Bebek ciğim aklına gelen düşünceleri, endişeleri yazmışsın.
Bol bol düşün canım. İstediğin kadar düşün. Çünkü bebişler geldiğinde bunların hiçbirini düşünecek vaktin olmayacak :)) vaktin olduğunda da hayran hayran bebeklerini izleyeceksin. Yumurtaymış, genmiş, donasyonmuş hiiiç umurunda olmayacak çünkü onlar senin evlatların :) sana güldüklerinde bundan bir kez daha emin olacaksın.

Merhaba dygym,
Öncelikle aramıza hoşgeldin. Benim eşim de 2 kez tese oldu ama sperm bulunamadı.
Öncelikle yumurtayı da başkasından alma fikrini at kafandan. Senin yumurtanda sorun yoksa çok gereksiz. Sperm almak bir ceza değil ki sen yumurtandan vazgeçip durumu eşitleyesin! Bu içinde bulunduğumuz durumun çıkar yolu. O kadar. Yumurtanız ver. Sperm yok. O yüzden sperm alınacak. Daha düz düşün bence.
Benim eşim çok kolay kabullendi. Ve sorun yaşamadık. Şimdi kızımız 3 haftalık. Eşimin tarafı bebişi eşime benzetiyor :) (ki biz donörü bana benzeyecek şekilde seçmiştik. Beyaz ten, ela gözler. Ama bebiş eşime benziyor , buğday ten, renkli gözler ve aynı eşiminki gibi tombik yanaklar)
Öyle tatlı ki sevmemek mümkün değil.
Senin bence zamana ihtiyacın var. Yaşınız gençse kendinize zaman verin bence.
Öncelikle kararını vermen gereken şey; çocuklu bir hayat mı? Çocuksuz bir hayat mı? Net olman gerekiyor.
Sen bir çocuğun olmasını gerçekten çok istiyorsan çık yola. Kararından emin olduğunda geri kalan herşeyin cüruf olduğunu farkedeceksin. Tüm sorular cevap bulacak, endişeler gereksiz görülecek.
Bu arada biraz toparlansan iyi olur. Türk olup da spermi olmayan bir erkek seni teselli ediyor! Aslında eşin spermi olmadığına ve ayrıca seni çocuksuz bıraktığına çoook üzülüyordur. Ama içine atıyordur. O yüzden eşine ve kendine iyi davran. Eşinin desteğe ve güce ihtiyacı var.
Sormak istediğin olursa seve see cevaplarım. Kızım uyandı öpüyorum

Bebek ciğim aklına gelen düşünceleri, endişeleri yazmışsın.
Bol bol düşün canım. İstediğin kadar düşün. Çünkü bebişler geldiğinde bunların hiçbirini düşünecek vaktin olmayacak :)) vaktin olduğunda da hayran hayran bebeklerini izleyeceksin. Yumurtaymış, genmiş, donasyonmuş hiiiç umurunda olmayacak çünkü onlar senin evlatların :) sana güldüklerinde bundan bir kez daha emin olacaksın.

ne güzel de yazmisin canim..........sagol canim. bana cok umut veriyorsunuz burdan. iste bazen öyle tuhaf düsünceler bilhassa geceleri uyuyamadigim zaman oluyor........insallah dediklerin gibi bebekler geldiginde sizlere ayni senin dediklerini yazicam :)))

sabah kalkar kalkmaz ilk işim yazdıklarınızı okumak oldu. Dualarınız ve iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Allah hepinizden razı olsun. Allah hepimizin Yar ve Yardımcısı olsun. Ben gidiyorum transfere öğleden sonra görüşmek üzere:16::nazar::nazar::49::nazar:

Kardelenkaranfil, hayirli olsun transferin.........hadi surda 12 gün kaldi emininim posiitiv testi eline alicaksin..bayildigini kafaya takma derim, stres, tansiyon, düsünceler derken olabiliyor demek böyle seyler.

