Atess im hep bu oğlanlı dansözleri bekledim... Nihayet o gün geldi.... Teşekkür ederimm...
Darısı sana, efsuneye ve tüm bekleyenlere.....
Bugün yollar kapalı diye gidemedin randevumu yarına aldılar bakalım ne diyecek. Senin 100 gr testin kaç çıkmıştı sonuçların birde açlık şekerinde yüksekmiydi . O kadar çok şey yasak ki artık kendime ne yemek yapıyım ne yiyeyim şaşırıyorum hele ki dışarıdaysam yemek yada ara öğün saatim geldi ne yiycem diye panikliyorum . Sabahları şöyle güzel bir kahvaltı yapmak istiyorum ama sabahın 8'inde bir dilim peynir domates salatalık yumurta ve sütten gına geldi . Günlerdir dondurma diye sayıklıyorum Allah şeker hastası olarak yaşamını sürdürenlere sabır versin çok zormuş insanın canı yasak olan herseyi istiyor. Dediğin gibi bende öyle tatlı düşkünü biri değilimdir sma gözümün önünden tatlılar geçiyor yaaaanisha cım geçmiş olsun. 3 aydır diyet yapan ve bu konuyu çok araştıran biri olarak tavsiyelerim;
diyet yapmak gerçekten zor. hele ki bu kadar fazla yasak varken. makarna, pilav, patates, havuç, tatlı her türlü gıda, beyaz unlu her türlü gıda yasak. 2 meyve aynı anda dahi yenmiyor.
ben normalde tatlıya düşkün biri değildim ama yasak olduğundan mı hamile olduğumdan mı bilmem, doğumdan sonra yiyeceğim tatlıların listesini bile yaptım. her gece rüyamda başka bir tatlı görüyorum :))sen de yaparsın. 3 ay geçiverecek göreceksin. sonra gelsin lohusa şerbetleri. sabır.
şöyle düşün, bu durumdan önce biri bize hamileyken şekerim çıktı dese, biz 'ben bi hamile kalsam yemek yememeye razıyım' derdik. şimdi söylenmenin anlamı yok. bu durumumuz geçici.geçecek. o yüzden buna da şükür.
şekerin gerçekten yükselmemesi gerekiyor. şayet yüksek olursa ileride bebeğimizin şeker hastası olma ihtimali artıyor. bir de doğduklarında vücutları şekeri ayarlayamıyor ve yoğun bakıma ihtiyaç duyabiliyorlar.onlar için en fazla 3 aycık :)
insüline başlamak o kadar da korkunç birşey değil. insülinin bebeğe zararı yok. ben aslında sonradan insülin verse daha iyi demiştim. en azından bu kadar sıkı diyet gerekmezdi diye.
benim endokrinoloğum günde 4 kez şeker ölçümü istedi. ilk 1 ay yaptım ama sonrasında bıraktım. zaten diyete uyduğun sürece sorun olmuyor.
bu arada zayıflamamak için tavsiyelerim; bol yoğurt, ayran, bulgur pilavı, kepekli makarna, ve tam tahıllı ekmek.
ilk diyete başladığımda bunlardan fazla yemediğim için 2 kilo vermiştim ve doktorum kızmıştı.
doktorun ne dediğini de yaz olur mu? merak ederim.
Bugün yollar kapalı diye gidemedin randevumu yarına aldılar bakalım ne diyecek. Senin 100 gr testin kaç çıkmıştı sonuçların birde açlık şekerinde yüksekmiydi . O kadar çok şey yasak ki artık kendime ne yemek yapıyım ne yiyeyim şaşırıyorum hele ki dışarıdaysam yemek yada ara öğün saatim geldi ne yiycem diye panikliyorum . Sabahları şöyle güzel bir kahvaltı yapmak istiyorum ama sabahın 8'inde bir dilim peynir domates salatalık yumurta ve sütten gına geldi . Günlerdir dondurma diye sayıklıyorum Allah şeker hastası olarak yaşamını sürdürenlere sabır versin çok zormuş insanın canı yasak olan herseyi istiyor. Dediğin gibi bende öyle tatlı düşkünü biri değilimdir sma gözümün önünden tatlılar geçiyor yaaa(((
tebrıkler canımmmmmmmmmm )) cok sevındım allahim tamamina erdirsin insallah .
Güzel haberlerde kalmak dilegiyle cnm
sevgiler semra
Anisha,
dert etme yapman gereken süre çok kısa..
Doğuma ne kaldıki??
ben şekerimi düşürmeden denemeye başlayamıyordum.
yoga, diyet spor derken değerim normale döndü.
emin ol. Hayat o istediklerimiz olmadan da hayat devam ediyor..
biraz yürüme süresini artır. Yarım saat daha ekle yürüşüne..
Sevgiyle kal
bebekciğim ilahisin beni çok güldürdün.
Allahta seni ve gül yüzünü güldürsün!!
Iben yarın idrar testi yapayım.. Cumartesi günüde kan testi diyorum
ama benim ve ateasn nin test günü 7 mayıs salı günü !!!!!!
Anisha benim açlık kan şekerim 70-80 lerde. 50 gr yüklemede 168 çıktı. 100 gr yüklemede 1.saat şekerim 224 çıktı. Senin kaç çıktı? Bu arada marketlerde tam buğday unu satılıyor. Onunla yapılan poğaçalar çok da güzel oluyor. Yarın sabah sıcak poğaça yapıp yiyebilirsin yani :)) ayrıca ekmek olarak da tam tahıllı ekmeği tavsiye ederim. Çekirdek, susam daha bir lezzet katıyor. Bazı fırınlarda tam tahıllı ya da kepekli simitler var. Sabahlarına çeşit katabilir. Ben gitmedim ama diyetisyene gidersen onlar çeşit konusunda daha fazla yardımcı olabilir.
ohhh hayırlı olsun bilgisayarın.. Özelttin kendini::))arkadaşlarım iyi geceler,nasılsınız?
biraz önce eşim geldi ve yeni bilgisayarımızı getirdi.bir süredir bilgisayarım bozuk olduğu için giremiyordum.ve bir de müjde verdi bana.cumartesi günü öngörüşmeye gideceğimizi söyledi.Sanırım Firdevs hn,savaş bey,berk bey ve Mehmet emin kaptan ile görüşeceğiz.Sormak istediğiniz bir konu,soru varsa bana iletirseniz ben de sizin adınıza sorarım.
ohhh hayırlı olsun bilgisayarın.. Özelttin kendini::))
Asıl sen aklındaki tüm soruları sor..
hastalıklarını. Seceresini iyi ifade et lütfen.
önce olan senin sağlığın..
önemlerini al sonra hamilelik.
öyle çok ilaç ve öyle çok yan etkisi varki.
tetkikleirni iyi yaptır lütfen.
forumda nir tek senin için kaygılanıyorum.
anne olma isteğini anlıyorum ama eldeki verileride yok sayamıyorum..
kızlar bugün testim tekrarı vardı..sabah kan verdim..2 saaat sonra çıkmış...750 lerde değer...progesteronda 10 larda..çok iyi katlanmış dediler..seevindik evimize geldik..akşama doğru kasık ağrısı ve kanama başladı..bebeğimi kaybettim sanırım..pıhtı geldi..
firdevs hanımı aradık..istrahat et,bekleyeceğiz dedi...
çok kötüyüm...akşamdan beri evimize bebeğimle gelen tüm neşe gitti...ağlamaktan gözlerim şişti...
şimdi uyuyamadım...bu saatte ayaktayım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?