Yüzsüzlüğün bu kadarı!

Direnebildiginiz kadar direnin koymayin o ismi ayse fatmayi anlarimda Fadime nasil bi isimdir .Türk lerin Fatıma ismini arapcadan ancak bu kadar kötü çevirilerdikleri bi isim..bnm bi ark.im var kiz 35 yasinda mahnkeme karariyla fadime ismini fatma yapti..dusununki bu devirde bile abes..bundan 20 yil sonra o kiz o ismiyle sizden hesap sorar demedi demeyin..isminden utandirmayin cocugu..ne o öle nine ismi gibi...ben olsam kusura bakma ne pahasina olursa olsun koydurmam..herkes haddini bilsinnn

eşimin ablası yeni doğum yaptı, onun da kızı oldu ve adını sudenaz koydular.

Eşinizin resmen beyni yıkanmış.Siz lohusa halinizle evde bebeğe bakarken , nüfus müdürlüğüne gidip anasının istediği ismi koyar mı bence koyar.Sizin o ismi asla istemediğinizi idrak etmesi lazım.Ama resmen nuh diyor peygamber demiyor diyorsunuz.Ne kadar anlayışsızlar ya diyecek bir şey bulamıyorım gerçekten.

ne yapabilirim? 2 aya yakın zamandır direndim fazlasıyla.. 9 ay boyunca her gün kavga mı edelim?
Yerinde olsaydım konuşarak ikna etmeye çalışırdım baktım olmuyor ben gerekirse bebeğimi tek başıma büyütürüm annen sana birini bulsun çocuk yapın adını da ne isterseniz koyun benim bebeğime benim istemediğim ismi veremezsin der çeker kapıyı çıkardım. Tekrar söylüyorum önemli olan isim değil bu aileye daha fazla taviz verme.

aynen katılıyorum.

Cocuga isim koymak anne babanin hakki.

görmediğim rüyayı gördüm diyemem ki

ne yapayım peki?

rüya işi sıkıntılı ama çocuğun altına yapacağı kesin mesela, sanki kavga kıyamet yaşanmamış gibi, kendisiyle yalnızken kendi çocuğumla sidikli fadime diye dalga geçeceğim, o zaman alınmayacak mısın annecim? derdim taklidini de yapardım, bağırmayla, çağırmayla, ağlamayla olmuyorsa bir de bu yolu deneyin. O da kabulüm derse, sinirini bozun bu durumla o pes edene kadar, bence bu durumda her yol mübah.. Siz tamamen haklısınız çünkü.

En iyisi ikisini de koyma..nilde diretirsen fadimeye katlanmak zorunda kalabilirsin..hem anne baba dururken kaynana ne karışır bebeğin adına..bu erkekler ne niye anne etkisinden kurtulup birey olamazlarsa..

Karsıların geçip adam gibi konussandamı anlamazlar...
Aynen dertligelin o olmaz bu olmaz... O zaman ikinci isim bulun yanına güzelce... Napak anam... Sen anne olucan ya azcık söle basın dik olsun... Anasını satayım bu ne ya..kv de ole istiyo olsun o zaman.. Yahu basta böle taviz verirsen varya kk sana calısır ... Ama arkadasım kardeşim aZcık dişini göster ya... H bişi diyemiyosun... He he oldu de.. Umursama... Bi dogurayımda hele de ... Azcık dişi aslan gbi ol ya .... Anammmm

eşimin ablası yeni doğum yaptı, onun da kızı oldu ve adını sudenaz koydular.

işte canım bunu demek istiyorum fadime ismi içinde çok vardı da neden kızına fadime koydurmadı? tabiki eşi karıştırmamıştır sizinde ağırlığınızı koymanız lazım zaten eşiniz annesinin sözünden çıkmıyorsa çok çekeceğiniz var..

annesi dediği için koyduğunu kabul etmiyor. bu benim kendi isteğim diyor.
bu ismide ben beğenmedim de ...ikimizin beğenebileceği birşey olsun.ikimizinde içine sinsin de.biraz baskın ol arkadaşım eşine sözünü geçir azıcık korksun senden.benim eşim korkar benden herzaman öyle alttan alamam kusura bakmasın.eğer ben bunları söyleyemem diyorsan mecbur fadime ismini kabul edeceksin başka çare yok.baskın olman lazim istediğini yaptırmak için.

Bu erkek tarafının illa benim dediğim olcak bizim istediğimiz yapılacak tavırlarına sinir oluyorum.fadimenin yanına ne gibi bi isim konabilirki.fadime naz falan olamıycağına göre napın edin başka bi isme ikna edin.hatta bi süre nil için ısrar edin fadimeden vazgeçip orta yolu bulsun bari.

offff. duygularıma tercüman olmuşsunuz resmen...
çok haklısınız.. aynen katılıyorum.. bu yüzden diyorum ya kadının amacı bizi ayırmak. bunca yıldır oğluna her istediğini yaptırmış, şimdi de beni sindirmeye çalışıyor. ayrılsak da umurunda değil, oğlu savcı yaa bakire kız bile bulurmuş öyle diyor.

ne yapayım peki?
Bir uye demisti herkesin birarada oldugu bi zamanda o ismi kotmayacaginizi, ya da bi isim belirleyin, ben bu ismi koyacagim deyin. Sorun cikarirlarsa, ki cikarirlar, mahkeme karariyla ismi degistireceginizi soyleyin. Kararli ve ciddi oldugunuzu gosterin.

Eşin savcı mı gerçekten

bu söylediklerinizin hepsini denedim.. ortak bir isim bulmuştuk zaten. ama bir anda fadime çıkardılar. ortak ismin yanına fadime de olacakmış.
bilemiyorum, çok yoruldum gerçekten..

Çocuk büyüyünce degistirmek için ugrascak büyük ihtimal sizede tepkili olucak ismi Fadime olursa. Bence Nil'de koymayın esinizle ortak bi isimde anlasın derim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…