Yurtdışında yaşamanın zorlugu

Şuan imkansız tüm düzen burda kurulu. Eşimde yabancı o istemez en baş. Ha ben gidelim desem gelir ama mutsuz olur...
İnş orenirsin, İngilizcen varsa oda kurtarır seni iyice öğrenene kadar.
Çalışıyor musun?
Hangi şehirdesin bu arada Almanya'da?

MAalesef dönüş imkanı yoksa tatillerde Türkiye'nin tadını çıkarmakla yetinmek lazım. Türkiye tatillerde daha güzel aslında

Bende 12 yildir fransadayim ilk yillar cok zor gecti ama sonra cevre,arkadas edinince alisiyor insan,duzenini kuruyorsun,cocuklarin burda dogup buyuyo yani anlicaginiz gurbete bi gidildimi,donusu zor oluyor.Bende cok ozledim memleketimi aksam oldumu heryer isil isil,civil civil insan kayniyo hayat belirtisi var en azindan buralar aksam 8 den sonra dogru duzgun acik magaza,bufe bulamassin hele turk restaurant lari burnumda tutuyo vallaburdada var ama memleketteki gibi tadi,lezzeti kokusu yok anacim yokbizimki kalabalik aile aksamlari herkes toplanir,kuzenler yigenler,yakin amcamlar esleri caylar,cerezler,kahveler bide okey oynardik sohbet muhabbet off offfben yine fena oldum yaa arada geliyolar banada gurbetlik zor vesselam hayat bu,bunada bin sukur allah yardimcimiz olsun

Benimde en sinir oldugum şey.
Saat 9'da sokakta insan yok. sokakta olanlar korkutucu tipler. Pazar günleri birtek aile bile yok. Napıyolar pazarları anlamam eve mi tıkılıyorlar...

Ahhh ahhh, benim yurtdışında yaşama imkanım olsa, 1 sn dönüp arkama bakmam, bavulumu topladığım gibi çıkarım giderim. Şansınızın kıymetini bilin, keşke sizin yerinizde ben olsam.

Örnegin sucugu evde yapabilirsiniz , internetten bakın , bir kac malzemeyi türkiyeden almaniz gerekebilir , eger anne babaniz aileniz almanyada göreceginiz mesafede ise bence bazi seyleri sorun yapmayin

Almanya'da olsam senede 4 kere Türkiye'ye gelirdim. Yolda geçen zaman olarak ha Avrupa'da yaşıyorsun, ha Türkiye'nin uzak bir diğer şehrinde bana göre. Ben te Amerika'da yaşıyorum. Türkiye'ye 2 uçakla geliyorum. Uçak bileti pahalı, yol çok uzun, arada 7 saat fark filan... dünyanın öbür ucu gerçekten, ha deyince gidilmiyor. Almanya da mesafe mi yav, kafama estikçe Türkiye'ye giderdim herhalde o kadar yakın olsam. :)

Hersey sizin dediginiz gibi toz pembe degil her istediginde gitmek mesela istedigi halde gidemeyen insanlara sormak lazim bence..

Hersey sizin dediginiz gibi toz pembe degil her istediginde gitmek mesela istedigi halde gidemeyen insanlara sormak lazim bence..
Ben olsam giderdim dedim.
Niye gidemediklerini de yazsın arkadaşlar o vakit.

Ne kadarda kızsam, üzülsem de benim ülkem benim insanım gibisi yok. O aitlik duygusu varya insanı içten içe bitiriyor. Bir de ben nispeten yakın sayılırım, okyanus ötesindekilere Allah sabır versin. Sürekli yurtdışında olmak zor gerçekten. Biz görevimiz bitince döneceğiz inşallah.

Benimde en sinir oldugum şey.
Saat 9'da sokakta insan yok. sokakta olanlar korkutucu tipler. Pazar günleri birtek aile bile yok. Napıyolar pazarları anlamam eve mi tıkılıyorlar...
aynen valla benim mahallede pazar gunu bi allahin kulunu goremessin,sanki sokaga cikma yasagi var o derece yani

Ahh ahh yasamayan gercekten bilemez yurtdisinda yasamanin zorluklarini. Bende almanyada yasiyorum. Burda dogdum büyüdüm. Buna ragmen bende sevmiyorum buralari. Insan hep bir yani eksik hissediyor. Türkiyedeki o sicaklik yok burada malesef. Insallah bir gün güzel ülkemize dönmek nasip olur :)

Valla onu bunu bilmem Türkiyem gibisi yok.Bülbülü altin kafese koymuslar "ahh vatanim"demis.Dili,insanlari,tekstili,gida sektörü,agir vergileri,dengesiz ve soguk hava sartlari vs vs. Kisacasi herseyiyle sevemedim malesef

11 seneye yakindir Amerikadayim ben de. Basta zordu ama simdi alistim ve seviyorum. Bazi tatlari eskiden cok arardim, ama simdi Amerikan tatlarini kesfetmekten zevk aliyorum. Hic alisamayalarin mutsuz bir hayat gecirmesine uzuluyorum. Ya bu deveyi gudersin, ya bu diyardan gidersin demisler. 1 kere geliyoruz hayata, sevmediginiz yerde hasret icinde yasamak zor. Imkaniniz varsa tasinin derim

Almanyada olsam bu kadar hasret kalmazdım Türkiyeye açıkçası : D
Nereye dönsen Türk zaten
Dün ben de rüyamda Türkiyeye dönüyordum, bir tuhafım ondan bugün özledim baya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…