Popüler Konu Yumurtalık Rezervinde Azalma Olupta Tüp Bebekte Başarılı Olanlar

selamlar.. başlığı görünce bikaç bisey de ben yazayım dedim ..

gerçi ben basarısız olanlar grubuna dahil oluyorum ama neyse bakalım ..
yaşım 33 , yaşla ilgisi var mı bilmiyorum ..
bizim de 4. tüp denememiz.. ama maalesef islem yarıda kaldı bizim bu kez.. ((

1. tüpte 7 yumurtam vardı.. 3üne islem yapıldı . 3 embriyom vardı 8 hücreli
2. tüp te.. 5 yumurtam vardı.. 3üne islem yapıldı yine 8 hücreliydi..
3. tüpte, 3 yumurtam vardı..1ine islem yapıldı .. 6hücreli transfer yaptılar.
ama maalesef hiç birinden sonuç alamamıs olduk..

4. ise, bu geçen subat-mart ayında yapıldı..
FSH değerim 15 di.. HOMOSİSTEİN olan kan değerim de.. 30.3 tü.. normalde 0-12 arası olması gerekiyormus..
bu kez ki dr um.. ikisi birbirini dengeliyor tarzında birsey dedi..

yumurta rezervimde azalma olduğunu, ultrason muaynesinde doğustan yumurtalarımın normalden biraz küçük oldğnu söyledi..bu yüzden de hep iğne dozlarım yüksek tutuldu..yani normal bir kisinin iğne kullanması ücreti 1500 iken.. benim 2500 oldu..sadece birtek iğne bu..

ve az olan yumurtalarımdan sükür 8 tane elde ettik..
bunlardan 4 üne islem yapıldığını ancak, 1 tanesi döllenmeye basladığını söylediler..
oysa yumurtanın çapları gayet güzeldi..
birde, döllenme islemi sırasında yumurta anomalisi görüldü dedi.. yani 1. kalite olmadığını ima etti sanırım..

çarsamab yumurta toplama islemim olmusdu.. persembe konustuk embriyolgla, bölünme 2 hücreli dedi..
cuma konustuk yine aynı, bgün için çoğalmasını bekliycez dedi.. ki, cmartesi gününe 11buçukat gelin transfer islemi için demisti..
ve bizde epey bi hayal kırıklığı olmusdu.. 4 taneden 1 tanesine islem yapıldı, ya O birtaneyi bile kaybedersek diye..

ve ben cmartesi sabahtan merkezimize gitmek için bin heyecanla hazırlık yaparken, 9 da tel geldi..bende sandım, zamanınad gelin demek için arıyor.. bir bakdım ki.. embriyolg bölünem islemimiz durdu, ve transfer islememiz iptal edilid dedi.. ve ben şokk oldum.. inanamadım ressmenn... bütün hayat enerjim , herseyim gitti o an için ..ağlamaya basladımm :'((((
hiç böyle olur diye aklıma getirmemistim..onceki 3 tüpte böyle birsey olmamısdı..

suan 1 ay oldu bu acı haberi aldığım, alısmaya çalısıyorum ama..
o günü dr umla konusutğumda.. bana yaptığı açıklama..

--- eş den dolayı yani sprem konusunda.. sıkıntımız var en büyük etken bu dedi.
--- benim ise yumurta anomalisi görüldüğü bu da bi etken dedi.
--- ve FSH değerim yüksek olması dedi..

yani bütün bunları enn başta biliyordu.. ama bunları önliycek birsey yapılmadı..

dedim bu saatden sonra ne yapabiliriz ?

bana kendini biraz topla, eğer istersen bizim merkezde, istersen baska yerde..
eğer buraay gelirseniz dey, FSH değerini düsürecek ilaç veririz 2aylık dedi..
madem bunu diyecekdin en basta neden demedin ??
----kk da arastırdım okudum.. milletin FSh değeri 45 olanla normal yoldan hamile kalan varmıs..bu çok fazla bi engel değilmis hamise kalabilmeye...!!!

