- Konu Sahibi BenimZorHayatim
-
YASADIKLARIMIZ NERDEYSE AYNI ORADA KENDIME arkadaslar edınmıstım ama aılelerı ızın vermıyordu kızlarının dısarı cıkmasına bızlerle dolasmasına :)))9 cok tuhafıma gıdıyordu ama kızlar bzıımle gelıyordu aılesınden ızınsız hatta ılk ıckımı onlarla ıcmıstım ama aılelerı onları cok farklı bılıyor oradakı ınsanlar cekemıyor du bırbırını ben bunu gordum ve bunu gore gore bana yardım etmelerını bekleyemezdım onlardan ben almanlarla daha ıyı dostluklar kurdum ıs teklıfı bıle aldım ama aılem ızın vermedıgı ıcın donmek zorunda kaldım ıyıde yaptım oyle olmaktansa donmek daha ıyı :))aynen sana katiliyorum canim kultur soku demissin cok dogru. iki kultur arasinda kalmislar ne turk nede yabanci olabiliyorlar buna sebeb yasadiklari yere uymak degilde kendilerine uydurmak niyetindeler. burda kisa surede cok gordum cocugunu yabanci cocuklarla oynatmayan ve daha kotusu cocugunu hic disari cikartmayan eve kapatipta a sosyal cocuklar yapan. tam terside var tabii bes parmagin besi bir degil genelleme yaparsak onlar cogunlukta ama .biz parka giderken ailece altta turk komsum kizini bizimle gondermezken kanadali komsum heryere gonderiyor kizini bizimle cok enteresan geliyor bana cokkk birlik dirlik yok.. ama olmasada eksikligini hissetmiyorum acikcasi ben kendime yeten bir insanim zaten cocuklarimda bu arayi kapatiyor yani mutluyum ama memleketim bir baska tabii. birlik konusunda yahudiler mukemmel valla hic birbirini ayirt etmiyolar oyle baglilarki birbirlerine hayret ediyorum asil biz muslumanlarin boyle olmasi gerekirken (dinimiz geregi) ama onlar dehset sekilde birbirini tutuyorlar.
YASADIKLARIMIZ NERDEYSE AYNI ORADA KENDIME arkadaslar edınmıstım ama aılelerı ızın vermıyordu kızlarının dısarı cıkmasına bızlerle dolasmasına :)))9 cok tuhafıma gıdıyordu ama kızlar bzıımle gelıyordu aılesınden ızınsız hatta ılk ıckımı onlarla ıcmıstım ama aılelerı onları cok farklı bılıyor oradakı ınsanlar cekemıyor du bırbırını ben bunu gordum ve bunu gore gore bana yardım etmelerını bekleyemezdım onlardan ben almanlarla daha ıyı dostluklar kurdum ıs teklıfı bıle aldım ama aılem ızın vermedıgı ıcın donmek zorunda kaldım ıyıde yaptım oyle olmaktansa donmek daha ıyı :))
ne kadar komik ama aci bir sey guya cocuklarini kendilerince duzgun yetistiriyorlar ama bu cocuklarin psikolojisini bulundugu konumlari isteklerini hic dusunmuyorlar anca kendi kendilerini kandiriyorlar gorunen bal gibi o. ben cocugumla aramda boyle ucurumlar olmasini istemiyorum benide kendilerinide kandirmasinlar dogru bir sekilde gonullerince yasasinlar niyetindeyim insallah basaririm. ilk ickini ictin hee seni seniiiibende ilk kurbaga bacagini karides niyetine burda esimle yemistim amannn guzel yonlerini konusalim canim yaa bunaldim valla hep olumsuz olumsuz oyle yada boyle iyi yada kotu bi sekilde yasiyoruz yada yasamak zorunda kaliyoruz iste gurbette
sagolsun arkadaslar ılk ıckımı ıcırdı orada baslama yası okadar dusuk bır yaskı her parkta elınde bıra olna cocuk gormek ve her ogunde yemegın yanında ıckı ıcmek ve bızım tr dekı kahvehaneler kadar bırahanelerının olmasına alısmıstım orada ıckı ınanmazsın ama sudan ucuz tr de cok pahalı ıcmem ben zaten bazen arkadaslarla dısarı cıkınca ozel gunlerde yanı o kadar tekstıl uzerıne cok ucuz almanya bır valızle gıttım 3 valızle donmustum oradan o kadar ucuzduku kik ve aldi dıye magazları var bırde rossmann dıye vardı artık ben mudavımlerınden bırı olmustum kurbagı bacagımı :) olsun farklı seylerı kotu olmadıgı surece denemek guzeldır sız hep oradamı kalacaksnız donmeyı dusunmuyormusunuz.
