Yurtdna gelin giden arkadalar... Buraya

bende yurt disi zorlugunu yasayanlardayim dil insanlar hepsi zor gercekten keske esimle baska kosullarda tanissaydik demeden duramiyorum

ben de yurtdışına geldim 3 yıl olacak yakında ve hala alaışamadım..ilk 1-2 yıla göre daha iyi..evde oturmaya alıştım..gidecek gelecek kimse yok..türkiyedeki arkadaşlıklar gibi değil asla burda..
tüm hayatım sabah uyanıp kahvaltı edip sonra alınacak birşeyler varsa onları alıp çocuğu parka götürmekten ibaret ve eve gelince de internetin başına geçip hayatı burdan takip etmeye çalışıyorum..çünkü sanki burda yaşamıyorum ben sadece yemek yemek uyumak ve soluk almaktan ibaret hayatım..delirmemek işten değil..hiç bir sosyal aktivite yok tek sosyal alanım marketler

insanlar koştuturuyor her sabah biryerlere kendi hayatlarına ama ben o kadar yabancıyım ki onların hayatına..herşey onlara ait..onların dili onların ülkesi..onların yolları..onların kültürleri..ait olamamak ait hissetmemek çok kötü..bazen burda nasıl 3 yıl dayanabildiğime şaşıyorum..eğer çok mecburiyet yoksa kalınmamalı burda ..türkiyede de bir şekilde yaşanabilir biryerden başlanabilir..hem maddi olanaklar da çok kısıtlı burda artık..en azından bizim için öyle ben hem maddi oalarak hem manevi olarak türkiyede bundan kat kat iyiyidim..borcunu ödeyemediğimiz için elektrkleimiz kesildi..bu mu bana sağladığı imkan bu ülkenin? heryerde yabancı olduğun için aşağılayıcı bakışlara maruz kalmak belki senden çok daha karaktersiz ahlaksız insanlarla yaşamak zorunda kalmak.. sırf onların ülkesindesin diye ikinci sınıf insan muamelesi görmek değmez bence!!!!

sadece dil değil sorun herşey sorun burda..burdan en yakın zamanda kurtulmak istiyorum(

bende yaklasik 1.5 senedir yurt disindayim. hepiniz gibi gelin geldim ama hem dil hem de ehliyetsizlik. ehliyetin ve araban olmadan hic bir yere gidemiyorsun bakkala bile. ekmegin yoksa eger arabanda yoksa o gun bekleyeceksin ki kocan eve ekmek getirsin yada 45 dk gidis 45 dk gelis yuruyeceksin veya taksi cagiracaksin dil bilmiyorsun ki ehliyet alasin sinava giripte. ustelik ailemi arkadaslarimi cok ozluyorum burda hic kimsem yok ve ilk zamanlar yaklasik 5/6 ay esimlede cok problemlerimiz vardi inanilmaz iskence gibi geliyor.
esimle konustum buraya alisamadigimi soyledim 2 sene sonra tr ye kesin donus dusunuyoruz insALLAH. ALLAH tan simdi 4 aylik kizim varda onunla ilgileniyorum. yoksa evden cikmadan kimseyle konusmadan cildirir insan. son olarak ben de ayni lafi soyluyorum SIMDIKI AKLIM OLSA ASLA EVLENIP GELMEZDIM

kızlar çok korkutuyorsunuz beni mafoldumben ben de yurtdışına ingiltereye gideceğim eşim de yabancı. hep kötü şeylerden bahsetmişsiniz çok moralim bozuldu. Keşke gelmeseydim demek istemiyorum :gitme:

Kesinlikle hersey dedigin gibi, sen yine sanslisin esin turk ve tr'ye donmeyi dusunuyorsunuz.. Benim esim yabanci onun yasam tarzina arkadas cevresine de alisamiyorum.. Bende 1, 5 senedir burdayim ve dedigin gibi ilk zamanlar cok ciddi kavgalarimiz oldu.. simdi daha iyi fakat bebek sahibi olmak konusunda cok endiseliyim sonucta burasi babasinin memleketi ben alisamamisken ileride cocugumun da onlara benzemesi yada arda kalmasi hayatini cok zora sokucak.. ne yapicam bilemiyorum keske diyorum bazen esimi tanimasaydim birbiimizi cok sevmemize ragmen hersey sevgiyle bitmiyor.. Huzursuz yanliz olan benim.. Dedigin gibi ehliyetin yok hayatin yok zaten konusamiyorsun sagir dilsiz.. canin aglamk istediginde bile arayip konusucak biri yok.. Tr'yi arayamiyorsun onlar uzakta akillari sende kaliyor burda konusucak kimse yok sanki piskolojik bir test ve sonu yok..mafoldumben

