Yuvamızı dağıtan, özürlü kardeşime acımayan kadının sonu felaket oldu...

gulum aksam seninde bu yazini esime okudum aglaya aglaya bogazim tikana tikana aksam hepinizin yazisini ayri ayri okudum aglamaktan nefesim tikandi... inan bana ask acisida zordur ama gercekten gulum hasta kardesinle ortada kalmak gelenin gidenin vurmasi babanin bi pavyon kadinini yuvasindan ustun tutmasi onun bunun yaninda siginti olmak com zor bak kardesimin hastaligi bizim sokaga atilmamizdan annemin kafasinda babamin odunlar kirmasindan daha zor.... acilar gecmiyo zaman alismayi ogretiyo bi arkadasa anlattim gece bi simsek caktiginda aglama krizlerim hasta bi i sani engelli bi insani gorunce kahroluslarmla acim buyuyo icimde .... bizim bi yanimiz hep eksik ama ne yapalim degistiremiyoruz gecmisi.. inan bana ben dua ile ayakta kaldim nolur snde uzme kendini eger olmadiysa vardir bundada bi hayir annemde babami cok sevmis ama bak sonuna... yavrulari dagildi uzulme gulum Allah de baska bisey deme

çok üzüldüm okurken dayanamadım sen nasıl dayandın canım benim..kadın felç mi olmuş anlamadım canım. baban nerde kalıyor şimdi?

Çok şükür ki bir sorun yok hayatımda ama küçücük bir engel çıktığında hemen düşüveriyoruz.. Aşk acısı da zor demişsin o kadar yaşadığın şeye rağmen asıl devede tüy olan kısım bu.. İnan yaşamını okuduktan sonra hiçbi şeymiş ya ! dedim ben yaşamış olsaydım eğer yaşadıklarını bu kadar güçlü kalkamazdım altından o yüzden diyorum ya çok güçlüsün.. Keşke kardeşinin sağlığı yerinde olsaydı zamanla düzelip toparlansanızda kardeşine çare olamamak en zorudur.. Ama demişsin ya kızım olsun meleğime benzesin diye gözlerim doldu ağlayacak oldum.. Bir derdim var bölümüne can sıkıntısı için bile olsa konu açmaya çekindim şu hayatını okuyunca.. Hala öyle insanlar var kii.. Allah onlara yardımcı olsun size geçmiş olsun.. İnşallah bundan sonraki hayatın prenseslere layık olur mal mülkten değil de mutluluk huzurdan yana.. Sağlıklı uzun ömürlü bebeğin olur da inşallah meleğinin dile getiremediklerini anlatır sana.. Ne denir ki senin o güzel yüreğine..

Şu bahsedilen özel mesajı benim gönderdiğimi düşünene arkadaşlar oldugu için öncelikle o kişi ben değilim diyorum.

konu sahibi beni tanımaz hıkayemı bılmez o sebebten ne alaka diye düşünebilir şuanda yazacak vaktimde yok
fakat ben eski eşim tarafından terk edildiğimde bir kadın için , bazı çevreden komşular kızın yaşı çok küçük (22) bebekte çok küçük bağlanmadan (3 senede 3.tüp bebek denemesınde kucaklayabildim cocugumu )babaya verin , yarın öbür gün kısmeti çıkar bir kadın için terk etmek ne demek anlasın demişlerdi.

işte ben o zaman çocugumu bebek arabasıyla işe götürdüm getiridm ya ben işteyken bırakırlarsa cocugumu diye . o sebebten ben boyle seylere asırı karsı ve tepkılıyım fakat artık bu tarz konulara yorum yapmamayı tercih ediyorum .

ben yeniden evlendim ben yaşadım herşeyi oğlum ve benim için iyi duruma getirdim o yüzden ben hakketten şanslıyım fakat ben asla cocugumu bırakmam bu konudaki fikrim hala aynı.

yalnız senin kardeşin engelli de değil
okuduğum kadarıyla otistik sanırım
otizm bir engellilik hali değildir
sadece onların iç dünyası diğer insanlardan farklı
erken rehabilitasyonla diğer insanlar gibi olabiliyor

Okurken tansiyonum yukseldi. Nasil bir vicdan anlamis degilim babanizdaki
Eden bulur inleyen ölür demisler.
Kardesinizede cok üzüldüm. Kinayanlar olmus neden rehabilitasyon merkezinde vs. Insaf arkadaslar. O anne icin kolay mi saniyorsunuz?
Kadincagiz çalışmak zorunda,geride okuyan bir evlafi daha var. Bu rahatsiz kardesimizi evde yalniz biraksa bu seferde vicdansiz ana damgasi vururduk.
Bazen cok duz bakiyoruz. Arkadasin annesi vicdansiz bir ana olsaydi 20 sene o adamın kahrini cekmezdi. Gidip elin pavyon kadinindan af dilemezdi. Neden yapti tabiki evlatlari icin.