canim ben artik sesi bes gormeye basladim malum burda hala gece cok memnun oldum sohbetinden kendine iyi bak kanadadan guzel ulkemin guzel insanlarina sevgiler
canım ya ta guney kore ALLAH klaylık versın cok zor bende senın yasadıgına benzer bır olay yasadım yurtdısına mastr yapmaya gıttım almanyaya ama tesadufe bakarsınkı turkler orada bırbırlerını cekemıyorlar e hep kavga ıcındeler gozlerımle gordum bızzat sahıt oldum ama almanlar cok ıyı ınsanlar cok cana yakınlar bırgun rahatsızlandım bana hemen kahve yapıp getırdıler oturttular ızın al gıt dedıler ,bırgunde sosyalamt da ısım oldu gırdım buroya almanlar yesıllıgı ve cıcıeklerı cok severler kadının odası cıcıeklerle dolu benımde okadar hosuma gıttıkı elımle dokunmak ıstedım sarmasıklara kadın hemen kalkıp bana hepsınden dıkmem ıcın fıde verdı :) sonra tr geldıgını tatılde cok guzel vakıt gecırdıggını ymeklerımızın cok guzel oldugundan vs... bahsettı yanı sozun ozu turklerden gormedıgım yakınlıgı almanlardan gordum ....ama ben her turk gorusumde cok mutlu oluyordum yalnız degılım dıye ama zannedersem kultur soku yasıyorlar
sen sanirim canim almanlarin hep iyisine denk gelmissin cok güzel... sansliymissin yani.. bir de domuzdan beter olan yabanci düsmanlari var..yani normal, alamyada yasayan yonradan gelen yabanci sifatiyla is basvurusu felan yapmamissin hic sanirim.. he türkler konusunda haklisin.. hem de cok.. ankarada görmedigim ayrimciligi de burda gördüm..kültür sokundan ziyakede bi ikilem yasadiklari.. öyle tipler varki mesela, ben onlara yürüyen solaryum diyorum.. edepli kapanan da cok az.. ama kendini alman diye tanitan cok fazla.. sirf kimligi alman oldugu icin..bir de mesela ben cok karsilastim..hep sende mi geldin diye bir hava suratlarinda..inanir misin benden üc bes sene önce gelen biri bile öyle bi tavirla soruyoki niye dercesine..yaa amannn burasi almanya bitmez tasasi...........
canım bılıyorum kırmızı bagcıklı nazılerı ben onlarla hıc karsılasmadım ama bahsettıler arkadaslarım,solaryuma bende cok gırdım cok uygundu ya 20dk 3euro :)) ama benım bısıketım vardı yurumuyordum saka canım ya bıraz neselen bosver sen onları edeplı kapalısınıda gordum sen rahat ol oradakı genclık zombı den farksız aılelerın haberı yok cogu seyden hepsı uyusturucu kullanıyor nerdeyse tabı ıstısnalarda yok degıl aa kaıde bozulmuyor ıste bırgun bısıklet yolunda bısıklet suruyorum bızım mıllet bısıklet yolu dınlermı yayılayayıla yolu kapatmıslar bır grup sohbet ederık gıdıyor zılı calmayayım dedım ama bana gecmeyede yer yok bısıkletımle sonra zılı caldım adam dondu bana endsuldıgunk demezmı ben koptum bısıklet uzerınde halbukı almanada hıc benzemem aklıma geldıkce gulerım:))ayrıca yerım onların havalarını kadın bana kendın agzından anlattı alamanncılar tr ye gelınce hava atar ama burada mılletın temızlıgıne gıder dıye bence ayıp degıl tabı ama orada herkes ıkı ıs yapıyor ıs saatlerı cok erken basladıgı ıcın musaıt buna ogleden sonra ek ıse kalıyor tabı dogru be canım alamanya derdı bıtmez :))
evet canim aynende öyle...o kural tanimayan tipler beni deli ediyor.. ama bu almanlar da insani kural tanimamaya tesvik ediyorlar.bi kisi yapti mi siz hepiniz böylesiniz diye zaten dislamaya hazirlar.e o zaman da insanin tepesinin tasi atiyo, bsalarim iyi niyete diye........ lanet olsun iste kisir döngü hepsi.. gercekten öyle.. burdan gidip hava atiyorlar gel bi bak yarisindan fazlasinin hic bi halti yok... evinde dogru dürüst esyasi olmayan insanlar var..tabi eskiden gelip is kurup zengin olanar da var ama onlarin sayisi az...bize dedigin gibi iki is yapip da tr'de kendini buranin muhtari olarak tanitanlar denk gelmis...
aynen oyle valla anlatıkların canım ya ınsanın kendı mılletı gıbı olurmu .ayrıca ben zengın olanlarını daha fazla gordum ama harcadıkları yerler bellı degıl dısko gece hayatı ıckı kumar esrar ,orası ınsanı bozar ister zengın ıster normal ıster fakır ınsanın orada cok metınn olması lazım bızım orf ve adetlerımıze gore uzun yasanıcak yerler degıl .hersey gonlunce olsun hayat kısa bosver gonlunce yasa
Ne yalan soyleyeyim halinden memnun arkadaslarin yorumlarini okudukca ben de mutlu oluyorum. Arkadaslar sizden rica etsem, yasadiginiz ulkeye dair kultur ve yemeklerinden de bahsedebilir misiniz? ben cok merakliyimdir bu konuda. her ulkeye ozgu seyler ogrenmek istiyorum. eger sizinde merak ettikleriniz varsa kore hakkinda lutfen cekinmeden sorunuz.
Ne yalan soyleyeyim halinden memnun arkadaslarin yorumlarini okudukca ben de mutlu oluyorum. Arkadaslar sizden rica etsem, yasadiginiz ulkeye dair kultur ve yemeklerinden de bahsedebilir misiniz? ben cok merakliyimdir bu konuda. her ulkeye ozgu seyler ogrenmek istiyorum. eger sizinde merak ettikleriniz varsa kore hakkinda lutfen cekinmeden sorunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?