Biliyor musun canım, benim de en büyük hayallerimden biri bu.. Yurt dışında okumak ve yaşamak istiyorum..
Bunun bir çok nedeni var.
Sadece senin dediğin nedenler değil, bir Almanya'da veya bir Fransa'da okumak ve yaşamak ayrıcalık bana göre..
Yani Türkiyem'de okumak ve yaşamak kötü değil tabii ki bunu kastetmiyorum..
Ayrıca şuan söylemek istemediğim bir çok neden var orada yaşamak istememin
Bu yüzden dilimi geliştirmeye çalışıyorum, ki zaten istesem de istemesem de gelişiyor çünkü iki dil birden görüyorum
Umarım hepimiz hayallerimize ulaşırız ve mutlu oluruz şimdilik diyecek başka bir şey yok gibi...
Matematik dersi yok ki canım. İstatistik vardır 1. sınıfta onu mu kastediyorsun acaba? :44:
ah ahhh benimde var öyle bi hayalim
boğaziçi genetik ya da koç genetiğe girersem inşallah amerikayla falan erasmusları var çok özeniyorum bende yaa
aminnnnnnnnnnnnnnnnn inşşşşşşşşşşşşşşşşşşş inşşşşşşşşşşşşşşşşş:18:
Biliyor musun canım, benim de en büyük hayallerimden biri bu.. Yurt dışında okumak ve yaşamak istiyorum..
Bunun bir çok nedeni var.
Sadece senin dediğin nedenler değil, bir Almanya'da veya bir Fransa'da okumak ve yaşamak ayrıcalık bana göre..
Yani Türkiyem'de okumak ve yaşamak kötü değil tabii ki bunu kastetmiyorum..
Ayrıca şuan söylemek istemediğim bir çok neden var orada yaşamak istememin
Bu yüzden dilimi geliştirmeye çalışıyorum, ki zaten istesem de istemesem de gelişiyor çünkü iki dil birden görüyorum
Umarım hepimiz hayallerimize ulaşırız ve mutlu oluruz şimdilik diyecek başka bir şey yok gibi...
Umarım tatlım.. Bende iki dil görüyorum almanca ve ingilizce siz hangilerini görüyorsunuz?
Hepsini anladım da yemeklerinin nesine özeniyorsun arkadaşım mis gibi Türk mutfağı varken.
Senin gibi almanca ve ingilizce.....
Yurt disinda yasamak cogunun hayalidir...bende bekarken almanyayi gormeyi cok isterdim...fransaya gelin geldim 7 yila yakindirda yasiyorum....Ilk almanyaya gittigimde hic sevmedim cazip yonunu gormedim...cok mecbur kalmadikca almanyaya gitmiyorul butun sulalem orda oldugu halde....3 ulke gezdim hayelkerdeki gibi olladigini anladim....ist birkac kez geldigim halde bekarken ilk defa gecen sene yurt disindan gittim okadar cok beyendimki ilk kez gormus gibi o simitin bile ayri tadi vardi halada tamagimda tadi...gercekten tr gibi buralarda hayat yok paran varsa turkiye sahane yurt disida sadece gezme gorme acisindan guzel...herseyden once yurt disinda yabancisin...dilini hakkini onlar gibi bilmiyorsun coluk cocukla istedigin birseyi yapamiyorsun...trde aciktinmi git kahvalticiya borekciye sikildinmi sahili turla...kendi zevkine gore herseyi al aksam restaurantta istedigin yemegii icine supe girmeden ye...cok guzel parklari var trnin cocuklarin doyasiya oynasin....Avrupa sadece beton yigintisi....fransada saat 8 oldumu heryer kapali eglence ucin anca diskoya git oda cocuklu birine yakismaz yada bekarsan parise yada cok merkezi bir yere gudecen eylenecen...Ben turkiyeye geldigimde gece 12 de bile burcok yer acikti....her iki yeri goren biri olarak turkiyedr maddi durumun cok iyiyse tr sahane...Yurt disindada yasiyorsan trye gore maddi imkan biraz daha iyi cunku buralarda herkes ayni seyi yiyip iciyor benim cevremde ne zengin var ne fakir hemen hemen herkesin imkani ayni..trde ise ya cok zenginsindir yada fakir irtasida bellli basli...n
türkiyede büyüp yetisenler buraya ayak uyduramiyor yani bu benim görüsümm
Gittiğim zaman her gün farklı farklı yerleri gezmeme rağmen, 2 hafta zor dayanıyordum ya. :44:
O yabancılık hissi, dil bilmemek falan kötü oluyor benim için.
Kalıcı olarak düşüneceksem, ailem yanımda olmalı veya erkek arkadaşım, arkadaşım vesaire.
Orada kalmak için bir nedenim olmalı işte yoksa "özlem" bütün keyfimi kaçırıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?