- 5 Mart 2015
- 981
- 792
- 23
- 38
bence yumurta olması önemli amh sonucuna çok takılmayın.0,01 amh ile doğal yoldan hamile kalanlar bile var.kaldı ki sizin 7-8 yumurta görülmüş.vakit geçirmeden tüp bebek yaptırın bence...Ultrasonda bir tarafta 3-4 diğer tarafta 2-3 yumurta var dedi. Daha önceki muayenelerimde de hep yumurtaların çok güzel rahim için temiz dediler.Teşekkür ederim desteğin için. Üzülmeyeceğim diyorum ama elimde değil :/
Merhaba adetlerin düzensiz olması yapısal mı yoksa hormon bozukluğundan mı? Bazı kişiler var değerleri normal ama yılda 3 4 kere adet oluyor bu gebeliğe engel değil ama erken menapoz durumun varsa zaten tüp Bebek yapman lazım vakit kaybetmedenMerhaba,
Son 1 senedir 3-4 ayda bir adet görüyorum ve oldukça az miktarda. tüp bebek ile hamile kalmaya engel midir?
ayrıca bu durumda adetlerimi düzenleyici bir tedavi var mıdır ve bu tedavi tüp bebek yada doğal yolla gebe kalmaya engel midir?
Canimm amh degerinin dusuk olmasi verilen ilaclara cevap vermeyecegin anlamina geliyo. Ama vucudun yumurta uretiyo bak. Elbette ise yarayan kaliteli yumurta cikacak eninde sonunda. Natural tup tedavisini bi arastiri. Ilac almiyosun her ay vucudun kendi cikardgi yumurtalari toplayip dollmeye calisiyorlar. Bi kac doktora daha git nacizane tavsiyem yumurta rezervi azligi konusunda az cok tecrubesi olan birini bul. Her doktorun yolu yontemi farkli. Bizim durumumuz nadir gorulen bi durum her doktorun tecrubesi olmuyo e haliyle bilmeyen doktor da bu degerle tup bile olmaz deyip yolluyo.Ultrasonda bir tarafta 3-4 diğer tarafta 2-3 yumurta var dedi. Daha önceki muayenelerimde de hep yumurtaların çok güzel rahim için temiz dediler.Teşekkür ederim desteğin için. Üzülmeyeceğim diyorum ama elimde değil :/
Canim nerede oturuyorsun bilmiyorum ama izmir de israel aruh u cok duydum, sabirla ugrastigini yazmislar hatta burda kk da bile bi suru hastasi var. bir degerlendir derim.Desteğiniz için çok teşekkür ederim arkadaşlar Allah hepimizin gönlüne göre versin..
Can'ım allah senden razı olsun :) kızının bahtı kısmeti güzeli olsun inşallah ne güzel anlatmışsn Can'ım darısı bizlere inşallah yazın o kadar umutsuz zamanım da geldi ki hem ağladım hem güldüm okurken:) umarım isteyen her kadının kucağı bebekle dolararkadaşlar merhaba;
sizlere umut olsun diye hikayemi yazmak istedim. aylarca bu sitede gezindim, okumadığım konu kalmadı bu hususta.. başarıya ulaşan, bebeğini kucağına alan annelerin hikayeleri bana güç verdi. ben de başlayayım.. 31 yaşında ilk bebeğime hamile kalmam hiç zor olmadı ama düşük yaptım. o zamanki dr um kürtajı düzgün yapamadığı, parça bıraktığı için aylarca uğraştım rahimde yapışıklık, rahim filmi, histereskopi vb operasyonlar derken rahimde kalınlaşma olmadığı ince kaldığı tespit edildi. tabii bu arda bir sürü dr değiştirdim bi umut belki düzelir diye.. sonra bi prof bana "senin rezervlerin az görünüyor" dedi ama o ana kadar gittiğim bütün dr lar rezervler süper demişti. amh testi yapıldı ve sonuç 0,2.. erken menopoz hemen tüp bebek dedi drum. günlerce ağladım günlerce işe gitmedim yataktan çıkmadım yemedim içmedimm.. sonra bu sitede bu forumda bi arkadaş (ismini bile hatırlamıyorum ama Allah razı olsun ondan) "şimdi ağlama vakti değil tedavin için uğraş olmazsa sonra ağlayacak çook zamanın olacak" dedi ve o an güçlü olmam gerektiğini, çabalamam gerektiğini anladım. neyse başladık tedaviye çok az yumurta var 2-3 tane. yumurtalıklardan biri hiç çalışmıyor neredeyse.. bikaç embriyo oluştu ama rahim kalınlaşmadığı için transfer edemedik donduruldu. işte benim çetin sınavım burda başladı. hemen hemen her ay estrofemle rahmi kalınlaştırmaya çalışıyoruz ama 5,5 mm asla geçmedi. her ay bi umut denemediğim şey kalmadı.. tam bir yıl uğraştım rahmi kalınlaştırmak için ama nafile. dondurulmuşlar için rahmi hazırlıyoduk ilk başlarda sonrasında normal tüp gibi yumurta oluşturmaaya başladık ama bu sefer de 2-3 yumurta bile çıkmaz oldu.. en son kasımda tüp denedik ama yine kalınlaşma olmadı ve hgiç bir zam ay an transfere gidemedik. ilk başta toplanan dondurulan yumurtalar hala transfer edilemedi.. hem rezerv az hem rahim ince. dedim kii artık kaybedecek bişeyin yok son kozlarını oynayacaksın.
