Yüzüm kızarıyor. Bu sosyal fobi mi? Çok sıkıldım.

mutsuzkullanici

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2016
84
5
1
30
Genelde yüzüm çok kızarır insanlarla konuşurken ve birden ellerim buz gibi olur. Bir ara topluluk önünde bir kitaptan konuşma yapacaktım resmen kafamı hiç kitaptan kaldırmadım. Yüzüm de kızardı. İnsanlarla iletişime geçerken göz teması kurabiliyorum konuşabiliyorum ama yüzüm kızarıyor. Çevremdekilerde bana çok sessizsin diyor Bu sosyal fobi mi ben bunlardan nasıl kurtulacağım?

Utanma, küçükken edimsel koşullanma yoluyla kazaniliyor. Sonradan öğrendigimiz bir davraniş yani. Bana da yabanci biri veya bir ogretmenim falan espri yapsa vs hemen yuzum kizarir ama kafaya takmiyorum.

Hayır sosyal fobin Yok canım. Biraz güven eksikliğin var o kadar.

Yüzüne bol bol fondöten sür. Kızardığın belli olmaz.

Bende kızarıyorum
Özellikle kalabalık ve pek tanımadığım bir toplumda

İşyerine gireli 2 ay olmuştu doğum günüm geldi çattı, ben bilmezler sanıyordum
Müdür beni çağırdı, müdür çağırına bile hayırdır inşallah dedim yeni tanışıyoruz ya işi mi beğenmedi diyorum içimden
Bi gittim, bütün bina oraya toplanmış 'iyi ki doğdun' diye bağırdılar
Beyaz yüzüm bildiğin domatese dönmüştü
4 yıl geçti, hala resimlere bakıp gülerler
Aman bi de köyden şehire gelen Ayşecik gibi sağa sola saf saf bakmışım

işte bende hemen kızarıyorum. bi kouşma yapacağım zaman kızardığımda herşey siliniyor aklımdan

Utanma, küçükken edimsel koşullanma yoluyla kazaniliyor. Sonradan öğrendigimiz bir davraniş yani. Bana da yabanci biri veya bir ogretmenim falan espri yapsa vs hemen yuzum kizarir ama kafaya takmiyorum.
Ben kabullemeyi düşündüm ama olmuyor bana zarar veriyor bu durum. Karşımdaki insanlarla kouşurken birşey anlamıyorum konuştuğumda kızarıyorum heyecanlanıp. İletişim kurmamı engelliyor.

Bişey olmaz ya
Günümüzde o kadar çok utanmaz insan varken
Bu iyi bişey bile sayılabilir bkz. züğürt tesellisi

insanlarla iletişimimi engellemese kafaya takmayacağımda. Heyecanlanıp birde + kızarıp bildiklerim aklıma gelmiyor unutuyorum. Çok kalabalık ortamlarda da bulunuyorum aslından birçok dil kursunada gittim bir sürüü insanla tanıştım kendimi rahat hissetmeye çalıştım olmuyor.

Ben tek çalışıyorum
Millet canın sıkılmıyo mu ayyy diyo
Aslında canıma minnet benim

Şimdi yan odaya biri geldi gerçi
Günaydın naber iyi akşamlar modundayım
Kız sıkılıyo tüm katları turluyo napsın benden pek malzeme çıkmıyo

işte bende çemredekilerle kouşuyorum ama bir yere kadar. belli bir yerden sonra daha sesim çıkmıyor.

işte bende çemredekilerle kouşuyorum ama bir yere kadar. belli bir yerden sonra daha sesim çıkmıyor.
Zor ya
Bana evlenince açılırsın
Şimdi annen var her topluma girmiyosun dediler
Nerde 5 yıllık evliyim hatta bende anne oldum ama daha ağız tadıyla doğum hikayemi bile anlatamadım şöyle uzun uzun
Yapı bence, ben sorun etmiyorum
Bazısı da çok konuşuyo boş konuşuyo, onlardan iyiyiz diyerek bir züğürt tesellisi daha vereyim senin nezdinde kendime de
Ama ortası olaydı daha iyiydi tabi

Bana arkadaşım ya da sevgilim mesaj olarak güzel bişey yazdığında ya da iltifat ettiklerinde bile kızarıyorum yanımda olmadiklari halde bence sukretmelisin benim durum vahim galiba

Sosyal fobisi olan bir sıra arkadaşım olmuştu lisedeyken. Dönem boyunca 3 ya da 4 kez ancak konusmusuzdur çocukla, bir şey söylesem dönüp bakmazdi cevap vermesi gerekse yüzüme kesinlikle bakmadan konuşurdu.

