- 17 Şubat 2019
- 7.963
- En iyi cevaplar
- 1
- 11.411
- 248
- Konu Sahibi Hurihuri2013
-
- #14.761
Hallettim çoktan teşekkürlerEczanelerden muadillerini bulabilirsin. Eczanenin türk olmasına da gerek yok.
Yani pıhtılaşma sorunu varsa gitmen lazm. Benim bildiğim 3 ay da bir perinataloga gitme tavsiyesi var oralarda daEvet türkiyede prof.perinatoloğa gidiyordum.Ama burada kimse yönlendirmiyor.Dil bilmeyince de çok zorlanıyorum.o kadar rahatlar ki bana normal gebe gibi davranıyorlar.Ama riskli gebeyim.
Yok kimse söylemedi onu.Ayın 15inde kadın doğumcuyla randevum var çok sert konuşacağımYani pıhtılaşma sorunu varsa gitmen lazm. Benim bildiğim 3 ay da bir perinataloga gitme tavsiyesi var oralarda da
Kacinci haftadasınYok kimse söylemedi onu.Ayın 15inde kadın doğumcuyla randevum var çok sert konuşacağım
Henüz 10 haftalığımKacinci haftadasın
Ahh çok iyi anlıyorum seni turkiyeden sonra burası anormal geliyor bize inşallah bebeğine bisey olmaz Allahin izniyle Rabbim sana bagisalsin içini ferah tut sen şöyle düşün belki turkiyede yapılan şeylerde bi yanlışlık vardı az defil 5 kayıp rabbim sabır versinYok anlamadınız bence benim türkiyedeki doktorum benim kanımı alıp onun ihtiyacına göre ilaç dozu ayarlıyordu ama bunlar kafasına göre verdi.elimde genetik testlerim var durumum kritik ama umurlarında olmadı.ben zaten bu yolda 5 kayıp verdim bu da 6 olacak sanırım.her doktor beni kendine göre denerse benim sonum ne olur bilmiyorum.Normal bi hasta olsam ya da normal bi gebelik yaşasam haklısınız.öyle olsa ben doğurana kadar kolay kolay doktora bile gitmezdim.Normal bi gebelik testi yaptırdım zorla özel bi klinikte.Daha önce dış gebelik geçirdiğim için iki güne bir artışa bakmam gerekiyordu ama 3 gün sonra sonuç çıktı.mesela her gebede tiroid şeker demir gibi değerlere bakılır ben de hiçbirine bakılmadı.Ben bebeğime ikili test yapılmasını istedim ona bile yok dediler ki benim bir önceki gebeliğim 21.haftada ağır engelinden dolayı sonlandı.çok değişik gerçekten.Sizin sorunlarınızı bilmiyorum belki normal şeyler geçti başınızdan çok farkedemediniz ama ben çok eksik hissettim.Ultrason görüntüsü bile vermiyorlar gerçekten çok farklı burası.
Birde gittiğin yeri değiştirme şansın varsa değiştir çok katiHenüz 10 haftalığım
Sizi tedirgin eden her şeyi sorun o haşde,ben kafama yatmayan bişeyi asla kullanmam.sizde öyle yapın aklımızdakı soru işaretini hiderinSize yanlış doktor denk gelmiş çok üzüldüm.Ben burada sistemin çok yanlışını gördüm.Normalde riskli gebeyim türkiyede 10 güne bir randevu veriliyordu burada ayda bir.Hiç bir şekilde umursanmıyorsun.Mesela pıhtılaşma iğnesi kullanıyorum türkiyede test yapılıp o teste göre veriliyor iğne ama burda test yapılmadan kafalarına göre verdiler ve bu iğneyi kullandığımdan beri bacaklarım uyuşuyor kalbim ağrıyor.Yarın kan doktoruyla randevum var inşallah bunlar beni öldürmez.
Merhaba, ben fransadayım. Burda hem hastaneler hem de özel doktorlar oluyor. Doctolibden sana yakın doktorları bulabilirsin. O doktorların beraber çalıştığı bir hastane veya lab oluyor transfer, yumurta toplama gibi işlemleri orada yapıyorsun. Doktorun aşırı pahalı bir özel doktor değilse ödediğin ücretin büyük kısmını devlet sana geri yatırıyor, ilaçlara zaten hiç para ödemiyorsun. Türkiyede bu raporla tedavi olma konusunu hiç bilmiyorum.Arkadaşlar merhaba ben birşey sormak istiyorum fransa hakkında benim yaşadığım yerde bi tüp bebek merkezi var randevu aldım ama kasım sonu acaba özel doktor ve ya özel klinik yok mu fransada tüp bebek yapan mesela bi merkezdeki laboratuarı kullanıp yapıyordur böyle bi durum var mı ?bi de fransadan alınan tüp bebek raporu ile turkiyede tedavi olan oldu mu?olabiliyor mu?
