kızlar nasıl oluyo bu yumoş toplamı işlemi benimde yakında toplanacak ağrı oluyomu ben hiç anestezi almadım hayatımda korkuyorumeyvahedigeldismile
Merhaba arkadaşlar. Ben ilk defa tüp bebek yaptırıcağım. Doktorum bana adetin 2.günü gel seni göriim ve ondan sonra ne zaman başlayacağımızı söylerim dedi. Eşim işi gereği çok sık yurtdışına çıkmaktadır. Doktor beyle birlikte bazı tarih hesaplamaları yaptık ama ben hala endişeliyim çünkü eşimin programına baktığımızda büyük ihtimalde transfere tek başıma gitmeliyim ve transfer sonrası da yanımda olamayacak. Bu yüzden lütfen bana işlemin tümü kaç gün sürüyor, hangi gün tedavi başlanıp hangi gün bitiyor söyleyerek yardımcı olun arkadaşlar. Zaman olarak doğru seçim yapmalıyız, bu yüzden merakla cevaplarınızı bekliyorum. Herkeze mutlu ve huzurlu günler dilerim a.s.a.s.a.s.
herkese merhaba,
Benim de cuma gunu transferim oldu. Iki tane dondurulmus embryomuzu transfer ettiler. Aslinda burda yatin, dinlenin demiyorlar. Sadece agir isler yapmak yasak. Ama bu ikinci denemede 3 gundur surekli yatiyorum. Test 2 Nisan da. Hayirlisi bakalim;-)
Arkadasim maalesef tedavinin kac gun surecegi baslamadan bilinemiyor. Mesela benim yumurtalarim biraz yavas gelisti, doktorum toplama islemini 2 gun daha erteleyip yumurtalarin gelismesini bekledi, toplamadan sonra da embriyolarimi riske atmak istemedikleri icin 3. gun transferi yaptilar, toplandiktan sonra 5. gun de transfer olabilirdi.
ikinci gun gel dedigine gore e2 isteyecek bir de ultrasonla kac yumurta olduguna bakacak. uzun protokole ya da kisa protokole bu bilgiler dahilinde karar verecek. Uzun protokol adetin 21. gunu basliyor, kisa protokol de adetin 3. gunu basliyor. Uzun protokol prensip olarak transfere kadar 24-27 gun filan suruyor. Kisa protokol de adetin 2. veya 3. gunu basliyor. o da gene transfere kadar 15-20 gun filan suruyor. Doktorlar neye gore uzun ve kisa protokole karar veriyorlar sorusunun cevabi maalesef bizler icin pek degil. Yumurta rezervi az veya bir nedenle yumurta gelistirmeye cevabi zayif olacagi dusunulen kadinlarda kisa protokol uygulaniyormus.
Transfere esin yaninda olmadan girmen sonrasinda yaninda olmamasi psikolojik olarak pek olumlu olmayabilir ama fiziksel ya da pratik acidan sart degil. yaninda seni getirip gorurecek birileri bir kadin bulunsun yeter. icabinda taksiyle de donebilirsin ya da varsa merkezin servisi filan da kullanilabilir ama yumurta toplama gunu mutlaka esinin orada bulunup sperm vermesi lazim. Bu surec oyle birsey ki baska hicbir seyin hayatinizda oncelikli olmamasi gerekiyor. Bence en dogrusu esinin islerini ayarlamak icin biraz gayret edip tedaviye basladiktan 10 gun sonrasiyla 25. gunu arasinda senin yaninda bulunmaya gayret etmesi en iyisi olur.
merhaba patly,
hayırlısıyla bebişlerin tutunmuştur inşallah.
bende 2.denemede dondurulmuşlarla tedaviye başladım. adetin kaçıncı günü transferin oldu. şuanda süreci çok merak ediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?