- 4 Haziran 2008
- 1.853
- 3.564
- 658
- Konu Sahibi dertligelin2014
-
eşimin ablası yeni doğum yaptı, onun da kızı oldu ve adını sudenaz koydular.eşinizin mantıklı davranıp bu konuya kimseyi karıştırmaması lazım netice de bu ikinizin çocuğu
kaynananızda çok istiyorsa söyleyin doğursun bitane koysun fadime ismini ya da kızı varsa o doğursun ona koydursun yapabiliyorsa
Yerinde olsaydım konuşarak ikna etmeye çalışırdım baktım olmuyor ben gerekirse bebeğimi tek başıma büyütürüm annen sana birini bulsun çocuk yapın adını da ne isterseniz koyun benim bebeğime benim istemediğim ismi veremezsin der çeker kapıyı çıkardım. Tekrar söylüyorum önemli olan isim değil bu aileye daha fazla taviz verme.ne yapabilirim? 2 aya yakın zamandır direndim fazlasıyla.. 9 ay boyunca her gün kavga mı edelim?
aynen katılıyorum.Direnebildiginiz kadar direnin koymayin o ismi ayse fatmayi anlarimda Fadime nasil bi isimdir .Türk lerin Fatıma ismini arapcadan ancak bu kadar kötü çevirilerdikleri bi isim..bnm bi ark.im var kiz 35 yasinda mahnkeme karariyla fadime ismini fatma yapti..dusununki bu devirde bile abes..bundan 20 yil sonra o kiz o ismiyle sizden hesap sorar demedi demeyin..isminden utandirmayin cocugu..ne o öle nine ismi gibi...ben olsam kusura bakma ne pahasina olursa olsun koydurmam..herkes haddini bilsinnn
Eski konumu takip edenler bilir, kaynanam eşimle birlikte koymak istediğimiz isme karşı çıkmıştı. http://www.kadinlarkulubu.com/forum...m-dogmamis-cocugumun-ismine-karisiyor.767626/
annemin adı nilüfer ben nil koymak istiyordum. eşim de istiyordu nil i ama kayannam karşı çıktı. ben de uzunca bir süre direnip eşimle aram bozulmasın, aramız iyice soğumaya başladı diye vazgeçtim o isimden demiştim. zaten cinsiyeti de belli değildi.
bugün bebeğimizin cinsiyetini öğrenmeye kaynanamla birlikte gittik. kız olacağını duyunca havalara uçtu. fadime geliyor dedi. önceden eşim fadime ismini beğenmezdi. ama şimdi fadime koyalım deyip duruyor. olmaz hiç güzel değil diyorum, ek isim olsun yanına ama fadime de olsun, ben annemin adını koymak istiyorum diyor.
nil ismi nilüfer bile değil, ama annemin adına benziyor diye vazgeçmem isteniyor, ben nasıl direkt fadime koyayım şimdi, bu kadar da yüzsüzlük olmaz ki ama!
Eski konumu takip edenler bilir, kaynanam eşimle birlikte koymak istediğimiz isme karşı çıkmıştı. http://www.kadinlarkulubu.com/forum...m-dogmamis-cocugumun-ismine-karisiyor.767626/
annemin adı nilüfer ben nil koymak istiyordum. eşim de istiyordu nil i ama kayannam karşı çıktı. ben de uzunca bir süre direnip eşimle aram bozulmasın, aramız iyice soğumaya başladı diye vazgeçtim o isimden demiştim. zaten cinsiyeti de belli değildi.
bugün bebeğimizin cinsiyetini öğrenmeye kaynanamla birlikte gittik. kız olacağını duyunca havalara uçtu. fadime geliyor dedi. önceden eşim fadime ismini beğenmezdi. ama şimdi fadime koyalım deyip duruyor. olmaz hiç güzel değil diyorum, ek isim olsun yanına ama fadime de olsun, ben annemin adını koymak istiyorum diyor.
nil ismi nilüfer bile değil, ama annemin adına benziyor diye vazgeçmem isteniyor, ben nasıl direkt fadime koyayım şimdi, bu kadar da yüzsüzlük olmaz ki ama!
ne mantıksız babanne dede ismi falan koymak.. hadi ölmüş olsa anısı olsun diye falan koyarlar ama oda belki. birde şöyle bakmak lazım çocuğa babannenin yanında ismiyle kızsanız sanki ona laf söylüyomuş gibi olur.
görmediğim rüyayı gördüm diyemem ki
ne yapayım peki?
