• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yürür mü bu evlilik

Eşime gerizekali desem aynen böyle boşanır benden galiba yada baya çektirir ...o bana dese bosanmam hemen belki ama evden kovarim baya cektiririm boşanmayı ciddi ciddi düşünürüm

10 ay o illetle yaşadım yaşamak denirse tabii.Balayı oldu zehir hayatımın en zor aylarıydı.Ortada duran dağ gibi sorun olunca kavgalar kaçınılmaz oluyor.Evliliği yürütmek istiyorsanız tedavi olmalısın.

2 yıllık evliyim vajinismusum. eşimle sayısız tartışmalarımız oldu . Bayağı uzun süredir çok iyiydik aramız süperdi gülüp eğleniyırduk. Taki bugüne kadar daha doğrusu 5 gündür aramız limoniydi ufak Bi sebepten bende kaba davrandığı için uzak duruyordum biraz. bugün tamamen patlak verdi uyuyorum sabahın köründe testere çekiç almış bişeyler yapıyo bende söylendim bana inat yapıyorsun dedim gerizekalı karantina bitse de işine gitsen rahatlasam dedim söylendim o ise üzerime yürüdü kes sesini konuşma artık dedi konuşurum dedim ozaman ağzını dağıtırım senin sabrediyorum kaç gündür beni çileden çıkarma dedi elini kaldırdı vurmadı ama daha sonra Bi daha elini kaldırırsan yüzümü göremezsin hep affettim seni bunun içinmi dedim eşime o da tehdit etme beni diyip daha çok sinirlendi üzerime yürüdü çenemi sıktı nereye gidersen defol git ben bırakırım seni dedi vajinismus olduğum için suçladı beni buzamana kadar herşeyde o haklıymış evliliğini yaşayamamış ne dediysem yapmış hep alttan almış affetmiş beni öyle söyledi. Bende hava almak için çıktım dışarı eve geldim şimdi düşünüyorum bu evlilik Bi şansı daha hakeder mi?
Yani 2 yil cok uzun bir süre oyle sorunum olmadi ama bir erkek icin o süre fazla.Kabul etsek de etmesek de cinsellik evliliğin nerdeyse temeli.Ayrica adama kızıp gerizekalı demek falan karşılığını almış görünüyorsunuz🤷‍♀️Şansı verilir ama bence ikinizde bir sakinlesin ve siz tedavi görün burda yaşayanlardan yardim alabilirsiniz

Sorun çözülse dahi yaşanan kırgınlıklar geçmiyor maalesef.Ben hala afedersin her yakınlaşma sonrası hıçkıra hıçkıra kendimi banyoya kapatıp ağladığım günleri hatırlıyorum eşimin bana kızmalarını,vajinismus denen şeyi kabullenemeyişini çok zor bir kadının yalayacağı en zor imtihanlardan biri.İnsan kanser olur çevresiyle paylaşabilir dertleşebilir ama vajinismus hiçbir şeye benzemiyor çığlık çığlığa acı çekerken kimseye söyleyemiyorsun 😢

Kusura bakmayın yazamadım o esnada. Tedavi olmak için doktora gittim yanlız anksiyete için ilaç alıyordum doktor diğer seansta bu konuyu görüşelim dediği için aksadı ve tabi karantina v. S derken bu zaman oldu. Yoksa inanın benim içinde kolay değil çünkü böyle olmayı ben seçmedim ama rica ederim benim açımdan da empati yapın biraz eşimin davranışları söyledikleri de beni uzaklaştırıyor çaba sarfetmemi engelliyor
Karantinanın arkasına sığınmayın 2 yıldır adam başkasıyla olmuyorsa eşinizde de bi sıkıntı var demek ki.bir kaç seansta hallediyorlar artık. 2 yıl cinsellik olmaması boşanma sebebi. Dinende sırf bu yüzden eşinizin sizi boşama hakkı var. Belliki bu sürede bi şekilde kendi işini hakkediyordu adam şimdi karantinadan dışarıda çıkamayınca haliyle patladı

Evet çenemi sıkıp itti şimdi buna yorum bekliyorum herkesten
yahu konuşmıyım diyorum ama , beklediğin cevapları alamayınca sürekli bunu ortaya atıp duruyosun.adamı cinnete sürüklersin sonra da cinnet geçirince üstüme saldırdığğğ öhö öhö dersin sen, ay pes yahu :işsiz: inşallah gerçek değilsindir yazık günah çok üzüldüm adamcağıza.Tek suçlu var o da sensin, adama sadece üzülüyorum.

