- 2 Kasım 2015
- 1.117
- 9.328
- 208
- Konu Sahibi BenimZorHayatim
-
Allah yardimcin olsun. Bizde senin gibi cok yalniziz kimseye guvenemiyoruz. Allah hepimize yardim etsin sanada yardim etsin insallah. Rabbim gonlunden geceni versin bol bol dua et insallah iyi olursun. Umudunu yitirme. Bravo sana ehliyetini diplomani almissin. Rabbim bebekte verir insallah sana. Hayirli omurler hayirli evlatlar nasip etsîn insallah allah anneninde mekanîni cennet etsinslm kizlar yazilarin cogunu okudum bende hollandaya geldin geldim 5. senem olucak hala alisamadim ben 2 senedir haftada 2 gun 1 gun yada 3 gun calisiorum calismaya baslayana kadar hersey cok kotuydu calismaya basladikdan sonra biraz daha iyi hissettim kendimi ehliyetimide aldim dil kursunda ilk diplomamida aldim ama devam edicegim diploma almaya allahin izniyle. ama burda hala arkadasim guvenebilcegim kimsem yok cocugum olmasini istedim ama olmadi tedavi fln derken cok yiprandim isede gitmek istemiorum hicbirsey yapmak istemiorm artik bir sene oncede annecigimi kaybettim malesef o benim herseyimdi internetten hergun gorusuordum arkadasimdi herseyimdi dert ortagimdi ama simdi oda yok cok kotu durumdayim isteyse cocugum olsun tutunacak bir dalim olsun istedim ama oda olmadi malesef esimle bendede hicbir sorunumuz yok cocuk konusunda zamani gelmedi daha herhalde...esimle birbirmizi severek evlendik ama esimle aramizda sorunlar olmaya basladi ailesiyle aaramiz iyi deil esim anlayisli olmya calisior ama benim artik sabrim yok hep birseyler yapmaya kalktigimda burda sanki bir engel cikio ...burda boyle bir konu acildigina sevindim isteyse burda paylasabilriz dertlerimizi .Turkieyey gidicem ve uzn bir sure orda kalicam 6 yada 7 hafta belki kafami toplarim ama ordada annemi arior gzlerim cok zor gunler geciriorm beni benden Allahtan baska anlayan yok esimde anlamaya calisio ama anladgini sanmiorum cunku benim yasadgim seyleri o yasamio ...off kizlar basinizi agrittim baya uzun oldu belki hala yazan olursa dertlesebiliriz bizede iyi gelir umarim
slm kizlar yazilarin cogunu okudum bende hollandaya geldin geldim 5. senem olucak hala alisamadim ben 2 senedir haftada 2 gun 1 gun yada 3 gun calisiorum calismaya baslayana kadar hersey cok kotuydu calismaya basladikdan sonra biraz daha iyi hissettim kendimi ehliyetimide aldim dil kursunda ilk diplomamida aldim ama devam edicegim diploma almaya allahin izniyle. ama burda hala arkadasim guvenebilcegim kimsem yok cocugum olmasini istedim ama olmadi tedavi fln derken cok yiprandim isede gitmek istemiorum hicbirsey yapmak istemiorm artik bir sene oncede annecigimi kaybettim malesef o benim herseyimdi internetten hergun gorusuordum arkadasimdi herseyimdi dert ortagimdi ama simdi oda yok cok kotu durumdayim isteyse cocugum olsun tutunacak bir dalim olsun istedim ama oda olmadi malesef esimle bendede hicbir sorunumuz yok cocuk konusunda zamani gelmedi daha herhalde...esimle birbirmizi severek evlendik ama esimle aramizda sorunlar olmaya basladi ailesiyle aaramiz iyi deil esim anlayisli olmya calisior ama benim artik sabrim yok hep birseyler yapmaya kalktigimda burda sanki bir engel cikio ...burda boyle bir konu acildigina sevindim isteyse burda paylasabilriz dertlerimizi .Turkieyey gidicem ve uzn bir sure orda kalicam 6 yada 7 hafta belki kafami toplarim ama ordada annemi arior gzlerim cok zor gunler geciriorm beni benden Allahtan baska anlayan yok esimde anlamaya calisio ama anladgini sanmiorum cunku benim yasadgim seyleri o yasamio ...off kizlar basinizi agrittim baya uzun oldu belki hala yazan olursa dertlesebiliriz bizede iyi gelir umarim
Amin cnm cok sagol Rabbim hepimizin yuzlerini guldursun ins hayirli omurler nasip etsin ..Sen hangi ulkedensin bu arada ?Allah yardimcin olsun. Bizde senin gibi cok yalniziz kimseye guvenemiyoruz. Allah hepimize yardim etsin sanada yardim etsin insallah. Rabbim gonlunden geceni versin bol bol dua et insallah iyi olursun. Umudunu yitirme. Bravo sana ehliyetini diplomani almissin. Rabbim bebekte verir insallah sana. Hayirli omurler hayirli evlatlar nasip etsîn insallah allah anneninde mekanîni cennet etsin
Amin cnm sagol ..Bende senin gibiydim esimin yanina gitmek icin sabirsizlaniodum hakkimizda hayirlisi esiminde arkadas cevresi pek bana uygun degil oyuzden onunla oyle arkadasina gidelim fln durumlari olmuo malesef..Birde benim oturdugum yer kucuk bir yer oyuzden galiba bukadar sevemedim burayi komsulardada malesef is yok ben burdakileri oyuzden anlayamadim hayirlisi bakalim Rabbim hakkimizda hayirli olani nasip etsin ins ,.Seninde Rabbim yuzunu guldursun esinle beraber simdiden mutlu huzlur saglikli gunlere ins.Bu arada hangi ulkeye gidiceksin ?Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun annenizin..
