- 12 Mart 2013
- 37.829
- 51.656
- 798
- Konu Sahibi edaligeceler
-
mesela ingiltereden 4 saat ama sadece ucus bu.Ben olsam giderdim dedim.
Niye gidemediklerini de yazsın arkadaşlar o vakit.
ben bunlari yazarken taslaniyordumBen bir de şeye bozuluyorum.
Hani Türkiyede ne var, kaç, geri gelme vs denilince moralim bozuluyor.
Ben geleli 2 ay oldu ama birçok şeyi buraya geldikten sonra fark ettim.
Avrupa kültürü hep bizimkinden çok daha iyiymiş gibi anlatıldı bize, öyle değilmiş. Hep Avrupalılar üstünmüş gibi anlatıldı, öyle değilmiş. Hep Türklerden nefret ediliyormuş gibi anlatıldı, öyle değilmiş. He Avrupada her şey mükemmel işliyor evet, yok öyle bir şey. Yolsuzluk, hırsızlık, kadına saygısızlık burada da var. Ben Türk erkeklerini özledim olm şaka gibi. En azından adamların bir yaklaşım tarzı vardirekt sexe atlamıyorlar falan. Neyse yani Türkiyemizin de güzellikleri var, halen gelişmekte olan yanları var ama demem o ki Avrupa insanı Türk insanından üstün değil hatta bizim kültürümüzden daha kötü olan yanlarını da gördüm.
İstediğin kadar alış, fark etmez. Bir sürü arkadaş edindim birsürü ülkeden. Buranın yamuk, yolsuzluk dolu sistemini bile öğrendim. Havası, suyu bile farklı ya. Ne bileyim Türkiyeye dönünce ilk iş derin bir nefes alacağım, havasını koklayacağım. Sonra da 50 kuruşluk bir su , markası fark etmez içeceğim
İlk günler içiyorum içiyorum geçmiyor susuzluğumo nasıl bir şeyse
eti de güzel değil, sevmiyorum ben pek domuz eti yımış yımış yağlı bir şey her şeyin içine de koyuyorlar
Su 75 kuruş oldu bu aradaBen bir de şeye bozuluyorum.
Hani Türkiyede ne var, kaç, geri gelme vs denilince moralim bozuluyor.
Ben geleli 2 ay oldu ama birçok şeyi buraya geldikten sonra fark ettim.
Çünkü turist olarak görsem ben de hayran kalırım ama yaşamaya gelince, sistemle uğraştıkça sinir bozucu oluyor.
Avrupa kültürü hep bizimkinden çok daha iyiymiş gibi anlatıldı bize, öyle değilmiş. Hep Avrupalılar üstünmüş gibi anlatıldı, öyle değilmiş. Hep Türklerden nefret ediliyormuş gibi anlatıldı, öyle değilmiş. He Avrupada her şey mükemmel işliyor evet, yok öyle bir şey. Yolsuzluk, hırsızlık, kadına saygısızlık burada da var. Ben Türk erkeklerini özledim olm şaka gibi. En azından adamların bir yaklaşım tarzı vardirekt sexe atlamıyorlar falan. Neyse yani Türkiyemizin de güzellikleri var, halen gelişmekte olan yanları var ama demem o ki Avrupa insanı Türk insanından üstün değil hatta bizim kültürümüzden daha kötü olan yanlarını da gördüm.
İstediğin kadar alış, fark etmez. Bir sürü arkadaş edindim birsürü ülkeden. Buranın yamuk, yolsuzluk dolu sistemini bile öğrendim. Havası, suyu bile farklı ya. Ne bileyim Türkiyeye dönünce ilk iş derin bir nefes alacağım, havasını koklayacağım. Sonra da 50 kuruşluk bir su , markası fark etmez içeceğim
İlk günler içiyorum içiyorum geçmiyor susuzluğumo nasıl bir şeyse
eti de güzel değil, sevmiyorum ben pek domuz eti yımış yımış yağlı bir şey her şeyin içine de koyuyorlar
Ya mesela dilini konuşan insanlarla olmayı özlüyorsun, sokakta günden gelen teyzeleri görmeyi, kahvede okey oynayan amcaları görmeyi falan ne bileyim. Şu yazıyı yazarken kaç kez İngilizce veya İtalyanca kelime yazıp düzelttim
Neyse uzun lafın kısası TÜRKİYE çok yakında kavuşacağız bekle beni
ben bunlari yazarken taslaniyordum
bizim millet turkiyeden dogusunu begenmez, turkiyeden batisina bayilir.
halbuki tam arada kalmis bir ulkeyiz :)
Su 75 kuruş oldu bu arada
Almanyanın havası ınsanı bıktırıyor (((her gun yagmur her gun kapalı hava.ınsan gunes gorunce sevıncden ucuyor.senı anlıyorum.hangı sehırdesınAlmanyadayim ben.
Teşekür ederim<3
inanir misin burada erikli saka pinar falan bayagi turk sulari satiliyor2 lira olsun yine alacağımbiri üstüme erikli, sırma falan atsın
inanir misin burada erikli saka pinar falan bayagi turk sulari satiliyor
ozlememe firsat birakmiyorlar namertler
burda lidl var ayni bimO degil de yurt disinda bim yok dusununce bile fenalik basti.Etrafimda bim goremeyince bir fena oluyorum
iyi iste italyancan gelisir :)ya al işteburda İngilizce konuşabilen insan görsem seviniyorum ben suyu, Türkü bırak
Almanya dasın ve türklere yönelik birșey olmamasından șikayetcisin, çok ilginç.Almanyadayim ben.
Teşekür ederim<3
Ya yok ne taşlanacaksın. Tamam adamların yasaları güzel de bu ne kadar işliyor o tartışılır yani. Bir gün metro grevde öbür gün tramvayı çalışmaz. Beklersin yarım saatte gelmez vs yani öyle mükemmel işleyen bir sistem yok Avrupada o bir hayal yok öyle bir şey -_-'
Ayrıca gayet dandik dundik, ipsiz sapsız bir sürü insan da var.
Ben bazen şaşıyorum bu ülke abye nasıl girmiş de biz giremiyoruz diye
Ayrıca gayet tanıştığım çoğu insan Türk kültürüne de hayran kalıyor, ne kadar düşünceli, sıcak bir kültürünüz var diye.
Bizim insanımız da kötüledikçe delleniyorum.
Elin Avrupalısı bayılıyor biz hala b*kluyoruz ya yapmayın, azcık sahip çıkın
o zaman buraya gelebilirsiniz.Ama yolda yürürken tecavüze tacize ugramanız bomba patlayıp yüzünüzün ta ortasına biber gazı sıkılma ıhtımalınız ve var.Burda doğdum ben. Bir kaç arkadaşım da var iyi anlaşdigim. Benim sorunum türkiyedeki sıcaklığı burada bulamamak sanırım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?