Yurtdna gelin giden arkadalar... Buraya

ben seviyorum bu soguk ulkeyi:asigim: bunu soyledigim zaman herkes bana guluyoda olsa:1shok:delikafadulden
bende 6 yildir burdayim
bir hollandali kadar olmasada her isimi halledecek sohbet edebilecek kadar dil ogrendim
kizim var mutlu bir yuvam ve sevdigim bir isim var insanin zamanla cevresi genisliyor ve alisiyosun ( baska carenin olmadigini bildigin icin belkide )
tabiki aileni ozluyosun o cok farkli bisey Şeniz

çok karışık bi durum bende yurtdışındayım eşimi seviyorum o evde oluncaa mutluyum sadece.dışarı çıkıorum biri bişiy dicek anlamıcam die korkuoum.ama alısmk zorunda olduum için çıkmak zorundayımm.hiçkimsem yok.1 tane grstüüm arkadasım var bıde esım varr.kendimi çok kötü hissediorumm.çokkkk yalnızımmmm.hergün gözümden yaş eksik olmuo.ailemi çok özlüyorummm.bazen keşke gelmeseydım dıyorumm ama dedimya eşimide seviyorum napıcam nasıl alısıcam bılmıorummm

bende bruksele geldim ne evimde mutuyum ne disarida.cok anlayissiz kaba bir kocam var ve kayinvalidemlerle yasiyorum cook zor.ozellikle boyle bir kocan varsaaaaa

bende 9 sene önce geldim almanyaya.cok cabuk alistim.belki inanmayacaksiniz ama ben burayi cokkk seviyorum.calisiyorum ehliyet aldim arabam var az cok kendimi yetecek almancam var.türkiye gibi degil burasi burda bir düzen var kurallar var ve bende bu düzeni kurallari seviyorum sessiz ve sakin bir ülke bende sakinligi sevdigim icin tam benlik yani.gelin gelmek isteyenler icin korkulacak bir tarafi yok yani.yasamasini bildikten sonra her yerde yasanilir .önemli olan sececegin es ve ailesi.her sey gönlünüzce olsun

bencede canim rahata ermek icin biraz sabretmek gerekiyor yanliz

Merhaba kizlar ben artik cildirmak uzereyim, dil sorunum yok ama ne canim sokaga cikmak istiyor, ne baska bir sey. bazen evisi bile yapmiyorum aptal gibi internette gazete falan okuyorum. kocami da uzmek sitemiyorum cok aktarmiyorum ama o da cok uzuluyor bu duruma cok izole bir hayatim oldu senağlama

ne kadar oldu canim geleli.sakincasi yoksa hangi ülkeye gelin geldin.her sey zamanla düzelir merak etme.hepimiz zor günler yasadik ilk geldigmizde ama ben simdi bu ülkeyi cok seviyorum bide esimle sorunlarim olmasa daha iyi olacak ama naparsin iste.kendi kendine disari cik (cok fazla uzaklasma ama)en yakin alisveris merkezine git mesela .cevre edinmeye bak.ben mesela magazalari gezmeyi cok seviyorum helede üzgün ve moralim bozuk oldugu zaman o kadar iyi geliyoki bana her seyi unutuyorum gezerken .her gün evde bilgisayarla vakit gecmezki nereye kadar bide .bunalima girersin yoksa canim benim.esinde üzülüyormus bak araniz acilir böyle yapmaya devam edersen.kendine iyi bak sevgiyle kal.

offff yaaa bende almanyaya geldim . 1.5 sene oldu. burasi ot gibi yaa. hersey monoton! anca is is is! hersey is üzerine endeksli! Allaha sükür esimle aram iyi beni mutlu etmek icin elinden geleni yapiyor.fazla bi akraba cevremde yok.bi eltim var oda 45 yasinda aramda bi sorun yok ama fazla sarmiyor kafam.esim arkadaslarina götüreyim canin sikilmasin diyor. evet arkadasim cok görüsüyorum ama burasi türkiye gibi degil. hadi cayi koy ben geliyorum diyemiyosun. oysa türkiyedeki arkadaslarimla öylemiydim! esimde bu duruma cok üzülüyor. esime diyorum istiyorsan sen arkadalrina gidebilirsin felan diye ama sen burda otururken yalniz aklim sende kaliyor gidemem diyor. offfff biktimm vallaturkbayragi! simdi hamileyim insallah subata dogumum var. artik ozaman bebegimle ilgilenirimde sikilmam!gamyoncuiremsu

