Yumurtalarımız Toplandıktan Sonra Neler Yaşadık?

Anket

Tüp Bebek Genelgesi ile ilgili www.cocukistiyorum.com internet sitemizde bir anket hazırladık. Genelgeye itiraz etmek ve ilk ve ikinci tüp bebek tedavilerinde bir embiryo ikincide 2 embiryo verilmesi konusunu Danıştay'a verelimmi diye üyelerimize sorduk.
Lütfen bu anketimize katılın,eğer verilmesini istiyorsanız isminizi yazın, sorunlarımıza sahip çıkalım.
Bu anketi en az 10.000 üyenin katılımı ile sonuçlanmalı.Sonuçları siteden takip edebilirsiniz.Tek başına bu çalışmayı başlatmayacağız.
Birlikte birşeyleri değiştirmek istiyorsak bunu şimdi yapabiliriz.

slm kizlar benim bugun yum toplandi ins cumarteside transfer var allahim emeklerimizi bosa cikarmasin insallahhhh sizinde bu kadar agriniz olmusmuydu bide kizlar asiri gaz var oldumu :kedi:

Canım aynı durumdayız benimde çarşamba 10:00 da yumurtalarım toplantı. Gün boyunca istirahat ettim. Gaz ve kasılmalarım var.Minoset kullandım dün 2 kez ağrım olduğunda.Bugün merkezden haber bekliyorum c.tesi veya p.tesi transfer için. Hakkımızda hayırlısı artık

benimde carşamba yumoşlarım toplandı 15 taneydi 8 olgun 7de döllendi ve hepsi a kaliteymiş pazartesi 5.gün transferi yapılacak gaz sorunu bendede var ve bugece buyüzden oldukça trajikomik geçti sizlerde durum nasıl

kızlar nasıl oluyo bu yumoş toplamı işlemi benimde yakında toplanacak ağrı oluyomu ben hiç anestezi almadım hayatımda korkuyorumeyvahedigeldismile

kızlar nasıl oluyo bu yumoş toplamı işlemi benimde yakında toplanacak ağrı oluyomu ben hiç anestezi almadım hayatımda korkuyorumeyvahedigeldismile

anastesi altında bişey hisetmiyorsun sonrada bir gün adet ağrısından biraz fazla bi ağın oluyor sonrada pek bişey yok

Merhaba arkadaşlar. Ben ilk defa tüp bebek yaptırıcağım. Doktorum bana adetin 2.günü gel seni göriim ve ondan sonra ne zaman başlayacağımızı söylerim dedi. Eşim işi gereği çok sık yurtdışına çıkmaktadır. Doktor beyle birlikte bazı tarih hesaplamaları yaptık ama ben hala endişeliyim çünkü eşimin programına baktığımızda büyük ihtimalde transfere tek başıma gitmeliyim ve transfer sonrası da yanımda olamayacak. Bu yüzden lütfen bana işlemin tümü kaç gün sürüyor, hangi gün tedavi başlanıp hangi gün bitiyor söyleyerek yardımcı olun arkadaşlar. Zaman olarak doğru seçim yapmalıyız, bu yüzden merakla cevaplarınızı bekliyorum. Herkeze mutlu ve huzurlu günler dilerim a.s.a.s.a.s.

Arkadasim maalesef tedavinin kac gun surecegi baslamadan bilinemiyor. Mesela benim yumurtalarim biraz yavas gelisti, doktorum toplama islemini 2 gun daha erteleyip yumurtalarin gelismesini bekledi, toplamadan sonra da embriyolarimi riske atmak istemedikleri icin 3. gun transferi yaptilar, toplandiktan sonra 5. gun de transfer olabilirdi.

ikinci gun gel dedigine gore e2 isteyecek bir de ultrasonla kac yumurta olduguna bakacak. uzun protokole ya da kisa protokole bu bilgiler dahilinde karar verecek. Uzun protokol adetin 21. gunu basliyor, kisa protokol de adetin 3. gunu basliyor. Uzun protokol prensip olarak transfere kadar 24-27 gun filan suruyor. Kisa protokol de adetin 2. veya 3. gunu basliyor. o da gene transfere kadar 15-20 gun filan suruyor. Doktorlar neye gore uzun ve kisa protokole karar veriyorlar sorusunun cevabi maalesef bizler icin pek degil. Yumurta rezervi az veya bir nedenle yumurta gelistirmeye cevabi zayif olacagi dusunulen kadinlarda kisa protokol uygulaniyormus.