insallah yakinda positiv testini kutluycagiz burdan :52::52::52::52::52::52:

ne güzel de yazmisin canim..........sagol canim. bana cok umut veriyorsunuz burdan. iste bazen öyle tuhaf düsünceler bilhassa geceleri uyuyamadigim zaman oluyor........insallah dediklerin gibi bebekler geldiginde sizlere ayni senin dediklerini yazicam :)))

Canım bu arada gece uykunun kaçmadçsı da normal. Benim de 20. Haftadan sonra öyle oldu. Doğurana kadar gece 2-3 saat otururdum. Vücudun bebişlere hazırlığı heralde :))

Arkadaşlar exrofemi kullanırken hafif beyaz akıntınız oldumu acaba.
Kardelenciiiim transferin hayırlı olsun.güzel sonuçlar alman dileğiyle canım sakin sakin dinlen

Nilll canım sıra sende sanada bol bol a kalite embriyolar diliyorum.sanırım nilcim senden sonrada sıra bende ve bilginisada çok heycanlıyım.
Alpiknur sanada bol güneşli keyifli tatiller diliyorum.eşinle başbaşa tadını çıkarın canım.bidahakine inşallah bebişlerle gidersinizz..

transfer olan arkadaşlar hadi hayırlı olsun kaptınız bebekleri devamıda gelir inşallah tabii hayırlısı ile
arkadaşlar menopoz olanlar donasyondan önce adet olmak için hangi ilacı kullanıyor yazarmısınız

hayırlı uğurlu olsun transferin....inşallah sana sımsıkı tutunurlar ve hiç bırakmazlar....herşey gönlünce ve dileğince gerçekleşsin....darısı tüm forumdaş kardeşlerimin başına...malum kıbrıs işi yakınlaştı...senden dualarını bekliyorum....kendine çoookk iyiiiii bak....sevgilerimle.....

Canım bu arada gece uykunun kaçmadçsı da normal. Benim de 20. Haftadan sonra öyle oldu. Doğurana kadar gece 2-3 saat otururdum. Vücudun bebişlere hazırlığı heralde :))

normalse uyku kacmasinin iyi..ben her gece inan sabah saat 3-4 gibi uyanip kalkiyorum, dedigin gibi bende bir kac saat dolasiyorum evde, oturuyorum derken, yatamiyorum hemen bir türlü. vücudun uykusuzluga alistirilmasi iyi tabii :) bilhassa iki bebekde ben sanirm 24 saatin 20 saatini ayakda olucam :)))

Hepinize çok teşekkür ederim. Dilekleriniz ve iyi enerjiniz hep işe yarıyor. İyiki varsınız!!! Tüm emsaj yazan arkadaşalra teşekkürler;))

Ben daha iyiyim yarın ve pazartesi iki ayrı doktorda kontrolüm var..

Sabahki bir atımlık kurşunumla hepinizin mesajlarını okudum!!

Güler85 hayırlı olsun!!!! sessiz sedasız gidip gelmişsin yada ben farkedemedim..idrar testine az kalmış;))

Kardelenkaranfil canım foruma giremedim ama senin transferin için dua ettim..
Heyecanlısın bayılmaların ondan olabilir. Birde tutmasından bilinçaltın korkuyor ve bu korku seni bayılmaya götürüyor olabilir..
4 embryo maşallah!! Ben üçüz olasılığından sonra iki embryo yeter diyorum. Üçüz olasılığında resmen şoka girip 3 günü hatırlamıyorum.

Bebek kaygılarınnın bir nedeni var!!!! Senin yaşadığını geçen hafta bende yaşadım.. Seni okurken höngürdedim.. Teknik açıklması şuymuş:!!!!!!!!!
""" bizlerin bir eksikliği var yani tam bir kadın değiliz ===( algımız böyle gerçek değil tabiiki))
Bu eksikliği kabul etmek yerine böyle hayatımızı devam ettirmek yerine dış dünyaya mesaj vermekmi dersin yıllarca yaşanan yoksunluğun yaptırım gücümü dersin bu verici yolunu seçiyoruz..
Ama bu çocuklar bize hep bir yerde bu eksikliğimizi hatırlatacaklar.. İşte doğum yaklaştıkça su yüzüne çıkan bu..
( benzermi severmi yok ilede beni rededermi felan boş !!!! işin üstteki saptırmacası asıl içerde kaçınmaya çalıştığımız eksiklğimizin bu seferde başka bir şekilde vuku bulması))

