Yurtdna gelin giden arkadalar... Buraya

YASADIKLARIMIZ NERDEYSE AYNI ORADA KENDIME arkadaslar edınmıstım ama aılelerı ızın vermıyordu kızlarının dısarı cıkmasına bızlerle dolasmasına :)))9 cok tuhafıma gıdıyordu ama kızlar bzıımle gelıyordu aılesınden ızınsız hatta ılk ıckımı onlarla ıcmıstım ama aılelerı onları cok farklı bılıyor oradakı ınsanlar cekemıyor du bırbırını ben bunu gordum ve bunu gore gore bana yardım etmelerını bekleyemezdım onlardan ben almanlarla daha ıyı dostluklar kurdum ıs teklıfı bıle aldım ama aılem ızın vermedıgı ıcın donmek zorunda kaldım ıyıde yaptım oyle olmaktansa donmek daha ıyı :))

evet canım yahudılerıde bılıyorum amerıkada yasayan yahudelerle ılgılı bır aksam annemle belgesel ızlemıstık dugunlerınde bıle bırlesıp tum ıhtıyaclarını karsılıyorlarmıs bır yahudu fakır ıken dıgerlerı rahat edemezmıs bunun gıbı seyler vss...cok sasırmıstım ınan soyledıgın her soze katılıyorum ve haklısın bes parmagın besıde bır degıl yanı hepsı aynı haklısın bu konuda ıstısnalarda var ama ben genelınde aynı seyı gordum canım bu yuzden bıraz urktum.

ne kadar komik ama aci bir sey guya cocuklarini kendilerince duzgun yetistiriyorlar ama bu cocuklarin psikolojisini bulundugu konumlari isteklerini hic dusunmuyorlar anca kendi kendilerini kandiriyorlar gorunen bal gibi o. ben cocugumla aramda boyle ucurumlar olmasini istemiyorum benide kendilerinide kandirmasinlar dogru bir sekilde gonullerince yasasinlar niyetindeyim insallah basaririm. ilk ickini ictin hee seni seniiii bende ilk kurbaga bacagini karides niyetine burda esimle yemistim amannn guzel yonlerini konusalim canim yaa bunaldim valla hep olumsuz olumsuz oyle yada boyle iyi yada kotu bi sekilde yasiyoruz yada yasamak zorunda kaliyoruz iste gurbette

sagolsun arkadaslar ılk ıckımı ıcırdı orada baslama yası okadar dusuk bır yaskı her parkta elınde bıra olna cocuk gormek ve her ogunde yemegın yanında ıckı ıcmek ve bızım tr dekı kahvehaneler kadar bırahanelerının olmasına alısmıstım orada ıckı ınanmazsın ama sudan ucuz tr de cok pahalı ıcmem ben zaten bazen arkadaslarla dısarı cıkınca ozel gunlerde yanı o kadar tekstıl uzerıne cok ucuz almanya bır valızle gıttım 3 valızle donmustum oradan o kadar ucuzduku kik ve aldi dıye magazları var bırde rossmann dıye vardı artık ben mudavımlerınden bırı olmustum kurbagı bacagımı :) olsun farklı seylerı kotu olmadıgı surece denemek guzeldır sız hep oradamı kalacaksnız donmeyı dusunmuyormusunuz.

degisiklikleri severimde marjinal degisiklikleri almiyim kalsin :)) kubaga bacagini kizarmis karades sanip almistim bir kac tane tabagima ama birincisinin sonunda anlayabildim karides olmadigini ama yarim saat gulmustum kendime nasil yedim diyee almanlari bilirim turkiyeden tatilde hep gorurdumde kahvaltida bile bira icerlerdi gobuslu gobuslu insanciklar :)) tekstilde amerikada cok ucuz bende iki bavul gidip bes bavul dondum ordan almanyayla kiyaslanirsa hangisi ucuz olur bilmem. ama kanada cok pahali her konuda. evet artik burada yasamaya basladik cocuk cocuk:)) esim 23 yildir burda ilk oglum turkiye dogumlu olup kanada vatandasi ikinci oglumuda buraya geldigimin onbesinci gununde dogurdum o direk kanadali :)) yani anliyacagin ne zaman turkiyeye doneriz bilmiyorum ama simdilik buraliyiz

canim ben artik sesi bes gormeye basladim malum burda hala gece cok memnun oldum sohbetinden kendine iyi bak kanadadan guzel ulkemin guzel insanlarina sevgiler

sen sanirim canim almanlarin hep iyisine denk gelmissin cok güzel... sansliymissin yani.. bir de domuzdan beter olan yabanci düsmanlari var..yani normal, alamyada yasayan yonradan gelen yabanci sifatiyla is basvurusu felan yapmamissin hic sanirim.. he türkler konusunda haklisin.. hem de cok.. ankarada görmedigim ayrimciligi de burda gördüm..kültür sokundan ziyakede bi ikilem yasadiklari.. öyle tipler varki mesela, ben onlara yürüyen solaryum diyorum.. edepli kapanan da cok az.. ama kendini alman diye tanitan cok fazla.. sirf kimligi alman oldugu icin..bir de mesela ben cok karsilastim..hep sende mi geldin diye bir hava suratlarinda..inanir misin benden üc bes sene önce gelen biri bile öyle bi tavirla soruyoki niye dercesine..yaa amannn burasi almanya bitmez tasasi...........

