Yurtdna gelin giden arkadalar... Buraya

tamamen katiliyorumalkisalkisalkis

Kizlar cozumun bir kismi caismak. Insan calisinca biazda olsa bazi seyleri gormezden gelebiliyor. Ben 1,5 aydir calisiyorum ve zaman geciyor en azindan evde kendi kendimi yiyip bitirmiyorum. Turkiyedeki sartlarla kiyalanacak bir isim yok garsonluk yapiyorum ki tr de havaalainda iyi bir pozisyonda calisiyordum ogrenci olmama ragmen. Irish restaurtta calisiyorum ve isimin iyi yonu calisanlarin hepsi yabanci. Romanyali , litvanyali, ingiliz, amerikan... yani cogu benim gibi ayni dertten mzdarip cogu cek erke arkadasi oldugu icin bu ukede.. Cevrende ayni dili konusabildugun ve ustelik ayni dertten yakindigin insanlarin olduguu bilmek cok guzel bisi :) Simdi yavas yavas toprlaniyorum ama dertler hic bitmiyor, ben isteyken esim surekli aileiyle ki nbilir nasil dolduruyorlarki tartismalarimiz boyut degistirdi.. Hala tartisinca basimi alip gidelecegim bir arkadasim yok ama inannin calismak insana irazda lsa savasma gucu veriyor.. Kesinlikle ise baslamanizi tavsiye ederim ..

slm bende bir mucade icerisindeyim ve simdiden yoruldum semester heycanla bekliyorum tr gidicem insssssssssssss

slm nickimdende belli bende hollandaya gelin geldimvereliniortak
cokta pisman degilim tamam gurbetlik cok zor turkiyede olan herseyi ozluyorsun
ama asla ben niye geldimki niye evlendimki demiyorum
esimi cok seviyorum mutluyum
simdi okulada gidiyorum dil icin
sonrasinda istedigim gibi bi is bulursam calismak istiyorum
burda calisacaksin turkiyede yiyeceksin

Cok sevindim Deniz Fistigi ise baslamana...... Benim daha oncede belirttigim gibi burda pek bi sorunum yokkk... Esimle mukemmel bi iliskimiz var ama iste gel gor ki hiic : arkadasim yook o upuzun yaz gunlerini tek basima evde geciriyordum... Kimseyi tanimiyorsun,kimseye gidemiyorsun hos tanisande samimi olamiyosun.... :1no2: Biz turkiyrden doneli 3 hafta oldu ve iki hafta once ise basladim :sm_cool: inan sanki baska bi hayat yasiyor gibiyim cook cook daha mutluyum..... isimi pek sevmesemde. Eger yurt disindaysaniz asla evde oturmayin derim,, hastaneye kapatilmis ruh hastasi gibi hissediyorsunuz vala

ewet yabanci ulklerde onlarin dilini tam bilmiyorsaniz yada biseyi yanlis soylediginizde hemen milliyetci takiliyorlar..oysa onlar turkceyi duzgun konusamasa bile biz cok yardimsever ve hosgorulu davraniyoruz..tr de tatilde gezip dolasmak guzel oluyor ama yasamak bana zor geliyor..ozlem oluyor,istediklerini gidip hemen alamiyorsun yada yemiyorsun o cok kotu.

Cok haklisin canim, ins. bundan sonrasi bizim icin daha guzel ve kolay olur.. kaydirigubbakcemile5

ben de kendi istegimle evlendim ve kanada'ya geldim esim burada calistigi icin. buraya alistim alismasina ama ne kadar alisirsam alisayim keske ailemi birakip gelmeseydim Turkiye'de hic erkek mi kalmadi ki dunyanin bir ucuna yapayalniz anneni birakip geldin diye kafami taslara vuruyorum...hayatim suan cok duzen college'a falan gidiyorum ama yine de keske gelmeseydim...bizim insanlarimiz baska...Turkiye baska...gittigin yer guzelmis, buyukmus, imkanlari iyiymis ne fayda! ben yine Izmir'i ariyorum...herkese tavsiyem: yaptigim siz hatayi yapmayin!!!

