Yuvamızı dağıtan, özürlü kardeşime acımayan kadının sonu felaket oldu...

gülüm dedem çok yufka yüreklidir. ama ananem öyle değil.... ananem kabul etseydi dedem hemen kardeşimide alırdı....
onlar hiç evlat acısı çekmediler... en büyük teyzem küçük teyzem ve ananem... büyük teyzemin oğlu farklı şehire atandı hergün ağlıyo :)
gülüyorum be gülüm... benim kardeşim bi evde tek yasadı............ böyle vicdanlılar benim annemde bende sessiz sakiniz annem öyle lafını geciren bi kadın değil..... dedemler karşısında hep sustu kaderimizi annem işsiz ben işsiz olduğum için onlar tayin etti... ekonomik yeterliliğimiz olsa kardeşimi hiç bırakırmıydık babamda..... biz en çok kardeşimden ayrılınca yandık....... bende cok dayaklar yedim ama hiç biri umrumda bile değil kardeşime atılan dayaklar rüyalarımdan çıkmıyo........ babam sahip çıkmamış ben dedeme nasıl suc bulayımki canım

Simdi hayatim cok guzel canim. Evliyim, ikinci yilima gircem
Boyle seyler yasayan kiz cocuklari ya erkeklere guvenmiyor kaciyor ya da siginacak bi liman gibi goruyor.
Allahtan bende guvensizlik olmadi. Esim benim sakin limanim insallah onlardan gormeyiz boyle bisey. İste o zaman buyuk hayal kirikligi olur benim icin.
Ben de diyorum annemin babamin yaptigi hatalari yapmam, cocuklarimi mutsuz etmem Allahin izniyle.

Canım çok çok özür dilerim üzdüysem. Beni yanlış anladın. Ben deden nasıl bırakır el kadar çocuğu demek istememiştim. Burnu sürtsün annenin kıymetini anlasın demiş ya anlamış mı ki demek istemiştim. Allah yar ve yardımcınız olsun. Çok güzel bir gönlünüz var babanızı bile en azından konuşacak kadar affedebilmişsiniz ki affetmek büyüklüktür. Ama ben yapamazdım sanırım.

gercekten tam bir ibretlik hayat hikayesi. döner döner sap döner, gün gelir hesap döner dedikleri bu olsa gerek.
bende kötü bi evlilik yasadim, ne kadar cabalasamda olmadi bitti. Aceba bir gün gelirde pismanim hata ettim dermi?
Hayirli Ramazanlar... Selametle...

Son düzenleme:
Sonu güzel olmuş da o kardesinizi hala yaban ellere mi biraktiniz? Ona ne oldu? Yoksa siz de mi vurdunuz yavrucaga? Almadı mi anneniz yanına? Güzel bir iş güzel bir maaş uğruna bıraktı mi o da evladini?

canım o dönemde annem işsizdi dedemlerin evine gidiyoduk en küçük kardeşim ilkokulda idi... ben üni.ye hazırlanıyodum yani üçümüzünde maaşı geliri yoktu... dedemin evine sığıntı gibi yaşamaya gidiyoduk... annemin kardeşlerimin ve benim kaderim dedemin ağzındaydı
annemin o zaman bi işi olsaydı ben calışıyo olsaydım durumumuz iyi olsaydı ayru eve cıkardık annem sonrada işe girdi..
kardeşime biri bakmak zorunda yanına bir adam istiyor kendi başına yıkanamaz yemek yiyemez... dedemlerde annemin cektiği acılardan bıktı
sen hasta yavrun için 20 sene cektin bakalım kocan hasta kızına ne kada bakacak dedi
kendi ciğerleri değil böyle baktılar olaya.. asla suç bulamam benim babamın Allah belasını versin.... oda kardeşime döverek bakmış işte........
ben bilmiyorum dünyayo önüme serseler... dünyadaki bütün acılar bitse hastalıklar iyileşse..... yinede o günlerin acısını unutamam.....
öyle bi duruma düştükki öyle bi durumdaydıkki aşağı tükürsek sakal yukarı tükürsek bıyık.... annem çalışmak zorunda olduğundan kardeşimi almadı anneannemin yüzünden alamadı desem daha doğru olur.. kız eve gelse altına yapıyo ananemi bi görsen gözlerini ağardıyo ne zor biliyomusun onla yasamak bizi gözü götürmüyoduki... sığıntı gibi rezildik.... keşke babamın yanında ekmek sudan başka yiyeceğimiz olmasaydıda huzurumuzla otursaydık....

kadınla kaç sene görüştü bilmiyorum ama biz babamdan ayrılırken çocuk 5 yasında idi o sene ben üniyi kazandım farklı sehre gittim
bi kaç ay sonra annem bi sabah aradı kızım o kadın kendini vurmuş
Allah yukarda direk yazık çocuğu ortada kaldı dedim....
aynı sene oldu çocuk 6 yaslarına yaklaşmıştı o annesi kendini vurduğunda
şimdi 15/16 dır garibim... biz kardeşim hasta olsada sanslıydık annemiz arkamızdaydı onun annesi pislik bi hayat yaşıyo çocuğun aklında hep böyle kalcak..