Ben de yakında yurtdışında yaşamaya başlayacağım, evlendim ama daha tam yerleşmedim eşimin yanına. Nikah kıyıldığında ben napıcam burda diye kara kara düşündüm ama şimdi eşimden ayrı kalalı bir ay olacak ve çok üzgünümşu an hiç gurbet filan düşünmüyorum yeter ki yanında olayım diyorum.. Eşinizle güzel aktivitelere katılın bence, hollanda çok güzel bir ülke ve görmek istediklerimin arasında. Kurslara katılmak sosyalleşmek sizi neşelendirecektir. Komşu da bulduğunuz zaman harika olur. Eşinizin evli arkadaşlarıyla çevre yapabilirsiniz, ben şimdiden bir kısmıyla plan yapmaya bile başladım gelince pikniğe gidicez vs diye.
Ve inşallah güzel bir yavrunuz olur yakında o da size güç verecektir..
FransaAmin cnm cok sagol Rabbim hepimizin yuzlerini guldursun ins hayirli omurler nasip etsin ..Sen hangi ulkedensin bu arada ?
Aahh kizlar bu konuyu gorunce nasil icim yandi bir bilseniz... Ben de 3 sene dolmak uzere yurtdisindayim. Evlendikten iki ay sonra geldik esimle, esim doktora yapiyor ilk iki sene o kdar zor gecti ki bir ben bir Allahim biliyor inanin hayatta basima gelmez diye dusundgm ne varsa her seyi yasadm cok zorlandim hala da zorlaniorum aslinda.. Tr de cok farkli bi hayatim vardi calisiordum kendi parami kazaniordum unv. Mezunuyum hep cok aktif bir insandim hep kalabaliklar icindeydim ama buraya geldik calisma iznim yok esimin okuldan aldgi para cok cok az maddi zorluklar bizi !ahvetti ailelerimizinndurumu da iyi degil onlardan destek alamioruz burada inanin her sey ama her sey para! Paran biterse isin btti yani yasama artik... Her yere arabayla gdilior yurume hic yok her yer birbirine cok uzak.. Ve yalnizlik.. Inanin yalnizligin ne dmk oldgunu gurbettekilerden ii kmse bilemez. Burayi okudum sayfalarca herkesin yazdiklari hemen hemen ayni! Burda da bazi turkler var ama tr dekingbi degil iliskiler samimiuyetsz herkes birbirine hava atma derdinde.. Bzm zaten maddi olarak coknimkanmz yok degsk seylerbyapamioruz o yuzden de.. Aglama krizleri yazmis bi arkdsmz.. Ah sen bide bana sor onu kardesim.. Aglama krizi gecrmedgm bi gunum yoktu ilk sene... Annem babam kardeslerim... Calismak yurumek istedgini yiyip icmek deniz kenarinda yurumek ezan sesleri camilerimiz.. Her seyi coooook ama cooooook ozluyorum icim yanior ulkem aklima gelince...
bu arada hicbir mi bir sey yapmadim? Hayir yaptim dil ogrendim sonunda ehliyet aldm hem de buranin ehliyeti turkiyedeyken ehliyetim yoktu smdi dandik de olsa bi arabamz var istedgm yere kendm gidebiliorum universtelerdeki genele acik programlara gittim bircoknkonferansa sempozyuma katildm cok sey ogrendim hayata dair en cok.. Ama her seye ragmen olmuyor asla kendi ulken gbi Musluman topraklar gbi olmuyor buralar kizlar.. En iyi ogrendgm sey burada yasadiklarini unutma tamam ama onlarla guclu ol kotu seyler yasadm deyip yikilma! Bizim son 9 ayimiz kaldi burada insallah bir senedir ailemi gormuyorum nasil dayaniorum gelin bana sorun! Sadece cok dua etmeye calisiorum daha iyi bir kul olmaya calisiorum burada Allahtan baska kimsemiz yok!