kızlar çok korkutuyorsunuz beni mafoldumben ben de yurtdışına ingiltereye gideceğim eşim de yabancı. hep kötü şeylerden bahsetmişsiniz çok moralim bozuldu. Keşke gelmeseydim demek istemiyorum :gitme:

Guzelim ozellikle yabanci biriyle yabanci bir yerde hayat kurmak cok zor.. Ingiltere bir derece kolay bir dil ve sana calisman icin dil bilmesende sans veriyorlar.. Bende esimle ingilterede tanistim evlendikten sonra buraya yerlestik, yerlesmek zorunda kaldik.. Ama ingilterede hayat sartlari cok daha zor.. Isini kaybettigin an sokaktasin olsen yolun ortasinda sana kimse yardim etmez.. Her neresi olursa olsun evlenip yurtdisinda yasicaksan bir kez daha dusun derim.. Evet sosyal imkanlar tr ye gore cok cok yuksek yasam kaliteli fakat sen o hayatta yasamiyorsan bunun ic bir anlami yok.. Zaneettiginden de zor , bende cok mtlu ve heyacanla geldim buraya .. Ama hic bisi planladigimiz gibi cabuk gelismedi hala alismis degilim, ve sanirim hic bir zaman alisamicam..

küçük bir umudum var ilerde onu razı edebilirsem türkiyeye diye. Müslüman olması da kültürde ortaklıklar sağlıyor bu ikisine güveniyorum. mesela o da oruç tutuyor teraviye falan gidiyor. bazı şeyler var ortak. ama çok korkuyorum.İlerde senin durumunda olmaktan :gitme:

Belki senin icin daha kolay olur esinle benzer kulture sahip olmaniz.. En azindan cauu diyip esinin dudagina yapisan kizlar ortalikta olmaz.. Geleneklerini bayramlaini cocuklarinlarinada daha iyi yasatabilirsin.. Ne diyim bol sanslar hayatta sana, umarim hersey istedigin gibi gider..:1hug:

merhabalar,
ben de yurtdışındayım. eşim fransız, fransada yaşıyoruz. fransızcam yok, çat pat öğreniyorum şimdilik. eşimle ingilizce konuşuyorum.
deniz_fistigi'nin yazısını okuyunca ah dedim bu da benden :)

Son düzenleyen: Moderatör:

Canim aynen dedigin herseye kelimesi kelimesine katiliyorum.. Bende cok sosyaldim istanbul uniersitesi turim isletme okuyordum ama evlenip gelince tabiki devam edemedim, ayrica sehir tiyatrolarinda calisiyordum.. 7 yasimdan beri oyunculuk uzerine cok gelistirdimkendimi.. Bende ispanyolca ve ingilizce biliyorum, ama gel gelelim burda deliyim herkes o gozle bakiyor.. Aglayinca bile birimi oldu ne bu simdi.. esimin ailesinede yakin oturuyoru tam iskence benim icin, vasifsiz dil bile bilmeyen artik insan gibi bile degilim onlar icin sanki.. Ins. hersey en isa surede bizim icin yluna girer bu cok agir bir yuk insanin kendini ise yaramaz hissetmesi..