en büyük etken, eş den dolayı diyor bana ..
eşim için verilebilcek bir ilaç olmadığını söylüyor
--- net de arastırdım, kk da bir kaç topik okudum.. eşler için bir ilaç veriliyormus, proxeed plus adı altında.. sprem güçlendirici ve hızı ve kalitesi artıyormus..2-3ay içinde.. anlattığına göre esimin sıkıntısının benzeri.. neden verilmiyor bu ilaçta.. en sonunad bu engel diyorlar ??

hani yumurnta konusunad sıkıntımı biliyordu enbasta...
yumurta anomalisi için de, en sonunda birsey diyecekdi.. neden bska tür bir islem yapılmadı..??

bütün bunlar soru isareti kafamad simdi..
insan yaşadıklarıyla yaşyanıyor sadece.. yine mi dr bana bizden kaynaklanan engelleri söylüyor.. acaba diyorum.. hiç mi kendilerinden yana eksik, yada yapılmayan birsey olmadı şu yaptıkları, uyguladıkları tedavide ????

ve her günüm smdi ates basmasıyla geçiyor..yüzümden, boynumdan fln..bu yumurta rezervi azlığında tüp ten sonra böyle olanlar var mı aranızda ?? bunu nasıl geçirebilirim ?? sabah kalvaltısında özellikle çayı çok severdim.. smdi 1. bardağı zor içiyorum birseyler yemeye basladığımda.. ve gün içerisinde de arada bir ağır basıyo ates halim ve sıkıntı yapıyo..
alnıma atesim var mı diye arada bir bakdığımda, hep hissediyorum var olduğunu

Son düzenleme:

canım yaşadıkların gerekten çok üzücü, ben de bu tür durumularla karşılaşmaktan ve umudumu kaybetmekten çok korkuyorum.benim hiç denemem yok. doktor araştırıyoorum bir kaç ay içerisinde bir yere başvurmam gerekiyor. doktorlarını öğrenebilir miyim ?

ayrıca bahsettiğin ateş basmaların ben çok yoğun yaşadım ve erken menopoz olduğumu bilmiyordum o dönemler..3 yıl kadar önce yaz mevsimiydi sürekli sırtımdan aşağı aniden ter akıyordu.bir anlık bir sıcaklık basması ama korkunç bir his..geceleri sürekli fenalık geçiriyor gibi uyanıyor sürekli kapı pencere açıyordum..o dönem adet düzensizliğim yeni yeni başlamıştı, ama hiç aklımdan geçmezdi menopoza gireceğim. sadece dalga geçerdim kendimle menopozlu kadınlar gibiyim n'oluyor bana diye ama esprilerim gerçek oldu ve ben menopoza girdim..benim ateş basmalarım hormon ilacı aldıktan sonra geçti..cyclo pro.... adlı bir ilaç kullanıyorum sürekli...adaçayının ateşbasmasına iyi geldiğini duydum ama araştır istersen..bir de solgar bitkisel vitaminleri var onlarda bir tablet var adını istersen yazarım sonra.solgar danışma hattından verilen bilgiye göre menopoz sıkıntılarını gideren bir tabletmiş, bitkiselmiş. ne kadar doğru bilemem...yaşadığın sıkıntıyı ok iyi anlıyorum ama çözümü konusunda başka fikrim yok canım allah sabır ve güç versin....

bahar bebğin sana sıkı sıkı sağlıklı bir şekilde tutunur inş... fsh kaçtı tüp bebk tedavisinde bize umut ol canım..

saol canım inş..fsh 21 amh 0.01 çok şansım yoktu yumurta bulamyabiliriz diyodu doktorum..4 yumurtamda dolu çıktı 1i döllendi.inş oda benim bebeğim olur.

BAHARCIM hadi hayırlısı cnm inş. bebeğin tutunur sıkı sıkı :emir bebek: heyecan başladı desene
depresifpolyana sonuçlarını aldınmı ..işallah güzel çıkar sonuçların..
UMMUSELEMECİM sonuçlarım çıkmış bugün aradılar ama biz cumartesi müsait olduğumuz için cumartesi gidecez merkeze inş. hayırlı haberler güzel haberler alırım...
hakikaten ne çektik be PEESUNECİM cnm çok tşk ederim aminn inş. rabbim hepimizin yardımcısı olsun
ah o FSH ah biz hiç iyi anlaşamıyoruz onunla yüksekken beni tüpe bile almıyolar... inş. sende en yakın zamanda kavuşursun meleğine....