Konu sahibi arkadasim yasananlar kolay degil senin ve ailen adına cok uzgunum ama şükür ki pes etmemissiniz dilerim anneniz emekli olur ve Kardesinizi yanina alabilir.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Çok üzüldüm gerçekten ne acılar yaşamışsınız. Rabbim sabrınızın ayakta durama gayretinin mükafatını vermiş. Onlara da cezasını. Ilahi adalet yerini bulmuş. Bundan sonra inşallah bütün güzellikler sizinle olsun.

Ben de buraya takıldım açıkçası..
Yaşanan acılar bir yana, cidden bende çok üzüldüm ama konu başlığında eşine sadakat sözü vermiş olan eş değil yuva dağıtan kadının hakettiğini bulduğu vurgulanmış. Evet bence de öyle. Böyle insafsız bir kadın daha da kötü şeylere layıktı. Ama asıl suçlu olan gül gibi evlatlarını es geçen engelli cocuguna eziyet eden baba müsveddesi. Önce "eş" tir sorumlu tutulması gereken..
Adam yuvayı zaten dağıtmış kadının bunda direkt bir etkisi yok bence..

Son düzenleme:

Yaşadıkların içimi yaktı kardeşim.
Ama çok şükür kötü günler geride kalmış.Lütfen geçmişte çok yaşama gelecek güzel günlere odaklan yüreğini ferah tut

esra ceyda kardeslerın çin malı versıyonu yani onların sonu çok kötü bitiyo be guzelim..

üzüldüm yaşadıklarına...

haberiniz yoktur belki engellilerin bakım aylığı veriyor devlet. hani annen hem kardeşine bakarken para alsa. bakım aylıkları ne kadar haberim yok ama bir araştırsanız. belki kardeşiniz annenizin yanında olabilir.

en sevdiğim sözlerden birini yine tekrar ediyorum..
"kimsenin hakkı kalmaz kimsede,
ne bir adım ileri,ne bir adım geri..
tam beni kırdığın yerden kırarlar seni..."

Beni cok aglattin benim konumada yazmistin kasin kendini vurdu diye.ne diyebeilirim ki bunu demek kotumu bilmem ama allahim sana o kadinin o halini gostermis ya dilerim bende yuvamizi yikan kadinin en kötü hallerini görürüm. Icim yaniyor bizim yaramiz daha cok taze.ne olcak sonumuz bilmiyorum nasil bu hale geldik.bizim ne sucumuz var annelerimizin kardeslerimizin ne sucu var.allahim bize guc kuvvet bablarimiza akil versin dilerim yasadgmz en büyük aci bu olsun eslerimzden evlatlarimizdan güldürsun.ve en acisi canim annem bigun hayatini kaybettiginde ben hayatimi kaybedene kadar onun goz yaslarini hic unutmycam bu aci hep icimde.ins hayatinda hersey guzel olsun annen kardslerin ve esinle hep mutlu ol

çok şükür Allah'm refaha çıkarmış sizi... çok büyük sınanmışsınız... boğazım düğümlendi kelimeler tükendi... Rabbim bir daha dert derman vermesin inşallah... doğacak çocuğunuzu da sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin

ne zor babanın hayırsız olması değil mi?
bilirim hem de çok iyi..
senin kadar olmasa da yaşadım bende bişeyler
çok şükür feraha çıkmışsın be canım
Allah daha iyi etsin anneni de kardeşlerini de seni de inşallah...

