Yurtdışında yaşamanın zorlugu

Ben bir de şeye bozuluyorum.
Hani Türkiyede ne var, kaç, geri gelme vs denilince moralim bozuluyor.
Ben geleli 2 ay oldu ama birçok şeyi buraya geldikten sonra fark ettim.
Çünkü turist olarak görsem ben de hayran kalırım ama yaşamaya gelince, sistemle uğraştıkça sinir bozucu oluyor.

Avrupa kültürü hep bizimkinden çok daha iyiymiş gibi anlatıldı bize, öyle değilmiş. Hep Avrupalılar üstünmüş gibi anlatıldı, öyle değilmiş. Hep Türklerden nefret ediliyormuş gibi anlatıldı, öyle değilmiş. He Avrupada her şey mükemmel işliyor evet, yok öyle bir şey. Yolsuzluk, hırsızlık, kadına saygısızlık burada da var. Ben Türk erkeklerini özledim olm şaka gibi. En azından adamların bir yaklaşım tarzı var direkt sexe atlamıyorlar falan. Neyse yani Türkiyemizin de güzellikleri var, halen gelişmekte olan yanları var ama demem o ki Avrupa insanı Türk insanından üstün değil hatta bizim kültürümüzden daha kötü olan yanlarını da gördüm.

İstediğin kadar alış, fark etmez. Bir sürü arkadaş edindim birsürü ülkeden. Buranın yamuk, yolsuzluk dolu sistemini bile öğrendim. Havası, suyu bile farklı ya. Ne bileyim Türkiyeye dönünce ilk iş derin bir nefes alacağım, havasını koklayacağım. Sonra da 50 kuruşluk bir su , markası fark etmez içeceğim

İlk günler içiyorum içiyorum geçmiyor susuzluğum o nasıl bir şeyse
eti de güzel değil, sevmiyorum ben pek domuz eti yımış yımış yağlı bir şey her şeyin içine de koyuyorlar

Ya mesela dilini konuşan insanlarla olmayı özlüyorsun, sokakta günden gelen teyzeleri görmeyi, kahvede okey oynayan amcaları görmeyi falan ne bileyim. Şu yazıyı yazarken kaç kez İngilizce veya İtalyanca kelime yazıp düzelttim

Neyse uzun lafın kısası TÜRKİYE çok yakında kavuşacağız bekle beni

Son düzenleme:
Ben olsam giderdim dedim.
Niye gidemediklerini de yazsın arkadaşlar o vakit.
mesela ingiltereden 4 saat ama sadece ucus bu.
evden havaalanina 1.5 saat ayiriyoruz, 2 saat once havaalaninda olacak sekilde.
ucaktan inince gumruktu bavuldu 1 saat oyle gidiyor. sonra havaalanindan eve 1-2 saat.
ki bu istanbul icin, baska bir memleketteyse ailen otogara ya da baglantili ucusa 3 saat mi olur 10 saat mi bilemem.
istanbuldaysak en iyi ihtimalle 11 saatte evden eve varmis oluyoruz.
bir de bunun bileti bavulu ayri dert.
dedigin gibi tr icinde olunsa aklina eser gidersin, burada aylar onceden plan yapip bilet alman gerekiyor.
ben cocuksuzken senede 2-3 gidiyordum. simdi cocuklara da bilet gerekiyor, hele babalari olmadan seyehat etmek iskence.
yani niye artik yilda 1 den fazla gidemiyorum iste bu sebeplerle.
lakin kanada amerika avusturalya falan asla yasamak istemem.
su soylediklerime ek olarak hem ucus fazlaligi hem masraf.

ben bunlari yazarken taslaniyordum
bizim millet turkiyeden dogusunu begenmez, turkiyeden batisina bayilir.
halbuki tam arada kalmis bir ulkeyiz :)

Su 75 kuruş oldu bu arada

ben bunlari yazarken taslaniyordum
bizim millet turkiyeden dogusunu begenmez, turkiyeden batisina bayilir.
halbuki tam arada kalmis bir ulkeyiz :)

Ya yok ne taşlanacaksın. Tamam adamların yasaları güzel de bu ne kadar işliyor o tartışılır yani. Bir gün metro grevde öbür gün tramvayı çalışmaz. Beklersin yarım saatte gelmez vs yani öyle mükemmel işleyen bir sistem yok Avrupada o bir hayal yok öyle bir şey -_-'
Ayrıca gayet dandik dundik, ipsiz sapsız bir sürü insan da var.
Ben bazen şaşıyorum bu ülke abye nasıl girmiş de biz giremiyoruz diye
Ayrıca gayet tanıştığım çoğu insan Türk kültürüne de hayran kalıyor, ne kadar düşünceli, sıcak bir kültürünüz var diye.
Bizim insanımız da kötüledikçe delleniyorum.
Elin Avrupalısı bayılıyor biz hala b*kluyoruz ya yapmayın, azcık sahip çıkın