Transfere esin yaninda olmadan girmen sonrasinda yaninda olmamasi psikolojik olarak pek olumlu olmayabilir ama fiziksel ya da pratik acidan sart degil. yaninda seni getirip gorurecek birileri bir kadin bulunsun yeter. icabinda taksiyle de donebilirsin ya da varsa merkezin servisi filan da kullanilabilir ama yumurta toplama gunu mutlaka esinin orada bulunup sperm vermesi lazim. Bu surec oyle birsey ki baska hicbir seyin hayatinizda oncelikli olmamasi gerekiyor. Bence en dogrusu esinin islerini ayarlamak icin biraz gayret edip tedaviye basladiktan 10 gun sonrasiyla 25. gunu arasinda senin yaninda bulunmaya gayret etmesi en iyisi olur.

herkese merhaba,

Benim de cuma gunu transferim oldu. Iki tane dondurulmus embryomuzu transfer ettiler. Aslinda burda yatin, dinlenin demiyorlar. Sadece agir isler yapmak yasak. Ama bu ikinci denemede 3 gundur surekli yatiyorum. Test 2 Nisan da. Hayirlisi bakalim;-)

merhaba patly,
hayırlısıyla bebişlerin tutunmuştur inşallah.
bende 2.denemede dondurulmuşlarla tedaviye başladım. adetin kaçıncı günü transferin oldu. şuanda süreci çok merak ediyorum.

Cevabın için teşekürler haymatlos. Doktorla tekrar konuştuk, işlem 15 günlük bir süreç olucakmış. Fakat biz yine de mayıs ayına ertelemeye karar verdik.Önce eşimin işleri bitsin, sonra da rahat kafayla tedaviye başlarız. Tüm ön görüşmeler yapıldı nasıl olsa. Sadece gitmeden bir gün önce arayıp haber vermem lazım.Şimdilik benden bukadar. Tedavisi süren tüm arkadaşlara mutlu son diliyorum a.s..

merhaba patly,
hayırlısıyla bebişlerin tutunmuştur inşallah.
bende 2.denemede dondurulmuşlarla tedaviye başladım. adetin kaçıncı günü transferin oldu. şuanda süreci çok merak ediyorum.

Angel;

cok tesekkur ederim. Hayirlisi olsun ins..
Bana 19. gunde transfer yapildi. Embryolar 5. gunlerinde dondurulmuslardi. Transfer sabahi cozulduklerinde biri 100% digeri 80% iyi durumda dedi embryolog. Benim de bu ikinci denemem. BIr onceki ectopic hamilelik (dis gebelik) olmustu. Aldigim ilaclardan dolayi 4 ay beklemek zorunda kaldik. Su anda sabah aksam progesteron ve multivitamin& 81 mg aspirin kullaniyorum. Ben bu sefer bu forumda neler yazdiysaniz uygulamaya calistim. Yatmak, ananas, badem vs;-)) Burda yatin dilenin demiyorlar. Transferden 5 dak sonra yuruyerek hastaneden ayriliyorsun. Sonda kullanmak, hic kalkmamak falan zaten oyle birsey hayatta yok. Transferden sonra ben biraz acim var diyerek 20 dak falan yatmaya calistim. O bile bayagi olay oldu. Neyse bakalim kismet;-) Sana da kolayliklar diliyorum. Hayirlisi olsun hepimizin hakkinda

yaşadığım tek duygu varım yoğum toplanan 3 yumurtamdan kaçı döllenecek acaba diye düşünmek oldu.çok şükür bugün aradılar 2 si döllenmiş.bir aksilik olmazsa çarşamba transfer var.

slm kızlar yarın benim yumoşlar toplanıyo çok heyacanlıyım korkuyorum iğne fobim vardı benim ama çok şükür korktuğum gibi omadı .inşallah buda korktuğum gibi olmaz :Saruboceq:

benimde dün yumurtarım toplandı çok ağrılıydı sonrası herkez hemen çıakrken bi iki ünite serum ağrı kesiciler yedim halada ağrım var karnım davul gibi çok rahatsız hissediyorum çok zor bi işlemdi benim için 25 tane yumurta toplandı anestezi altında olduğu için o anı hisettimiyorusun ayılırken ağlıyarak uyandım ben asansördeydim hasta bakıcı niye ağlıyorsun diye soruyordu öncesi hiç bişeyi hatırlamıyorum o çataldan nasıl indim indirildimmi bilmiyorum ve oda çok kalabalıktı erkek di çocğu çokgerildim heryerim ortadaydı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…