Gidince de bisey degismio ki bu sefer de geride biraktiklarina üzülüyorsun, yalniz kaldigina üzülüyorsun. Özlüyorsun üzülüyorsun. Bu sefer de limboda yaşamaya basliosun. Kendin orda aklin tr'de. Gene üzülüyorsun yani. Bilemiorum o yuzden bu kadar kisisel bi karar. Kimi iyi hissedio kimi kötü.off benim gibi gidemeyecekleri üzüyor bu mesajlar
Ilgincmis oyle insanlarin hicbi kosulda mutlu olabilceklerini sanmiorum ya. Kafada bitio bazi seyler. O kadar hergun aglayacak kadar mutsuzsan dön yani dedigin gibi.dil ogrenmek zor geldi sanirim.
bir de ben dili de ogrensem, iste isi de halletsem, asla burali gibi olamam diyor.
burada farkli gordugu her sey onun icin kultur farkliligi degil de yanlis gibi.
bilemiyorum acikcasi, sahsen ben her gun agliyorum desem birakir giderim burayi. Ama o gitmiyor da, kafasinda ne var tam anlamiyorum.
enişteniz şu anda benim için ideal eş:)) daha söylenecek cümlem yok
Biz de aynı durumdayız ben çok istiyorum eşim istemiyor hiç bir zaman ülkemizdeki gibi olmazmısız sanki çok el üstünde tutuluyoruzBizde de ben gitmek istiyorum eşim istemiyor. Eşime sürekli yurt dışından iş teklifi gelmesine rağmen gitmiyor. Çok iyi bir alanda çok iyi para kazanıyor yurt dışına çıkınca oralarda bizim Türkiye'deki Suriyeli'ler gibi olacağımızı düşünüyor.
Halbuki biz vasıflı çalışan olarak gideceğiz, iyi firmalarda iyi ücretlere çalışacağız. Ama ben ikna edemiyorum.
İkna edecek tavsiyelere açığım
Bizde de ben gitmek istiyorum eşim istemiyor. Eşime sürekli yurt dışından iş teklifi gelmesine rağmen gitmiyor. Çok iyi bir alanda çok iyi para kazanıyor yurt dışına çıkınca oralarda bizim Türkiye'deki Suriyeli'ler gibi olacağımızı düşünüyor.
Halbuki biz vasıflı çalışan olarak gideceğiz, iyi firmalarda iyi ücretlere çalışacağız. Ama ben ikna edemiyorum.
Kesinlikle size katılıyorum. Başımıza gelebilecek herhangi bir adaletsizliğe nasıl tahammül edebilirim bilmiyorum. Ki kendisi çok fazla adaletsizliğe uğramış. Ona rağmen gitmiyor, oranin kültürü bize uygun değil diyor.Biz de aynı durumdayız ben çok istiyorum eşim istemiyor hiç bir zaman ülkemizdeki gibi olmazmısız sanki çok el üstünde tutuluyoruz
Burada çok iyi şartlarda yaşamak demek memnun olmak anlamına gelmiyor hiç güvende hissetmiyor insan kendini
İnsallah sizde ben de ikna edebilirz
Aslında hiç uğramadı hatta çoğu arkadaşı gitti ve herkes güzel olduğundan bahsediyor. Ama o gidip orada yapamayip dönenleri bana örnek gösteriyor.Hiçbir alakası yok. Ben Avrupadayım, gelirim çok iyi. Güzel muhitte yaşıyorum, gezmeye güzel yerlere gidiyorum ne sokakta ne gittiğim yerlerde kimse o dediğiniz şekilde davranmıyorNormal insan olarak yaşıyorsunuz.
Eşiniz daha önce gidip ırkçılığa mı uğramış? Onun dışında Suriyeli olursunuz gitmeyin yazan eğitimsiz, kafasız kesimin etkisinde kalmış olabilir
Türkiyedeki gibi sosyal medyadan birbirine hakaret eden gruplar yok en azından. Politik görüşü farklı insanlar habire birbirlerine yazdıkça yazıyorİnsanlarımız genel olarak başkalarına hakareti kendine hak görüyor bir şekilde. Trafikte hakaret var, kadın düşmanlığı var, o var bu var kabalık ve saygısızlık her yerde var. Bundan kötüsü yok emin olun
Aslında hiç uğramadı hatta çoğu arkadaşı gitti ve herkes güzel olduğundan bahsediyor. Ama o gidip orada yapamayip dönenleri bana örnek gösteriyor.
Çok haklısınız, biz biraz izole yaşıyoruz sanırım halktan o yüzden farkında değil bunların. Ama en basitinden trafik bile yetiyor burdan gitmeye. Saatlerimiz yolda geçiyor bazen bu sefer ben sinir hastasi oluyorum.
Tahammül derecem git gide düşüyor bu ülkede.
