Yurtdna gelin giden arkadalar... Buraya

Allah yardimcin olsun. Bizde senin gibi cok yalniziz kimseye guvenemiyoruz. Allah hepimize yardim etsin sanada yardim etsin insallah. Rabbim gonlunden geceni versin bol bol dua et insallah iyi olursun. Umudunu yitirme. Bravo sana ehliyetini diplomani almissin. Rabbim bebekte verir insallah sana. Hayirli omurler hayirli evlatlar nasip etsîn insallah allah anneninde mekanîni cennet etsin

Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun annenizin..

Ben de yakında yurtdışında yaşamaya başlayacağım, evlendim ama daha tam yerleşmedim eşimin yanına. Nikah kıyıldığında ben napıcam burda diye kara kara düşündüm ama şimdi eşimden ayrı kalalı bir ay olacak ve çok üzgünüm şu an hiç gurbet filan düşünmüyorum yeter ki yanında olayım diyorum.. Eşinizle güzel aktivitelere katılın bence, hollanda çok güzel bir ülke ve görmek istediklerimin arasında. Kurslara katılmak sosyalleşmek sizi neşelendirecektir. Komşu da bulduğunuz zaman harika olur. Eşinizin evli arkadaşlarıyla çevre yapabilirsiniz, ben şimdiden bir kısmıyla plan yapmaya bile başladım gelince pikniğe gidicez vs diye.

Ve inşallah güzel bir yavrunuz olur yakında o da size güç verecektir..

Amin cnm cok sagol Rabbim hepimizin yuzlerini guldursun ins hayirli omurler nasip etsin ..Sen hangi ulkedensin bu arada ?

Amin cnm sagol ..Bende senin gibiydim esimin yanina gitmek icin sabirsizlaniodum hakkimizda hayirlisi esiminde arkadas cevresi pek bana uygun degil oyuzden onunla oyle arkadasina gidelim fln durumlari olmuo malesef..Birde benim oturdugum yer kucuk bir yer oyuzden galiba bukadar sevemedim burayi komsulardada malesef is yok ben burdakileri oyuzden anlayamadim hayirlisi bakalim Rabbim hakkimizda hayirli olani nasip etsin ins ,.Seninde Rabbim yuzunu guldursun esinle beraber simdiden mutlu huzlur saglikli gunlere ins.Bu arada hangi ulkeye gidiceksin ?

ben de buraya daha on eden yazmistim sanirim iki ay oncesiydi o zamanlar gercktn ck kotuydum ben de bukundgm yeri ve ordaki insanlari hc sevmiordum rabbim merhamet etmis olacak ki esimin isi dolayisyla sehir degstrdik hem de hic hesapta yokmen cok guzel bir yere geldik ayni istanbula benziyor cok skur artik daha iyiyim gurbet zaten basli basina zor bir durum ama blundgunuz sehir ozellikle cok etkili hayatinizda. onceki yasadgnz yerlere benziyorsa gttigiz yer daha cabuk alisiyorsnz ve de zamanlar seviyorsunuz galiba :) tabiki her seye ragmen "canim ulkem" diyorum ve gidecegim guni hasretle bekliyoruummm :)

Merhaba, ben de ayni sekilde esim doktora yaptigi icin yurtdisina geldim, bitirince dönecegiz insaallah. Fakat ben de zor günler geciriyorum, yalniz hissediyorum, esim burada kafayi yiyeceksin diyor, dön ailenin yanina bekle ben bitirene kadar diyor. ne yapsam blemedim. burada bir sekilde vaktimi gecirip sabretmeli miyim yoksa Tr'ye dönmeli miyim. daha 3 senemiz var yaklasik..

Mrb, ben de seninle ayni derten muzdaribim. evlenip yurtdisina geldim 1 sene oldu yaklasik fakat cok yalnizim burda.. 3 sene oldu alisamadaim diyorsun ben de mi öyle olacagim acaba, umudum vardi acikcasi.. dedigin gibi faydasi olacaksa ben de dertlesmek isterim. bizi bizim gibilerden baskasi anlamaz..