Uzuldum canim, kac tane dondurulmusun kaldi? Insallah sonraki denemende sana simsiki tutunur bebisin.Bu arada arkadaşlar 2. Denemem de olmadı. Geçenki kimyasaldı bu direkt negatif geldi 10. Günümdeki kan testinde dün. Doktorun asistanına yazdm geri dönüş yapmadı mecbur ilaçlara devam ediyorum sanırım yarın bir kez daha test yaptırıp netleştirmen gerek diyecekler. Muhtemelen 3. Transfer için de farklı bir tedavi ya da test olmayacak
Çok sagol canım. 10 tane kaldı ama tabi aralarında kötü ve orta kaliteler de var. Doktordan bir açıklama istemeli miyim yeni denemede farklı bişey yapın demeli miyim bilmiyorum. Burda malum türkiyedeki gbi öyle pek bi iletişim olmuyor doktorlaUzuldum canim, kac tane dondurulmusun kaldi? Insallah sonraki denemende sana simsiki tutunur bebisin.
Merhaba ben haute savoie da yaşıyorum bu bölgede chal diye bi merkez var buradan randevu aldım 30 kasım biraz geç daha öncesinde bir özel doktordan randevu alıp yaptırabilir miyim onu anlamak istedim tek merkez olunca özel doktor o labaratuvar ile calisip yapıyor mu diye?Merhaba, ben fransadayım. Burda hem hastaneler hem de özel doktorlar oluyor. Doctolibden sana yakın doktorları bulabilirsin. O doktorların beraber çalıştığı bir hastane veya lab oluyor transfer, yumurta toplama gibi işlemleri orada yapıyorsun. Doktorun aşırı pahalı bir özel doktor değilse ödediğin ücretin büyük kısmını devlet sana geri yatırıyor, ilaçlara zaten hiç para ödemiyorsun. Türkiyede bu raporla tedavi olma konusunu hiç bilmiyorum.
Aklına takılan birşeyler varsa bana sorabilirsin her zaman
Ya benim doktorum kullandığı hastanede mesela çarşambaları transfer yapıyor işte salıları ponction. Ona göre bana randevuyu veriyor. Doktorun takvimi doluysa sıkıntı sadece. yoksa ben hiç merkezin, labın, hastanenin takvimini bilmiyor oluyorum. Yani o dediğin chal ı kullanan doktorların listesini sitesinde belki bulabilirsin. Onların kendi kliniğine gidip ordan sürecini başlatabilirsin. Ya da başka amp merkezleri varsa bölgende onları kullanan doktorlar varsa onlara bakabilirsin.Merhaba ben haute savoie da yaşıyorum bu bölgede chal diye bi merkez var buradan randevu aldım 30 kasım biraz geç daha öncesinde bir özel doktordan randevu alıp yaptırabilir miyim onu anlamak istedim tek merkez olunca özel doktor o labaratuvar ile calisip yapıyor mu diye?
Sadece anlamadigim yumurta toplama mesela burada yumurtaların durumuna göre hemen catlatma iğnesi verip 36 saat sonra gel diyorlar doktor ona göre randevu bulabiliyor demek ki öyle mi?Ya benim doktorum kullandığı hastanede mesela çarşambaları transfer yapıyor işte salıları ponction. Ona göre bana randevuyu veriyor. Doktorun takvimi doluysa sıkıntı sadece. yoksa ben hiç merkezin, labın, hastanenin takvimini bilmiyor oluyorum. Yani o dediğin chal ı kullanan doktorların listesini sitesinde belki bulabilirsin. Onların kendi kliniğine gidip ordan sürecini başlatabilirsin. Ya da başka amp merkezleri varsa bölgende onları kullanan doktorlar varsa onlara bakabilirsin.
Yani ben hiç merkezden randevu almadığım için net bilemedim. Hep doktorun kliniğinden alıyorum. Merkez işini o hallediyor.
Kan sulandirici kullaniyormuydun? Sizin orda do durulmusa genetik test yapiliyor mu? Benim 9 dondurulmusum vardi genetik teste gonderdim iclerinde sadece oglum saglikli cikmisti. Yapmasaydim Kim bilir kac tane negatifim olacakti.Çok sagol canım. 10 tane kaldı ama tabi aralarında kötü ve orta kaliteler de var. Doktordan bir açıklama istemeli miyim yeni denemede farklı bişey yapın demeli miyim bilmiyorum. Burda malum türkiyedeki gbi öyle pek bi iletişim olmuyor doktorla
Malesef ya saçmalık burada genetik test yasakmış. Boş yere kim bilir kaç kişiyi uğraştırıyorlar. Kan sulandırıcı da hiç vermedi bana. 3. Ye başlamadan önce bir randevu aldım bakalım açıklama yapması ve 3. Ye nasıl devam etceğimizi konuşmak için.Kan sulandirici kullaniyormuydun? Sizin orda do durulmusa genetik test yapiliyor mu? Benim 9 dondurulmusum vardi genetik teste gonderdim iclerinde sadece oglum saglikli cikmisti. Yapmasaydim Kim bilir kac tane negatifim olacakti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?