canım bılıyorum kırmızı bagcıklı nazılerı ben onlarla hıc karsılasmadım ama bahsettıler arkadaslarım,solaryuma bende cok gırdım cok uygundu ya 20dk 3euro :)) ama benım bısıketım vardı yurumuyordum saka canım ya bıraz neselen bosver sen onları edeplı kapalısınıda gordum sen rahat ol oradakı genclık zombı den farksız aılelerın haberı yok cogu seyden hepsı uyusturucu kullanıyor nerdeyse tabı ıstısnalarda yok degıl aa kaıde bozulmuyor ıste bırgun bısıklet yolunda bısıklet suruyorum bızım mıllet bısıklet yolu dınlermı yayılayayıla yolu kapatmıslar bır grup sohbet ederık gıdıyor zılı calmayayım dedım ama bana gecmeyede yer yok bısıkletımle sonra zılı caldım adam dondu bana endsuldıgunk demezmı ben koptum bısıklet uzerınde halbukı almanada hıc benzemem aklıma geldıkce gulerım:))ayrıca yerım onların havalarını kadın bana kendın agzından anlattı alamanncılar tr ye gelınce hava atar ama burada mılletın temızlıgıne gıder dıye bence ayıp degıl tabı ama orada herkes ıkı ıs yapıyor ıs saatlerı cok erken basladıgı ıcın musaıt buna ogleden sonra ek ıse kalıyor tabı dogru be canım alamanya derdı bıtmez :))

evet canim aynende öyle...o kural tanimayan tipler beni deli ediyor.. ama bu almanlar da insani kural tanimamaya tesvik ediyorlar.bi kisi yapti mi siz hepiniz böylesiniz diye zaten dislamaya hazirlar.e o zaman da insanin tepesinin tasi atiyo, bsalarim iyi niyete diye........ lanet olsun iste kisir döngü hepsi.. gercekten öyle.. burdan gidip hava atiyorlar gel bi bak yarisindan fazlasinin hic bi halti yok... evinde dogru dürüst esyasi olmayan insanlar var..tabi eskiden gelip is kurup zengin olanar da var ama onlarin sayisi az...bize dedigin gibi iki is yapip da tr'de kendini buranin muhtari olarak tanitanlar denk gelmis...

aynen oyle valla anlatıkların canım ya ınsanın kendı mılletı gıbı olurmu .ayrıca ben zengın olanlarını daha fazla gordum ama harcadıkları yerler bellı degıl dısko gece hayatı ıckı kumar esrar ,orası ınsanı bozar ister zengın ıster normal ıster fakır ınsanın orada cok metınn olması lazım bızım orf ve adetlerımıze gore uzun yasanıcak yerler degıl .hersey gonlunce olsun hayat kısa bosver gonlunce yasa

e bu isin bir de geldigin aile boyutu var. her seyi de gönlünce yasayamiyorsun iste.. herkes ama herkes didik didik etmek derdinde resmen.. aman ya buranin derdi bitmez.. bosver.. sen nerdesin simdi canim??

Bu konuyu okuduktan sonra kendi halime sukrediyorum. Kore, turk insanlarini seven ve saygi duyan bir millet. Dilini bilmesende seni anlamak icin caba sarfeden bir millet. Yardim sever ve guler yuzlu bir millet. Bizim kulturumuzden cok uzak olmayan bir millet. Birazda onlarin damak tadina yatkin damak tadiniz varsa bu ulke cok guzel bir ulke oluyor. evde turk yemekleri pisiripte kore yemegi yiyen tek turkum herhalde ^^ esim turk yemeklerini yemek istiyor bende kore yemeklerini hergun karisik olarak pisiriyoruz. dillerini ogrenmek biraz zor ama ben hic bikmadan calisiyorum. en cok korece yemek kitaplarim var ^^
Bir de koreliler hamile bayanlara 'bebek ne zaman cikacak' diye soruyorlar. Biz de ' bebek ne zaman dogacak' diye sorariz. Ay cok komik bunlar yaa :)

bende yurt disina ciktim evlenip...ama soyle genel okudum formda ben hic bir problem yasamadim...gayet gezdim tozdum yedim ictim...esimle gitmedigimiz mekanlar kalmadi resmen doyduk...simdide sadece bebege odaklandik...onu bekliyorus ben iki sene oldu abudhabiye yerleseli suan calisiyorum bebek olana kadar ama dedigim gibi seviyorum bu ulkeyi ve rahatligini...sadece asiri sicak o kadar...