Tabiki o da hatalı ama...! Ben tedavi olma tavsiyelerinize kayıtsız kalmıyorum neden siz şiddete kayıtsız kalıyorsunuz bu konuda ne yapmam gerektiği hakkında fikir vermiyorsunuz hakketti mi diyorsunuz!
eee siz de adama şiddet uyguluyosunuz? hatta esas şiddeti siz uyguluyosunuz

Ağır tahrik altında adam öldürmeye bile ceza verilmiyor neredeyse neymiş efenim boğazımı tutmuş itmiş.SİZ Güzellik uykusundayken eşin belkide bilinçsizce gürültü yaptı diye üff gerizekalı iş başlasada gitsen kurtulsam senden demişsin. Asıl şiddet bu hem de en alası.. Bana kalırsa Psikolojik şiddet > Fiziksel şiddet çünkü anlık bir öfke patlamasında itişilir kakılır ama o psikoliyi hedef alan sözler yok mu onlar saf nefret ve birikimin eseridir.Ayrıyetten 2 senelik vajinusmus var ve daha yeni doktora gitmeye baslamissiniz buna bakılırsa pekte oralı olmamışsınız çözüm konusunda hadi hödük eşiniz destek olmadı ve hastaneye gitmenize bile engel oldu desek bu da pek mümkün değil zira kendisine gerizekalı iş başlasada gitsen diyebilecek kadar özgür bir kadınsınız. Neyse özetle eşinize daha fazla eziyet etmeyin boşanmak en uygunu hem bu sayede 2 sene arkadaş gibi yaşayıp ve sorunu çözmek için uğraşmadığınız halde kendisine gerizekalı dediğinizde boğazınıza yapışmıcak mükemmel bir eş adayı bulabilirsiniz. Vajinusmusuda yenmeye bakın çünkü bu eşinizle geleceğiniz parlak görünmüyor bir sonraki için vajinusmus yine dert olur. Bunla birlikteyken yenin hastalığı sonra şutlarsınız "gerizekalıyı" yeni adaylarla zeka dolu yolculuklara yelken açarsınız.

Ne yapmalıyım peki benim konuşmalıyız onunla yoksa ondan mı beklemeliyim
Kesinlikle eşinize karşı adım atıp ona daha iyi davranmalısınız vajinusmus kousunuda atlatmaya bakın çünkü siz dediniz gülüp eğleniyoruz epeydir diye demek ki bu 2 seneye rağmen bile sizi seviyor sizinlyken keyif alıyor peki siz neden ergen kızlar gibi önce o mu kaplamalı yoksa ben mi tarzında düşünüyorsunuz. Fitili ateşleyen sizsiniz ve bunu düzeltmesi gerekende sizsiniz

Adamın yaptıklarını konu dışında tutuyorum ama siz niye gunaydin demeden 'gerizekali' diyorsunuz kocaniza?? Bu hafif bir laf mı? Hayatıma çok sayıda insan girdi, bir kere bile asla işitmedim bu lafı. Ve asla söylemedim de. Bana 'gerizekali' diyen birine dönüp insan gibi cevap da veremezdim heralde.
Siz de hayatınıza aldığınız adama böyle hitap ederseniz o da size hakaret eder. Bence çok normal bir süreç olmuş.
Yine adamın yaptıklarından bağımsız konuşuyorum (çünkü adamı değiştirmezsiniz belki ama kendiniz değiştirebilirsiniz) iki sene neden tedavi sürecinden uzak kaldiniz? İki insanın iki sene aynı evde yaşayıp sevismemesi gerçekten sinirleri geren bir durum. Hem onun için, hem sizin için çok zor bir süreç. Bence yediğiniz ekmekten kısın, gerekirse televizyonu satın ama bir uzmana gidip bu süreci yenmeye çalışın (zaten bir süre aksamlari TV izlemeye zamanınız olmaz,eksikliğini hissetmezsiniz :KK22: )
Ha, derseniz ki; benim ağzımı tuttu,burnumu sıktı. Ben bu adamla aynı yatağa girmem, saygı duyarım.
Ama yine de ben olsam hiç yoktan ileride bu sorunları yaşamamak için önce tedavi olur, sorundan kurtulur sonra bosanacaksam bosanirdim.
images (21).webp