Biz hibrit çalışma sistemine dönüyoruz Ekim ayından itibaren. Kendisi de dönecek şimdilik böyle ama. Biz İstanbul'da yaşıyoruz apartman dairesindeyiz çıkıp yürüyecek bir alanımiz yok. Evet izoleyiz ama çıkıp yürüyecek yer yok, gidecek temiz hava alacak bir alan yok. Bir yere gitsek trafik biktiriyo.Şöyle diyeyim izole yaşıyorsanız, mutluysanız da o kadar kötü değil benceBen kalıcı olarak uzaktan çalışıyorum, bu yaz İzmirden yazlık evimizden çalıştım gayet güzeldi. Komşular kibar ve medeni, yemekler güzel, zaten işe gidip kimseyle muhattap olma derdim yok ... Böyle yaşıyorsanız gayet güzel bence belki eşiniz hayatından memnun, madem gelirim var güzel yaşıyorum ülkemi niye bırakayım diyor olabilir o zaman haksız sayılmaz :)
İltica etmiceksiniz heralde meslekleriniz iyiyse vasifli gocmen olcaksiniz. Belli bi hayat standardinda olan insanlara kimse mülteci muamelesi yapmaz eşinizin düşüncesi sacma. Ama mesela amerikada aşırı bi irkcilik vardi kendilerinden olmayana karşı. Ve bunu da gene en cok sonradan göçmüş artik fahri olarak kendini orali ilan etmiş kişiler yapio. Yani biraz eşin zihniyetindeki insanlar. Bazen haklilik payları da oluo. Mesela zenciler tembel patavatsiz tuhaf ve aşırı tavirlari olan insanlar gercekten de. Bi zenci sizi bunalttiginda uf haklilarmis bunlara ırkçılık yapmaya hakkaten diosunBizde de ben gitmek istiyorum eşim istemiyor. Eşime sürekli yurt dışından iş teklifi gelmesine rağmen gitmiyor. Çok iyi bir alanda çok iyi para kazanıyor yurt dışına çıkınca oralarda bizim Türkiye'deki Suriyeli'ler gibi olacağımızı düşünüyor.
Bu cok onemli bi ayrıntı ama buna izole yasamak pek denemez. Cikip yürüyüş yapabilcek iki nefes alınacak alan lüks de diil bi gereklilik. Eşiniz ne is yapio merak ettim? Kültür de uygun degil deyip reddedecek kadar turkiyede hangi sektorde calisio acaba.Biz hibrit çalışma sistemine dönüyoruz Ekim ayından itibaren. Kendisi de dönecek şimdilik böyle ama. Biz İstanbul'da yaşıyoruz apartman dairesindeyiz çıkıp yürüyecek bir alanımiz yok. Evet izoleyiz ama çıkıp yürüyecek yer yok, gidecek temiz hava alacak bir alan yok. Bir yere gitsek trafik biktiriyo.
Siz şanslı kesimden olarak yazlığa gidebilmissiniz ama biz yine dört duvar arasındayiz.
İstanbul'da bu durum lüks olmuş durumda. Böyle yaşamak için çok lüks bir sitede veya çok iyi bir yerde yaşıyor olmak gerekiyor.Bu cok onemli bi ayrıntı ama buna izole yasamak pek denemez. Cikip yürüyüş yapabilcek iki nefes alınacak alan lüks de diil bi gereklilik. Eşiniz ne is yapio merak ettim? Kültür de uygun degil deyip reddedecek kadar turkiyede hangi sektorde calisio acaba.
Biz hibrit çalışma sistemine dönüyoruz Ekim ayından itibaren. Kendisi de dönecek şimdilik böyle ama. Biz İstanbul'da yaşıyoruz apartman dairesindeyiz çıkıp yürüyecek bir alanımiz yok. Evet izoleyiz ama çıkıp yürüyecek yer yok, gidecek temiz hava alacak bir alan yok. Bir yere gitsek trafik biktiriyo.
Siz şanslı kesimden olarak yazlığa gidebilmissiniz ama biz yine dört duvar arasındayiz.
İstanbul'da bu durum lüks olmuş durumda. Böyle yaşamak için çok lüks bir sitede veya çok iyi bir yerde yaşıyor olmak gerekiyor.
Eşim bilişim sektöründe çalışıyor.
Aaa öyle mii kadın developer görünce mutlu oluyorum :) bu sektöre kadın eli daha çok değmeli bence :)Ben de developerım, eşiniz yurtdışı teklifleri alacak nitelikte biriyse neden daha iyi bir yere taşınmıyorsunuz? Kalacaksanız da mutlu olacağınız bir yerde yaşayın, Sarıyer tarafını seviyorum ben gayet güzel havuzlu siteler var konuşun o tarafa taşının misal. Bolca paranız varsa hayatı yaşamak gerek :)
Aaa öyle mii kadın developer görünce mutlu oluyorum :) bu sektöre kadın eli daha çok değmeli bence :)
Her hafta mutlaka teklif alır yurt dışından, senior seviyesinde zaten. Sarıyer taraflarında kuralar 10 binden başlıyor, hem yaşamak hem para biriktirmek için biraz zorlayıcı olabiliyor.
Ya düşük kiralarda yaşayıp iyi bir ev alabilmek için yatırım yapmalıyız ya da maaşı tamamen kiraya verip iyi yerlerde yaşamalıyız. Ama Türkiye gibi bir ülkede yarına güvenmiyor insan kendini garanti altına almak zorunda.
türkiyede bunların hangisi var ya nisantasında otur modadada izmirdede ankaradada en nezih semtte de otursan dısarı cıktıgında türkiye kosulları belli maraba dolu millet bi etek giyip rahat gezemiyorsun ille bi yobaz bakıyorHahaha kardeşim bunların hiç birini yapmamış değil tabi ki de, aksine fırsat buldukça yurtdışına seyahate çıkarlar.
Tatile gitmek ayrı, orada yaşamak ayrı şey biliyorsunuz değil mi :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?