Merhabalarr bende yurt disinda yasiyorum ne esim ingiliz............ Biz ortak olarak hic bi problem yasamadikk sanki bizim kulturdenmis gibi zemuszemus.... Dil problemi en buyuk problem bence ki ben hic yasamadim ama esim yasiyor Turkiyeye gittigimizde ben ailemle arkadaslarimla konusup, gulerken o cook yabanci hissediyor tabi anlattiktan sonra dikkat ediyordum ama simdi daha cook dikkat ediyorum...... Deniz Fistigi esinin annesinden bahsetmisss ayni bizz cook soguk kadin ya bende kendimi cook yabanci hissediyorum onun evinde Çok üzgünüm çoook onlar her persembe saat 6 saat altida geliyorlar bize delikafadulden ben hala guluyorum bu duruma bence cook komik......BENIM EN BUYUK SIKINTIM arkadaslarimin olmamasi..cook zoor cook ihtiyaciniz oldugunda calabileceginiz bir kapinin olmamasi, ortak dille dertleseceginizin biri olmamasi cooook zor :teselli: ... Esimin arkadaslariyla iyiyiz. Beraber disari cikiyoruz, ziyaret ediyoruz ama bunlar hicbirzaman kendi arkadaslarini yerini tutmuyor.... Cunku ictenlik yok, samimiyet yook TUZSUZ YEMEGE BENZIYOR AYNII....... :çok üzgünüm: Esin makinist buda benim icin cok buyuk bi sans trene atlayip heryere gidiyorum.. baslarda yalniz gityeye korkuyordum nekadar dil bilsemde ama simdi hic takmiyorum.... Eylul 7 de esim ve ailesiyle iki haftaligina Malatyaya gidiyoruz. Ondan sonrada calismaya basliyorum .... yani bude kendi arkadaslarim demekkk :içelim:
Herkese sevgilerrr

Son düzenleme:

Canım ben annemi 15 aydır görmüyorum, oturum işlemleri yüzünden buradan çıkamadım. Annem de hasta ameliyat oldu, gidemedim. ''Annem hasta, onu çok özledim'' dedim de eşimin annesi bana ''Hiç güçlü bir kız değilsin'' demişti. Bazen sinirleniyorum bu insanlara da içimden ''Domuz eti yiye yiye böyle olmuşlar, domuz gibiler ruh yok bunlarda'' diyorum.

kizlar bende cok sorunlar yasadim ama ben cok kücük yasta evlendim lise ikinci siniftaydim ayrilip evlendimdaha 15 yasimi daha yeni bitirmistim ve kaynanam halamdi [keske olmasaydi] esimle bastan onun kiskancligi falan sorun oldu annesi bana cok eziyet ediyodu ama esim bastan inanamadi sonra biraz zaman gecince gördü annesinin gercek yüzünü bana bagirirdi evdeyken hamileyken agir esyalar tasitmaktan tutta artik akliniza ne gelirse. Neyse ben ilk cocuga hemen hamile kalinca tabi cocuk 8 aylik dogdu. Hastanede hamileyken bir ay kaldim bir ay boyunca serumla yatip kalktim daha geleli ne olmustuki dil ögrenmeye firsatim yoktu anlamiyodum dediklerini yinede bazi kelimeleri ögrendim.Cogu gece odadaki kadinlar uyuynca gizli gizli aglardim nerdeyim ben diye.....Annemden gizledik ayrica kaynanamlar söyleme merak ederler dedi tamam dedim.Ben yinede hastaneden cikmak istemedim cünkü evde dikkat edemiycem biliyorum.Hastaneden ciktik 3 hafta sonra doguma gittik cocuguma vakit bile ayiramiyodum.Ama esim hep yanimda oldu.Sonra ben ikinci cocuga hamile kaldim arasi az oldu onu kaynanam aldir dedi ben aldirmaya karsiydim günahini biliyorum ve benden bi parca.Evlerimizi ayirdik 17 yasindaydim ve iki cocuk simdi cocuklarim büyüdü anaokuluna gidiyorlar 3 yildir.Simdi ise kurs yaptim almanca birazda olsa konusuyorum.Ehliyetim var 2 yila yakin oldu.Büyük olusum okula yarin basliyo hayat simdilik güzel.Iste buldum yarim günlük.Ramazanlarda bayramlarda berbat bayram günleri sabahlara kadar aglarim.Kimsem yok burda yalnizim ve 10 yila kadar dönmeyi düsünüyoruz ama sunu ekliyim degmez kücük yasta evlenmeyin yasitlarim yeni evleniyo bennim halime bakin herkese Allahtan sabir diliyorum memleket BEN BURAYA GELELI 8 YIL OLCAK HALA ALISAMADIM

Son düzenleme:
çok korkuyorum bu başlığı okudukça, eşimin dilini şimdiden çat pat öğrendim ailesiyle konuşabilmek için. ınşallah onu türkiyede yaşamaya razı edebilirim. :Saruboceq:

