yurt dışında essay sorunu acil bakın lütfen :(

O kadar toz kondurmuyorsunuz ki yurtdışında olmasa kendinizden bahsettiğinizi sanacağım. Arkadaşının her zaman yanında olmak güzel de, haksızlığına bahane bulmayın lütfen.
çok yakın arkadaşım malesef kıyamıyorum işte , hatasını biliyo zaten pişman bahane bulmuyorum olanı söyluyorum, yapmış bır hata bende taşlayım mı arkadaşımı zaten ruh saglıgı yerınde değil suan.

Plagiarism deniyor buna türkçesi aşırımcılık olması lazım ve büyük bir suç
Ben lisans okurken bile o referansları yazıcam diye gözlerim çıkardı
Bir de APA stili denen uyuz bir şey var ona uygun yazmak zorundaydık
Ne ala millet copy paste geçsin
Lisans döneminde bu kadar dikkat ediyorlarsa yüksek lisansta daha çok dikkat ederler.

evet dikkat ediyor hoca zaten yazı taramaya sokun bana öyle getirin demiş yani copya olsa çıkarmsıı gerekmiyormu bu yazı taramanın nasıl iş anlamadım

Essay dediğiniz şey yüz sayfalık tez değil, olsa olsa bir makale ya da denemedir. Yani arkadaşınız hadi yanlışlıkla sildi. Hadi geri dönüşüm kutusunu da yanlışlıkla boşalttı. Bırakın onu bilgisayarını yanlışlıkla benzin döküp yaksa bile herhalde yazdığı şey aklında kalmıştır az da olsa yazıp verebilirdi. Bence bildiğiniz işin kolayına kaçmış. Eğer Türkiye'de okuluna yurt dışından aldığı bir makaleden alıntı yapıp verdiyse sorun yok çünkü malum profesörlerimiz bile intihalin tillahını yapıyor da birşey olmuyor. Hatta bir bakanımızın üniversitede verdiği tezin tamamının çalıntı olduğu ortaya çıkmıştı. Ama eğer yurt dışında okuyor ve Türkiye'den bir makaleden alıntı yaptıysa ve ortaya çıkarsa o zaman işi zor demektir çünkü hiç hoş karşılanmıyor ve ciddi müeyyideleri var.

arkadaşım bana şu sekilde anlattı skyepten görüşüyoruz zaten küçük bir alanı silmek iştiyormuş onu işaretlemiş sanmış ama hepsini işaretlemiş yanlışlıkla, değişiklikleri kaydet de basınca bomboş sayfa çıkmış karşına yoksa valla ıster ınanın ıınanmayın 50 yerden araıstırmışta yazmış o makaleyi silinmiş zaten kafayı yemiş az bir sure de de o panıkle böyle bir hata yapmış alıntı yaptıgı yer tez makale değil 500 sayfalık hani alıpta makaleyi komple kopyalamamış bir iki örneği kendi cumlesi gibi almış makakaleyi yazmış onu anlarlarmı diye korkuyor , yazı taramadan da çıkmayınca alınıt yaptıgı yerler yollamış şimdi bin pişman anlarlarsa diye keşke geri alabilse .

2 sayfalık essay sorumlulugunu alamayan, beceremeyen, bilgisayar konusunda bu kadar cahil olan birisi zaten üniversite okumasın. bahaneler bahaneler.... becerememiş işte bu kadar basit. ilkokul çocuguna ver o bile yapar, hani biraz ugraşır tabi yaşı küçük oldugu için ama en fazla arkadaşın kadar ugraşır ve sonunda da çalıntı iş yapmaz en azından, o derece yani.

umarım fark ederler de kalır dersten.

Ya canım arkadaşın tezi parçalara ayırmış,araya kendi cümlelerini eklemiş cümlelerin yapısını değiştirmiş,dikkatli pinpirik bir hoca anlar.

Bu kadar uğraşacağına baştan yazaymış.. Bir tezi alması, araya kendi cümlelerini mantıklı bir şekilde yerleştirmesi, sonra programda taratması bana hiiiiç kısa sürede yapılacak işler gibi gelmiyor.. ona ayıracağı zamanda kendisi baştan yazabilirdi...

Hangi programda yazıyormuş essayı? Değişikliği kaydetmeden, hepsini sildiğini göremediği program nedir? Çocuk kandırır gibi, hepsini seçtiğini görmemesi mümkün değil, sildiğinde hepsinin silindiğini görmemesi mümkün değil, kaydete basınca karşısına başka bir sayfa çıkmaz ki, açık olan sayfa görünür yine...

ben anlamadım yazdıgınızdan ne demek istediğinizi, kendisine sorarım cidden nasıl yapabildi hepsini silmeyi.

Bir de İngilizce hocasına göndermiş arada, kendi hocasına göndermeden önce.

ben anlamadım yazdıgınızdan ne demek istediğinizi, kendisine sorarım cidden nasıl yapabildi hepsini silmeyi.

Yani essay i yazdığı yerde "bilmeden hepsini seçmişim, sonra bilmeden hepsini silmişim, sonra bilmeden kaydete basmışım" açıklamasına çocuklar dahi inanmaz...

Çok merak ediyorum nasıl yapabilmiş bunların hepsini bilinçsizce !?

word'de yazıyorsa sildiği anda sayfa bembeyaz olur zaten,sonra neden gidip kaydetmiş ki?

ctrl A yapmıstım sadece küçük blogu şildim sandım hepsi gitmiş diyo tma olarak bende anlamadım nasıl yaptı da sildi

ayy valla neyse arkadaşlar içim şisti benım ne olursa olsun artık cevap vermessem kusura bakmayın sagolun fikirleriniz için.

turnitin %4 dediyse bişi olmaz sanırım ama o da bazen saçmalayabiliyor

turnitin %4 dediyse bişi olmaz sanırım ama o da bazen saçmalayabiliyor
bir arkadaşı para verip yüklemiş bir sistem ona göndermiş yazıyı oda bakmış orjinal metin demiş, doktora ögrencileri bu sistemi kullanıyor alıntı yeri göstermesi lazım eger sana çalıntı derseler ben dava ederim bu programı demiş, galiba alıntı yaptıgı tez internette çıkmıyor yani yökteki teze ulaşılamıyor.

çok ayrıntılı bilmiyırum valla. bizim okulda turnitin kullanılıyor. baya baya plagirasim yapan arkadaşın %5 çıkmıştı. ben tamamen kendim yazmama ragmen %20 çıkmıştı. saçmalıyor arada

çok ayrıntılı bilmiyırum valla. bizim okulda turnitin kullanılıyor. baya baya plagirasim yapan arkadaşın %5 çıkmıştı. ben tamamen kendim yazmama ragmen %20 çıkmıştı. saçmalıyor arada
sorun yok zaten hoca anlamamış çalıntı oldugunu hatta gramer hataların var çok demiş neyse atlattı

Ben de yurtdışında okuyorum.Ben yapsam amannnnn insanı yaptığına pişman ederler, rezil ederler, dersten bırakırlar valla Aslında düşününce doğrusu da bu.Seneye tez senem.Böyle böyle alışıyoruz işte.Arkadaşın şanslıymış ama bir daha yapmamasını öneririm :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…