çok korkuyorum bu başlığı okudukça, eşimin dilini şimdiden çat pat öğrendim ailesiyle konuşabilmek için. İnşallah onu türkiyede yaşamaya razı edebilirim. :Saruboceq:

canim valla sen ne yap et esini ikna ettin. evlendikten sonra cok gec. gercekten seviyorsun esini ama gelde buraya bi gör derim. ana yok baba yok. hele dilin yoksa. sagirsin dilsizsin körsün. bende üniversite mezunuyum. üstelik 1.likle bitirdim ama ne ise yaradi hicbir ise... sakin güzelim! sakin!

Ben kendimi yabanci hissediyorum her kosulda dert burada . Tam gocmen psikolojisi... Universite mezunuyum oysa, nasil bir cevreden geldim. Cit yok hayatimda sadece sessizlik...

wowww ben bir tek kendimi dertli saniyodum yaaa bende ithal gelinim. ohhh be yani ben burda icimi dokebilirim, sagda solda dedikodum edilmeden bayildim ben buraya... 8 sene oldu bende evlenip yurtdisina cikali, benim problemimde evde hem erkek hem kadin olmak. buraya gelince milletin gelini okula basliyo ben ise basladim ki turkiyede mali musavirdim burda copculuk yaptim... esimin ailesi hic bir sekilde destek olmadiklari icin okula gidmedim calisip para kazanmam lazimdi...
aksama kadar calisip eve gelip yemek yapip yemek yiyip bulasik yikayip camasir yikayip asip kuruyanlari toplayip cart curt esim yemegi yiyip yatardi onun bi tarafinda pireler ucusurken ben daha ustumdeki kirli islak terli giyseleri yeni cikarip banyo yapacak kadar vakit kazanmaya calisirdim ki bu olanlar ben hamile kaldigimdan 9 ayima kadar boyle gitti ve bu okuzden bozma benim koca diye yanimda gezdirdigim bavul benim uzayli veya android oldugumu zannedip bir isin ucundan tutmazdi.

sonra? cocuk dogdu oglum agliyo diye yatak odasindan kovulduk ana ogul 6 ay boyunca koltuk tepelerinde uyuduk sonra suclusuda biz olduk kaynana ve kayinpeder gozunde ne yatarmisiz koltuk tepelerinde ( iste birde kufure gunah diyorlar aslinda bazi durumlarda cok sevap) cocuk buyudu ben hayir gormedimki yavru gorsun bir kere eline alipta ne bir parka ne bir bahceye goturmuslugu yoktur goturdugu zamanlardada o goturmeden cocugu goturmesi icin evde yapilmis tekme tokat bir kavga vardir... bazi hayvanlar koklasmaktan anlamiyo direk siddet lazim evin isi benim boyasi badanasi benim dokuleni bozulani tamiri benim vida bile sikamaz vidadan gectim duz duvara civi cakamaz allahtan erkek gibi yetistirildimde her is gelir elimden...
bunlar bir iki sey hepsini anlatmaya kalksam sayfalar yetmez bana bazen diyorumki gazete ilan verip arasaydim bulurmuydumki boyle bisey yoksa bendeki kader nasil arayipta bulmusum yarabbi hep darlandigim yerden veriyon azcik genis tarfimdan ver cekemiyom gayri... diyeceksiniz konusmayi denedinmi? denedim hemde cok ama daha cumleyi bitermeden suclamalarla karsilastim hic dinlemedi dinlmzde zaten anlatmiyomda artik lazimli seylerin disinda birbirimize cumle bile kurmuyoruz ayni evde iki yabanciyiz... yanimda bir yabanciyla yatiyorum hergece koca degil arkadas olmak isterdim onunla bunu bil beceremdi...

eskiden herseyi dert ederdim simdi en cok dertlendigim sey bu yasima geldim bir erkege doya doya sarilip yatamadim ona yaniyorum ( yanlis anlasilmasin cinsel iliski kastim degil) basimi dizine omzuna dayacacak bir kimsem olmadi, bu saatten sonra degissede cok kalmis olacak zaten benim hayatimda bklediklerim ya hep erken geldiler ya hep gec kaldilar... gercekte sevildimmi? hic icinden cikamiyorum bu isin yoksa beni hizmetci diyemi getirdiler bu dort ceker gibi kiz vurun yokusa off demez her isi becerir diye... niye bana hep uzak ve ters davraniyor dokunsam sarilsam rahatsiz oluyor, ben ona bisey sorunca cvp bile vermiyor ama ben onun her anlattigi muhabbeti dinlemek zorunda kaliyorum...

