Yurtdışında tüp bebek yaptıran arkadaslar

Belki bir sonraki reglinle başlarsın. 1 ay ara vererek de rahimin temizlenmiş toparlanmış olur. Evde de ilaçlarıno hazır edersin.

Olabilir canim. Persembe doktorla gorusunce yeni plan belli olur artik. Simdi haftasonunun keyfini cikarma zamani :)

Sende keyfini cikar, kendini yormadan güzeeel bir haftasonu gecirirsin insallah. Ailenle paylastin mi haberi?

Olabilir canim. Persembe doktorla gorusunce yeni plan belli olur artik. Simdi haftasonunun keyfini cikarma zamani :)

Sende keyfini cikar, kendini yormadan güzeeel bir haftasonu gecirirsin insallah. Ailenle paylastin mi haberi?

Bu sefer sağlıkla hamile kalırsın umarım canım. Ben dondurulmuşlarla daha rahat geçirdim. Doğal yolla gibiydi.
Şimdi iğne kullanıyorum. Progesteron hormonu için.
Yaa ben dün gece uyuyamadım. Bi mutluluktan ağladım. Sonra korku kapladı içimi. Kaybetme korkusu sanırım. Sonra sinir bastı. Beynim hiç susmadı. Eski kötü şeyleri hatırladım. Psikolojim bozuk gibiydi.

Ailemize söyledik çok seviniyorlar. Benim annem ve babamın da ilk torunu olacak.:)
Çok seviniyorum ama içimde korku dolu... Daha önceki tedavimde ben de kimyasal gebelik mi, düşük mü yaşadım bilmiyorum. Değerim 3 kere sağlıklı arttı. En son 617’den 150’lere düşmüştü.
Şimdi bir türlü inanamıyorum ya da çok korkuyorum.

Artık transferden beridir olumlu düşünme çalışmaları yapa yapa alıştım. Devam ediyorum.

Bu sefer sağlıkla hamile kalırsın umarım canım. Ben dondurulmuşlarla daha rahat geçirdim. Doğal yolla gibiydi.
Yaa ben dün gece uyuyamadım. Bi mutluluktan ağladım. Sonra korku kapladı içimi. Kaybetme korkusu sanırım. Sonra sinir bastı. Beynim hiç susmadı. Eski kötü şeyleri hatırladım. Psikolojim bozuk gibiydi.

Ailemize söyledik çok seviniyorlar. Benim annem ve babamın da ilk torunu olacak.:)
Çok seviniyorum ama içimde korku dolu... Daha önceki tedavimde ben de kimyasal gebelik mi, düşük mü yaşadım bilmiyorum. Değerim 3 kere sağlıklı arttı. En son 617’den 150’lere düşmüştü.

Artık transferden beridir olumlu düşünme çalışmaları yapa yapa alıştım. Devam ediyorum.
Canım iyidüşün iyi olsun .O korkular hiç bitmiyor inanki benim hala korkularım var herşey yolunda şükür doktora gidene kadar hep kafamda biseyler ya bisey olduysa diye .doktora gidiyorum görüyorum o bi kaç gün idare ediyor beni sonra yine başlıyor. Sen mutlu ol iyi düşün stresten uzak dur bebisin de Iyi olacak inşallah.
Bugün çok güzel bi haber daha aldım. Turkiyede bi arkadaşım var 7 yıldır çocuk için uğraşıyordu oda hamileymiş o kadar mutlu oldumki devamı bütün burdaki arkadaşlara inşallah.

Kafani rahatlatmak için bebek eşyaları bakabilirsin çok iyi geliyor gerçekten ben hep öyle yapıyordum.
Terapi gibi :)

