- 28 Temmuz 2018
- 1.897
- 2.401
- 133
e öğren.Ben olsam asla gitmem.Yurt dışında yaşayan biri olarak çok fazla zorluklarını yaşıyorum.En önemli neden dil problemi
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
e öğren.Ben olsam asla gitmem.Yurt dışında yaşayan biri olarak çok fazla zorluklarını yaşıyorum.En önemli neden dil problemi
Hı hı anlıyorum bi de bizi çok kıskanıyorsunuz dimiDüzenimizi kurduk biliyon mu, ondan gelemiyoz![]()
Aa öyle mi. Öyleyse ne güzelmiş. Gidip buna onay veren bir şirketle anlaşmaya çalışabilirim 1 sene sonra. Ama normalde böyle olmaması lazım, bu vergi indiriminin koşullarından biri işe alınırken kişinin Hollanda’dan bilmem kaç km uzakta yaşıyor olması. Belki ilk seferde hakkını kullanmıyor diye ikinci şirketten yapılabiliyordurStandart olmak adina boyle soyluyorlar anladigim kadariyla ancak cok adamina gore muamele de vardir hollandada. Yoneticinize konuyu aktardiginiz iyi olmus.
aklima gelen bir diger bilgi de bir arkadasim ilk isinde %30 sahibi degildi, ancak is degistiririken %30 da aldi. Yani sonradan almak da mumkundu 3 yil once.
Bugün yöneticim mail attı bu vergi konusuyla ilgili elinden gelen ve benim için en iyi olanı yapacağına dair söz verdi bakalım ha gayret![]()
Bugün yöneticim mail attı bu vergi konusuyla ilgili elinden gelen ve benim için en iyi olanı yapacağına dair söz verdi bakalım ha gayret![]()
Denemeden bilemezsin...bence korkuların normal atacağın adım büyük çünkü. Bu yazdıklarının hepisi olacak ama geçici..zamanla çevre edineceksin. Ayrıca Hollanda nezih ve düzenli bir ülke o açıdan şanşlısın!Kızlar selam,
Daha önceki konularımda da yurtdışına taşınmak istediğimi belirtmiştim. Uzun süredir hatta çocukluğumdan beri yurtdışında bir süre yaşama hayallerim var benim. Ama tek başıma cesaret edemiyordum, kabuğumu kıramıyordum, düşündüğüm şeyler oluyordu sadece hayal kurup vazgeçiyordum. Geçen gün kabuğumu kırdım ve hayalimi gerçekleştirmek için sonrasını düşünmeden bir adım attım. Uluslararası bir şirkette çalışıyorum yabancı çok fazla iş arkadaşım var. Hollanda’dan beni çok seven bir iş arkadaşımın bana referans olmasını istedim. Şansıma da profilime tam uyan bir pozisyon açıldı söyledikten 3-5 gün sonra. İş arkadaşım bana referans oldu ben de başvurdum. İlk mülakatımı oradaki ekipten biriyle ve insan kaynaklarıyla yaptım olumlu oldu şimdi oranın müdürü ile ikinci görüşmemi yapacağım ve teklif aşamasına geleceğiz. İçeriden önerildiğim için ve profilime çok uyan bir iş olduğu için süreçten umutluyum. Maaşı da iyi bekliyorum. Fakat iş ciddiye bindikçe beni korkular sardı. Alışamazsam? Yalnız hissedersem? Yapamazsam? Buradaki işimden olmuş olacağım. Her şeye sıfırdan başlayacağım. Arkadaş edinebilecek miyim? Kuzenim ve eşi orada yaşıyor aslında hiç kimsesiz olmayacağım ama yine de ne bileyim, tek başıma uyanıp tek başıma uyuyacağım, tek başıma yemek yiyeceğim vs... Aslında ben tek olmaktan çok mutlu olan bir insandım pandemi öncesi. Artık evde tek olduğumda yalnız kimsesiz gibi hissediyorum, belki psikolojim pek iyi değildir sebebi budur. Bir yandan burada da bir çevrem kalmadı, eskiden çok geniş bir arkadaş grubum vardı herkes herkesle koptu. Geçen sene marttan beri evden çalışıyorum iş ortamım bile kalmadı. O yüzden arkadaş ortamı olarak kaybedeceğim bir şey de yok aslında. Annem vefat etti, kardeşim ve babamla yaşıyoruz kardeşim de erasmus’a gidecek 1 seneliğine artık o da yok. Ben gidersem babam yapayalnız kalacak ona üzülüyorum. Ama bir yandan da nereye kadar hayatımı başkaları için yaşayacağım diyorum.