saol canım amin inş. çok heycanlıyım bi taraftan korkuyorum ya tutmazsa diye bi taraftan hayal kuruyorum tutmuş gibi hamileymişim gibi inş bebeğim hep benimle olur.

saol canım amin inş. çok heycanlıyım bi taraftan korkuyorum ya tutmazsa diye bi taraftan hayal kuruyorum tutmuş gibi hamileymişim gibi inş bebeğim hep benimle olur.
cnm olumlu düşünelim olumlu iyi olsun...olacak baharım inş. sen bizlerede umut olacaksın bölece ayy ben çok heycanlıyım ya şimdi ne zaman test yapacan sen

cnm olumlu düşünelim olumlu iyi olsun...olacak baharım inş. sen bizlerede umut olacaksın bölece ayy ben çok heycanlıyım ya şimdi ne zaman test yapacan sen

inş canım mayısın 4 ü test tarihim daha çok var.umut olmayı çok istiyorum ama olmazsa umudunu kaybetme herkesin aynı olcak değil mücadeleye devam edicez.

az kalmış canım çok stres yapma bebişinin sana tutnması için stres yapmaman lazım Allah ol derse olucak olmasada elden bişey gelmez savaşımızı kazanana kadar devam yorulmak yılmak yok bu uğurda sadece bol bol dua et canım dualarımız değilmi bizi ayakta tutan Allahın izniyle bizde anne olucaz..

cnm bişi soracam şimdi senin tedavi öteki aya kaldıya bu arada diğer aya kadar dr ilaç falan verdimi ne kullanacaksın....

cnm bişi soracam şimdi senin tedavi öteki aya kaldıya bu arada diğer aya kadar dr ilaç falan verdimi ne kullanacaksın....

yok canım hiç bir ilaç vermedi..ben kendi aklımdan 1 estrofem içiyorum östrojen artmadı diye..bir yumoş varmış ya bu ay doğal deneyim diyorum :))kendi kendinede büyüdüğünü hissediyorum hafif hafif kasığıma ağrı giriyor..)ara ara sol kasığımdada karıncalanmalar var ilaç dozunu biraz daha yüksek verseydi aslında 2 3 büyüyen olurdu bence..çünkü ben iki defa tüp denedim daha 6 ay önce denedim 4 yumoş olmuştu..bu sefer 1 büyümesi beni çok şaşırttı ..hani sadece 1 görülsede o büyüse tamam ama görülen 3 4 yumoştan 1 büyüdü..senin cumartesi belli olacakmış yanı sonucunu alcakmışın doktorunlada görüşeceksin değilmi..işallah güzel gelişmeler olsun hayatında..

Kızlar, mini tüp bebek tedavime başladım, adetin 8.günü bugün , tek yumi var, 15 mm olmuş,,, endo kalınlığı 5,2 mmm... Altın yumurta olabilir diye devam dedim ,,, herşey yolunda giderse e2 falan yani,,, ptesi opu olur..... görüşmek üzere...

hayırlı olsun ablacım inş altın yumurtandır sana evlat olur.

hayırlı olsun tedavin allah tamamına erdirsin..güzel haberler vermek nasip olsun..adetin ikinci gnü görülen antral folikül sayı bir mi canım..hangi ilacı kullanıyorsun..bende 3 4 görülmüştü ama bir tanesi byüydü doktor iptal etti diğer aya..allah hepimizin yüzünü güldürsün...

saol canım inş..fsh 21 amh 0.01 çok şansım yoktu yumurta bulamyabiliriz diyodu doktorum..4 yumurtamda dolu çıktı 1i döllendi.inş oda benim bebeğim olur.

Göbüşüne sıkı sıkı tutunsun meleğin annesi.Allah sağlıkla kucağına alıp büyütmeyi nasip etsin darısı bizlere olsun inşallah

anladım cnm hayırlısı diyelim inş. tüpe gerek kalmadan bebeğin gelir bellimi olur çok duydum ben tüp için beklerken o arada kendiliğinden hamile kalanı hadi işallah senide rabbim çok bekletmesin evet drlada görüşecem allah nasip ederse inşallah hayırlı güzel haberler alırım bu defa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…