Canım iyidüşün iyi olsun .O korkular hiç bitmiyor inanki benim hala korkularım var herşey yolunda şükür doktora gidene kadar hep kafamda biseyler ya bisey olduysa diye .doktora gidiyorum görüyorum o bi kaç gün idare ediyor beni sonra yine başlıyor. Sen mutlu ol iyi düşün stresten uzak dur bebisin de Iyi olacak inşallah.
Bugün çok güzel bi haber daha aldım. Turkiyede bi arkadaşım var 7 yıldır çocuk için uğraşıyordu oda hamileymiş o kadar mutlu oldumki devamı bütün burdaki arkadaşlara inşallah.
Çok sevindim arkadaşın için 7 yıldır beklediği mutluluk. Benim de 5 yıldır beklediğim bir mutluluktu. İnsan gerçek olduğunu düşününce çok mutlu oluyor. Söylediklerin beni rahatlattı, olabiliyormuş demek ki yalnız değilmişim. Sizler bana çok iyi geliyorsunuz.
Kafani rahatlatmak için bebek eşyaları bakabilirsin çok iyi geliyor gerçekten ben hep öyle yapıyordum.
Terapi gibi :)
Korkuyorum bebek eşyası bakmaya ama bakıcam. Bir deniyeceğim. Mutlı edebilir beni. Otomatik olarak, herşey yolunda hissi verebilir.:) neye inanırsan da o oluyor bi bakıma:)

Canım tüp bebekle gebelik hesabı nasıl yapılıyor? Normal gebeliklerdekş gibi son regl tarihine göre mi yoksa embriyo transfer tarihine göre mi?

Kendi soruma cevap buldum:)
Tüp bebek için;
“Embriyonun transfer edildiği tarih, hamileliğin 2. Haftasının bittiği gün olarak kabul edilir. Embriyo transfer tarihi üzerinden 15 gün geçtikten sonra, anne adayı 1 aylık hamiledir diyebiliriz”

Genetik test yapmislarmiydi embiryoya Gonca’cim? Neden tutunmadigini anlamak icin onemli olabilir. Ilk parayi size odetmeleri kotuymus. Ama umarim tekrar deneyebilirsin. Cok uzmemeye calis kendini. Bende de benzeri bir sorun var. Yumurta sayim iyi ve olgunlar ama dollenme orani cok dusuk. Ben de onun icin her basarisiz deneme sonrasi tekrar tedavi olmak zorunda kaliyorum. Ilk sonucu ogrendigimde cok uzulmustum simdi artik onemsemiyorum. Durumumu ve bunun benim hayatimin bir parcasi oldugunu kabul ettim. Ya olursa diye denemeye devam edicegim. Cunku uzulmenin ve aglamanin bize bir faydasi yok. Sagligimiz ve moralimiz yuksek olmali ki bu bebisleri kucagimiza alma sansimiz olsun. Ama madden ve manevi olarak cok zor bir surec.
Döllenmeleri çok iyiydi aslında embriyoların. 1. Kaliteydi ikiside. Ama işte Rabbimin dediği gün dolmadığı için olmadı. Mesela yelek yelek de de 2.gün embriyosuydu ve tuttu. İşte günü gelmediği için 1.kalite de olsa tutmuyo malesef.

Ben de uzun süre etkisinden kurtulamamıştım canım. İlk tedavimden 6 ay sonra cesaret edebildim. 9 ay sonra başlayabildim. İsteyen herkes ulaşsın bebeğine...
Amin canım. Aynen öyle tüp bebekte başarı oranının yüksek oldnu bildiğimiz için insan tutmadığında daha çok üzülüyo

Çok sevindim arkadaşın için 7 yıldır beklediği mutluluk. Benim de 5 yıldır beklediğim bir mutluluktu. İnsan gerçek olduğunu düşününce çok mutlu oluyor. Söylediklerin beni rahatlattı, olabiliyormuş demek ki yalnız değilmişim. Sizler bana çok iyi geliyorsunuz.

Korkuyorum bebek eşyası bakmaya ama bakıcam. Bir deniyeceğim. Mutlı edebilir beni. Otomatik olarak, herşey yolunda hissi verebilir.:) neye inanırsan da o oluyor bi bakıma:)
Korkma canım olacağına inan hayaller kurmaktan korkma .Ben bakmakla kalmayıp almıştım da kıyafet beni mutlu ediyor ama insanlar daha erken alma bisey olur üzülürsün dese de hiç takmadım bisey olsa ben o kıyafete bakıp ta mı üzülürüm zaten kahrolurum .
Korkular hep oluyor heleki ağrı falan olunca ama hepsi normalmiş rahim büyüdükçe agrin olur hep.
Ben yolun yarisina geldim artık hareketlerini de hisediyorum ama o kaybetme korkusu geçmiyor hiç.
Rabbim sağ salim kucagimiza almayı nasip etsin inşallah.