Ne yapılabilir peki?? Kendimizi olduğumuz gibi kabul edip bu kaderimizin bir parçasını sindirmek için kendimize zaman tanımamız gerekiyor.. Ve en önemlisi hayatta herşey istediğimiz gibi değil!! Ve bizler dörtdörtlük değiliz..ve hepimiz mecbur kaldık bu çözüme itiraf etmekte işin yarısı!! Bu arada ben bu konu için profesyonel destek aldım!!!

Tüm arkadaşlarıma Teşekkürler. Canım arkadaşlarım dualarınız için çok sağolun. sayenizde bugün daha iyiyim. dünkü bayılmalarım artık geçti, şu an otel de dinleniyorum, 15:30 da servisimiz gelecek. Efsuncuğum bu durumda bile foruma girip bize moral verebiliyorsun ya, bu senin ne kadar güçlü bir anne olduğunu gösterir, Rabbim senin ve tüm bebek özlemi duyanların dualarını kabul eder İnşaallah. 4 embriyo transferine gelince, bana kalsa ben 5 inide istiyodum:52: , insan kalbine söz geçiremiyor. Anne olma hevesimiz bizi gözü kara yaptı. İnşaallah bebişlerim bana tutunur. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Hepinize çok teşekkür ederim. Dilekleriniz ve iyi enerjiniz hep işe yarıyor. İyiki varsınız!!! Tüm emsaj yazan arkadaşalra teşekkürler;))

Ben daha iyiyim yarın ve pazartesi iki ayrı doktorda kontrolüm var..

Sabahki bir atımlık kurşunumla hepinizin mesajlarını okudum!!

Güler85 hayırlı olsun!!!! sessiz sedasız gidip gelmişsin yada ben farkedemedim..idrar testine az kalmış;))

Kardelenkaranfil canım foruma giremedim ama senin transferin için dua ettim..
Heyecanlısın bayılmaların ondan olabilir. Birde tutmasından bilinçaltın korkuyor ve bu korku seni bayılmaya götürüyor olabilir..
4 embryo maşallah!! Ben üçüz olasılığından sonra iki embryo yeter diyorum. Üçüz olasılığında resmen şoka girip 3 günü hatırlamıyorum.

Bebek kaygılarınnın bir nedeni var!!!! Senin yaşadığını geçen hafta bende yaşadım.. Seni okurken höngürdedim.. Teknik açıklması şuymuş:!!!!!!!!!
""" bizlerin bir eksikliği var yani tam bir kadın değiliz ===( algımız böyle gerçek değil tabiiki))
Bu eksikliği kabul etmek yerine böyle hayatımızı devam ettirmek yerine dış dünyaya mesaj vermekmi dersin yıllarca yaşanan yoksunluğun yaptırım gücümü dersin bu verici yolunu seçiyoruz..
Ama bu çocuklar bize hep bir yerde bu eksikliğimizi hatırlatacaklar.. İşte doğum yaklaştıkça su yüzüne çıkan bu..
( benzermi severmi yok ilede beni rededermi felan boş !!!! işin üstteki saptırmacası asıl içerde kaçınmaya çalıştığımız eksiklğimizin bu seferde başka bir şekilde vuku bulması))

Ne yapılabilir peki?? Kendimizi olduğumuz gibi kabul edip bu kaderimizin bir parçasını sindirmek için kendimize zaman tanımamız gerekiyor.. Ve en önemlisi hayatta herşey istediğimiz gibi değil!! Ve bizler dörtdörtlük değiliz..ve hepimiz mecbur kaldık bu çözüme itiraf etmekte işin yarısı!! Bu arada ben bu konu için profesyonel destek aldım!!!

tüm trasferi olan arkadaşlara bol şas.