8 senelik evliyim simdiye kadar kimseden nokta kadar hayir gormedim esim dahil, hep yanlizdim mutluykende, uzgunkende kimse hic birseyimi paylasmadi bazen bagirasim geliyor nedennnnn diye niye ben babamin evinde ustune titrenen ben burda paspas niytine ezilen ben her turkiye ile gorustugumde cok mutluyum diye yalandan gulen ben aslinda azcik allahtan korkmasan cok rahat cinayet isleyecek kivama getirilmis olan ben, ne yaparsam yapayim gorunmez olan ben ve artik asktanda gectim sevgi denilen kavrami gencken gicik olup bakmadigim simdi ise gece yarilarina kadar oturup seyrettigim eski siyah beyaz turk filmlerinde arayan ben... sadri alisik ne guzel agliyor ofsayt osman filminde budami gol degil hakim bey diye o agliyo ben agliyom...

buraya yazdiklarim haric cekmisim oldugum fazlasida dahil bu kadar senedenin sonunda tek kurabildigim hala keskeli bir cumle " simdiki aklim olsa o annecigimin guzel gulusunu, o canim babacigimin derme catma gece kondusunu bir seviyorum yalanina kanipta birakip buralara gelmek soyle dursun o kohne kapidan ayagimi degil burnumun ucunu cikarmazdim disari...

eh buda evleniyom aman yurtdisini cikiyom aman cok seviliyom diyen bacilarima hatirlatma olsun...ALLAH sizleri mutlu eder insallah bana v benim gibilerede sabir verir insallah... cumleten arkadaslar AMINNNNN :)

Son düzenleme:
ayyyyyyy canim ya ,yasadiklarimizin cogu ayni biliyormusun aynen bende senin gibiyim evin erkegimiyim kadinimi belli degil cogu seyleri ben tamir edrim alis veris cucugun bakimi okula getir götürü ise gidiyorum kayinvalidemede yetisiyorum almancam fene degil ama bazi seylerde zorlaniyorum cocugum haslandiginda doktora getirmekte bana düsüyor.esimin tek yaptigi 8 saat calismak uyku ve yemek.hic özel yasantimiz yok bir kere el ele tutmamisizdir 9 senede bir kere sarilip uyumamisizdir herkes karisina almanca shazt der(SEVGILIM)benimki kari hadi sunu yap bunu getir.bu kadarmi öküz olur bir erkek ya bu kadarmi kaba olur.cok sinirli allahtan dövmesi falan yok.esimin ehliyeti yok onun icin gelir gelmez ehliyet yaptirdi ama her sey benim basima kaldi onun islerinide ben yapmak zorunda kaliyorum.artik kadinliktan ciktim yani daha bir cok sey.kimseye bir sey anlatmiyorum burasi dertlesebildigim tek yer seninde dedgin gibi arkandan konusup dedikodunu yapan yok.vallahi esini seviyormusun desen bunun cevabini bende bilmiyorum 7 yasinda bir oglum her seye onun icin katlaniyorum o etkilenmesin istiyorum oglumu cok seviyorum ona kiyamiyyorum baba ogul sevgi anlaminda cok düskünle ama elinden tutupta ne bir gezmeye götürür ne baska bir yere allah kolaylik versin canim bize yaz yaz anlatmakla bitmez

ayyy canim yaa sende ayni benim gibi dertlisin... dedigin gibi kisa zaman oncesine kadar seviyomuyum bu adami diye dusunuyordum artik acaba ben bu adami hic sevdimmi? diye dusunuyorum... bilmiyorum bazen hic usenmiyom oturuyom ben en son ne zaman mutlu oldum diye dusunuyorum wallaha cikamiyorum isin icinden... bazen dizi yada film bakarken boyle deli asiklar oluyor sen benim herseyimsin diyor... birinin herseyi olmak nasil bir duygu, bir erkegin ilk onceligi olmak... daha sabah dovustuk yine meymenetsiz gorumcen yuzunden adam anasina ablasina gelince herseyi yapiyor onlarin gonlunu yapmak icin harcayamayacagi miktar yok oglum aglayip $10 oyuncak istese cocugu saatlerce aglatiyor... evinin ihtiyacini almiyor... cocuk icin diyorum sineye cekiyorum ama gitmiyor artik. bak benim ehliyetimde yok turkiyedeki ehliyetimi bile buraya cevirmeme izin vermiyor ben tabana kuvvet bu kadar seyin altindan altindan kalkiyom... ALLAH seninde yardimcin olsun poti...