aralık ayında yaptıklarımın listesi;
1-500 yasin okuttum (Rabbim ol dedikten sonra olmayacak şey yok)
2-Adetin 2. günü soğan kürüne başladım yumurtlama gününe kadar günde iki kez içtim.
3-Üzüm çekirdeği yağı kullandım her sabah bir kaşık.
4-çörek otu
5-arı sütü bel polen (arı sütünü özellikle tavsiye ediyorum yumurta kalitesi için)
6-akupunktur yaptırmaya başladım (yumurtlamayı düzenleyici bir yöntemmiş ilk bende denedi o dr. acayip rahatlatıcı ve etkili oldu bende)
7-rahim bölgesini sıcak tuttum sürekli termofor koydum..
8-yumurtlama günlerinde kaplıcaya gittim..
sabah işe giderken metroda "allah de ötesini bırak" kitabını okuyordum. bankacıyım çok yoğun bir iş tempom var inan o kitap bana öyle rahatlatıcı geldiki içim huzurla doldu okudukça rahatladım..
veeee 26 aralıkta hamile olduğumu öğrendimçok zor bir hamilelik geçirdim arkadaşlar. önce düşük tehlikesi, sonra erken doğum riski. o kadar operasyon geçirdiğim için rahim ağzı yetmediği vardı yani 9 ay yattım. 37. hafta bittiğinde kızımı kucağıma aldım çok şükür bin şükür.. dünya tatlısı kızım şuan 6 aylık
sizleri o kadar iyi anlıyorum ki.. dr olumsuz konuşur, aile-mahalle baskısı ayrı. her defasında heveslenirsin olmaz.. giden para da cabası. ama inanın vakti zamanı var. Rabbimin imtihanı bu deyin sıkı sıkı sarılın tedavinize... hepinizi çok öpüyorum, Allah gönlünüzden geçeni versin
arkadaşlar merhaba;
sizlere umut olsun diye hikayemi yazmak istedim. aylarca bu sitede gezindim, okumadığım konu kalmadı bu hususta.. başarıya ulaşan, bebeğini kucağına alan annelerin hikayeleri bana güç verdi. ben de başlayayım.. 31 yaşında ilk bebeğime hamile kalmam hiç zor olmadı ama düşük yaptım. o zamanki dr um kürtajı düzgün yapamadığı, parça bıraktığı için aylarca uğraştım rahimde yapışıklık, rahim filmi, histereskopi vb operasyonlar derken rahimde kalınlaşma olmadığı ince kaldığı tespit edildi. tabii bu arda bir sürü dr değiştirdim bi umut belki düzelir diye.. sonra bi prof bana "senin rezervlerin az görünüyor" dedi ama o ana kadar gittiğim bütün dr lar rezervler süper demişti. amh testi yapıldı ve sonuç 0,2.. erken menopoz hemen tüp bebek dedi drum. günlerce ağladım günlerce işe gitmedim yataktan çıkmadım yemedim içmedimm.. sonra bu sitede bu forumda bi arkadaş (ismini bile hatırlamıyorum ama Allah razı olsun ondan) "şimdi ağlama vakti değil tedavin için uğraş olmazsa sonra ağlayacak çook zamanın olacak" dedi ve o an güçlü olmam gerektiğini, çabalamam gerektiğini anladım. neyse başladık tedaviye çok az yumurta var 2-3 tane. yumurtalıklardan biri hiç çalışmıyor neredeyse.. bikaç embriyo oluştu ama rahim kalınlaşmadığı için transfer