Arkadas problemim olsa da,ailemi ozlesem de Ispanyayi seviyorum.Iklimi zaten bizimkiyle hemen hemen ayni.Insanlari da iyi.Diline zaten hastayim =).Bazi seylerin zamanla cok daha yerine oturacagini umit ediyorum...Hepimize bol sans =)

Ne yalan soyleyeyim halinden memnun arkadaslarin yorumlarini okudukca ben de mutlu oluyorum. Arkadaslar sizden rica etsem, yasadiginiz ulkeye dair kultur ve yemeklerinden de bahsedebilir misiniz? ben cok merakliyimdir bu konuda. her ulkeye ozgu seyler ogrenmek istiyorum. eger sizinde merak ettikleriniz varsa kore hakkinda lutfen cekinmeden sorunuz.

almanlardan ben bi pasta cesitleri gördüm, bir de sosis domuzdan baska da geleneksel yemekleri yok sanirim... olsa iki senede görür ya da duyardim heralde... onlar da iddaa ediyorlarki, yabancilar yüzünden yemeklerimizi yapamiyoruz diye... ee biraz fastfood toplumu hazir yemekciler, salatayi bile hazir dogranmis aliyorlar.. cin makarnasiyla döner burda cok ragbet görüyor.. bizim yemeklerimizin yerini hic bir sey tutmaz yaa

ben de duymustum Almanlarin kendilerine has yemekleri yok diye ama sanirim kendilerine has metal-celikleri ve ekmekleri var(korede alman tencereleri en pahalisi ve en kalitalisi diye duydum)
peki arkadaslar lutfen paylasalim. yasadigin ulkeye ait kultur-huy-gelenekleri-yasamlari-yemekleri... hepimiz ogrenelim ^^

valla tipik arap kulturu var burada iste..bae yaziyorum ben abudhabide...araplarda en cok kiyafetleri cok ilginc alli pullu yaldizli turkiyede makyaja ellibin laf ederler millet yapiyor surmeyin gunah diye burada tesetturlu bayanlarin cogu kaslari hepisinin dogme annem yasindaki kadinlarda dahil hepsi full makyajli birde cok havalilar...bende turkiyeye gittigimde kiziyorum madem gunah bunlar ne diye yapiyor azcik kendinize bakin ne salmissiniz falan diye...buradaki kadinlar podyum guzeli gibi geziyor bikini bolgesi dahilinde her yerlerinde hint dovemesi vardir he turistler tipik her sicak ulkede oldugu gibi sallamiyorlar istedikleri gibi geziyorlar bunlara bende dahil...kiyafet konusunda diger arap ulkeleri gibi degil cok cok acik olmamak kaydi ile rahat gezebiliyorsun..mutlu bir ulke gelir seviyesi cok yuksek hintlilerin bile cogu luks arabalarda gezebiliyor...arabalar ozellikle cok luks evler inanilmaz pahali...turkiyede alacagin bir daire fiyatina burada 1 sene kirada anca oturabiliyorsunda ev bulamiyorsun...simdilerde dubaide bulunuyormus..benim oturdugum ev sahilde deniz goruyor guzel bir yerde yasiyorum beach falan yakin..yemekler daha cok turkiyede dogu yorelerine ait yemekler cok fazla gozukuyor...buryani diye bir pilav ve deve etinden bir yemek var baya meshur..onun disinda shwarma buda turk doneri gibi ama lavas ekmeginde satiliyor..mezeler turkiyedekine cok benzer....susam yagi cok kullanirlar..evet hintliler buradada araplar gibi elleri ile yerler...o pilavi avuclarken sen kendinden gecersin..turkiyedeki unlu magazalardan burada cok rahat alisveris yapabilirsin vergi olmadigi icin hersey cok iii fiyata..indirim zamani tadindan yenmez mesela ben turkiyede nike para vermem almamda burada kullandigim bir ayakkabi..indirimde turkiyede en ucuzu 250 falan baslarken 50 tl falan basliyor bendede ister istemez marka tutkunlugu basliyor...:)) altin ve takiya onem verirler cokta vardir ama sanildigi gibi ucuz degildir..burada pirlantada acayip indirim yapiyorlar mesela gezinirken mallda gidip su alir gibi indirimden pirlanta alabiliyorsunuz komik bir durum ama cok kolye yuzuk falan aldim oyle..he eger calisiyor maddi durumun ii ise rahat yasarsin..burasi kit kanaat gecinilecek bir ulke degil...turkiyede gunu kurtarirsinda burada paran olmayinca isin rengi degisir...benzin gercekten ucuz bir jeep deposunu 40 tl dolduruyorsun..he arkadaslik olarak turkler var burada ama ben tercih etmiyorum sadece tek bir turk arkadasim var..cunku bunlari goren turklerin cogu kendinden geciyor turkiyede tipik gune gidersin kadinlar havalanirya gereksiz yere aha cogu onlar gibi...yasam standartlari herkesin hemen hemen ayni iken bazilari kendini nedense farkli goruyor..ondan ben genelde ozu rahat insanlarla gezmeyi tercih ediyorum..benim icin bir filipinlide bir hintlide arkadasim olabilir ben onemsemem...insanlari maddiatla degerlendirmem...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…