okurken tüylerim diken diken oldu rabbim yar ve yardımcınız olsun önemli olan huzur işte paran olsun ama az olsun öz olsun huzurun olsun ben hep bunu derim ilahi adalet diye buna denir etme bulma dünyası

benim babam gibi Allahını unutmuş bi adam o sert catık kaşlı beni intihara sürükleyen babam şuan cocuk gibi ağlayıp ben neler yaptım diyosa seninkide başını taşlara vurur gülüm... ama senden ricam gecmişi kabullenip önüne bakman....
çalışman iyi bi evlilik yapıp hayata tutunman işe gir ekmeğini kazan dua et rabbime iyi birini göndersin sana çoluğun çocuğun olsun... dönsede pişman olsada hayır gelmez Allah bilir belkide iyi olur bilmiyorumda içime doğanı yazdım günaha girmeyim şimdi..

estağfurullah gülüm ne özrü ben paylaşmak istedğimden yazdım.... annemin kıymetini anladı ama iş işten geçti... bende zaten yıllarca konuşamadım
onu görünce anlatamıyorum tuhaf olouyodum polis zoru ile bizi görmeye gelyodu istemiyoduk affedemiyoduk
4 seneye yakın telefonunu bile açmadım halalarım araya giriyodu eşimin babası yok 7 yasında ölmüş o demişti bak öldüğünde daha zor olur diye
eski mutlu günlerimize olan hasret yüzünden görüşüyom
içimde bi yanım ona öyle hasretki sarılıp küçükken olduğu gibi göğsüne yatmak baba sıcaklığını hissetmek
içimde bir yanda kan kusuyo ona böyle ikilemdeyim..... yanyana gelince böyle oluyorum.. hem hasret hem nefret doluyum

Buyuk allah im. Ilahi adaleti hic geciktirmiyor. Ne yasadiysak yasatiyor. Allaha guvendikten sonrasi teferruat. Insallah daha iyi yasamlariniz olur ve bu burukluklariniz sadece tecrube olur.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Canim ben zaten o kisiyle ASLA barismam. Tabiki önüme bakiyorum. Yasadiklarimi ben bilirim. Ama o kisi cok kibirli bir insan ondan bu performansi beklemek biraz tuaf geliyor bana. Ama yinede cok istiyorum pisman olsun yanima gelsin. Allah büyük. Rabbim yuvanda güldürmüs yüzünü. Anne ve babandan bilirsinki yuvadaki huzursuzlukinsani harap ediyor. Allah yar ve yardimciniz olsun. Annende umarim mutlu ve huzurlu bir hayat gecirir bundan sonra. Selametle...

gülüm nolursun üzülme bak .. ben o eşinin aldatanlar ikinci kadın olanlar ve birde küçük şeyleri dağ yapanlar için açtım konuyu... evet bi konuya yorum yaptım sonra bende derdimi anlatayım insanlar ibret alsın dedim...
akşam senin yazını eşine boğaım takıla takıla ağlaya ağlaya okudum ve diğer arkadaşlarımın derdimi paylaşmalarını yazdıklarını eşimin yanında okudum.. hepinizden Allah razı olsun o yıllarda kimsem yoktu bu dertleri içimde büyüttüm benle büyüdü sorunlarm dertlerim ama şimdi yaralarımı sardınız biliyomusunuz... en yakın yeğenimden teyzemden halamdan bana daha yakınsınız ... Allah hepinizden razı olsun hepinizin duasını versin inşallah...

hayat kısa gülüm mutlu olmaya çalışın affedin hafifleyin kendinize kalbinize iyi bakın.. düşman kelimesini sözlüğünüzden silin... barışık olun hayatla işte o yuzden paylaştım...

Rabbim doğru yolundan çıkmayanları mutlaka refaha ulaştırıyor.
Kim ne kötülük ederse o kötülüğü kendi de yaşamadan ölmüyor.
Rabbim huzurunuzu daim etsin.

evet gülüm inşallah okurlarda yaptıklarının insanların hayatında nelere yol açtıklarını görürler..... inşallah okurkar.....

amin canım çok çektik.... eşimlede kayınvalide sorunlarım olmuştu ona demiştim... bak ben normal insanın katlanamayacağı şeyler katlandım

artık doldum ufacık daha sorunu kaldırabilecek durumda değilim diye........ kimse kimsenin içini bilmiyor be canım..... kardeşin neden yatılı diyorlar şartlar..... benim durumum çok iyi olsa en azından annem ve ben çalışmak zorunda olmasak bırakımrıyım kardeşimi yatılı merkezde... hafta içiorda haftasonu bizde ..