edemedik donduruldu. işte benim çetin sınavım burda başladı. hemen hemen her ay estrofemle rahmi kalınlaştırmaya çalışıyoruz ama 5,5 mm asla geçmedi. her ay bi umut denemediğim şey kalmadı.. tam bir yıl uğraştım rahmi kalınlaştırmak için ama nafile. dondurulmuşlar için rahmi hazırlıyoduk ilk başlarda sonrasında normal tüp gibi yumurta oluşturmaaya başladık ama bu sefer de 2-3 yumurta bile çıkmaz oldu.. en son kasımda tüp denedik ama yine kalınlaşma olmadı ve hgiç bir zam ay an transfere gidemedik. ilk başta toplanan dondurulan yumurtalar hala transfer edilemedi.. hem rezerv az hem rahim ince. dedim kii artık kaybedecek bişeyin yok son kozlarını oynayacaksın.
aralık ayında yaptıklarımın listesi;
1-500 yasin okuttum (Rabbim ol dedikten sonra olmayacak şey yok)
2-Adetin 2. günü soğan kürüne başladım yumurtlama gününe kadar günde iki kez içtim.
3-Üzüm çekirdeği yağı kullandım her sabah bir kaşık.
4-çörek otu
5-arı sütü bel polen (arı sütünü özellikle tavsiye ediyorum yumurta kalitesi için)
6-akupunktur yaptırmaya başladım (yumurtlamayı düzenleyici bir yöntemmiş ilk bende denedi o dr. acayip rahatlatıcı ve etkili oldu bende)
7-rahim bölgesini sıcak tuttum sürekli termofor koydum..
8-yumurtlama günlerinde kaplıcaya gittim..
sabah işe giderken metroda "allah de ötesini bırak" kitabını okuyordum. bankacıyım çok yoğun bir iş tempom var inan o kitap bana öyle rahatlatıcı geldiki içim huzurla doldu okudukça rahatladım..
veeee 26 aralıkta hamile olduğumu öğrendimçok zor bir hamilelik geçirdim arkadaşlar. önce düşük tehlikesi, sonra erken doğum riski. o kadar operasyon geçirdiğim için rahim ağzı yetmediği vardı yani 9 ay yattım. 37. hafta bittiğinde kızımı kucağıma aldım çok şükür bin şükür.. dünya tatlısı kızım şuan 6 aylık
sizleri o kadar iyi anlıyorum ki.. dr olumsuz konuşur, aile-mahalle baskısı ayrı. her defasında heveslenirsin olmaz.. giden para da cabası. ama inanın vakti zamanı var. Rabbimin imtihanı bu deyin sıkı sıkı sarılın tedavinize... hepinizi çok öpüyorum, Allah gönlünüzden geçeni versin
Canimm amh degerinin dusuk olmasi verilen ilaclara cevap vermeyecegin anlamina geliyo. Ama vucudun yumurta uretiyo bak. Elbette ise yarayan kaliteli yumurta cikacak eninde sonunda. Natural tup tedavisini bi arastiri. Ilac almiyosun her ay vucudun kendi cikardgi yumurtalari toplayip dollmeye calisiyorlar. Bi kac doktora daha git nacizane tavsiyem yumurta rezervi azligi konusunda az cok tecrubesi olan birini bul. Her doktorun yolu yontemi farkli. Bizim durumumuz nadir gorulen bi durum her doktorun tecrubesi olmuyo e haliyle bilmeyen doktor da bu degerle tup bile olmaz deyip yolluyo.