Tüm arkadaşlarıma Teşekkürler. Canım arkadaşlarım dualarınız için çok sağolun. sayenizde bugün daha iyiyim. dünkü bayılmalarım artık geçti, şu an otel de dinleniyorum, 15:30 da servisimiz gelecek. Efsuncuğum bu durumda bile foruma girip bize moral verebiliyorsun ya, bu senin ne kadar güçlü bir anne olduğunu gösterir, Rabbim senin ve tüm bebek özlemi duyanların dualarını kabul eder İnşaallah. 4 embriyo transferine gelince, bana kalsa ben 5 inide istiyodum:52: , insan kalbine söz geçiremiyor. Anne olma hevesimiz bizi gözü kara yaptı. İnşaallah bebişlerim bana tutunur. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

canım transferin hayırlı uğurlu olsun inşallah pozitif sonucunu da alırız enerjin çok güzel yansıyor sağlıkla gelsin bebişlerin inşallah

tüm trasferi olan arkadaşlara bol şas.

arkadaşlar ben yeni üye oldum bana yardım eerseniz sevinirim ben embriyo donasyanı düşünüyorum biz kendi embriyolarımla 10 kez denedik birde embriyo donasyanı denedik eşim son birkez daha deneyelim diyor merkez araştırıyoruz bilgi verirseniz sevinirim 2000 yılında ilk tüp denememde 4.5 gebeliğim kalp atışı duyulmadığı için kürtajım var soraki demelerde bidaha tutunma olmadı çok yıprandım ama anne olmayı çok istiyorum siperm problemimiz vardı şimdi artık yumurta preblemimizde var yaşım 38 bana hangi merkezin başarı oranı yüksek bilgi verirmisiniz sitedeki tüm arkadaşların emeklerini ALLAH boş çevirmesin AMİN.

aramıza hoşgeldin canım benim eşimde azosperm 1. ameliyatını kaan aydosta yaptık herşey iyi mutlaka buluruz dedi ama sonuç sıfır şimdi 2. acıbademde düşünüyoruz kaan beyin uyguladığı tedavinin çok kanıtlanmış bir etkisi yok ama hipogonadizm varsa yani eşinin hormonları düzensizse fayda edebilir inşallah tabi birde orda ameliyatı kesinlikle önermem kendi muayenehanesi özel ameliyatı küçük bir özel hastanede yapıyor ve tüp bebek merkezi yok örnek alıyor sonucu ertesi gün söylüyorlar sonradan gittiğimiz bütün doktorlar çok yanlış bir uygulama olduğunu söylediler aynı anda bakılması gerekir .sadece bir tavsiye ama bence tedaviyi ordan alsanızda ameliyatı daha iyi bir merkezde yapın.biz ikinci için tedavi almadık haziranda gidicez herşeyin hayırlısı sonuç kötü olunca doktor acımasız oluyor onların duygusal olmasını bekleyemeyiz canım bende öfke duydum ama bazı yanlışlardan yoksa doktorlar belki durumun duygusal boyutunu anlayamıyor bizim yaşadığımız yıkım çok farklı.

aramıza hoşgeldin canım benim eşimde azosperm 1. ameliyatını kaan aydosta yaptık herşey iyi mutlaka buluruz dedi ama sonuç sıfır şimdi 2. acıbademde düşünüyoruz kaan beyin uyguladığı tedavinin çok kanıtlanmış bir etkisi yok ama hipogonadizm varsa yani eşinin hormonları düzensizse fayda edebilir inşallah tabi birde orda ameliyatı kesinlikle önermem kendi muayenehanesi özel ameliyatı küçük bir özel hastanede yapıyor ve tüp bebek merkezi yok örnek alıyor sonucu ertesi gün söylüyorlar sonradan gittiğimiz bütün doktorlar çok yanlış bir uygulama olduğunu söylediler aynı anda bakılması gerekir .sadece bir tavsiye ama bence tedaviyi ordan alsanızda ameliyatı daha iyi bir merkezde yapın.biz ikinci için tedavi almadık haziranda gidicez herşeyin hayırlısı sonuç kötü olunca doktor acımasız oluyor onların duygusal olmasını bekleyemeyiz canım bende öfke duydum ama bazı yanlışlardan yoksa doktorlar belki durumun duygusal boyutunu anlayamıyor bizim yaşadığımız yıkım çok farklı.