Mrb sizlerle icimdeki en büyük aciyi paylasmak istedim bu aci artik icimde durmuyor. Babamin annemi genc bir kadinla aldattığıni öğrendim kadinla konustum kadin tam bir pislik bir cocugu var kocasindan bosanmis.neyse annem bir sekilde olayi duydu evde cok büyük sorunlar yasadik vazgecirmek icin cok mucadele verdim ne yaptim ne ettiysem olmadi hep kizla babam bir sekilde konsdu kadin bana hakaretler etmeye basladi babam tamamen baska bir insana döndü o benim masum babam baska bir insana donsdu okadar iyi bir insanki asla böyle birsey yapacak bir adam degildi.neyse bu mücadele yetmedi biz mahvolduk ben yeni evliyim birden karar verdik annemi bu stresin icinde birakamazdim esyalarimizi topladgmz gibi bir sabah babam evde yokken annemle ben evlerimiz ayri yan yana esyalarimizi toplayip tasindik.babam aksam eve geldiğinde bizim gittigimizi gördü ogun hic aramadi sonra aramalar msjlasmalar oldu babam eve donun diye msj atti hic cvp vermedim.sonra o pisligin evlendigini öğrendim kendi gibi bi adam bulup evlenmis.simdi babam kendi evinde yanlız biz esim annem ve ben yeni bir hayat kurduk boyle iyyiz annem aklina gelince kotu oluyor esimle ben onun yuzunun gulmesi icin elimzden geleni yapiyoruz ama geceleri hep aklimda babam ne yapar ne eder hala akli o kizda biliyor onun evlendigine uzuluyor bu hale nasil geldi bilmyrm kizin buyu yaptigini bile dusundum.bana yardim edin hayatimizin geri kalanina nasil devam edicez babami aramalimiyim babam hep iyi bir bababydi ama bu kiz yuvamizi dagitti

canım benim...... bende sana çok üzüldüm Allah eşinden bin kez razı olsun yeni evli olmanıza rağmen annene kapısını açmış... canım yerinizde olsam uzunca bi süre beklerim.... olayları izlerim... baban gerçekten doğru yolu bulduğuna emin ederse sizleri affederim.... sizin durumda çok kötü bizim durumda... annenin içini anlayabiliyorum kadın çok kötü haldedir... içinizde en çok üzülen yıpranan gururu incinen odur.. annen sen ve eşin sayesinde yaralarını saracak... bekle gülüm zaman geçsin... birden pat diye asla dönmesin annen.... zaten baban yanlız yaşayacak yaşayacak sonra yanlızlık ona eski mutlu zamanlarınızı senin çocukluğunu annenle ilk evlendiği zamanları bu güne nasıl geldiklerinizi... mutlu huzunlu anılarınızın içinde boğulacak ve yaptığının inan bana farkına varacak.... benim babam gibi bi insan pişmanlıktan ölüyosa senin babandada aynı olur..... sonrasnda siz emin olursanız yavaş yavaş görüşsünler.. ama dedimya annen asla pat diye dönmesin... yüreğine taş bas gülüm... bu şeylerde ayrı kalmak düşünmek en doğrusu.... ama gülüm arada bir babanı ara.... boş bırakma... lanet olsunki yaptıkları hiç bir kötülük onların babamız olduğu gerçeğini değiştirmiyo.... bak dedem çok zengindi babamları varlık içinde yoklukla büyüttü... babam devlet memuruydu ama işini bilmezdi maaşını bilmezdik yokluk içinde büyüdük ama yinede bi dedğimiz iki olmazdı devlet memuru idi hep ticaret yapıyodu kaybediyodu hep... onun gibi memur olanların şimdi 2 dairesi var.. hani varlık içinde büyümesekte babam bana prenses gibi davranırdı... bana adımla asla hitap etmezdi.... prensesim güzel kızım canım kızım... bebekken millet anne die ağlarken ben babaaa diye ağlarmışım o günlerden bi kadın ile bu günlere geldik..... benim bi yanım kan kusuyo nefret ediyo bi yanımda baba olgusuna ve küçüklüğüme hasret.... o yuzden gülüm ilerde daha zor olur aklından cıkmaz benim gibi yapma sen ben 4 sene konuşmadım eşin iyi bi insandır ama ne olcak bilemeyiz... babanın seni koruduğunu kolladığını bilsin sen beni dinle.... babanı arada bir nasılsın demek için ara.... onca güzel günler uğruna hakediyo... ona arada bir nasılsın deki yine şeytana uyup bi psiliğe takılmasın.... korumuş olursun gülüm.... ve ilerdede baban umarım tamamen düzelirde barışırlar

gülüm Allah bizim eşlerimize akıl fikir versin doğru yollarından şaşırtmasın... Rabbim hepimizin yuvasını korusun annelerimizi kardeşlerimizi bizleri korusun ve hayırlı evlatlar versin rabbim bize sağlıkla büyütelim... evlatlarımızla yaralarımızı saralım amin......

Çok ama çok zorrr..Fakat siz ne kadar akıllı, ne kadar hoşsunuz.Allah her daim YARDIMCINIZ olsun.