kimse kimsenin halinden anlamaz olmuş artık bir insanın yarası varsa birde ben bastırayımda daha cok kanasın mantığı var hiç yakışmıyo bizlere destek olmak yerine köstek oluyoruz zorda olana derdi olana seni çok iyi anlıyorum çektiğin zorluklar tahammülün azaltmış bu senin suçun değil bu hayatı sen seçmedin babanın zoruyla seçmek zorunda kaldın allah sabır versin

canım annemin durumu iyi derken dedemlerle kalıyor. ayrı eve kiraya gitse ödeyemez.. maaşı 1300 gibi bişey kiralar 400 500 .. ayrı eve çıksa kardeşimi alsa bi yandanda diğer üni.ye gidecek olan kardeşim var... ya o okula gitmeyecek anneme bakacak annemde hasta kardeşime bakacak.. yada erkek kardeşim hasta kardeşime bakacak annem çalışcak... ananemin gözü bizleri götürmediki hasta kardeşimi götürsün.. kızı getiriyoruz kız altına yapıyo bi bakışı bi gözlerini ağartması var..... onlar 6 ay burda 6 ay köydeler.... onlar gelince annem hafta sonları kardeşimi alıyo benimle kalıyo onların yanına getirmiyo bile kardeşimi... dedem sorar eder ananem bi kere bile öldümü kaldımı nasıl diye sormaz istemez evine... annem aldığı para ile erkek kardeşimi dersaneye gönderiyo ve demelerin evin mantolamadır 200 tl den fazla aidatıdır telefonudur yakıtıdır bunlara gidiyo ucu ucuna idare ediyo... o kadar sıkıntılardan geçmiş ben için annemin para artıramadan idare etmesi benim için hayaldi.. ondan yazdım annemin durumu iyi şükür diye.. ama ayrı eve çıkıp kardeşimi alacak kadar değil... emekliliğini bekliyo ancak o zaman şu evden kurtulsam şunlardan kurtulsamda ayrı kiraya gitsem kızımı yanıma alsam diyo... ananem kardeşime sahip çıksaydı annem bırakır mıydı ?? benim eşimin maaşı yeterli olsa ben bakmazmıyım kardeşime ?? bizim için kolaymı sanıyosun gece uyanıyorum meleğimin üstü açıkmı meleğim nasıl bi gün rüyamda görmesem bi gün rüyama giriyo... çocuğum olsa acaba bu acım hafiflermi diyorum... geçmiş beni kardeşimin bizden ayrı olmasından çok çok daha az üzüyo... hiç umrumda bile değil geçmişte yediğimiz dayaklar hakaretler yeterki kardeşim hasta olmasaydı diyorum hep... bi gün krize girdim.... sabaha kadar nasıl bi krzi şimşek çakmıştı..... eşimin işi parçalanmıştı durumumuz müsait olsa asla çalışmamı oda istemezdi.. hasfta sonları alıyoruz hafta içi orda... annem gidiyo bakıyo uzmanları ile görüşüyo muayenelerini takip ediyo öyle özlemimizi acımızı dindirmeye çalışıyoz ilk başlarda onu götürdüğümüz zaman bizim için ölümdü... ne zor biliyomusun et tırnaktan ayrılırmı... onu alınca eve getirince evimize bahar geliyodu sanki o gidince annem ne hale geliyo erkek kardeşim ben... şimdi üçümüz birbirimiz<e destek olmaya çalışıyoruz meleğimiz orda iyi hafta sonuda alıyoz diye hergün telefon acıyo annem bakıcıları ile konuşuyo... annem babam ayrı olmasa böyle olmazdı.... Doğruyu söyleyin böyle daha rahat oldugunuz için mi o yavru orda? demişsin ya bitirdin beni..

annem emekli olsa kardeşimi alcak kiraya olsa cıkacak dedemle ananemle yaşamak sığıntı gibi hiç kolay değil... annem neler cekti üst katımızdaki teyzemden ananemden... yavrumuzu kabul etmediler.. yoksa bırakırmıyız annem o dönemde işsizdi.. çalışmadan kardeşimi alcak dedemin evinde oturtacak ananem adamı napar...... o kadar gaddardırki..... dedem garibim çok yufka yüreklidir.. ama ananem kabul etmezdi kardeşimi.... benim durum iyi olsa eşim sorun etmez ya eşimden Allah razı olsun bi gece şimşek çakmıştı bi krize girdim ama nasıl ağladım hatta bi kaç gün sonra eşim abama anlattı .... işte şartları açıklayamıyo insan...

haklısın cnm bılıp bılmeden yargılamak çok kolay.yoksa kım ıster kardesını oralarda bırakmak....ama hayat ıste....şartlar işte.....
o babanın ...şimdi bela okuyacagımda zaten belasını bulmuş.sakın ola yuzune bakmayın bır yudum su vermeyın

Cok haklsin gulum cok dikkat ederim slinda o an oype yazmisim degistirme oluyosa hemen duzelteyim... akli yetkin insanlar engelli olanlara "deli" diyoya oyle agrima gidiyoki .... cok defa sahit oldum.... iyle canim yanarki onlar oyle tanimladigi zaman..... ne kadar vicdansiz olduklarini dusunurum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…