Bi evlilikte şiddet varsa ve karşı taraf bunu telafi etmiyorsa da o evlilik yürümez neden bunu kimse görmüyor
Cevabı kendiniz veriyorsunuz madem niye soruyorsunuz? Israrla beni dövdü ne diyorsunuz beni dövdü ne diyorsunuz yazmışsınız. Ne diyelim boşanın desek ne diyeceksiniz, ne yapacaksınız? Daha beterini yaşadım demişsiniz o zaman boşanmayan insan şimdi mi boşanır?

Siz tahrik etmişsiniz o da yapmaması gereken bir şey yapıp size fiziksel olarak zarar vermiş. İkiniz de hatalısınız , eğer bu evliliği devam ettirmek istiyorsanız ben mi daha çok suçluyum yoksa eşim mi diye ikinizin hatalarını yarıştırmayı bırakmalısınız. Evet sen haklısın kocan haksız desek ne olacak? Hiç bir şey. O yüzden al karşına kocanı ve de ki benim gerizekalı diye sana hakaret etmem yanlıştı. Senin de benim çenemi sıkıp beni itmen yanlıştı. Bundan sonra dikkat edelim diye konuş.

Ve gelelim en önemli soruna. Cinsellik evlilikte olmazsa olmaz bir şey. Burada hamileyken yada lohusayken bile cinsellik yok diye eşleri tahammül edemeyen kadınların konuları var. Eşiniz 2 senedir iyi bile sabretmiş. Siz hep sabırlıydı ılımlı biriydi niye böyle gözü dönüp çenemi sıktı diyorsunuz ya. Cevabı çok basit; cinsellik yaşamadığınız için eşiniz evliliğini evlilik gibi göremiyor artık ve sabrı tükendiği için normalde alttan alabileceği yada sorun etmeyeceği küçük şeyleri bile sorun etmeye başlamış. Sizi sevmese esiniz çoktan ayrılırdı. Hatta bu tavırlarınıza devam ederseniz ve tedavi olmazsanız sizden soğumaya başlayıp uzaklaşır. Onu tamamen kaybedebilirsiniz.

Ona normalde sende bu konuyu büyütmezdin ama bu cinsellik olmayışı senin de sabrını tüketti.Bu sorunu çözeceğim deyip bir an önce tedavi olun.

Eşini kaybetme korkusu olan biri eşimi cinsellik konusunda eksik bırakıyorum diye kendini suçlu hisseder ve alttan alırdı bir çok şeyi. Sizin eşinizi kaybetme korkunuz yok gibi geldi bana. Ev arkadaşı gibi olmuşsunuz eşinize de yazık. Cinsellik yaşamadığınız için belki de bu konunun ne kadar önemli olabileceğini inanmıyorsunuz ama evlilik için en önemli dinamiklerden biri.

Burda bazı arkadaşlara ben haklı değil miyim demişsiniz ama bu siddet olayında eşiniz haksız bile olsa sizin cinsellik konusunda yeterli çabayı gösterip tedavinizi olmamanız eşinizin hatasından da büyük. Herkesin demek istediği bu aslında. Umarım bir an önce tedavi olursunuz. Vajinismusu yenerseniz eşinizle çoğu sorununuz da çözülmüş olacak.

Valla eski konunuz hiç öyle demiyor.
Sürekli vajinismus tedavisini sallayıp durmuşsunuz adamında tahammülü bitmiş. Beni anlamasını istiyorum falan demişsiniz, adam sizi anlasa ne olacak siz zhiin gücüyle falan mı tedavi olacaksınız? Hala söylüyorum vurması, hakaret etmesi kesinlikle haklı değil ama adamın tahammülsüz biri olmasını ben anlıyorum, zira karşısında çabalamayan biri var. Tabi yoktan yere telefonda tepinmeniz adamı işteyken rezil etmeniz de cabası.
Valla şu alıntıladiginiz yeri okuyunca adama hak verdim valla iyi sabretmis ve dayanmış çekilecek dert değil konu sahibinin yaptıkları. Adamı kriz geçirerek eve getirmiş hareketleri hiç normal değil.

Back
X