Mrb cnm sen nereye gelin geldin? Herkes ayni olucak diye birsey yok esinede bagli esinin cevresi iyi ise sende cevre edinebilirsin hayirlisi olsun seninde hakkinda ins herkez mutlu ve huzurlu olur

Mrb cnm sen nereye gelin geldin? Herkes ayni olucak diye birsey yok esinede bagli esinin cevresi iyi ise sende cevre edinebilirsin hayirlisi olsun seninde hakkinda ins herkez mutlu ve huzurlu olur

Almanyadayim ben. Maalesef esimin cevresi cok yok, cogu bekar. evli olan birinin esiyle tanistik fakat onun da kendi ailesi burda, cocuklari var ve tekrar görüsmedik hic, ben de üstelemedim. burda yasayanlar, aileleri burda olanlar hic anlamiyorlar. söylüyorum acik acik bazen kimsem yok benim yalnizim diye kimse senin yerine koymuyor ki kendini birseyler söyleyip gecistiriyorlar. yalniz sonradan gelenler anliyorlar onlarin da genelde bir mesgaleleri var. ben de kendimce bir sekilde tutunmaya calisiyorum bakalim.. Allah yardimcimiz olsun..

Oyle haklisin vala. Kimse anlamaz seni ama ins anlayan birileri cikar bizleride Allah yolumuzu acik etsin Allah yardimcimiz olsun ins

aybill kesinlikle ypacak bir seyler bul orda kndine. ne olursa olsun evde yalnz, bos klma. mutlka biseyler vrdr. biraz cesaret ve ozguven. cok zor oldgnu biliorym. bn de cok cektim. smdi dha iyiym ck skur. sn de ypablirsn. turkiyeye donersen esin olmadan bnce ii olmz esinle arana sogukluk girer. bnm oyle olmstu en azindan. denemistim. tavsiye etmiorm. ama orda da hp mutsuz depresif olursan yine esinle aran bozulur. yani biraz is basa dusuyor. ypablirsin arkdsm. km blir nlerin ustesinden glmissindr su hytta. bunu da asilmasi gereken bi engel olarak dusun ve firsata cevir. dua et seytanin vesveselerine yenilme.

Neresindensin canim?

Merhaba, ben de sonradan gelenlerdenim. Ve buradakilerle bariz bir fark var. Ortam farkli icine girmek istesen de bir tuhaf zaten istemiyorlar. Ben yalniz olmaya alistirdim kendimi, kabul ettim yani bu durumu. Olmayinca..
Cocuguma bakiyorum, cocuklarim büyüyünce de ise girecegim.
Bir sekilde yasamam gerekiyor. Esimle ve cocuklarimla mutluyum,
Ha illaki dertlesecek arkadas ya da kahve icecek bir nefes ariyor insan.
Ama olmayinca da olmuyor. Bunu da yasamayan anlamaz.
Ben inanin buradaki türkleri hiic ama hic anlamiyorum.
Kesinlikle türkiyedeki ortamla alakasi dahi yok.
Disaridan gelenlerin kaderi olmus bu durumda kalmak sanki.
Yani ne bileyim türkiyede gelene hosgeldin diyip yardimci oluruz yalnizlik cekmesin diye arkadas oluruz.
Burada var olan kültür hakkinda yorum dahi yapmak istemiyorum. O kadar tiksindim yani insanliktan.

Ablalarım öncelikle aranıza yeni katılan biri olarak merhaba, yurtdışından görüştüğüm biri var Pariste yaşıyor kendisi ve tüm ailesi. Akrabayız zaten. ama burada da okuduğum bir bölüm var iyi bir bölüm :) kalbimin sesini mi dinlemeliyim yoksa otur oturduğun yerde mi dersiniz:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…