Evet babami ariycam cesaretmi toplycam ben suan öyle kotuyumki hep güçlü gornyrm ama degilim esim evet cok iyi ama babama bile guvenmemeyi ogretti hayat en sevdgm canim babam bile bunu yapti gerisi bos.biraz zaman iyi gelecek onada bizede o kadina öyle kinliyim ki sana birgün o kadin su hale gelmis yazmak istyorum umarim allahim bana ogunu yasatir.umarim babam akillanir ve biz yaralansakda tekrar bi yuva oluruz babam pisman olursa affetmeye hazirim.cok saol

gülüm bak bana güven ... emin ol bana en az o babamın görüştüğü kadın kadar teyzem ve teyze kızlarımın zararı dokundu....
inan bana kim biz düştüğümüzde bize bi tekmede attıysa bizden ah aldıysa inan bana şuan Rabbimde onlara yaşatıyor...
teyzem teyze kızlarım sıkıntı içinde.. gene beddua etmiyorum ama annem biraz akıllı ol anneni üzme diye uyardığı teyze kızım anneme ne demişti biliyomusun ?? '' sanane sen kimsin sen kendi hayatına bak oh ya canıma değsin sen aralarda kaldınya çocuklarınla aralarda kaldın sen kendine bak ''
rabbim diyorum beddua etmiyorum ama o gün biz bu lafa ne kadar üzüldüysek nolur sende bu acıyı ona tattır....
ki zaman herseyi gösterdi..
o kadın inan bana annenin yasadığı acıyı fazlasıyla yasayacak...bekle gülüm... bu evrede evliliğini güzelleştir
annenin psikolojisini güzelleştir... eşini daha bi yanına al hataları varsa affet hep sevecen ol
kendini asla ezdirme ezik durma karşısında güçlü dur... ama eşinle bi beden ol hep yanında olsun senin
babanıda zaman zaman ara.. senin bi iki dakikalık sesin onu günlerce düşündürecek
bak ben bunu yapmadım 4 yıl ben görüşmedim 5 6 yıl kardeşim görüşmedi 10 yıla yakın annem çocukları için aradığında hiç acmadı görüşmedi
gitti bi kadınla evlendi
neden evlendin diyorum 4 5 yıl yanlızdım yanlızlıktan ihtihar edecektim diyo şimdi tek derdi o kadınla ayrılıp anneme yuvasına dönmek bin pişman
hep ağlıyo
o yuzden babanı bırakma canım yanlış bi evlilik yapmasın beni dinle bağı koparma
bak eşim benim herseyim ama öyle kavgalarım olduki yapayalnız kaldım kendimi sokaga atmak istedim gideck hiç bi yerim yoktu.. hayat insanı öyle yere sürüklüyoki bi an yasadığın acıyı unutup gidip onun dizlerine kapanıp içindeki nefreti bi on dakikalığına olsa bi köşeye atıp ağlamak neden baba demek istiyosun..... eşlerimiz tamam Allah başımızdan eksik etmesin ama bi yerde el gülüm... bu yazımı görse çok kızar ama öyle............

O
Cok cok haklisin ealerimzde bize kizmamali çünkü biz agir seyler yasadik.benmde halamlar aynen cok icimi acitti benim assagimda otryr iki halam normalde bana biri gelse benden once onlar karsilar okadar hayatimiza icindelerdi tasinyrz kapiyi acip bakmdlar arkadan aramadilar bile beni ndn tasindn diye.bizimde sonraa babamlara kalan cok sayida evimiz oldu zaten ne geldyse o mal mulk yuzunden geldi basimiza evler arabalar kadin ugruna satildi daha cok sayida evi var babamin eminim biri gelip sirf evler icin evlenecek babamla sonra perperisan malini mulkunu bitirip kalacak ben herseyi elinle ittim okadar evin icinde kiraci oldum.maddiyati hic dusunmedim.eminm bizim yanmzda olmayanlarda neler görecek benfe onlari sesszce seyredcem.ama zamana ihtyacmz var ramazan bitsin babamla konscam onunla dertlescem o beni hep siginack dal olarak gordu bu konularda ona destek olcam sonra bi psikologa goturecem onu kendine getircem sonrada annemin gönlünü almasini sagliycam.hersey düzelecek acilarin elvet izi kalacak ama bi kaza gibi sonra hayata tutuncaz.ins olcak ben guvenyrum birakmiycam yiklmycam bir zillinin bizi bitrmsne izin vermiycem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…