Cok zor yurtdisina gelin olmak kizlar iyi dusunun ve kendinizi cok iyi nhazirlayin diorum evleneceklere
slm kizlar yazilarin cogunu okudum bende hollandaya geldin geldim 5. senem olucak hala alisamadim ben 2 senedir haftada 2 gun 1 gun yada 3 gun calisiorum calismaya baslayana kadar hersey cok kotuydu calismaya basladikdan sonra biraz daha iyi hissettim kendimi ehliyetimide aldim dil kursunda ilk diplomamida aldim ama devam edicegim diploma almaya allahin izniyle. ama burda hala arkadasim guvenebilcegim kimsem yok cocugum olmasini istedim ama olmadi tedavi fln derken cok yiprandim isede gitmek istemiorum hicbirsey yapmak istemiorm artik bir sene oncede annecigimi kaybettim malesef o benim herseyimdi internetten hergun gorusuordum arkadasimdi herseyimdi dert ortagimdi ama simdi oda yok cok kotu durumdayim isteyse cocugum olsun tutunacak bir dalim olsun istedim ama oda olmadi malesef esimle bendede hicbir sorunumuz yok cocuk konusunda zamani gelmedi daha herhalde...esimle birbirmizi severek evlendik ama esimle aramizda sorunlar olmaya basladi ailesiyle aaramiz iyi deil esim anlayisli olmya calisior ama benim artik sabrim yok hep birseyler yapmaya kalktigimda burda sanki bir engel cikio ...burda boyle bir konu acildigina sevindim isteyse burda paylasabilriz dertlerimizi .Turkieyey gidicem ve uzn bir sure orda kalicam 6 yada 7 hafta belki kafami toplarim ama ordada annemi arior gzlerim cok zor gunler geciriorm beni benden Allahtan baska anlayan yok esimde anlamaya calisio ama anladgini sanmiorum cunku benim yasadgim seyleri o yasamio ...off kizlar basinizi agrittim baya uzun oldu belki hala yazan olursa dertlesebiliriz bizede iyi gelir umarim
Mrb cnm sen nereye gelin geldin? Herkes ayni olucak diye birsey yok esinede bagli esinin cevresi iyi ise sende cevre edinebilirsin hayirlisi olsun seninde hakkinda ins herkez mutlu ve huzurlu olurMrb, ben de seninle ayni derten muzdaribim. evlenip yurtdisina geldim 1 sene oldu yaklasik fakat cok yalnizim burda.. 3 sene oldu alisamadaim diyorsun ben de mi öyle olacagim acaba, umudum vardi acikcasi..dedigin gibi faydasi olacaksa ben de dertlesmek isterim. bizi bizim gibilerden baskasi anlamaz..
Mrb cnm sen nereye gelin geldin? Herkes ayni olucak diye birsey yok esinede bagli esinin cevresi iyi ise sende cevre edinebilirsin hayirlisi olsun seninde hakkinda ins herkez mutlu ve huzurlu olur
Oyle haklisin vala. Kimse anlamaz seni ama ins anlayan birileri cikar bizleride Allah yolumuzu acik etsin Allah yardimcimiz olsun insAlmanyadayim ben. Maalesef esimin cevresi cok yok, cogu bekar. evli olan birinin esiyle tanistik fakat onun da kendi ailesi burda, cocuklari var ve tekrar görüsmedik hic, ben de üstelemedim. burda yasayanlar, aileleri burda olanlar hic anlamiyorlar. söylüyorum acik acik bazen kimsem yok benim yalnizim diye kimse senin yerine koymuyor ki kendini birseyler söyleyip gecistiriyorlar. yalniz sonradan gelenler anliyorlar onlarin da genelde bir mesgaleleri var. ben de kendimce bir sekilde tutunmaya calisiyorum bakalim.. Allah yardimcimiz olsun..
Almanyadayim ben. Maalesef esimin cevresi cok yok, cogu bekar. evli olan birinin esiyle tanistik fakat onun da kendi ailesi burda, cocuklari var ve tekrar görüsmedik hic, ben de üstelemedim. burda yasayanlar, aileleri burda olanlar hic anlamiyorlar. söylüyorum acik acik bazen kimsem yok benim yalnizim diye kimse senin yerine koymuyor ki kendini birseyler söyleyip gecistiriyorlar. yalniz sonradan gelenler anliyorlar onlarin da genelde bir mesgaleleri var. ben de kendimce bir sekilde tutunmaya calisiyorum bakalim.. Allah yardimcimiz olsun..
Neresindensin canim?
NRW bölgesindeyim ben. Siz Hamburg'dasınız galiba, uzağız.. :/
Hayr olsun inşaAllah canım. Burda olsan tanışırdım sarar sarmalardım.
Bende bildiğime bu hissiyatı kimsenin üzülmesine dayanamıyorum.
Teşekkür ederim düşünmeniz yeter
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?