- 6 Mayıs 2011
- 2.774
- 38
- 358
- Konu Sahibi huzurolsun
-
Tektaş istemişsin,inşallah gönlüne göre olur.Öncelik gelinin isteğidir tabii ki...
Sadece 1 parantez açmak istedim.
Tektaş adet veya gelenek değildir,sonradan çıkmış bir furyadır.
Mazisine bakarsanız taş çatlasa 20 yıldır tektaşla söz veya evlenme teklifi yapılır.
O da yabancı filmlerden-dizilerden görerek başlamıştır.Yabancı adetidir.
Onlara göre normal sayılabilir zira onlarda nişanlanmak anlamına gelir.
Ayrıca bir nişan yapılmaz ve bizdeki gibi nişana düğüne ayrı ayrı altınlar-takılar takılmaz.
Sorun annelerinize,ananelerinize eskiden hiç öyle bir şey yoktu:)
Tektaş hep vardı ama ya evlenirken veya evlendikten sonra taşlı alyansı tamamlamak için alınırdı.
Neticede eskiden zengini de fakiri de sarı bombeli yüzükle evlenirdi istisnalar hariç. Takılan takılarda farklılık olurdu.
Şimdi neredeyse evlilik farzı oldu tektaş. Ben de buna karşıyım. İstiyor beğeniyorsan alırsın. İlle de tektaş olmalı diye bir şey yok. İsteyen yüzüğünü gümüş seçer, isteyen titanyum.
Ah ah sarı bombeli yüzük dediğin,örmeli tel gibi olan yüzükler mi acaba ?
Bizim zamanımızda tel gibi incecik yüzüklerle sözlenilirdi.
Kuyumcular söz yüzüğü deyince onları çıkarırdı zaten.Artık kuyumcularda bile yok sanırım.
Hele gelinlere o incecik yüzükler takılsa herhalde bana bu incecik şeyi mi layık gördün diye başına atarlar:)
Biz gençkızken özenirdik bir gün ince söz yüzüğümüz olacak diye:)
Bisey sorucam. Sevdigin kisinin maddi manevi durumu nasil?
Ben olsam sözlenmem.
Sevgisinden emin olmadığım adamla flört de etmem.
Gümüş yüzük olsun ne olacak canım demem.
Söz evliliğin ilk adımıdır,bana adam gibi yüzük alacak parası olmayan adam neyine güvenip benimle evlenmeye kalkışır diye düşünürüm.
Bende samanlık yok,dolayısıyla iki gönül bir olunca seyran da olmuyor bayram da.
Valla ne yalan söyleyim etraf ne der diye endişelenmiyor değilim, bi de onun bana verdiği değerin de bi göstergesi olacak bi bakımdan, yoksa yüzük falan hiç önemli değil benim için, sadelik yanlısı bi insanım, yüzük takmasam da olur, kaldı ki kendim istesem istediğim tek taşı da alırım ama eğer o almazsa da uyduruk bi yüzük alırsa ve birisi bana ala ala bunu mu almış derse üzülürüm açıkçası.Söz aile arasında olacağı için gümüş yüzük elbetteki olmaz.Ama illa tek taş olmasına da gerek yok...Önce şuna karar verin...Etraf ne der diye mi tek taş istiyorsunuz yoksa gerçekten beğendiğiniz için siz de olmasını mı istiyorsunuz...Eğer ilkiyse sevgilinizi strese sokmayın...Yok ikinciyse elbette sevgililer aralarında bu tarz şeyleri konuşabilirler,söyleyin aslında tek taş hayalimdi sen beni ucuza mı getircen falan diye laf arasında şaka yaparak...
Baştaki söze ben de çok katılıyorum canım, kaldı ki ben söz yapmayalım dedikçe ısrarla illa yapalım diyen o, isteklerimi söyliycem, artık ondan sonra benim tavrımda onun tavrına göre şekillenir.Özellikle ''bana yüzük alacak parası olmayan adam neyine güvenip benimle evlenmeye kalkışır'' sözüne kesinlikle katılıyorum.Ki şu an kötü şartlar altında görevde demişsiniz bu adam ya asker ya polis vs...memurdur büyük ihtimal ve doğuda batıda almış olduğu maaştan daha fazla maaş alıyor.Eğer bu sıfatlardaki biri gümüş yüzük teklif edecek kadar fakirse işçi 800 lirayla nasıl ev geçindirsin?Gerçekten iki gönül bir olunca samanlık seyran olmuyor.Daha sonra keşke buda şöyle olsaydı,istediğim gibi olmadı içimde kaldı en önemliside KEŞKE dememek için ne gerekiyorsa onu yapın.Ve her konuda açık sözlü olun isteklerinizi gerektiği gibi karşılayamayacaksa zamanla problemler yaşanacaktır.
Tek taş şart değil elbet.
Beş taş var,yedi taş var,tamtur var...
Şaka bir yana da gümüş yüzük olmaz!
Moralim çok bozukArkadaşlarıma bile anlatmaya utanıyorum bu konuyu, bana fikir verin lütfen:18: Benimki bana söz yüzükleri gümüş olsa olur mu diye sordu, ben çok bozuldum acaba beni bukadar basit mi görüyo anlayamadım Bütün arkadaşlarıma tanıdıklarıma sözde tektaş takılıyo, ben ona da kırıldığımı söyledim ama tecrübesizliğime ver falan dedi, sanki herkes 10 defa sözleniyo, onun düşünmesi gerekmez miydi bu tektaş olayını, bana nasıl istiyosan söyle dedi ama ben bana bidaha bu konu hakkında hiçbişey sorma, bilmiyosan bi bilene sor dedim, acaba benim bildiğim sözde tektaş takılır, benim çevremde hep böyle desem nasıl olur, ya da uygun bi yolu var mıdır bunu söylemenin, evlenme teklifi falan da etmedi zaten, ben bunu söyledim, evlenme teklif etmedin söz yapalım diyosun falan diye, uzaklığı vs problem etti, gerçekten şu an görevi nedeniyle çok uzak ve kısıtlı şartların olduğu bi yerde ama o böyle yapınca da ben sevgisinden emin olamıyorum, ne yapsam bilemedim, söz olmasın dedim kaç defa ama illa yapalım diyo başka bişey demiyo, sözde uyduruk bi yüzük getirirlerse de ben hem aileme hem arkadaşlarıma mahcup olurum, ne yapsam bilemedim, bana fikir verin lütfen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?