En iyisi ikisini de koyma..nilde diretirsen fadimeye katlanmak zorunda kalabilirsin..hem anne baba dururken kaynana ne karışır bebeğin adına..bu erkekler ne niye anne etkisinden kurtulup birey olamazlarsa..Eski konumu takip edenler bilir, kaynanam eşimle birlikte koymak istediğimiz isme karşı çıkmıştı. http://www.kadinlarkulubu.com/forum...m-dogmamis-cocugumun-ismine-karisiyor.767626/
eşimin ablası yeni doğum yaptı, onun da kızı oldu ve adını sudenaz koydular.
bu ismide ben beğenmedim de ...ikimizin beğenebileceği birşey olsun.ikimizinde içine sinsin de.biraz baskın ol arkadaşım eşine sözünü geçir azıcık korksun senden.benim eşim korkar benden herzaman öyle alttan alamam kusura bakmasın.eğer ben bunları söyleyemem diyorsan mecbur fadime ismini kabul edeceksin başka çare yok.baskın olman lazim istediğini yaptırmak için.annesi dediği için koyduğunu kabul etmiyor. bu benim kendi isteğim diyor.
offff. duygularıma tercüman olmuşsunuz resmen...Eşinizin resmen beyni yıkanmış.Siz lohusa halinizle evde bebeğe bakarken , nüfus müdürlüğüne gidip anasının istediği ismi koyar mı bence koyar.Sizin o ismi asla istemediğinizi idrak etmesi lazım.Ama resmen nuh diyor peygamber demiyor diyorsunuz.Ne kadar anlayışsızlar ya diyecek bir şey bulamıyorım gerçekten.
çok haklısınız.. aynen katılıyorum.. bu yüzden diyorum ya kadının amacı bizi ayırmak. bunca yıldır oğluna her istediğini yaptırmış, şimdi de beni sindirmeye çalışıyor. ayrılsak da umurunda değil, oğlu savcı yaa bakire kız bile bulurmuş öyle diyor.Yerinde olsaydım konuşarak ikna etmeye çalışırdım baktım olmuyor ben gerekirse bebeğimi tek başıma büyütürüm annen sana birini bulsun çocuk yapın adını da ne isterseniz koyun benim bebeğime benim istemediğim ismi veremezsin der çeker kapıyı çıkardım. Tekrar söylüyorum önemli olan isim değil bu aileye daha fazla taviz verme.
Bir uye demisti herkesin birarada oldugu bi zamanda o ismi kotmayacaginizi, ya da bi isim belirleyin, ben bu ismi koyacagim deyin. Sorun cikarirlarsa, ki cikarirlar, mahkeme karariyla ismi degistireceginizi soyleyin. Kararli ve ciddi oldugunuzu gosterin.ne yapayım peki?
Eşin savcı mı gerçektenoffff. duygularıma tercüman olmuşsunuz resmen...
çok haklısınız.. aynen katılıyorum.. bu yüzden diyorum ya kadının amacı bizi ayırmak. bunca yıldır oğluna her istediğini yaptırmış, şimdi de beni sindirmeye çalışıyor. ayrılsak da umurunda değil, oğlu savcı yaa bakire kız bile bulurmuş öyle diyor.
bu söylediklerinizin hepsini denedim.. ortak bir isim bulmuştuk zaten. ama bir anda fadime çıkardılar. ortak ismin yanına fadime de olacakmış.bu ismide ben beğenmedim de ...ikimizin beğenebileceği birşey olsun.ikimizinde içine sinsin de.biraz baskın ol arkadaşım eşine sözünü geçir azıcık korksun senden.benim eşim korkar benden herzaman öyle alttan alamam kusura bakmasın.eğer ben bunları söyleyemem diyorsan mecbur fadime ismini kabul edeceksin başka çare yok.baskın olman lazim istediğini yaptırmak için.
bilemiyorum, çok yoruldum gerçekten..Bu erkek tarafının illa benim dediğim olcak bizim istediğimiz yapılacak tavırlarına sinir oluyorum.fadimenin yanına ne gibi bi isim konabilirki.fadime naz falan olamıycağına göre napın edin başka bi isme ikna edin.hatta bi süre nil için ısrar edin fadimeden vazgeçip orta yolu bulsun bari.
olmaz olaydı.. her fırsatta annesi bununla övünür. ben savcı ettim der.Eşin savcı mı gerçekten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?