Canım tüp bebekle gebelik hesabı nasıl yapılıyor? Normal gebeliklerdekş gibi son regl tarihine göre mi yoksa embriyo transfer tarihine göre mi?
Son adet tarihine göre hesapliyirsun canım.
Çok güzel app ler var indirip bakabilirsin.Doktorunda sana doğum tarihini ona gore hesaplayıp söyleyecektir.

Döllenmeleri çok iyiydi aslında embriyoların. 1. Kaliteydi ikiside. Ama işte Rabbimin dediği gün dolmadığı için olmadı. Mesela yelek yelek de de 2.gün embriyosuydu ve tuttu. İşte günü gelmediği için 1.kalite de olsa tutmuyo malesef.

Insallah tutucak bir daha ki sefere.

Kızlar bn bişey merk ediyorum. Ben mesela ilaçları kullansam yumurtalar toplansa döllenmiş embriyoları dondurtup 1 ay snra transfer yaptırsam almanyada böyle bişey oluyomu ?
Bende doktoruma sormuştum çünkü toplamadan sonra çabuk toparlanamadim ilk tedavimde .
Doktor olabileceğini söyledi fakat sigorta öyle transferi karşılamaz kendiniz ödemeniz gerek demişti. Şükür gerek kalmadı ikinci tedavide opu dan sonra çok çabuk toparlamıştım.

Korkma canım olacağına inan hayaller kurmaktan korkma .Ben bakmakla kalmayıp almıştım da kıyafet beni mutlu ediyor ama insanlar daha erken alma bisey olur üzülürsün dese de hiç takmadım bisey olsa ben o kıyafete bakıp ta mı üzülürüm zaten kahrolurum .
Korkular hep oluyor heleki ağrı falan olunca ama hepsi normalmiş rahim büyüdükçe agrin olur hep.
Ben yolun yarisina geldim artık hareketlerini de hisediyorum ama o kaybetme korkusu geçmiyor hiç.
Rabbim sağ salim kucagimiza almayı nasip etsin inşallah.
Yapıcam canım. Haftasonu evde biraz işim var sonra çıkıp bir şeyler bakacağım.

Kızlar bn bişey merk ediyorum. Ben mesela ilaçları kullansam yumurtalar toplansa döllenmiş embriyoları dondurtup 1 ay snra transfer yaptırsam almanyada böyle bişey oluyomu ?

Ben tam anlamadim sorunu. Embiryolari dondurup sonra transfer etseler diyorsan normalde tup bebekte heryerde yapilan bir islem. Ama doktor bazen taze transferi tercih ediyor. Mesela kisinin az embiryosu varsa ve embiryonun durumuna cok guvenmiyorlarsa hemen transfer etmek istiyorlar. Tabii hormon degerlerin buna uygunsa. Cunku o embiryonun ana rahminde sansinin daha yuksek oldugunu dusunuyorlar. Umarim sorunu dogru anladim.

Canim anne babaninda gözü aydin olsun. Cok istenen beklenen bebek nihayet saga salim dogacak insallah. Bencede bebek esyalari bakmak, annelikle ilgili okumak cok iyi hissettiriyor. Bebegin varligini iyice kabullendiginde bence o ilk bag kuruluyor. Bebekte daha saglam tutunuyor :)

Selmaal25 Selmaal25 Blablup Blablup Kızlar aldım, hep bakıp çok sevdiğim bir bebe tarağı vardı yumuşacık bir fırçası olan tüy gibi:) bakıp bakıp iç geçirirdim, çorap aldım, 3 tane de zıbın aldım. Hangi ayda doğacağını düşünerek alışveriş yapmak gerçekten çok iyi hissettirdi. Yumuş yumuş... 6 Martta tekrar kan vericem, düşündükçe korkuyorum..

Back
X