Yüzük Sorunu

yüzüğü gümüş aldı diye yani seni sevmediğini mi düşüneceksin? kendinin değerini ya da basitliğini yüzüğün cinsi materyali ile anlayacaksan boşver sen bu adamın seni sevip sevmediğini anlamıyorsun demek ki.

ayrıca ben şunu anlamıyorum "mahcup olurum" neden mahcup olacaksın, çok üzücü eğer bu adam seni seviyorsa gerçekten ve şu düşündüklerini bilse inan o inanılmaz mahçup olurdu...

Ya ne mahcup olcan
Benim söz yüzüklerim gümüştü ve ben teklif ettim eşime. Nasıl olsa nişanda takıcaksın ne gerek var dedim. Gayet de güzel oldu. Altın görünümlü gümüş yüzükler var.
Birazcık mantıklı olun, şimdi ben gümüş taktım diye değersiz kız mı oldum, ailem, arkadaşlarım kimse de bana değesizmişim gibi bakmadı. Ben doğru olanı yaptım.
Artık şu ordan burdan gördüğümüz şeyler şartmış gibi yapıyoruz ya, acıyorum evlenecek erkeklere bazen

bizim zamanımzıda tek taş falan yoktu yıl tee 2005 vardıysa da benim yoktu :)

yani sözde normal alyans takmıştık zaten söz ve nişan birlikte olmuştu ha altın takmayı eşim uygun görmeseydi "kendisi için" olabilir derdim pek de sorun olmazdı ama burada şöyle bir hata var sen kendin eşine gümüşü teklif etmisşin ama konu sahibine nişanlısı teklif etmiş.e tek taş bekleyen biride haliyle fena bozulmuştur ben anlıyorum onu.sonuçta şu anda çoğu genç kız sözde bu tip yüzüğü uygun görüyor.

Doğru söylüyosun canım.
Ama ben şunu sevmiyorum ve yanlış buluyorum. Adamın maddi durumu yeterli değil ve bunu sana söyleyemiyor belki. O da gidip gümüş alıyor. Bence konu sahibinin erkek arkadaşı gayet de biliyordur kızların altın yüzük tektaş vs. istediğini.
Ben o durumda eşim olacak kişi mahcup olmasın derdim, varsın ben olayım. Ki mahcup olunacak bişey yok. Ben yaşadım kimse yüzüğüm gümüş diye laf etmedi.
Yüzük mü birbirine bağlar insanı kalp mi ayrıca. Bunlar biraz teferruat

Ben de evlenmeden önce tek taş meraklısıydım ne zaman alacak ne zaman takacağım diye içim içimi yerdi:18: ama şimdi evliyim ve inanın takasım bile gelmiyor.Onun anlık bi heves ve meraktan ibaret olduğunu anladım.Siz iyi anlaşın birbirinizi sevin gerisi zamanla alınır inşallah.Evlendikten sonra durumunuz iyi oldukça alırsınız kafanıza takmayın bukadar

canım tek taş diyosunda benim parmağımda ki tektaş ta 2 yıl öncesi 150 tl ydi yani tek taş dediğinde sana bırakınca atlayıp büyük seçemiyorsun zaten, o yüzden bence teştaşa takılma, büyükler der ya gittiğin yer altın olsun.

Aklında kalacak nişanımda gümüş taktın diyeceksen bence gümüş yüzük istemem demelisin. içinden gelen daha uygun fiyata bir yüzük olsun nişanlandığım belli olsun diyorsan altın iste tabi. erkeğin maddi durumu iyi ise tabi. ama nişanlanacaksınız bence yüzük değerli olmalı basit bir yüzükle geçiştirilmemeli. bence de lise talebesi değilsiniz ki. aceleye getirmiyorsunuz!!!

uygun bir dille söyle bence tek yüzük tak oda altın olsun tek taş olsun

az önce aynı soruyu anneme sordum.

Nişan yüzüğü gümüş olmaz. Eğer gümüş olsun diyrosa niyeti pek iyi değildir sanırım dedi.

