aynen ders oldu ona ya birdaha dikkat eder zaten kesin.bir daha her aşamada kaydeder arkadaşınız bu da ona ders olur. ben bir virgül eklesem kaydediyorum.. zor birsey değil bir sembole tıklıyosun o kadar
tezi bulmak isteyen bulur zaten de nerden anlıycak tezden geçirdiğini işte programda çıkmıyor alıntı oldugu neyse ya zmanı gelince ögrenır artıko öğrenci tezinin yürütüldüğünü duysa ne hisseder acaba..Tezler uluslararası bir sisteme kaydediliyor eğer o üniversite de öğrencinin tezini kaydetmişse bulur..
50 yerden araştırma yapmışta yazmış diğer essayi , zamanı kısaymış yazması mümkün değilmiş , paniklede yollamış geç kalıcam diye onu kandıran da makkalelrin alıntı olup olmadıgını gösteren programa yüklemiş %4 çıkmış hocasıda oraya yükleyin sorun yoksa getirin demiş, ona ragmem hocası alıntı olup olmadıgını nasıl anlar bilemiyoruz o yuzden sorduk yoksa bizim yökteki ögrencinin 500 sayfalık tezini nasıl bulucak hoca varmı yöntemi.
Evet, bende silme hikayesine pek inanmadim. Ben tez yaparken sadece laptopuma degil, kendime mail'le yolluyordum, memory stickim vardi, ordada sakliyordum. Hani laptopumda ariza olursa, sifirdan baslamayim diye. Ve bunu neredeyse her ögrenci yapiyor. Ve ben kaç saat, kaç hafta ograstim o tezimle. Kitaptan aldigim seylerin hepsini referansli yazdim.
Yani kusuruma bakmasin konu sahibi, ama onun arkadasini insallah yakalarlar. Baskasinin emegini kullanmak ne kadar çirkin.
nasıl anlaşılmıştı alıntı yaptıgınız yer hocamı anladı?Bence de yakalanacaklar,norveçte iki cümlelik alıntı yaptığım yeri kaynak vermeyi unutmuştum az kalsın türkiyeye geri postalıyorlardı beni..
turnıtınde %4 çıkıyo kendi de bakmış kendi cümleleriyle karışık yazdıgı için sanırım orjınal çıkıyo sorun çıkmaz inşallah
alıntı yapmak tezde serbest zaten,alıntı yaptığın yerin yanına işaret koyup kaynak veriyorsun,ben kaynağı vermeyi unutmuşum..nasıl anlaşılmıştı alıntı yaptıgınız yer hocamı anladı?
ama birde arkadaş universitenin english kursunda bunu bitirince master başlayacak yani bu essay onun writing testi gene de bulamazlarmi diyosun uğraşmazlar mı acaba ?yalnızca bir ödev için kimse oturup onu araştırmaz, yayımlanmayacaksa zaten ortaya bile çıkmaz.
İntihalin ortaya çıkması için ciddi araştırmalar yapılıyor, kurullar inceliyor uzun bir süreç.
Yayımlanmayan, yalnızca bir ödev olarak birkaç yıl mecburen saklanıp atılacak bir ödevden bahsediyoruz.
Kim oturup onunla uğraşır?
master ödeviyse yakalanmaması mucize olur..ama birde arkadaş universitenin english kursunda bunu bitirince master başlayacak yani bu essay onun writing testi gene de bulamazlarmi diyosun uğraşmazlar mı acaba ?
mastır ödevi değil dil kursunu bitirme ödevi.master ödeviyse yakalanmaması mucize olur..
kontrol edecekler..mastır ödevi değil dil kursunu bitirme ödevi.
konrtol ederler de işte tezi bulabilirler mi acaba yök teki tezi .kontrol edecekler..
tezden alıp yapıştırdıysa belli olur,kopuk kopuk kalır.konrtol ederler de işte tezi bulabilirler mi acaba yök teki tezi .
turnite programını diyorsunuz alınıtı yapıldıgını gösteren program buymuş ona yüklemiş ama o orjinal demiş yani sıkıntı yokmuş 1000 kelimelik bır essayi kurs essayi mastıra geçmek için yazıyordu
yok kopuk değil hatta gramerini düzeltsin diye bir hocasına göndermiş çok güzel yazmışssın aferin demiş zaten hep yapıştırma değil kendi cumleleriyle harmanlamıştezden alıp yapıştırdıysa belli olur,kopuk kopuk kalır.
%4 de sadece sadece referanslar varmış onda sorun yok yani, arkadaşın ögrenmek istediği araştırırlarsa alıntı yaptıgı bizim yökte ki teze ulaşabilirlermi ?Hoca kendisi programa yükleyin, alıntı çıkmıyorsa getirin dediyse kontrol de eder. Baştan öğrencilere bunu tembih eden adam kesin bakar bence. Ben olsam %4e de bakardım nereler benzeşiyor diye. Sonuçta benzeme oranı düşsün diye iki-üç cümle"çalıp" araya birkaç cümle ekleyenler olabilir arkadaşınız gibi.
Ulaşırlar.%4 de sadece sadece referanslar varmış onda sorun yok yani, arkadaşın ögrenmek istediği araştırırlarsa alıntı yaptıgı bizim yökte ki teze ulaşabilirlermi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?