- 18 Mart 2013
- 3.854
- 12.419
- 363
- Konu Sahibi Atlantistebiranka
1/8 nerede yaziyor ? Hangi psikiyatri makalesinde atar mısınız?
Ekstra olarak hastanin kendisi ile iletişim kurulmadan tanı konulamaz . Tiptaki en temel kuraldir bu , tanı filan yok ortada bunu kabullenmemenizi anlayamıyorum . Hangi kismini anlatamıyorum bilmiyorum ama daha fazla uzatmak istemiyorum. Makaleyi atarsaniz (bilimsel kaynaklari olandan ) okurum .
Iyi geceler.
Internette narsist istismar magdurlari topluluklari var, YouTube'da vs de. Tibbi olarak dogru mu bilmiyorum tabi ama bu turden siddet gorenler tam tipik kitabina uygun seyler yasiyor anladigim kadariyla. Bu yuzden dayanismali icin tani olmasa da narsist diyip geciyorlar. Yani bir sekilde birbirlerine yardim ediyorlar cunku cok benzer hikayeleri yasiyorlar. Bu kizin danistigi psikolog da tani koymamistir, muhtemelen demistir, olasidir demistir. Benim annem cerrahi uzmani, tani koymaz ama "muhtemelen basurdur" diyebiliyor laf arasinda (hastaya demiyor). En yakin arkadasimin annesi psikiyatri profesoru bana bir kere biri icin "o kiz muhtemelen broderline ona oyle davranma sunu yaparsan daha iyi olur" gibi seyler demisti. Kadinlar kulubunde amacimiz benzer deneyimleri paylasmak birbirimize yardim etmek.
Tabi her narsist kisilik bozuklugu yasayan kisi istismar etmez sanirim bu dediklerimiz yaftalamaya sebep olabilir evet ama kurbanlarin kurtulmasi bence daha onemli ne biliyim. Bu narsist istismar tanimi da siddet magdurlarina yasadiklari seyi anlamalarinda yardimci oluyor, biz ne dersek diyelim...