Sen haklısın aybirgen. Değer veren insan sana en kıymetli -maddi manevi- kıymeti olan bir yüzük takar. bu fikri nişanlının annesinden mi çıktı yoksa .. ucuza mı getirmeye çalışıyor diye düşündüm aybirgen...

canım mrb ben BizimdeBebisimizOlsun ya gecici olarak 23 ne dek hesabım pasif oldu arkadastan giriyorum simdi aktif olana dek bundan giricem.

canım söz nişan artık birlesti yani 2 si bir oluyor ya sadece söz yapılıyor ya sadece nişan sözde ince bir altın yüzük alacagınıza 2 nizde kalın evlilik yüzüğü alın simdi herkes çyle yapıyor.2 defa yüzük alınmıyo ne gerek var.bide gümüş yüzük takılırmı kız.gümüş yüzük bi süre sonra kararıyo olurmu hiç.söz nişan evlilikte altın yüzük olur.sonra gidersiniz kendine gümüş yüzük begenirsiniz 2 niz onu takar ama o özel günde gümüş yüzük olmaz saklanır o yüzükler hem.benim eniştemde suan gümüş yüzük takıyo ama altın yüzügüde duruyor.sonra kendi alsın bir gümüş yüzük taksın.sen ona altın yüzük alacaksın o sana alacak ne güzel ciftlere göre altın beyaz altın yüzükler var almısken bi tane alın tam olsun.söz yüzükleri ince oluyor bi işe yaramaz.tek tas tabi her bayan ister ama ille sözde tek tas olacak diye birsey yok.ama altın yüzük sart hem ögretmenmiş alabilir yani.annene anlatma anneler kızarlar senide tetikler sonra sen gider ona kan püskürürsün aranız acalır ondan annene deme kuzum

Benim bildiğim tek taşı evlenme teklif ederken alyansları da sözde takıyolar:44:
Yani siz direk evlenme teklifini pas geçtiğiniz için onu sallamış olabilir.
Ben bilmiyorum ya evlenme teklif etmediği sürece söz muhabbetini yapmasını istemezdim bi'sor bakalım istiyo muyum
Şaka bi'yana gümüş olmaz ben görsem direk "kendi aralarında takmışlar" derim zira liselilerde hep gümüş var.
Tamam kural değil ama bazı şeyler kemikleşmiştir artık toplumda gümüş söz yüzüğü olmaz bence, sırıtır.
Ancak senin durumunda erkek arkadaşın cidden ailesinden bağımsız konuşmuş, bilmiyor gibi cidden de.
Çünkü ucuza kaçmak gibi bi'şey olamaz benim arkadaşımın tek taşı 300 tl ancaydı.
Ee 300 tlyi de veremiyosa bence evliliği hemen düşünmeyin zaten.

Alınganlık yapıyorsun bence.' Gümüş olmaz tektaş takılır. Bizim ailede de hep öyle oluyor ' dedin de, o mu olmaz illa gümüş yüzük olacak dedi sanki.. Sen tek taş diyosun da o itiraz edip almam mı diyor.?

Elbette sözde gümüş yüzük takılmaz ama tek taşta şart değildir.Bilememiş sormuştur bence bu kadar üzülmeyin yol yordam gösterin.Bir arkadaş internetten birkaç model beğenin alsın birini demiş çok mantıklı.Erkekler bazen gerçekten anlamıyor bu tarz konulardan.Size ne güzel söz için ısrar ediyormuş yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla.Demek ki seviliyorsunuz.Daha yolun başında bunlara takılırsanız ilerde maddi sıkıntılar yaşadığınızda ne yapacaksınız.Tek taş falan önemli değil sadık mı sorumluluk sahibi mi size değer veriyor mu bunlara bakın.Canınızı sıktığınıza değmez.Aa aşkım olur mu sözde gümüş öyle değil adetler böyledir deyin güzelce.