Bence siz sosyal fobik falan değilsiniz sadece biraz ozguvene ihtiyacınız var.

Bence sana bahsedilen muthis bir guzellik bu. Yuzun kizariyorsa utaniyorsundur, haya ediyorsundur, gevsememissindir.Etrafimda yuzu kizaramayan o kadar cok kisi var ki. Utanmak utanabilmek bu cagda bir guç. Ozguven eksikligi falan da degil. Beynimizi "ne kadar bagirirsan o kadar guclu, ne kadar lakayit olursan o derece ozguvenlisin" anlayisiyla doldurdular ama bu bir YALAN!

Karsimda utanabilen, yuzu kizaran bi insan gordugumde inan elim ayagima dolaniyor. Benim icin elf gibi guzel bir irk bu insanlar.

Cok unlu olmayan ama cok saglam bi sair aynen sunu soyluyor " bilmemek ayip degil ama utanmamak cok ayip"

bende utanayim sinirleneyim aglayayaim kizayim sicaklayayim usuyeyim her türlü kuzarirum hatta kaşlarima kadar kizaririm birazda yapısal sanirim kabul etmeye çalışıyorum yapacak birşey yok

sosyal fobik olman için çok daha ileri düzeyde kaygılar yaşaman (topluma çıkacağın zaman,iletişime geçeceğin zaman aşırı kaygı-vazgeçme, eve kapanıp kalma gibi) ve bunun günlük hayatını etkiliyor(insan ilişkileri ve iş hayatı) olması gerek.

kaç yaşındasın bilmiyorum ama ben de 20li yaşların başında hep kızarırdım konuşurken, şimdi 20li yaşların sonuna geldim, bırak kızarmayı başkalarını kızartıyorum yani toplumsal yönüm arttıkça utangaçlık da gitti.

Bende kızarıyorum ancak sıkıldıgım utandıgım veya konusmaktan gerı durdugum yok
bır kere kızardıgımı bırı fark etmıstı ve o gunden sonra sunum olsun toplantı olsun mutlaka kızarıyorum bogazıma kadar ve bunu kendımde hıssedıyorum aklıma gelıyor pat kızarıyorum.
bılmıyorum neyle alakalı

Tanistigimizda esimde oyleydi. Turp gibi kizarirdi.
Sonra bi hocamisla 3 umuz bi konu konusuyoruz. Simdi yine kizarcaksin falan dedim. Sakalasiyoruz. Hocamizda nedense bi tek sen varken kizariyo dedi. Anlamadim o an.
Meger benden hoslaniyomus utandigindan kizariyomus. Bir sure sonra sevgili olduk. Adamda kizarikliktan eser kalmadi. Yaninda rahatim ondan diyo.

Sizin ki de stresten sanirim. Biraz rahatlamaya calisin. Belki ilac falan alabilirsiniz ya da rahatlatici etkisi olan bitki caylarindan icebilirsiniz boyle dueumlardan once

Ben de tek benim sanıyordum :) Başkalarının da olması rahatlattı.

Şöyle bir şey var, bir yerde okumuştum. Bazı insanların yüz bölgesindeki kılcal damarlar yüzeye çok yakın olurmuş. Stres, heyecan, utanma, öfke, kızgınlık gibi hormonları harekete geçiren duyguların etkisiyle kan basıncının artmasıyla yüzde kızarma olurmuş. Tabi bir süre sonra bu durum sürekli yaşandığında, insanlar toplum önünde yada biri ile iletişim halinde olduğunda kızardığını farkedip daha fazla utanmalarına sebep oluyor. Bu aslında zincirin halkası gibi birbirine bağlı. Utanınca kızarıyorsun kızardığın için daha çok utanıyorsun filan.

Umursamamak lazım. Ben öyle yapıyorum. Ben böyleyim. kekemelik gibi yada tik gibi düşünüyorum. Bu durum bir eksiklik değil, hata kusur değil, suç değil.... Yani kendimizi kötü hissetmemizi gerektirecek bir durum değil. Bir de acaba kızarcak mıyım, acaba hakkımda ne düşünürler gibi olumsuz şeyler düşünmemek gerekiyor.

Ben rahatım yani bu konuda. Ben böyleyim. Bundan dolayı beni yargılayacak değiller. Sen de rahat ol önemseme. Hayatın tadını çıkar. Yaşamak güzel böyle ufak detaylarla günlerini insanlardan kaçarak geçirme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…