mrb mormenekşe,
biz ilk olarak kaan aydosa gitmiştik ama sperm bulsa bile alıp donduracağını ve beni daha sonra tüp bebeğe hazırlayacağını söylediği için ordan vazgeçip anatolia'ya gittik, orada ben önce tüp bebek için hazırlandım, bir sürü iğne yaptım kendime, mikrotese yapıldığı gün sperm bulunsaydı eğer bana da çatlatma iğnesi vurulacaktı ama maalesef olmadı. ve sonrasında merkezden hiç kimse arayıp da bir geçmiş olsun bile demedi. sonra tekrar tıpış tıpış kaan aydosa gittik, henüz randevu günümüz gelmedi ama başka umudumuz yokki, aslında eşimde hormonel hiç bir sorun yok ama yinede şansımızı denemek istiyoruz. tedaviden sonra ameliyat için başka bir yer bakarız belki ama. sen de ankarada mı oturuyorsun. inşallah bu kez başarılı oluruz canım..

Merhaba dygym,
Öncelikle aramıza hoşgeldin. Benim eşim de 2 kez tese oldu ama sperm bulunamadı.
Öncelikle yumurtayı da başkasından alma fikrini at kafandan. Senin yumurtanda sorun yoksa çok gereksiz. Sperm almak bir ceza değil ki sen yumurtandan vazgeçip durumu eşitleyesin! Bu içinde bulunduğumuz durumun çıkar yolu. O kadar. Yumurtanız ver. Sperm yok. O yüzden sperm alınacak. Daha düz düşün bence.
Benim eşim çok kolay kabullendi. Ve sorun yaşamadık. Şimdi kızımız 3 haftalık. Eşimin tarafı bebişi eşime benzetiyor :) (ki biz donörü bana benzeyecek şekilde seçmiştik. Beyaz ten, ela gözler. Ama bebiş eşime benziyor , buğday ten, renkli gözler ve aynı eşiminki gibi tombik yanaklar)
Öyle tatlı ki sevmemek mümkün değil.
Senin bence zamana ihtiyacın var. Yaşınız gençse kendinize zaman verin bence.
Öncelikle kararını vermen gereken şey; çocuklu bir hayat mı? Çocuksuz bir hayat mı? Net olman gerekiyor.
Sen bir çocuğun olmasını gerçekten çok istiyorsan çık yola. Kararından emin olduğunda geri kalan herşeyin cüruf olduğunu farkedeceksin. Tüm sorular cevap bulacak, endişeler gereksiz görülecek.
Bu arada biraz toparlansan iyi olur. Türk olup da spermi olmayan bir erkek seni teselli ediyor! Aslında eşin spermi olmadığına ve ayrıca seni çocuksuz bıraktığına çoook üzülüyordur. Ama içine atıyordur. O yüzden eşine ve kendine iyi davran. Eşinin desteğe ve güce ihtiyacı var.
Sormak istediğin olursa seve see cevaplarım. Kızım uyandı öpüyorum[/Q

mrb rüzgarselin

öncelikle allah bağışlasın, umarım sağlıklı uzun ve mutlu yıllarınız olur..
çok güzel şeyler yazmışsın, çok umut verici şeyler, biz de zaman zaman canım ne var ki gideriz kıbrısa diyoruz ama bazende başka duygular sarıyor işte insanı, karar vermek çok zor, kesinlikle zamana ihtiyacımız var amam yaşım genç değil maalesef, 33 yaşındayım, böyle giderse yakında yumurta donörüne de gerçekten ihtiyacım olacak..
çocuğum olmasını çok istiyorum ama kafamdaki gel gitlerden kurtulmam gerek.
şimdi kızım uyandı yazmışsın ya, onu okuyunca bi kıpır kıpır oldu içim, maaşallah size, allahım mutluluğunuzu daim etsin inşallah, darısı da istyen herkese olsun,
peki siz bu durumu kimseyle paylaştınız mı, acaba birilerine anlatmak iyi olur mu?
hengi merkeze gittiniz, hemen tuttumu, kimseye söylemeden gidip gelmek konusu var bir de, çevre şüphelenir diye de endişelerim var..

