Yurtdışında tüp bebek yaptıran arkadaslar

Merhaba hoşgeldin Almanya’ya. Öncelikle Coraspin dışındaki ilaçları tanımıyorum Coraspin kan sulandırıcı onu biliyorum. Eşim kan sulandırıcı kullanıyor buradaki adı Ass. Diğerlerinin de ne ilaçları olduğunu yazarsan eğer bildiğim şeylerse Alternatiflerini yazabilirim. Ama sonuç itibariyle oradaki bütün ilaç ya da vitaminlerin karşılıklarını burada da bulabilirsin. İhtiyacına göre buradaki doktorlarda yazacaktır

Hoşbulduk.Teşekkür ederim çok oldu yazdıralı.Allah razı olsun

Hoşbulduk.Teşekkür ederim çok oldu yazdıralı.Allah razı olsun
Sizden de Allah razı olsun. Epeydir bu tipiğin mesajları düşmüyordu ana sayfama. Dilanın etiketlemesi sayesinde görebildim ama geç olmuş. İlaçlarınızı yazdırabildiğinize sevindim. Umarım burada herşey gönlünüze göre olur

Teşekkür ederim.Burada sistem çok farklı.Türkiyenin sağlık sektörü 10 numaraymış onu gördüm.Ben de pıhtılaşma var iğne kullanmam lazım gebelikte.Türkiyedeki doktorum doz testi yapıp ona göre iğneleri yazıyordu ama buradakiler o ignelerden daha düşük dozda iğne verdi bana.Kafam hiç rahat değil.Bebeğimi kaybedeceğim diye çok korkuyorum.Allaha sığındım inşallah sıkıntısız atlatırım.

Canim hamileligin nasil gidiyor, kucuk pasa nasil?

Ben seni çok iyi anlıyorum aslında. Benim üç seneyi geçti buraya geleli. Sağlık sistemi farklı evet ve ister istemez Türkiye’yle kıyaslıyoruz. Ben zamanla kıyaslamaları azalttım mesela Türkiye’de ebe bir arkadaşım nasıl yani sana hamilelikte Demir hapı vermediler mi daha diye telaşa düşürmüştü beni en son. Doktoruma sordum ne zaman başlayacağım diye. Dediki kan sonuçlarınıza göre Demir ihtiyacınız yok. Vücudunda kendine ve bebeğe yetecek kadar varsa fazlasını almanın zararlarından bahsetti. Meğerse benden aralarda parmağımdan aldıkları kanda her seferinde bu değere bakıyorlarmış bende umursamıyorlar bebeğim zarar görecek falan sanıyorum. Keza ultrason resmi konusunda da Türkiye’de ileri ultrason cihazları kullanılıyor ve bebeğin tipine kadar görebiliyorsun ilk bakışta burası ne kadar geri vs diyorsun hersey siyah beyaz ve her seferinde resim vermiyorlar. Ultrasonun faydası varda çok girmenin ve sık fotoğraf almanın da bebeğe bir o kadar zararı var aslında. Çok uzun yazdım belki. Bana da zamanla alışacaksın buranın mantıcına dedikleri zaman içimden tabi tabi diyordum ama zamanla gerçekten alışılıyor. Eminim sizin için uygun doz ayarlanmıştır. Ancak gerçekten içinizin rahat etmesi için mutlaka doktora sorun ki psikolojik olarak da rahatlayın derim. Allah’ın izniyle bebeğiniz sizinle kalacak inşallah

Canim hamileligin nasil gidiyor, kucuk pasa nasil?
Hamilelikte herşey yolunda şükür. Epey ilerledik. Yavaştan hazırlıklara başladık alışveriş vs. Paşa da iyi dün doktora gittiğimde uyuyordu ellerini yumruk yapıp yüzünü kapamıştı Kuzum. Senin ufaklık nasıl? Şaka maka yaşına girmesine az kaldı neredeyse

Bak senin parmağından kan almışlar benden hiç kan almadılar.iğneleri kafalarına göre yazdılar 5 tane kaybım var ister istemez korkuyorum.İkili test yaptırmak istiyorum doktor ona bile gerek yok diyor bu nasıl sistem şaştım kaldım.Benim ülkemdeki doktorların ayağının altı öpülür bu konuda.bi gebelik testi yaptırdım zorla sonuç 3 gün sonra çıktı.türkiyede yarım saatte sonuç çıkar iki güne bir değerler kontrol edilir.Koronadan dolayı gidemiyorum da mecbur güvenmek zorundayım.

Evet canim 2 ay sonra 1 yasina basiyor. Zaman nasil hizli gecti anlamadim. Ozellikle tek basina yardim edenin olmayinca gunlerin nasil gectiginin farkina varamiyorsun.
Cok guzel zamanlarin senin suan. Tekmeleriyle ayri guzel Ona yaptigin alisveris ayri guzel, dogduktan sonra daha guzel. Dogumdan sonra Kim yardim edecek sana canim? Ailen gelecek mi yanina?

İnanın Türkiyedeki doktorlar para için bir çok şeyi gözatdı ediyo.mesela benim çikolata kistim vardı tedavi etmeden embrio transferi yaptılar.vee tutmadı. şuan Almanyadayım ve önce çikolata kistini alıcaz sonra tedavi.olması gereken buydu zaten.yani pek güvenme Türkiye doktoruna

Size yanlış doktor denk gelmiş çok üzüldüm.Ben burada sistemin çok yanlışını gördüm.Normalde riskli gebeyim türkiyede 10 güne bir randevu veriliyordu burada ayda bir.Hiç bir şekilde umursanmıyorsun.Mesela pıhtılaşma iğnesi kullanıyorum türkiyede test yapılıp o teste göre veriliyor iğne ama burda test yapılmadan kafalarına göre verdiler ve bu iğneyi kullandığımdan beri bacaklarım uyuşuyor kalbim ağrıyor.Yarın kan doktoruyla randevum var inşallah bunlar beni öldürmez.

