Yuppi!

Sizi gayet iyi anladım ama siz yazdıklarımızı okumuyorsunuz sanırım. Burada bir tanı var. Nasıl %99 değildir diye ortaya bir şey yazabiliyorsunuz? Yani bu kızın eski konularına bile bakmaya lüzum görmeden etiketleyip, insanların yaşadığı şeyleri küçümsemeye çalışmak bu. Tamam diyelim niyetiniz bu değil ama farkında mısınız, konuyu bıraktık sizin hassasiyetinizi çözmeye çalışıyoruz.

Evet kötü insanlar var, hasta insanlar da var.
Narsisizm günümüz toplumunda 1/8 oranında görülüyor, bu görülme oranı nasıl düşük olabiliyor? Kıza destek için açılmış bir sayfada her şeyi bırakıp doktor tanılı bir duruma sizin müdaheleniz söz konusu.

Bir de buraya konu açan insanlar zaten ciddi sıkıntı yaşayan insanlardan oluşuyor. Herkes narsist değil tabi ki!!

Sizin hayatınızdaki veya tecrübelerinizdeki hassasiyetinizi göz önüne alarak eğer insanların izole olmaması için mesaj yazmak istiyorsanız daha yeni bipolar ve şizofreni konularında BDV’de tanılı eşinden boşanmaya çalışan insanlar var, oraya uğramanızı öneririm. Konu sahiplerini de yönlendirmeye çalıştık.

1/8 nerede yaziyor ? Hangi psikiyatri makalesinde atar mısınız?
Ekstra olarak hastanin kendisi ile iletişim kurulmadan tanı konulamaz . Tiptaki en temel kuraldir bu , tanı filan yok ortada bunu kabullenmemenizi anlayamıyorum . Hangi kismini anlatamıyorum bilmiyorum ama daha fazla uzatmak istemiyorum. Makaleyi atarsaniz (bilimsel kaynaklari olandan ) okurum .
Iyi geceler.

Tamam hanımefendi siz haklısınız. Rica ediyorum benim konularımda değerli görüşlerinizi belirtmeyin.
Bizim konuştuğumuz psikologlar sizin kadar mükemmel değilmiş demek ki. Tanı koymak için adresinizi yazın bir dahaki sefere size sorarız olmazsa.
İyi geceler.

Psikolog tanı koyamaz tedavi edemez zaten . Böyle bir yetkisi yok .tavsiyem psikiyatrist ile calisin ama o hastayi gormeden tanı koymayacagi için isinize yarar mi emin olamadim.

En son gönderdiğimse zaten 2008’de yapılan 12 yol önceye ait bir şey.

Kaynakçalardan açıp okursunuz. Prevalans kısmı için de yine sosyal medya çılgınlığı dolayısıyla ortalama 1/8 kişide görüldüğü düşünülüyor.

Psikologlar da tanı koyup tedavi verebilir, psikoterapi için illa psikiyatrist gerekmiyor.
Kitap olarak istiyorsanız da
Horton RS. Parenting as a cause of narcissism: Empirical Support for Psychodynamic and Social Learning Theories. In: The Handbook of Narcissism and Narcissistic Personality Disorder, Campbell WK, Miller JD (Eds), Wiley, Hoboken 2011. p.181.
Veya 2012’den bu yana bu konuda uzmanlaşmış Dr. Ramani durvasula Podcasts’leri var. İzleyin derim.

Review’lar belirli aralıklarla ve belirli kesimleri içeriyor. Dolayısı ile Klinik Psikiyatristlerin tanı koyduğu vakalar üzerinden yaptıkları değerlendirmeye güvenmek lazım.

Makalelere bakacagim .
Ve psikolog tani koyamaz tedavi de edemez.

Normal, olaylar soğuyunca ayrılık evrelerinde bir duygusallık oluyor. Hatta anlamsız bir şekilde ayrıldıktan sonra da bir süre kafanıza takacaksınız muhtemelen. Mutluluklar diliyorum

Sahaneeee:)) inşallah çok kısa sürer inşallah hakkınızı alırsınız . Alışkanlığın vermis olduğu kırgınlık bu geçer kuş gibi olursunuz
İnşallah ya. Gerçekten boğuluyorum sanki ama hiç pişman değilim hatta keşke bu kadar uzatmasaydım diyorum.