arkadaslar bende kendime göre sikinti cekiyorum burda ama bazi arkadaslarimiz kadar degil allah sabir versin bende 9 sene oldu geleli ama ben cok sansliyim 2 tane eltim var onlar bana birer baci zaten biraz dil yönünden zorluk cekiyorum ama cat pat idare ediyoruz iste burda yasayan türklerin sayisida cok oldugu icin bi nevi kücük türkiye diyoruz biz allah yardimcimiz olsun yinede kendi ülkemizde olmamanin eksikligini hep yasayacagiz

Son düzenleme:
Selam arkadaslar,
ben almanya´da dogup büyüdüm,2 sene sonra okulum bitiyor... sevgilimle türkiyede yaz tatilinde tanistim ve 3 senedir birlikteyiz.
Cok ciddi ve güzel giden bi iliskimiz var.
Artik ailelerinde tanismasini istedik ve tanistirdik.
Allah nasip eder ve hakkimda hayirlisi ise 2-3 sene sonra evlenmeyi planliyoruz sevgilimle.
Ben 21-22 yasinda oluyorum,fakat almanyada degil sevgilimin isi geregi ve benim türkiye´de yasama arzum oldugu icin orada yasamayi düsünüyoruz....3 dil biliyorum ayrica pedagoji ve resim alaninda kendimi cok gelistirdim gelistirmekteyim... is sorunu cekecegimi düsünmüyorum.
Sizden cok samimi cevaplar bekliyorum,kendimi evlilige hazir hissediyorum fakat yas olarak uygunmu size 21 yas? Ve türkiye´de cok zorlanirmiyim acaba? Cok seviyorum,cok özlüyorum türkiye´yi fakat herkes sen yapamazsin diyor ben aksini ispatlamaya calissamda yinede ´´bak gör yapamazsin´´ diye cümleler duyuyorum ( bir cok arkadasim kesin dönüs yaptilar türkiye´ye... hepside can dostlarim,ve hepsi cok memnun, hemen alistilar...
lütfen beni biraz aydinlatin... biliyorum cok sacma yasamadan bilemem ama artik herkesin bana o cümleyi söylemesinden biktim.Üstelik bu almanyanin yagmurlu/hüzün dolu/SIKICI havasi beni bunaltiyor... mafoldumben

merhaba canim.benim arkadasimda evlendi ve türkiyeye gitti.ama yapamadi geri döndü esinide yanina aldi.tabi herkes ayni olacak diye kaide yok.ama burda yetismis kisiler türkiyeye uyum saglayamiyo pek.gidip bir ay kalip tatil yapmaya benzemez canim iyi düsün bence.bol sans sevgiler

Tesekkür ederim canim cevabin icin.
Bazen ben de düsünüyorum ya yapamazsam diye, ama alman vatandasi oldugum icin pisman oldugumda geri dönememe gibi bir sorunum yok...
o yüzden denemeye deger diye düsünüyorum turkbayragi

valla canim türkiyeden Almanyaya gelen zorda olsa almanyaya ayak uyduruyor. ama almanyada dogup büyüyen bi kisi icin türkiyeye gitmek baya baya zor ya... cünkü burda kizlar biraz daha serbest her yönden... yeme icme gezme,giyme maddi anlamda... tr ye gidince bunlar biraz daha kisitlancak! tamam bir süre seviyorum deyip kendini kandiracaksin ama böyle olmadigini göreceksin! bi eski yasantina bakacaksin , birde suankine!

ne alaka canim ya bende tr den geldim buraya ve hicte yasamim kisitli degildi...ben orada alisveriste hesap bile sormadan alirdim..burda milllet bi kac kurus daha ucuz diye market degistiriyo...genelleme yapma bence burda cok kiz gördüm okul gecelerine bile gönderilmiyorlar... yok yasam tarziymista maddi durummusta cok alakasiz....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…