Cnn yanlış anlama ama turkiyede doktorlar ilaca bağlamadan rahat edemiyorlar malesef y.disinda genel anlamda ihtiyacın yoksa ilaçta yok mantığı var bide hep düşük dozla başlıyorlar ilerleyiş göre artırıyorlar hayırlısıyla kucağına al inşallah doktoruna güven kan sonucu 3 gün sürmemesi lazım ama bazen içind e geç çıkacak tahliller oluyor kapsamlı bi kan testiyse o sebepten uzundur gebelik testleri ertesi gün çıkar aslında

Yok anlamadınız bence benim türkiyedeki doktorum benim kanımı alıp onun ihtiyacına göre ilaç dozu ayarlıyordu ama bunlar kafasına göre verdi.elimde genetik testlerim var durumum kritik ama umurlarında olmadı.ben zaten bu yolda 5 kayıp verdim bu da 6 olacak sanırım.her doktor beni kendine göre denerse benim sonum ne olur bilmiyorum.Normal bi hasta olsam ya da normal bi gebelik yaşasam haklısınız.öyle olsa ben doğurana kadar kolay kolay doktora bile gitmezdim.Normal bi gebelik testi yaptırdım zorla özel bi klinikte.Daha önce dış gebelik geçirdiğim için iki güne bir artışa bakmam gerekiyordu ama 3 gün sonra sonuç çıktı.mesela her gebede tiroid şeker demir gibi değerlere bakılır ben de hiçbirine bakılmadı.Ben bebeğime ikili test yapılmasını istedim ona bile yok dediler ki benim bir önceki gebeliğim 21.haftada ağır engelinden dolayı sonlandı.çok değişik gerçekten.Sizin sorunlarınızı bilmiyorum belki normal şeyler geçti başınızdan çok farkedemediniz ama ben çok eksik hissettim.Ultrason görüntüsü bile vermiyorlar gerçekten çok farklı burası.

Ama mecburen buradakilere güvenmek zorundayım.çünkü kendi doktoruma gidemiyorum koronadan dolayı.Tabiki bizden artı oldukları konular çok çok fazla ama gerçekten sağlıkta bizim elimize su dökemezler.Rübbime emanet ettim ben de bebeğimi.O ne bilirse en güzelini bilir.Sizinde çocuğunuzu allah size bağışlasın.Sizin gebelik sürecinizde rutin kontrolleriniz testleriniz yapılmış mıydı?

Bu kadar detayli ise durumunuz iyi bi perinataloga gitmeniz gerek

Evet türkiyede prof.perinatoloğa gidiyordum.Ama burada kimse yönlendirmiyor.Dil bilmeyince de çok zorlanıyorum.o kadar rahatlar ki bana normal gebe gibi davranıyorlar.Ama riskli gebeyim.

Lutfen elinizdeki tum imkanlari kullanin. Bazi hastaneler cevirmen bile veriyolar. Sorun-Mutlaka google translete kullanin. Yada arkadasiniz varsa esinizin/akrabanizin dili iyiyse yaninizda bilen birini goturun.
Eger cevirmen vermiyolarsa siz tutun ve yaninizda goturun. Cok onemli bir konu bu burada dert yanmakla olmaz yanlis anlamayin 5 kayip cok aci verici birsey.

Ben özel kliniğe gidiyorum hiç hastaneye gitmedim.O yüzden bunu bilmiyordum.Dediğiniz gibi parasıyla bir çevirmen buldum.Bizim orada pıhtılaşma testlerini kadın doğumcular yaptırübiliyor ama burada kan doktorları yapıyormuş bi doktor bulduk profmuş.15 16 tüp kan aldı iki hafta oldu sonuç için bugün gitcem.Ama sonucu görmeden kafasına göre iğne verdi bana.öncesinde çocuğun gelişimi iyiyken bu iğnelerden sonra gerilemeye başladı.Zaten böyle giderse türkiyeye giderim herşeye raımen.Teşekkür ederim.

Evet şu an deşiğin gibi tekmeler alışveriş vs keyifli bir süreç ancak doğumda kimse yanımda olamayacak tek olucam maalesef. Vize olayları başlamadı henüz. Başlasa bile annem hasta nineme bakıyor. Her türlü yalnızım yani. Eve ilk günlerde eve gelmesi için başvurdum onlarda doğuma 3 hafta kala dönüş yapacaklar. Ama dediklerine göre en kötü ihtimalle her gün başka bir ebe bile gelse mutlaka yolluyorlar. Sanırım ilk iki hafta ile yirmi gün arası geliyorlar o kadar. Ona da şükür diyorum başka şansım yok. İnşallah bu işin altından tek başıma kalkabilirim bebişim uslu olur
Burada en önemli şey sizin rahatınız ve psikolojiniz eğer ki şüpheniz varsa ve memnun değilseniz doktorunuzu değiştirip birde öyle deneyebilirsiniz. Kayıplarınıza çok üzüldüm ve sanırım yanınızdaki tercüman da doktora bunu iletmiştir. Allah yardımcınız olsun. Bu sefer bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın inşallah

Eczanelerden muadillerini bulabilirsin. Eczanenin türk olmasına da gerek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…