Benim ilk gittigim doktor dunyami yikmisti. Hatta kibarca bizi basindan savmisti ilgilenmek bile istemedi. Ama diger doktor bu konuda daha tecrubeliydi benm gibi cok hastasi oldunu zaman alacagini ama umutsuz olmadigini soyledi. Inan bu bile yetti bana. Skma canini, rabbim ol derse olacak.. Allah kolay yollardan gecirsin hepimizi
Merhaba Can'ım bu grupta çoğunluk zaten bu durumda ve şükür aramızda tüp Bebek'le de normal yolda da hamile kalan var önemli olan ultrasonsa yumurta görülmesi canım mutlaka hemen iyi bir Dr a gitsin be imkanı yettiğince tüp bebek tedavisi görsün mutlaka kaliteli yumurta bulunur yeter ki pes etmesinMerhaba arkadaşlar. Çok yeni öğrendim kardeşimin AMH:0,04 çıkmış.FSH:6 E2:36 diğer değerlerde normal bu şekilde tup bebekle başarı elde edenler varmı.Allah hepinizin yardımcısı olsun en kisa zamanda evlatlarinizi kucağına alin
İnşallah herkese nasip etsin allah.Bu ay 2 folekül gormusler ama bu ay geçti.Merhaba Can'ım bu grupta çoğunluk zaten bu durumda ve şükür aramızda tüp Bebek'le de normal yolda da hamile kalan var önemli olan ultrasonsa yumurta görülmesi canım mutlaka hemen iyi bir Dr a gitsin be imkanı yettiğince tüp bebek tedavisi görsün mutlaka kaliteli yumurta bulunur yeter ki pes etmesin
Can'ım allah senden razı olsun :) kızının bahtı kısmeti güzeli olsun inşallah ne güzel anlatmışsn Can'ım darısı bizlere inşallah yazın o kadar umutsuz zamanım da geldi ki hem ağladım hem güldüm okurken:) umarım isteyen her kadının kucağı bebekle dolar
allah raı olsn cnm bebegnı sana bagslasınn.. haklısın bı vaktı var sabır gerekıyo hemde cok buyuk sabırrr cok moralım bozuk ısyanda etmek ıstemıyormmm bı gecseydı su gnler allhn ıznylecok gır gelmeye basladı
seni çok iyi anlıyorum canım.. ama geçecek inan bana. kucağına bebeğini alınca bütün yaşadıklarını unutacaksın. asla yalnız değilsin senin gibi benim gibi binlerce insan var ve hemen hemen hepsi öyle yada böyle anne oldular.. sabır tatlım..
Masllah canim. Ne mutlu sana ya. Inan ki gozlerim doldu. Rabbim emeklerinin karsiligini vermis. Ne zor yollar zamanlar.. Bize de dau et olur muKizlar ben 5 yildir bebek icin ugrasiyorum
Ama benim kendiligindenolan 8 yasinda bi kizim oldu
2 cocugu cok istedim
Maddi manevi butun zorluklarla basladim
Genis bi aile olak icin yaslandigimda bile kizima birakabilecegim en buyuk miras kardes hicyilmadim bu tedavilerin hepsini borclayaptirdim en son tup icin kredi karti cikarttik ve takside boldurdum yani keyfe yaptirmadim yastik alti ne altin ne birikim yoktu.butunsartlarimi zorladim .bu yil icinde 2 cat.ignesi
1 asi
3.tup denemem oldu
Bu tuplerin son 2 sini. Ank baskenthast.Gogsen hocada yaptirdim.
Bu son sansimdi dedim ki Allahim verendesensin alanda. Hayirlisiyla emekletimi bosacikarma vermiyeceksende bi bildigin vardir .
Ben cok saglikli 5 yil once gecrirdigim kist ve dis gebelik ameliyatinda FSH 27 CIKTI VE ERKEN MENOPOZ BASLANGICI dediler daha 29 yasindaydim.simdi 34 :)
Ama gogsen hocaya inandim cok icten ve basarili ve beni ilk olarak psikolojikolarakrahatlatti gittigimde babami yeni kaybetmistim senin kadinin ortadi neden catik deyince goz yaslarimi o silmisti.
G. Hoca nin sayesinde bu gunlere geldim.
Allah bana verecek siz vesile olacaksinizdedimhep.ozlem hemsirede hep destekcimdi.
Benim yumurtamin cikmasinda ilaclardan deha ve co enzimin etkisi cok.
Yumurta rezervem dusuk .