Kafamda bu şekilde deli sorular :) Bunları niye yazdım onları da bilmiyorum ama biraz desteğe ihtiyacım var sanırım. Şimdiden teşekkürler![]()
geri donebilirsin sanirim?Ben olsam asla gitmem.Yurt dışında yaşayan biri olarak çok fazla zorluklarını yaşıyorum.En önemli neden dil problemi
Kesinlikle git. Hele hele is varsa kacirma. Orada kadin basina zorluk cekmessin zira cogu kadin kendi ayaklarinin ustunde duruyor. Belli bir yasta kendi evine cikiyor. Tabii kotu insanlar her yerde var ama Avrupa'da kadin basiniza TR'den daha guvende olacaginiz kesin. hersey gonlunuzce olsunKızlar selam,
Daha önceki konularımda da yurtdışına taşınmak istediğimi belirtmiştim. Uzun süredir hatta çocukluğumdan beri yurtdışında bir süre yaşama hayallerim var benim. Ama tek başıma cesaret edemiyordum, kabuğumu kıramıyordum, düşündüğüm şeyler oluyordu sadece hayal kurup vazgeçiyordum. Geçen gün kabuğumu kırdım ve hayalimi gerçekleştirmek için sonrasını düşünmeden bir adım attım. Uluslararası bir şirkette çalışıyorum yabancı çok fazla iş arkadaşım var. Hollanda’dan beni çok seven bir iş arkadaşımın bana referans olmasını istedim. Şansıma da profilime tam uyan bir pozisyon açıldı söyledikten 3-5 gün sonra. İş arkadaşım bana referans oldu ben de başvurdum. İlk mülakatımı oradaki ekipten biriyle ve insan kaynaklarıyla yaptım olumlu oldu şimdi oranın müdürü ile ikinci görüşmemi yapacağım ve teklif aşamasına geleceğiz. İçeriden önerildiğim için ve profilime çok uyan bir iş olduğu için süreçten umutluyum. Maaşı da iyi bekliyorum. Fakat iş ciddiye bindikçe beni korkular sardı. Alışamazsam? Yalnız hissedersem? Yapamazsam? Buradaki işimden olmuş olacağım. Her şeye sıfırdan başlayacağım. Arkadaş edinebilecek miyim? Kuzenim ve eşi orada yaşıyor aslında hiç kimsesiz olmayacağım ama yine de ne bileyim, tek başıma uyanıp tek başıma uyuyacağım, tek başıma yemek yiyeceğim vs... Aslında ben tek olmaktan çok mutlu olan bir insandım pandemi öncesi. Artık evde tek olduğumda yalnız kimsesiz gibi hissediyorum, belki psikolojim pek iyi değildir sebebi budur. Bir yandan burada da bir çevrem kalmadı, eskiden çok geniş bir arkadaş grubum vardı herkes herkesle koptu. Geçen sene marttan beri evden çalışıyorum iş ortamım bile kalmadı. O yüzden arkadaş ortamı olarak kaybedeceğim bir şey de yok aslında. Annem vefat etti, kardeşim ve babamla yaşıyoruz kardeşim de erasmus’a gidecek 1 seneliğine artık o da yok. Ben gidersem babam yapayalnız kalacak ona üzülüyorum. Ama bir yandan da nereye kadar hayatımı başkaları için yaşayacağım diyorum.
Kafamda bu şekilde deli sorular :) Bunları niye yazdım onları da bilmiyorum ama biraz desteğe ihtiyacım var sanırım. Şimdiden teşekkürler![]()
Teşekkür ederim inşallahKesinlikle git. Hele hele is varsa kacirma. Orada kadin basina zorluk cekmessin zira cogu kadin kendi ayaklarinin ustunde duruyor. Belli bir yasta kendi evine cikiyor. Tabii kotu insanlar her yerde var ama Avrupa'da kadin basiniza TR'den daha guvende olacaginiz kesin. hersey gonlunuzce olsun
bence tr de de vergiler çok yüksek, mesela brüt maaşla net maaş arasındaki farkı vergi olarak verdikten sonra aldığımız her şey için tekrar yüksek vergiler ödüyoruz alışverişten faturalara eve arabaya kadar aşırı vergi ödeniyor.Gelir vergisi yüksek evet ancak dolaylı vergiler (KDV ÖTV vb.) Vergiler çok düşüktür. Olaya tek taraflı bakıyorsunuz
oradan iş bulup öyle mi gitme kararı aldınız?Evli çocuklu bireyler olarak biz esimle beklediğimiz kabul durumuna göre en erken 3 ay sonra veya en gec 1 sene sonra ingiltereye taşınacağız. Bende oyle ingilizce de aman aman yok. Idare edebilecek kadar anca. Girdik bir yolaBence sen ne eş, ne cocuk yokken bu fırsatı değerlendirip gitmen cok iyi olur. En fazla 1 sene zorlanır sonra bir düzen kurarsin diye düşünüyorum. Hiç mi yapamadın, yurtdışı is tecrübesi bile türkiye için yeterli. Hakkında hayırlısı olsun.
Sizinle aynı fikirdeyim,bence tr de de vergiler çok yüksek, mesela brüt maaşla net maaş arasındaki farkı vergi olarak verdikten sonra aldığımız her şey için tekrar yüksek vergiler ödüyoruz alışverişten faturalara eve arabaya kadar aşırı vergi ödeniyor.
Hayır, eşim oradaki bir üniversiteden master için kabul aldı. Daha önce orada staj yaptığı icin sevdigi bir ulke, okul bittikten sonra 2 senede çalışma hakkı veriliyor. Bu sekilde bir cok arkadasimiz orada kaldilar.. Şuan ingiltere turkiyeyi kırmızı listede tuttuğu için okulu bir sene dondurduk seneye insallah böyle seyler olmazda rahatca gideriz.oradan iş bulup öyle mi gitme kararı aldınız?
Bir gelişme var mı ?Yeni bir update ile geldim…. hala iş sözleşmem gelmedi hafta ortasına kadar gelir demişlerdi, dahası başvurduğum ve işi aldığımı söylediklerini ilanı yayından kaldırmışlardı bugün tekrar koymuşlar sanırım beni almaktan vazgeçtiler %30umun peşine düştüm diye![]()
geri donebilirsin sanirim?
Bir gelişme var mı ?
Ay Allah aşkına benide götür. Hiç yalnızlık hissetmezsin. Çok eğlenceliyim bazen sessizligede büründüğüm olur ne olur benide götür benide götür valla yük olmam sana. Sen şimdi oralarda tek yapamazsın bir arkadaş lazım. Kim olur? kim olur ? Kim olur ? Aaa buldum ben olurum beni götür noooooluuuuur![]()