Ayyy arkadasimmm neler yasamissin öyle yaa,Allahim sana sabir versin ve cek cumhuriyetinde yasayan diger arkadasa. cok üzüldüm yaa ne öyle yaa,partiler,kizlarr,uff cok zor bir durum. Allah tez elden seni o ortamdan kurtarsin..
ben de yurtdisinda yasiyorum,hissettiklerinizin bir coguna ben de katiliyorum.benim en azindan esim türk. ama dil konusunda insanlarin bakislari,tavirlari ,sana embesilmissin gibi bakmalari,o kadar kötü oluyorumki.cooook agladim coook,insana aptalmissin gibi hissettiriyolar. halbuki bir bilseler ne kadar okudugumu,arastirmayi sevdigimi,bilimsel konulara merakimi... hep sosyal aktivitelere katilmak istiyorum ama nasil katilayim,bu davranislarindan ötürü korkuyorum gene hayal kirikligina ugramaya. cok acimasizlar,ve buz gibi kaskatilar. aglamak diye birsey yok, acini paylasmak yok. bebegini sevip öpen bir kadin daha görmdim,ne merhametsizler yaa. ben buraya ilk geldigim de okuldaki tiplere yedigim cikolatadan ikram etmistim,bana garip garip bakmislardi,sanki dünyanin en garip teklifinde bulunmusum gibi! zikkim yiyin o zaman,hayret bisey. ne yaaa,ülkemizde en gözde ögrencilerken,burada bize yapilan muameleye bak. nefret ediyorum cogundan. iki kelime yanlis konussam,hemen aci aci bakiyolar,bu defa ben de sessiz sessiz konusmaya basliyorum,cekiniyorum. böyle oluncada sinirleniip kaba davraniyolar,basindan saviyolar.
alisveris yaparken yapyasli kadin marketteki arabayla ayagima vurmustu bilerek.neden yabanciyim ya ondan:sm_confused:
aynen dediginiz gibi,esimin bazi arkadaslari var ,hanimlari türk degil.onlarla buluscagimz aksamlar kabusa dönüyo. hic samimi degil,konustuklari güldükleri hersey bana cok uzak,hic ilgimi cekmiyor ve cogu zaman sessiz kaliyorum ve bu yüzden de bana sinir oluyolar. esim de bir sekilde idare etmemi söylüyo ama hicbirzaman alisamiycam bu insanlara ben! bu aksam gene böyle oldu ve ev sahibi kadin resmen benimle dalga gecti,onlarin sohbetine hic katilmiyorum diye. o kadar agladim ki eve geldigimde...en azindan esim beni anliyo ve inadina dilimi gelistirmemi,pes etmememi söylüyor...
su an dediklerinizi cok cok iyi anliyorum.
bir an önce ülkeme dönüp,onurumla yasamak istiyorum,saygi duyulmak istiyorum eskisi gibi....turkbayragi Allah hepimizin islerini kolaylastirsin..

benım durumumda bıraz farklı Danımarkada dogdum buyudum ve 3 yıl once evlendım esımle 2 yıl hasret oldu gel gıtler yasadık Danımarka Turkıye arasında ve artık 2009a gırdık gırelı kavusmus vazıyetteyız
Allaha cok sukur aldıgımız kulturden olsun okudugum kıtaplardan olsun egıtımden dolayı olsun Turkcemle ılgılı sorunum olmadı ama cok yabancı bı yerdeyız kımseyı tanımıyoruz bırkac arkadas aıle dısında esım olmadan sokaga bıle cıkmayı bırak kapıyı acamıyorumkı

Cok sıkıcı bı durum
rahat olmadıgın bı yerde olmak hele
Danımarkada ıken ıstedıgım zaman cıkar gezerdım carsım olsun alısverısım olsun butun ıhtıyaclarımı kendım gorurdum sımdı esım olmadan bıryere cıkamıyorum esımlede dogru duzgun cıkamıyoruz zaten
ayda bır aylık alısverıs sonra bı ay boyle
Buralar cok farklıymıs ya

Her yonuyle memleketımız tabıkı ama ozledıgımız cok seyler oluyor netıcede dogdugumuz buyudugumuz yerler
Ve eger kısmet olursa Insallah temennımız yakında Allahın ıznıyle tekrar Danımarkaya donmek orda yasamımızı surdurmek Insallah

Netıcede sevdıgı nerede ıse orası mutlu eder ınsanı
Onsuz sarayların bıle anlamı kalmazkı ....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…