Psikolog tanı koyamaz tedavi edemez zaten . Böyle bir yetkisi yok .tavsiyem psikiyatrist ile calisin ama o hastayi gormeden tanı koymayacagi için isinize yarar mi emin olamadim.
Yorumları okuyordumda yazmadan duramadım dedikleriniz çok mantıklı neden ısrarla diretiyorlar anlamadım bir psikolog hastayı görmeden sizin anlattıklarınıza göre eşinize tanı koyamaz. He diyelim ki öyle bir insan gerçekten, eğer mahkeme de böyle bir şansınız varsa durumunuzu belirtin bir rapor alınmasını isteyin belki boşanma sürecin de işinize yarar.

Ben de biliyorum nasıl tanı koyuluyor ancak insanların anlamak istemediği şu; bu tip insanlar, kendilerinde asla bir sorun görmediklerinden, uzman yardımını aşırı bir reaksiyonla reddediyor. Ben kaç defa onu bir psikoloğa ikna etmeye çalıştım bilmiyorsunuz, çift terapisi de dahil buna.
Ve tüm girişimlerimin sonu bir cezalandırma ile bitti.
Bu insanlar normal insanlar gibi "ruhsal durumumda bir sıkıntı var galiba" diye asla düşünmüyorlar. Empatına eziyet etmek, kötülük yapmak hatta ağlatıp izlemek en büyük zevkleri.
Keşke elimden gelse de elinden tutup götürsem doktora, sadece benim doktorum değil; bu 'doktor hanım' gibi bir çok doktor arkadaşımın da fikirleri onların tedavi gibi bir durumu olmadığı, bu bir kişilik bozukluğu. Ruhsal hastalık değil.
Ben de sağlık sektörünün içindeyim.

çok sevindim canım.herşey istediğin gibi gönlünce olsun.kimseye açıklama yapmak zorunda değilsin biz bu açıklamaları bırakabilmek için çok ama çok mücadele ediyoruz kendimizle.isteyen istediğini düşünsün. bunuda bir üyeyi görmezden gelerek yaptığını görünce gurur duydum seninle

İnan çok yorgunum aslında. Aileme, çevreme aynı şeyleri anlatmaktan yıldım. Bir an önce bitmesi için dualar ediyorum.
Teşekkür ederim. Umarım hayatlarının hiçbir bölümünde bir narsiste maruz kalmazlar.

Çok çok tebrik ederim sizi. Boyun eğmediginiz için. Çekişmeli boşanma süreci zor geçebilir, ancak bence asıl zor olan sureci başlatmaktı. Çekişmeli boşanma narsistten kurtulmaktan daha kolay olabilir. Sonrasinda yeniden doğmuş gibi hissedeceksiniz. Arasıra beyniniz size oyunlar oynayabilir. İyi günleri hatırlama, emekleriniz, hayalleriniz gibi...o anlarda size ettiği hakaretleri, yaptığı saygisizliklari hatırlayın. Sakın modunuzu düşürmeyin. Gerçekten çok sevindim..

Teşekkür ederim. Hayatımı feda etmeyi göze alamadım, üstelik bir hiç uğruna.
Yolum başka, kanatlarım başka artık.

Teşekkür ederim. Hayatımı feda etmeyi göze alamadım, üstelik bir hiç uğruna.
Yolum başka, kanatlarım başka artık.
Hemde kocaman bir hiç. Bir defa geldiğiniz hayata saçma sapan insanların egolarini besleyerek gecirmemekle en doğrusunu yaptınız, kendinize değer verdiniz, hayatınıza sahip çıktınız, kimsenin önüne sermediniz.. Ordan çıktınız ya, artik füze ile savaş açsa bile kaya gibi durabilirsiniz. Hayat yeni başlıyor hersey dilediğiniz gibi olsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…