Daha gectigimiz yaz tatilinde ne heyecan la hazirlayip gun gun sayip ciktik yollara...dakikalar bile gecmiyordu mutluluktan...kapikuleye geldigimizde bayragi gordugum ezan sesini ilk duydugumda mutluluk her yerimizden belliydi vatanimiza gelmistik...ozledigimiz sicakligi vatan hasretimizi bitirecektik...ama insanlara baktigimda ozellikle 10 sene sonra gittigim memleketime baktigimda insanlarin nekadar farkli oldugunu gordum insanlarin sogudugunu eski sicaklik kalmadigini...esimin ailesiyle kotu ayrildik...ne heyecan la geldigim vatanimdan kacarcasina boynu bukuk ayrildim...anladim ki dogdugun yer degil duzen kurdugun doydugun yer onemliymis avrupaliymis yabanciymis istedigi ayrimciligi soguk memleket olusu zoruma gitmiyor zor olan kendi vataninda kendi ulkende yabanci olarak otelestirmek insani uzen yurt disi olsada mutluymusum varsin kimse olmasin ama kostek olanlarda olmasin...

Aaa bulunduğun yeri sev şekerim.Ben şu an iş yerinde acayip stresli ve kıran kırana bi mücadele veriyorum yurtdışına gidebilmek için...

Cennet vatan yaa sevilmez mi? Belki baska bi ulkede daha iyi sosyal sartlarda yasayabilirdim ama statu olarak 2. 3. sinif muamele gorurken ne yapacaksin o maddi kosullari bilmiyorum ki

Hmmm Almanya'da dogup oraya alisamamak olayini pek anlayamadim ama neyse. Ben Hollanda'dayim 14 yasimda ailemle geldim. Sizin aileniz yaninizda mi bilmiyorum. Yanlis anlasilmasinda biz sirf cok az yabanci var diye buna turklerde dahil diye baska bir yere tasindik. Elbette bizde oyleyiz de nerde cokluk orda... misali eski oturdugumuz yerde hep bi vukuat oluyordu. Ben sahsen cok turklerin oldugu yerlerde bulunmak istemiyorum cokta aramiyorum. Almanya hollanda soguk ulkeler dogru ama ben bu soguga baya alistim oyle ki yazin turkiye sicagina dayanamiyorum. Izinlerimi sonbaharda kullanıyorum. Ben izine gitsem 2 hafta sonra hollandayi o sakinligi duzeni özlüyorum. 14 yil türkiyede yasadim ama simdi burasi agir basiyor. Garip ama boyle :)

Almanyadayim ben.
Teşekür ederim<3
Almanya dasın ve türklere yönelik birșey olmamasından șikayetcisin, çok ilginç.
Almanya zannedersem türklerin en yoğun olduğu ülke.
Demekki sen Türkiye ye dönmelisin, Almanya da niçin bulunuyorsun canım

yok anlamiyor bilmiyorlar ki ne sahip cikmasi avrupa yi tatillerinden veya tv den ordan burdan görüyorlar sonra
aman avrupa cok güzel sistemi harika isliyor vs sanki on yil boyunca o sistemin icinde yasamislar da ince detayina kadar biliyorlar herseyi .. keske herkesin avrupada yasama imkani olsa da anlasalar sizin gibi neyin ne oldugunu hos bazisi yine anlamiyor da gözüne pembe geliyor beyin kendini sartliyor herhalde avrupa diye duyunca (halbuki yabancilarin cogu bile bu avrupa sisteminden sikayetci iken) .. cok ahim sahim birsey saniyorlar kendi memleketlerini türklüklerini kötülüyor bizimkiler.. Bende delleniyordum hatta avrupada yasayan cogu insan delleniyor türkiyede yasayan vatandaslarimizin bu isyanlarindan dolayi.. ama sonra camur bize atiliyor yok siz rahatsiniz tabi vs diye.. siz tecrübelerinizi bizimle paylastiginiz icin tesekkür ediyorum hem bir psikolog olarak daha iyi gözlemlemis olabiliyorsunuz bu durumu.

Burda doğdum ben. Bir kaç arkadaşım da var iyi anlaşdigim. Benim sorunum türkiyedeki sıcaklığı burada bulamamak sanırım.
o zaman buraya gelebilirsiniz.Ama yolda yürürken tecavüze tacize ugramanız bomba patlayıp yüzünüzün ta ortasına biber gazı sıkılma ıhtımalınız ve var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…