merhaba arkadaslar..bende 1994 yilinda evlenip almanyaya gelin geldim,1 senedirde esimin isi dolayisiyle isvicreye gectik..15 sene dile kolay,alistimmi????hayir daha gözüm türkiyede...her gidisim sevinc,dönüsüm üzüntü...yurt disinda olunca türkiyenin kiymetini daha iyi anliyor insan...dil yabanci,insanlar yabanci,kültürleri yabanci..evliligimin ilk aylarinda hergün agliyordum,ailemle telefonda konusamiyordum bile.esime bosanalim ben tr ye gidecegim diyordum senağlama..ama zamanla alistim en azindan telefonla konusurken aglamiyorum ve internet sayesinde hergün görüyorum..insallah günün birinde gurbette yasayan herkes sevdiklerine kavusur...

offff kizlarrr yaa cok sikiliyorum! almanyaya geleli 2 seneye yakin oldu. ilk geldigimde kayinvalidemin yanina indim o mahalleye cok alismiystim hep türktü ve birkac arkadas edinmistim yani cevrem ordaydi.simdi ise baska bi mahalleye tasindim baya uzak ve tasinali 10 ay felan oldu ama hala alisamadim. ehliyetimde yok. istedigim zaman da gidemiyorum eski mahalleme.2 otobüs degistirmem felan gerek ugrastirici baya! ya tekrar tasinmak istiyorum ama esime de diyemiyorum dogru dürüst oturmadim bile evimde. daha yeni yeni evim düzene girmisken esyalar felan nasil diyebilirim! offf kizlarr yaa bana bi akil verin yada en kisa zamanda ehliyet almam lazim! TÜRKIYEDEN ehliyetim var ama gecersiz burda. bu arada üniversitede aldigim kredilerin borcu geldi onu ödemek zorundayim. hem üniversite borcunu hemde ehliyeti ödeyemem baya agir gelir offfffff anam offffffffffmafoldumben :gitme: :Saruboceq:

Arkadaslarr bende esiminn isindenn dolayii 3 yill kadar polonyadaa yasadimm inaninn ordaa yasarkenn bendee bazenn uzulurdummm /
turkiyeyii istedimm amaa simdii artikk turkiyedeyimm simdidee oralarii istiyorumm keskee birdahaa gidebilsemmm oraninn sessizliginiii seviyorummm

bende geleli yillar oldu.ilk yillar baya bi zor geldi.yavas yavvas alismaya calistim.ama hala alisamadim.simdiki aklim olsaydi kesinlikle kesinlikle gelmezdim.kafami cok duvarlara vurdum.ama esimi cok seviyorummm.onu sevmeseydim zaten bir gün bile durmazdim.calisiyorum yine vakit geciyoo..ömür törpüsüüü ama ailemi cok özlüyommm

merhablar ben almanyaya geleli tam olarak 2 bucuk sene oldu
ilk baslarda alismakda zorluk cekdim ama saolsun esim cok yardimci oldu ban gezdir hep beni buralari tanitdi
simdi alisdim
fakat hic güvenecegim dogru dürüst arkadasim dodum yok
burda bi insanlarla ayda yilda bi görüsüyosun
ben sadece ondan yana sikintiliyim
isderdimki ayse yada fatma hadi biz geliyoruz diyip gitmeyi
acaba baskasina anlatirmi düsüncesi gecmeden derdimi sikintimi paylasmak ama yokk isde yok burdaki bazi insnalar cok tuhaf tr deki türkler gibi degil
napicaz onada alsiicaz cok sükür ki esimloe aram iyi,ya onla kötü olsaydi bu daha feci olurdu
ee bitanecikde 9 küsür aylik yavrucugum var daha ne olsun dimi

Ben isvicreye gelin geleli tam 21 sene oldu tabiki ilk zamanlarda cok zorluk yasadim en büyük zorlugum hepinizin dedigi gibi dil bilmemekti.
yazilarin cogunu okudum allah hepinizin yardimcisi olsun.
benim esim Türk o yüzden en azindan dinimiz dilimiz ayni sagolsun onunda yardimi cok oldu.
ama tabiki kendim dil bilmeyince sizlerinde dediginiz gibi alisveriste birisi birsey dese anlamiyorsun acaba kötü birseymi dedi hicbiryer bilmiyorsun kimseyi tanimiyorsun alismak yillarini aliyor insanin ama allaha sükür simdi azda olsa dil ögrendim ise girdim calistim ehliyet aldim arkadaslarim dostlarim var istedigim yere kendim gidiyorum isvicrenin öteki ucuna giderim yani herseyin basi sabir zamanla insan bütün zorluklari atlatiyor.
tabiki özlem her zaman var ama ne yapalim dogdugun yer deyil doydugun yer demisler.

