- 30 Mart 2016
- 1.373
- 1.456
- 48
Çevremde o kadar çok duyuyorum ki en yakın iki örnek de eşimle benim kuzenlerimiz.hangi koca geri dönen kadini kabul eder...
eski kocasi çocuklari var diye kabul etmiş..
bizdede böle durum vahim vardi..
boş yere kavga etmiş sonra boşanmiş kadin başka biriyle evlenmiş evlendiği adam alkolik çikmiş dayanamamiş boşandi sora eski kocasina döndü.. millet bunu konuşuyordu hangi erkek geri dönen kadini kabul eder dediler..
5 çocuklari anasiz kalmasin diye kabul etmiş ne diyim.. büyük konuşmayalim...Çevremde o kadar çok duyuyorum ki en yakın iki örnek de eşimle benim kuzenlerimiz.
Amcaoğluma kaçan kadın da kim biliyor musun ablasının görümcesi. (ablası da kuzenim yani amcamın kızı)
Yani ablasının evli barklı iki çocuklu görümcesi ile yaşadılar ve kocasına geri döndü.
Ama amcaoğlu serseridir işe gitmemiş para getirmemiş. Eee kadın da kocasını aramış adam tamam gel demiş evine geri döndü.
Diğer eşimin kuzeni de beş çocuğa ben nasıl bakıcam diye karısını geri aldı. Ama ikisi de boşanma aşamasındaydı yani boşanmamışlardı. Ama düşününce kadın olarak kocam benle nikahlıyken başka kadınla yaşasa beni çocuğumla terk edip ben o adamı eş diye nasıl kabul ederdim ya insanın içi almaz. (Büyük konuşmak istemiyorum ama.)
Bir de erkekler bunu kabul ediyor. Şu dünyada duymadığım görmediğim şey kalmadı artık şaşırmıyorum.
İkisi de eşit suçlu. Evli olduğunu bilen kadın da, yuvayı yıkan erkek de.Yetti ama şu söylemler. Neden yuvayı yıkan kadın oluyormuş? Kimse kimsenin evde saf masum oturan kocasını zorla ayartıp karısından boşamıyor. Söz konusu yuvaya sahip çıkması gereken biri varsa o da adamdır. Hayatında bir şeylerin ters gitmesi gereken biri varsa pek masum kocadır o, neden kadının yuvası olmayacakmış.
Hatayı üçüncü kişilere yükleyip sorumluluğu yığmak kolay tabii. Yuvasını yıkan yalancı, düzenbaz ve korkak kocadır. Karı kocadan başka hiç kimsenin o evliliğe karşı bir sorumluluğu yok. He bile bile yapıyorsa vicdanen rahatsız olması gerekir mi, evet. Ama bundan fazlası olmak zorunda değil. Nedense tüm bu beddualar kadına yönelik oluyor ve bu son derece rahatsız edici.
Bu sizin gördüğünüz ve düşünceniz
Herkes iyi anlaşıyor ya da doğru evlilik yapmış olmuyor
Bazende doğru insanlar bu şekilde bir araya geliyor
Her evlilik ömür boyu sürecek diye bir kural yok
Çok örneğini gördüm, hali hazırda da görüyorum
Adam karısından yaka silkmiş, boşanmak için 15 yıldır uğraşıyor, kadın hayatımda tanıdığım en şirret kadın, öyle böyle değil. Yuvadır, çocuktur ailesi adamı oturttu yıllardır, sonunda yeter dedi ve çıkıp gitti. O arada hayatına biri de girdi, orta halli bir memur bu adam. Boşandı sonunda yeni eşiyle birlikte çalışıp, eskisinin nafakasını ödüyorlar, bu kadının neden yuvası yıkılsın şimdi, ne suçu var. Dünyada çok şey oluyor, içinde ne olduğunu bilmediğimiz işler için bu kadar dertlenmeye gerek yok bence, belki bazıları da böyle buluyordur layığını. Ama öğrendiğim bir şey var, kimse iyi yuvayı yıkmıyor, erkekler öyle aptal değiller
Yuva yıkan deniyor da eğer başka bir kadın yüzünden o yuva yıkılmışsa zaten o evliliğin biteceği,yuvanın yıkılacağı varmış.
İhaleyi bir kişiye bırakmak bana çok ta adil gelmiyor.
Çocukları için kabul etmistir evde kadına nasıl davranıyor acaba insan yerine koyacağını sanmıyorumküçük bir şehirde yaşıyorum valla bu dediğim insanlarda 20 yaşına kadar bu şehrin köyünde yaşamış kişiler
aynen eşimin kuzeninin karısı da 5 çocuğunu bırakıp 55 yaşındaki adama kaçtı sonra kocasına geri döndü. Adamla 2 ay falan yaşadı yani resmen rezillik.
5 çocuklu dediysem kadın yaşlı değil 34 yaşında.
Yuvayı yıkan derken kımden bahsedıyoruz bırde o onemlı
Ben ve Ex evliydik
Ex Beni aldattıgı ve aşık oldugu için ayrıldık
Ben Evlendim
Metresim Başka biriyle evlendi
Ex nişanlandı
Sanırım herkez yuvasını kurmuş gibi duruyor
Allah katindaki hallerine bakmak lazim o yuva yikip yuva kuranların.. Her seyin cezasi bu dunyada verilmez..Yuva yıkanın yuvası olmazmış derler hep. Ama etrafımda en az 4 5 kişi var yuvası bir kadın yüzünden yıkılan.
Sonra o kadınlar o boşanan kocalarla evlendi. Gayet güzel yaşıyorlar. Bana çok adaletsiz geliyor.
Sizin çevrenizde de var mı?
İhale bir kişinin değil iki kişinin zaten
Yok ya erkek istemezse hicbisey olmaz adam ayartmazsa hiçbir kadın dışardan yuva falan yıkamaz adamın gönlü vardırdaErkekler sebeb oluyor da o erkekler birlikte olan cogunlugu evli olduğunu bilen kadınlar.
Erkekler yine başka bir kadınla aldatıyor.
Kadını yıne başka kadın eziyor yani.
Ama erevliliğinde mutsuzsa diğer kadın bosanmak için sadece bahane oluyor.
Bu arada ben cevremde aldatan erkekten çok aldatan kadın görüyorum.
Aldatmanın kadını erkeği yok
"yuva yyıkanın yuvası olmaz" lafını okundugu gibi algılamışsınız.Yuva yıkanın yuvası olmazmış derler hep. Ama etrafımda en az 4 5 kişi var yuvası bir kadın yüzünden yıkılan.
Sonra o kadınlar o boşanan kocalarla evlendi. Gayet güzel yaşıyorlar. Bana çok adaletsiz geliyor.
Sizin çevrenizde de var mı?
Umarım var tabi olamayn da. Bir arkadaşım vasıtasıyla tanıdığım bir hanımın eşinin böyle bir olayı vardı.
'. kadın eşi rementaciz ediyordu çekil aradan diye. Bu hikaye 7 8 sene sürdü. En sonunda eş dayanamadı ayrıldı.
Aradan 6 7 ay geçti evlilik hazırlıkları İstanbul'un iyi semtlerinden birinde oturmak için ev alındı. Adam benim
çocuğum var bana bir şey olursa zor durumda kalma siye yarısını üzerine yapmış.Kiracı çıksın diye beklerken hoooop
kadın ayrıldı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?