- 22 Eylül 2014
- 519
- 683
- 78
- Konu Sahibi edaligeceler
-
Ben çin yemeklerine Restaurant larina dadandım bu ara..Ben de güzel kebapçı + tantunici + balıkçı istiyorum:) Alışverişten ziyade oturup yemek yenecek yer istiyorum ben de.
Ohhhhhhhhhben alistim yurtdisina. turk marketleri kebapcilar falan girla burada.
ilk yillar hep donmek isterdim. simdi turkiyede bi yazligim olsun tatile geliyim sadece diyorum
Ben seni anlıyorum tatlım, burayı sevsek bile hep sanki yarım gibi hissediyoruz, acaba kendi vatanımızda olsak dahamı Mutlu olurduk diye sorguluyoruz. Bide ek olarak herşeyin kısıtlı oldugu bir ortamda yaşamak dahada can sıkıcıEv arıyorum kaç aylardır. Merkezde en azından.eşimin işi burada fazla uzağa gidemem. Arabamda var ama sorun bunlar değil aslında tam anlatamıyorum. Evt doğum büyümek burasi
aynen...Ben seni anlıyorum tatlım, burayı sevsek bile hep sanki yarım gibi hissediyoruz, acaba kendi vatanımızda olsak dahamı Mutlu olurduk diye sorguluyoruz. Bide ek olarak herşeyin kısıtlı oldugu bir ortamda yaşamak dahada can sıkıcı
Kız ben burda doğdum büyüdüm 27yildir burdayım yinede sevmiyorum yinede. Daha önce belcikadaydim orası bile daha iyidiMerhaba kızlar.Seni çok iyi anlıyorumedaligeceler .4 ay önce İstanbul'dan gelin geldim Almanya'ya. Bende senin gibi Tr yi cok özlüyorum lakin biliyorum ki tatil harici artik orada yasamam söz konusu degil.Severek evlendim esim dünya tatlisi bi adam lakin benim sorunum cok sükür evliligimle alakali degil.Bende buralari sevemedim.Soguk ve bunaltici bi atmosferi var.Hayat cok durgun,sessiz.Almanyanin geneli böyle zaten.Burda dogup büyüyen Türkler burayi seviyorlar.Onlarida anliyorum burda yetismisler sonucta.Lakin sonradan gelen biri olarak buralara alismak cok zor...
Aaaa burdami dogdunuzBurda doğdum ben. Bir kaç arkadaşım da var iyi anlaşdigim. Benim sorunum türkiyedeki sıcaklığı burada bulamamak sanırım.
Merhaba kızlar.Seni çok iyi anlıyorumedaligeceler .4 ay önce İstanbul'dan gelin geldim Almanya'ya. Bende senin gibi Tr yi cok özlüyorum lakin biliyorum ki tatil harici artik orada yasamam söz konusu degil.Severek evlendim esim dünya tatlisi bi adam lakin benim sorunum cok sükür evliligimle alakali degil.Bende buralari sevemedim.Soguk ve bunaltici bi atmosferi var.Hayat cok durgun,sessiz.Almanyanin geneli böyle zaten.Burda dogup büyüyen Türkler burayi seviyorlar.Onlarida anliyorum burda yetismisler sonucta.Lakin sonradan gelen biri olarak buralara alismak cok zor...
50yasimda alışırım artık canım.yada bi delilik yapıp kocayı çocuğu alıp izmireAaaa burdami dogdunuzneyse artik buraya alismaniz icin zaman lazim heral tukiyèdeki kalabalik sicaklik burda yok heleki oraya alisan icin zor
Herşeye ramen seviyorum ülkemi benArkadaslar bitek yemekten yana sikayetiniz var gibi.
Sizde ozlediklerinizi evde yapiverin.
Benm akrabalar var almanyada.lahmacunlarina kadar yapip yiyolar.
Turkiyede herkes gulluk gilistanlik yasamiyo.
Burda hayat zor.gecim zor.o cok sevdiginiz sucugu her aile alip herzamn yiyemiyo.
İnsanlarida artik umursamaz oldular.komsuluk kalmadi mesela.
Bizde avrupalastik yani merak etmeyin.
7yilda dili öğrenebilirsin canım ozaman sende rahatlarsın belki. Senin durum daha zor gibi geldi.Selam.
Ben de Fransa-Lyon'dayım. 7 yıllık evliyiz eşim burada doğup büyüdü, tüm ailesi burada. Şu ana kadar her yıl 1-2 aylığına geldik ama o zaman hep turist gibiydim ama ilk kez 1 yıldır hiç Tr'ye dönmeden buradayım iş dolayısıyla. Ben de çok özledim memleketimi, aslında uyum da sağladığımı düşünüyorum ama hiçbir arkadaşlığım türkiye'deki gibi olmuyor aynı frekansı yakalayamıyorum. Bunu eşime söylediğimde kızıyor şımarıklaşıyorum diye ama onun fr de tr de anadili gibi benim öyle değil ki...
Neyse... Aynı durumda binlerce Türk var dünyanın binbir yerinde. Bunu görüp paylaşabilmek güzel.
Tümmm gurbet kuşlarına selam olsunnn :)
iyide olsa kötüde olsa insanın ana vatanı gibisi yokBöyle bazen düşünüyorum,türkiyede olsam daha mutlu olurum gibi geliyor.
Burada sıkılıyorum artık,soğuk insanlar,soğuk havalar,bunaltan disiplin...
Ülkemi seviyorum, özlüyorum...
Bir kaç önce orada içindeydim.İzmir de. Birdaha seneye bekle şimdi...
Türk bakkalı yok yakınımda,uzak bayağı.türk gıdaların özledim.sucuk çok seviyorum mesela yiyemiyorum
Off herşey de Türkiye arıyorum artık...
Evet ara ara gidip gelsek de ben türkiye'de hep kursa gittim. Eşim çalıştırdı. Buraya yerleştiğimde fransızcam orta seviyedeydi yani. Fransızlarla tanıştıkça gelişti zamanla. 1 yılda ne kadar olursa işte. Zaten insanlar aksanımdan anlayıp yavaş konuşuyorlar.7yilda dili öğrenebilirsin canım ozaman sende rahatlarsın belki. Senin durum daha zor gibi geldi.
Şöyle diyeyim, Berlin ve Hamburg dışında Almanya'da yaşanmaz bence. Ufak kasabada da yaşadım ben hayat aşırı sıkıcıydı. Sokakta insan yok, saat 7den sonra etrafta kimse yok, insanlar bir araya gelse bile bir enerji, aura yok. Hanslarda bir enerji eksikliği mi ölüklük mü mallık mı desem , bir tuhaflık var toplum olarak.
Şuan imkansız tüm düzen burda kurulu. Eşimde yabancı o istemez en baş. Ha ben gidelim desem gelir ama mutsuz olur...Evet ara ara gidip gelsek de ben türkiye'de hep kursa gittim. Eşim çalıştırdı. Buraya yerleştiğimde fransızcam orta seviyedeydi yani. Fransızlarla tanıştıkça gelişti zamanla. 1 yılda ne kadar olursa işte. Zaten insanlar aksanımdan anlayıp yavaş konuşuyorlar.
Bu yaştan sonra kalkıp gelmek çok zor. Ama ne yapalım insan kocasının peşinden geliyormuş demek ki :)
Belki sen de Tr'ye dönüş yaparsın kim bilir... Çok özlüyorsan, türkiye'de daha mutlu olacağını düşünüyorsan bir fırsat kollayabilirsin... :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?