yazdıklarının aynısını bende yaşadım benim eşimde azosperm hastası . sperm donasyonu yaptırdık şimdi hamileyim ikimizde çok mutluyuz çok kesinlikle tavsiye ederim

canım inşallah sağlıkla kucağına alırsın bebeğini, kıbrıstamı yaptırdınız, bir de kaç kez mikrotese yaptırdınız, kök hücre diye bir şey var, onu beklemek çok mu saçma acaba, tedavi için yıllarca bekleyenler var, bir de evlendikten 8-10 yıl sonra normal yolla bebek sahibi olanlar var onlar nasıl oluyorlar acaba, peki donörü seçerken nelere dikkat ettiniz?

nasılsınız, uzun zamandır yoktum...hayatınız nasıl gidiyor...benim bir iyi bir kötü ..daha öncede söylediğim gibi bu sene tekrar mayıs ayında kıbrısa gidecektim olmadı. eşim ayağını kırdı ameliyat oldu, halam kansere yakalandı ameliyat oldu, annem tüberküloza yakalandı oda ameliyat oldu...ve ben işten çıkardılar ve gidemedim. Daha önce beni tanıyanlar da biliyordur yumurtalık kanseri ameliyatı görmüştüm yumurtamın birini ve tüpümün birini almışlardı diğer tüp tıkalıydı e diğer yumurtalıkta gördüğüm üç kür kemoterapiden dolayı yumurta rezervi yok oldu ve senelerdir adet görmüyordum sadece ilaçla oda bazen... Kıbrısa gitmiştim geçen sene dört emriyo konulmuştu sonuç pozatifti ama beş haftalıkken hepsini kaybettim.Tam umudumu kaybetmişken annem hasta olduğu için evini temizlemeye gittim akşama karnım ağırmaya başlamıştı ne olduğunu anlamadım ve adet oldum kendi kendime hemen doktora koştum bir yumurtam vardı mutluluktan uçtum bir sürü ilaç ve iğne kullandım yumurtanın gelişmesi için kendi geçirmiş olduğum hastalığa rağmen kullandım bu iğneler bana zararlı çünkü tümörü hareketledire biliyor ama o evlat sevgisi için denedim kullandım iğneleri fakat yumurta 11 mm de kaldı gelişmedi..Bu sene eylül ayı için karar vermiştim kıbrısa ama şimdi kafam çok karışık ne yapacağımı bilmiyorum...çalıştığımda kafama bu kadar takmıyordum işimle ilgileniyordum ama neredeyse her gece rüyamda ya kendimi hamile görüyorum yada bebek emzirirken..sürekli ağlamaklıyım...tekrar işe girmem gerekli çok borçumuz var ama işe girersem kıbrıs ertelenmiş olacak..ya ben ne yapıcam çıldırıyorum artık...

öncelikle çok geçmiş olsun ve Allahım bir daha hastalık yaşatmasın inşallah .hepimizi buraya iten zaten önüne geçemediğimiz çocuk isteği çünkü bu yaradılışımızda olan bişey önüne geçilmiyor.ama bu isteği de belli bir sınırda yaşamak lazım bende bu forumdan önce çok çaresiz yalnız ve kötü hissetmiştim kendimi çok sık sinir krizi geçiriyordum etrafımdakileri kırıyordum ve en önemlisi içimde biriktiriyordum bak sen ne güzel gebeliği elde edebilmişsin inşallah en yakın zamanda maddi manevi kendini hazır hissedersin ve anne olursun bilginisa arkadaşımız var o da maddi anlamda çok güzel bir sürpriz yaşadı ve şimdi hazırlık döneminde sen canını sıkma sık sık buraya gir oku ve paylaş psikolojik olarak kendini emibim daha iyi hissedeceksin maddiyatta olur inşallah

Back
X