Zaman aralığın belli oldumu?
Birde daha önce firdevs hnda denemiştin neden daha indirimli olacak bir yer yerine başka bir merkez??
Ben bahçecide 3 kere denedim.firdevste eğer ilkinde olumsuz olurasa ikinciyide orada denemeyi düşünüyorum.
Seni merak ediyoruz.

çok mutlu oldum canım ne güzel,ben de ikiz olsun istiyorum tabiii önclikle hayırlı sağlıklı olsunlar bize de motivasyon oldu.bende 27 yaşındayım yakın zamanda bende gidicem.siz nerde kime gitmiştin. Allahım sağlıcakla kucağına almayı da nasip etsin,bizlere de dua et:))))))))))9

Günün belli olmuş hadi hayırlısı
Bu hafta iyi geçecek inşallah....
Bizim günlerimiz 2-3 gün kaydırmalı olacak galiba?
Ben yarın kalınlık ölçtüreceğim.
Ona göre sperm verme günü belli olacak.
Muhtemelen 20-21 olacak. Sonrada5.gün transferi))

Arkadaşlar,özelden tek tek yazışmak yerine burdan yazmayı yeğledim ki hepinizle paylaşabilmek adına,
* Donör konusuna lütfen takılmayın artık ve her şeyi oluruna bırakın.... Biri bi şey söylüyor, öteki başka bi şey;kulaktan kulağa, özelden özele aktarım derken bu donör konusu şehir efsanesine döndü..... Sizlere nacizane tavsiyem özelden de birbirinize donör konusunda vesvese yapmayın.... Bu işe ya karar verilmiştir ya da verilememiştir....... DOKTORUNUZA GÜVENİN...
*Kan grubu konusunda eğer rahatsız oluyorsanız kendi kan grubunuzda ısrar edin... Rh faktör farklılığında doktorunuzu uyarın önlem alacaktır.....DOKTORUNUZA GÜVENİN.......
Donörün kan grubu farklı olduğu için vücut embrioyu kabul etmeyecekse, eşimizin kan grubu farklı olduğu için de vücut embrioyu kabul etmezdi (bilimsel sitelerden araştırın)...........
*Bu konuda hizmet veren doktorların hepsinin de bilgisi ve becerisinin aynı olduğu kanaatindeyim. Belki biraz ilgi farklılığı olabilir.. Bu yüzden kalbiniz nereyi istiyorsa oraya gidin.....ben öyle yapıyorum...ve... DOKTORUNUZA GÜVENİN... Negatif sonuç da pozitif kadar ihtimal dahilindedir unutmayalım..Ve bunun için eğer çok geçerli bir neden yoksa lütfen doktorumuzu suçlamayalım... Bana %70 dedi,80 dedi falan filan... Bunlar teferruat.. Eğer %1 ihtimal pozitifse bile ve bu bize lutfedilmişse pozitif olur... Sorun bizim mekanizmamızdan ya da kaderimizden de ileri geliyor olamaz mı?
*Panik,stres ve telaş yapmayın........ KENDİNİZE GÜVENİN VE İNANIN....
*Hazırlık aşamasında eşinize, ailenize ve yakınlarınıza negatif enerji yüklemeyin......Yaşadığımız eşimizin, ailemizin ya da başka insanların bize yüklediği bir eksiklik ya da kusur değil! Bunun için kimseyi suçlamayın..
Evet biliyorum duygusallaşıyoruz, ilaçlar hormonlar bizi farklılaştırıyor ama bilhassa eşlerimizle barışık olarak transfere hazırlanmak çok önemli.... Çünkü gerginliğimizi karşı tarafa aktardığımızda aynı gerginlik 2 kat olarak bize geri yansır....
*Kendimize acımayalım.... Herkes doğuruyor, etrafım gebe dolu, filanca bunu söyledi şöyle dedi....v.s.... Bardağın boş değil dolu tarafına bakalım.... O doğurabilen herkeslerin de başka eksikleri vardır muhakkak.... Hayat böyle...
*Yediğinize içtiğinize dikkat edin.... Coladan uzak durun. Tam bugday ürünleri tüketin mutlaka, beyaz undan uzak durun.. Nar ekstreleri veya gerçeğini kullanın. Mutlaka hergün sebze meyve yeşillik bol bol tüketin. Tarçın ve harnup tozu tüketin. Yalnız eşleriniz için harnup tozu değil pekmezi olsun... Arı sütü, polen, ginseng ve tabii ki spiriluna karışımı çok değerli..
*Spor yapmayı ihmal etmeyin..En azından düzenli yürüyüş yapın..
*KENDİNİZLE BARIŞIK OLUN VE KENDİNİZİ SEVİN... Gerisi gelecektir... Hepiniz sevgiyle ve mutlu kalın...
Şu an hatırlayamadığım konu olursa yazacağım...

Son düzenleme:
tavsiyeleriniz varsa transfer öncesi dikkate alınır
arkadaşlar bende 16 sında gidiyoruz

papatya40 sanada bizim için yazdıklarına hayran kaldım teşekkür ederim.
efsune rahim kalınlığından sonra yolculuk tarihi belli oluyor bende bekliyorum senin tarihini.
fbli sanada hayırlısı olsun inşallah senin rahim kalınlığın ne alemde.

papatyacım birde şu yaşınla ilgili konuşanlara sözüm
herkes bize yaşattığını bir gün kendiside yaşayacak kendi yaşamasa onun sevdiği biri yaşıcak
aslında ne gerek var insan biraz düşünerek konuşur.neyse biz onları boşverelim gülcenin dünya tatlısı olduğunu tahmin ediyorum
güzel ALLAHIM ONU SİZE BAĞIŞLASIN İNŞALLAH

BİZE DUA ETMEYİ UNUTMA
RÜZGARSELİN AYKIZIM 4 EKİM BİZİ UNUTMAYIN
VE TOPİK DEKİ BÜTÜN ARKADAŞLARIM HEPİMİZİN İKİZ İKİZ BEBEKLERİ OLMASI DİLEĞİYLE.

SEVGİLER

Yusufdenizciğim sanırım senin transferin benden 1 gün önce olu... 5. gün embriyosu mu olacak?
Benim eşim 17. sinde sperm verip dönecek... Transfer 22 nisan..
Cuma rahim kalınlığım 5,8 - 6 mm civarı idi. Aynı gün estrafem i günde 4 e çıkardı Firdevs..

Hepimiz için hayırlısını diliyorum..
Senin de yolun açık, şansın bol olsun....

Arkadaşım nerelere kayboldun? Seni meraktayız !!!
Sanırım bugünlerde gidecektin?.............Sondurumunu bildirmedin............
Haberlerini bekliyoruz..
Kalbimiz seninle...
Boll şans......

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…