Ah canlarim erkekler anlamaz bilmes diyoruz ya o hic ole degil. Cepte gordukleri kizlara (yani yillardir birlikte olup evlenecekleri kesin olan) oyleler. Ben kac tane gordum ayrildiktan sonra yenisini tavlamak icin kac takla atani. Netten supriz hediyeler aratani, yillarca birlikte olduguna sokaktan 5 liraya cicek alirken ondan ayrilinca yenisine netten orkideler yollayanlari. Birini mutlu etmek icin gir googlea yaz supriz evlenme teklifi. Ac youtubedan izle teklifleri. İs istemekte. Ah o anlamaz dediginiz erkekler yeni birini tavlarken casanovaya tas cikartirlar. Tek tas dedigimiz sey artik her butceye uygun olabiliyor 200 liraya bile var. Muhim olan dusunmek. Her yerde gozumuze gozumuze sokulurken de kimsenin bilmemesi mumkun degil kusura bakmayin. Ha tabi durumu cidden kotu olabilir. Ama ben konu sahibinin o kadar duyarsiz oldugunu dusunmuyorum.

Son düzenleme:
Eskiden tektaş diye bir zorunluluk var mıydı?
Ama günümüzün olmazsa-olmazları arasına girdi.Neden ise????
Artık evlilikler zorlaştırıldı.Şunun,bunun olmazsa bu iş olmaz diye uzuuun listeler yapılıyor.
Eğer parası var ise en güzelini almalı evet.Size değer verdiğini göstermenin yollarından biride bu.
Ama parası yoksa elbette tek taş olmayabilir hatta ev eşyası da olmayabilir....vb.
Benim düşüncem:))

sonuna kadar katılyorum ayrıca düğün esnasında nasıl olsa anlaşmalı diye alış verişide o olmasın bu olmasın diye aldırmıyorlar erkek tarafı, nasıl olsa kızda istiyor diye düşünüyorlar.

Canim tabiki de durumu yoksa bir sey beklemek yersiz olur.
Bir de zamaninda tek tas yoktu ama 2 m zincirler trabzon burmalari falan vardi. Simdiki gelinler de bunlara cok tamah etmiyorlar.

Tektaş şart değil ama gümüş yüzük nedir yahu, kendi arasında sözlenen liseli ergenler gibi

aile arasında olucak dimi söz?
hani kendi aranızda öyle yüzük takarsanız gümüş olur.
ama aile arasındada illa altın olacak diye birşey yokki.

gerçekten sevdiğin zaman,parmağına kalemle yüzük bile çizse onu ömür boyu çıkarmamak için uğraşırsın.
bu yüzden boşver,altınmış,gümüşmüş.. huzur olmadıktan sonra parmağımda tonla altın olsa ne yarar

Aynen katılıyorum sana
Bir de bu söz yüzüğünü nişandan sonra takmıcan bile, takacağın bikaç ay
Nişanda tabi ki altın olmalı, ama illa sözde altın diye diretmemeli insan.
Değerimi bir yüzüğe göre ölçeceksem asıl kendime değer vermeyen ben olurum şahsen

erkekleri böyle şeylerde dürtmek gerek, yoksa çok bekleriz
onların düşünce yapısı bizim gibi değil aynı anda pek çok ayrıntıyı düşünemiyorlar.
kendimden örnek vereyim yeni sözlenmiş biri olarak; birkaç hafta önce bu konular konuşulmaya başladı. doğal olarak tek taş muhabbeti de oldu. netten beğendiğim bir modeli erkek arkadaşıma mail olarak attım. ''böyle modeller benim çok hoşuma gidiyor çok zarif '' dedim.
o da zaten benim seçtiğim modelde bir şeyler düşündüğünü söyledi.
benzer modelde bir yüzükle evlenme teklif etti. bizim nişan tarihimiz belli olmadığı için söz yüzüğü takmaya karar vermiştik. gümüşlere de baktık ama benim içime sinmedi öyle kendi arasında yüzük takmış gibi. aldık düşük ayarlı birer altın yüzük şimdi onları takıyoruz. çok da pahalıya mal olmadı işin açığı.

ama anladığım kadarıyla sizin sıkıntınız çevrenizdekilerin size söyleyecekleri.ne yaparsanız yapın, insanları memnun edemezsiniz. o yüzden tamı tamına kendi istediğiniz olmasa da ona en yakını yapmaya çalışın bence. yoksa daha çok üzülürsünüz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…