Yurtdışında yaşamanın zorlugu

Ev arıyorum kaç aylardır. Merkezde en azından.eşimin işi burada fazla uzağa gidemem. Arabamda var ama sorun bunlar değil aslında tam anlatamıyorum. Evt doğum büyümek burasi
Ben seni anlıyorum tatlım, burayı sevsek bile hep sanki yarım gibi hissediyoruz, acaba kendi vatanımızda olsak dahamı Mutlu olurduk diye sorguluyoruz. Bide ek olarak herşeyin kısıtlı oldugu bir ortamda yaşamak dahada can sıkıcı

Benimde teyzemler Almanya da onlarda cok yakiniyor bu durumdan ama onlar kalabaliklar 4 cocuguda orda olunca belli bir gun belirleyip toplanip Turk yemekleri yapiyorlar.Lahmacun,cigkofte,doner gibi iste alip ya da yapip yiyorlar :)

aynen...

Arkadaslar bitek yemekten yana sikayetiniz var gibi.
Sizde ozlediklerinizi evde yapiverin.
Benm akrabalar var almanyada.lahmacunlarina kadar yapip yiyolar.
Turkiyede herkes gulluk gilistanlik yasamiyo.
Burda hayat zor.gecim zor.o cok sevdiginiz sucugu her aile alip herzamn yiyemiyo.
İnsanlarida artik umursamaz oldular.komsuluk kalmadi mesela.
Bizde avrupalastik yani merak etmeyin.

Merhaba kızlar.Seni çok iyi anlıyorum edaligeceler .4 ay önce İstanbul'dan gelin geldim Almanya'ya. Bende senin gibi Tr yi cok özlüyorum lakin biliyorum ki tatil harici artik orada yasamam söz konusu degil.Severek evlendim esim dünya tatlisi bi adam lakin benim sorunum cok sükür evliligimle alakali degil.Bende buralari sevemedim.Soguk ve bunaltici bi atmosferi var.Hayat cok durgun,sessiz.Almanyanin geneli böyle zaten.Burda dogup büyüyen Türkler burayi seviyorlar.Onlarida anliyorum burda yetismisler sonucta.Lakin sonradan gelen biri olarak buralara alismak cok zor...

Kız ben burda doğdum büyüdüm 27yildir burdayım yinede sevmiyorum yinede. Daha önce belcikadaydim orası bile daha iyidi

Şöyle diyeyim, Berlin ve Hamburg dışında Almanya'da yaşanmaz bence. Ufak kasabada da yaşadım ben hayat aşırı sıkıcıydı. Sokakta insan yok, saat 7den sonra etrafta kimse yok, insanlar bir araya gelse bile bir enerji, aura yok. Hanslarda bir enerji eksikliği mi ölüklük mü mallık mı desem , bir tuhaflık var toplum olarak.

Valla ben 15 gun Arabistana gittim dondugumde topragi opecektim.Insanin doğup büyüdüğü ülkeden uzakta olmasi cok zormuş.O hissi anlatamiyor insan.Bir sekilde karnini doyuruyorsun,ulasimi da ogreniyorsun ama insana bir eziklik geliyor tuhaf bir his.Evde olsa belki ayda bir tost yerim orada tost diye aglayacaktim.Gece acik bir türk oteli bufesinde bulup yedim.Bir gun otelde kurufasulye pilav vardi gozlerim doldu.Gercekten bu ziyarette karar verdim ben ya ibadet ya da zorunluluk gerektiren bir durum olmadikca asla baska bir ulkede yasayaman.

Herşeye ramen seviyorum ülkemi ben

Selam.
Ben de Fransa-Lyon'dayım. 7 yıllık evliyiz eşim burada doğup büyüdü, tüm ailesi burada. Şu ana kadar her yıl 1-2 aylığına geldik ama o zaman hep turist gibiydim ama ilk kez 1 yıldır hiç Tr'ye dönmeden buradayım iş dolayısıyla. Ben de çok özledim memleketimi, aslında uyum da sağladığımı düşünüyorum ama hiçbir arkadaşlığım türkiye'deki gibi olmuyor aynı frekansı yakalayamıyorum. Bunu eşime söylediğimde kızıyor şımarıklaşıyorum diye ama onun fr de tr de anadili gibi benim öyle değil ki...

Neyse... Aynı durumda binlerce Türk var dünyanın binbir yerinde. Bunu görüp paylaşabilmek güzel.
Tümmm gurbet kuşlarına selam olsunnn :)

7yilda dili öğrenebilirsin canım ozaman sende rahatlarsın belki. Senin durum daha zor gibi geldi.

iyide olsa kötüde olsa insanın ana vatanı gibisi yok

7yilda dili öğrenebilirsin canım ozaman sende rahatlarsın belki. Senin durum daha zor gibi geldi.
Evet ara ara gidip gelsek de ben türkiye'de hep kursa gittim. Eşim çalıştırdı. Buraya yerleştiğimde fransızcam orta seviyedeydi yani. Fransızlarla tanıştıkça gelişti zamanla. 1 yılda ne kadar olursa işte. Zaten insanlar aksanımdan anlayıp yavaş konuşuyorlar.
Bu yaştan sonra kalkıp gelmek çok zor. Ama ne yapalım insan kocasının peşinden geliyormuş demek ki :)
Belki sen de Tr'ye dönüş yaparsın kim bilir... Çok özlüyorsan, türkiye'de daha mutlu olacağını düşünüyorsan bir fırsat kollayabilirsin... :)

Tam diyecektim ben de.Yemek icin berlin`e gidin diye.Bu konuda size hak veriyorum.Benim de en cok özledigim sey, kebap, balik, lahmacun vs.Ha bir de cay icmeyi özlüyorum.Cay yapiyordum tabi ama tek basina icmek zevk vermediginden uzun süredir icmiyorum,.Bu arada ben sizin nerede oturdugunuzu da hep merak etmisimdir:)

Şuan imkansız tüm düzen burda kurulu. Eşimde yabancı o istemez en baş. Ha ben gidelim desem gelir ama mutsuz olur...
İnş orenirsin, İngilizcen varsa oda kurtarır seni iyice öğrenene kadar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…