En son tupde 5 yumurta toplandi
4 u isleme girdi
3 u dollendi
2 tanesi 8 hucreli( a kalite)kaldi.
Bunlari enjekte ederkende istemsiz sip sipagladim cunku ilaclarda sizi duygusal yapiyor.
Transferimin 7. Gunu idrar testimin 2. Cizgisi silik cikti mutlu oldum.
8. Gun cizgi hayalet gibi varla yok arasi .
Yine kimyasal geciriyorum diye ilaclaribiraktim.
9. Gunu poliklinligine kan verdim 40cikti.ilaclara devam
12.gun kendi hastanemde verdim.65 cikti sok oldum .3 gunde katlanma rezaletti. G.hoca dedigi hep bu baska labaratuvar ordaki baska ben bizim hastanedeki sonucla hamile oldugunu soylerim lutfen hamileligin tadini cikar.icimrahatladi ama su 14.gun kan sonucunuda bi gorsem rahatliyacaktim.
Bu arada belirtilerim idrarin rengi koyulasti ayaklarim cok usudu goguslerim cok hassas ve acidi.
14. Gun kan sonucum tam istenilen sonuc 141 cikti. Cok mutlu olduk insallah devami gelir.
(diğer topiklerede koplayaliyacagim bu yazımı)
Dogal yolla mi hamile kaldin canim yoksa tup muKizlar ben 5 yildir bebek icin ugrasiyorum
Ama benim kendiligindenolan 8 yasinda bi kizim oldu
2 cocugu cok istedim
Maddi manevi butun zorluklarla basladim
Genis bi aile olak icin yaslandigimda bile kizima birakabilecegim en buyuk miras kardes hicyilmadim bu tedavilerin hepsini borclayaptirdim en son tup icin kredi karti cikarttik ve takside boldurdum yani keyfe yaptirmadim yastik alti ne altin ne birikim yoktu.butunsartlarimi zorladim .bu yil icinde 2 cat.ignesi
1 asi
3.tup denemem oldu
Bu tuplerin son 2 sini. Ank baskenthast.Gogsen hocada yaptirdim.
Bu son sansimdi dedim ki Allahim verendesensin alanda. Hayirlisiyla emekletimi bosacikarma vermiyeceksende bi bildigin vardir .
Ben cok saglikli 5 yil once gecrirdigim kist ve dis gebelik ameliyatinda FSH 27 CIKTI VE ERKEN MENOPOZ BASLANGICI dediler daha 29 yasindaydim.simdi 34 :)
Ama gogsen hocaya inandim cok icten ve basarili ve beni ilk olarak psikolojikolarakrahatlatti gittigimde babami yeni kaybetmistim senin kadinin ortadi neden catik deyince goz yaslarimi o silmisti.
G. Hoca nin sayesinde bu gunlere geldim.
Allah bana verecek siz vesile olacaksinizdedimhep.ozlem hemsirede hep destekcimdi.
Benim yumurtamin cikmasinda ilaclardan deha ve co enzimin etkisi cok.
Yumurta rezervem dusuk .
En son tupde 5 yumurta toplandi
4 u isleme girdi
3 u dollendi
2 tanesi 8 hucreli( a kalite)kaldi.
Bunlari enjekte ederkende istemsiz sip sipagladim cunku ilaclarda sizi duygusal yapiyor.
Transferimin 7. Gunu idrar testimin 2. Cizgisi silik cikti mutlu oldum.
8. Gun cizgi hayalet gibi varla yok arasi .
Yine kimyasal geciriyorum diye ilaclaribiraktim.
9. Gunu poliklinligine kan verdim 40cikti.ilaclara devam
12.gun kendi hastanemde verdim.65 cikti sok oldum .3 gunde katlanma rezaletti. G.hoca dedigi hep bu baska labaratuvar ordaki baska ben bizim hastanedeki sonucla hamile oldugunu soylerim lutfen hamileligin tadini cikar.icimrahatladi ama su 14.gun kan sonucunuda bi gorsem rahatliyacaktim.
Bu arada belirtilerim idrarin rengi koyulasti ayaklarim cok usudu goguslerim cok hassas ve acidi.
14. Gun kan sonucum tam istenilen sonuc 141 cikti. Cok mutlu olduk insallah devami gelir.
(diğer topiklerede koplayaliyacagim bu yazımı)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?