SLM millet bende 2007 ilinda evlenp almanya gelin gelmistm..simdi anlatsam ble benm icin cok zor oluo sanki o anlari yasiorm,inanin anlatsam roman olur derler a kisa birkac il icinde anen öle roman olcak gibi yasadm..esimin 2.ci hanimi oluorm ve 1de kizi vardi kadin burada yasayan akrabasina gidip siginmis sorada adamin bastan cikarip karisini türkiee postalaip birlikte kaliolar 5 yildir birde kizlari var yani ilk esi onu aldatmis oluo onun nikahi altinda iken gidip böle yapio..nese esimler ayrilali 4yil olmus biz tanistik severek evlendik dicem ama sadece ben sevmisim anliorumki..nese evlendk daha 1 haftada basladi adam..haatimi cehenneme cevirdi annesile kaldk 1ay evlennce kendi 1ay sora gitti almanyaa..aradn 1 bucuk ay sora benm vizede geldi..bende gittm adam bana türkieede ev acicakti ceyzler düzülcekti kaldi..orada evimizi düzeriz bura para harcamalim flan felan..geldm burdada taa eski karisnin esalari carsaflarinda yattm canm elimizde yok baska zaman düzerz tamam dedm seslenmedm ..nese aradan 1 hafta gecti ben geleli kizini almaa gidioz annesinden tatillerde geliodu ..gittik kadin geldi benmle tanisio konusuo nese seslenmedm..esimi karaliodu hep sora bizim kötü oldugumuzu duunca aradi bana afra tafra yapio bu adam böle yapcak bi adam deil die..sora kadn kizinida gönderdimi animiza temelli ögretlioda hergün tlde..kizida zaten ayni annesinin kopasi ögretlemee ble gerek yok yani o bicim..esim de bir taraftan onlarin resimleri hertarafta videolari desenz gene öle..esimde tutmuo beni en ufak tartismada büütüp onlari tutuomu..onlar icin haftalarca küsüomu dedm eyvaah kendimi atmisim asit kuyusuna sanki..bana ilgide göstermio..mahvoldm anlatamam..balayi demisti o öle kaldi para yok dye..yalanmis meger..altinlarimida kendi gitmeden anneme birakalm deip aldimi benden essek kafam bende tamam dedm bankaa para ödemeelim dedi ok dedm..onlarda gitti öle..benm ceyzler anasinin evnde öle kaldi..nese daanamadm artk dövmeede basladi 8alik hamileim bana illa arabala gidicez türkiee dio devamli benide tehdit edio du almana icin evlendn seni gidp orda birakm de gör seni def edimde gör..ac köpek..inanin bana bir ayakkabi ble almadi hamileim ayaklarm sisti elbiseler olmuo bi hamilelik elbisesi ble almadi hamileim canm acaip karpuz istio sirf alisveristeken orada yok die baska markete gittik istedm karpuz icin gittik orada var bu sferde pahali dedi almadi beni öle baka baka getirdi..kizinada yanmda istedi die benm istedgm karpuzun 3kati fiati olan kirazi aldi doldurdu gözümün önünde..beni eski esine ezdirdi kizina annesine ezdirdi..yüz felci gecirdim üzüntüden..allaha sükür kalmadi ama hastanede yattm hamiledm de neseki gecti 2ay sora..artk daanamadm kactm polise türkiee gitmemek icin hamileligimde sorunlu stresli gecti onun yüzünden..nese gittm polise beni baska sehire kadn siginma evine gönderdi..1hafta sora tlde konustk gel bidaha olmaz sen gitme evde kal zorlamam tamam hersei düzeltelm dedi geldk aradan1gün sora basladimi yine ayni olaya gidicen die..kizinin yaninda bana olmadigini etti..baktm dövcek gibi beni zorluo birak kolumu hava alip gelcem dedm aksam üstüdü nese zorla sölee sölee biraktrdm gelirm yarm saat sora flan dedm kactm gene polise bu sefer gitmedm olduu sehirde kaldm siginma evinde..ama haberi yoktu..nese ario gene ayni sözler olmaz blmem ne..baktm adam tam manyak!!.busefer gitmedm nese kendi gitti tatile 2ay bounca beni birakp bunlardan biride demediki derdiniz ne nie gitti kadin durduk yere gidermi kimse demedi..almanya icin evlendgm cocuk olnca kactgm..sölenmis artik dil bilmedgm yol yordam bilmedgm sefil oldgm yalnz kadin evinde 1kücük odann icinde tv yok radio yok nesine heveslenpte kactysam kendilerce paragözlülerce..geldi nese okul acilcak die..benm doumda yaklasmis hastanedeim geldi dogmadimi flan flen yok dedm okadar merak ediosun ya sanki..nese sabahina normal doum beklerken..benm stresslerm..yalnizligm..korkularm yüzünden cocugn kordonu dolanms boynuna hemen ameliata aldilar..bende benle konusan 2 türk genc kadn güya benden ilgileniolar megerki dertleri benmle oynamakmis..digeride ayrieten kocamin tanistirdigi dul olan kadn yani dostuyms simdilerde ögrendm onuda...yardmci olcaklar güa bende bilmiorm ya nese kimsem yok douma giderken icime bise düstü dedm genede cagirm sunu gelsn douma kendimi daha hala ona benm sahibm saniorm telimi verdm o kadina ara cagir die ben douma aliolar ya hemen gelsn dedm evide hemen cokyakin hastane biryokus altta hemen aramis sölems ama gelmedi neden biliomusunuz kizinin yarn okulu varmis cocugun uykusu bozulmasnmis..arabasida var altinda kizi yarn okula gidcekms gelmedi beyefendi kendi bakio ya kizina ama hala o kendini aldatan kadinin ayaklarina da götürüo para harcatmio kadina..boynuzlams ya yaramis kadn halaaa ölcek onlarn laflariyla oturup kalkio..2007 24 haziran evlendk 2008 haziran11 de ayrildik..ve hala suana kadar bekliodm belki düzelr anlar kaybetmege calismaz dedm ama yanilmisim varsa yoksa onlar..bilmiorm kötü bisede yapmadim ne allaha nede kuluna bunu hak edecek..onun yaninda bende benm cocugumda degersz..ailem istemiodu zaten ben sevdm aptallk ettm..olan bana oldu.. klava: klava:

SEHNAZ dioki;

merhablar ben almanyaya geleli tam olarak 2 bucuk sene oldu
ilk baslarda alismakda zorluk cekdim ama saolsun esim cok yardimci oldu ban gezdir hep beni buralari tanitdi
simdi alisdim
fakat hic güvenecegim dogru dürüst arkadasim dodum yok
burda bi insanlarla ayda yilda bi görüsüyosun
ben sadece ondan yana sikintiliyim
isderdimki ayse yada fatma hadi biz geliyoruz diyip gitmeyi
acaba baskasina anlatirmi düsüncesi gecmeden derdimi sikintimi paylasmak ama yokk isde yok burdaki bazi insnalar cok tuhaf tr deki türkler gibi degil
napicaz onada alsiicaz cok sükür ki esimloe aram iyi,ya onla kötü olsaydi bu daha feci olurdu
ee bitanecikde 9 küsür aylik yavrucugum var daha ne olsun dimi

burdaki insanlarda öle akinliklar bekleme SEHNAZ zaten bende anladm en iisi uzak kacmak konussan ya kocani ayartirlar yaa illaki bi kötülükleri dokunur sölüym en basta 2 yüzlü ve dedikoducular...lütfen kimse üstüne almasn ben gördklermi sölüorm..

canı ınankı yasadıklarına cok uzuldum.nerelerdesın bılmem ama burada olsan sana elımden gelen yardımı destegı yapardım.o adam ıcınde bosuna uzme kendını.kurtulmussun cok sukur.bebegın ıçın guclu ol.allah yardım cın olsun

COK TESEKKÜR EDERiM SAOLUN ALMANya da ufak biryer burasi osmaniye gibi felan birer burasi evet aynen kurtuldm gercekten bukadar kisa bir sürede sanki roman olcak gibi olaylar yasadm evlendigim adam es degilde sanki kendine kuma,düsman olarak getirmisti..nese bosverin artk..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…