Zam zam :( 3 ayda bir kira artışı

Yılda bir kere %25 zam yapabilir. Siz vermeyin zamlı bence. İstediği yere şikayet etsin ki edemez. Çünkü haksız. Hodri meydan.

Tamam tüfe oranında yılda bir kere zam yapsın kiracı? Ona da yanaşmıyorlar bu açgözlülük
Bakın sapla samanı ayıralım. Burda iki türlü insan var. Birincisi gerçekten aç gözlü ve fırsatçı olanlar diğerleri de gerçekten mağdur olanlar. İkinci grubun kirası mesela şu an ortalama 3-4 bin yani kusura bakmayın da buna yüzde yüz zam gelse nolur bu grup haklı bence.

Haftada 200-300bini ben koymuyorum sonuçta birileri koyuyor onu görem de koyuyor.
Sizin gibi evini yükseltmek isteyen de mecburen satmak istediği eve koyuyor.
Ben zaten asla direkt suçlu demiyorum öyle bir şey olabilir mi?
Ama daha düşük kiraların olduğu semttekiker de kafasına göre koyuyor onu diyorum.
Bir fark kalmadı yani.
Ev kiralamak ile satın almak farklı şeyler zaten.

Teyzecim, asıl bu ne aç gözlülük enflasyon kiracilarin suçu da değil (!)

Ek olarak ben kiraci da degilim. Bir hak hukuku bilen, kurnaz insanlarin cirit atmasindan rahatsiz olan bir insanim. Asıl mal sahibi olunmakla adam olunamayacaginin siz de canlı örneğisiniz. İyi ki elinize yanlislikla bi mal geçmiş, bi yangina bakar. Haddi de sizin gibi zaten bir hadsizden öğrenecek hiç değilim. Yukarıda kendi yaptığınız şeyi sanki ben yapiyormusum gibi yazdığınız mesaj da sizin cahillik seviyeniz de ekonomi bilmezliginiz de ortada. O yüzden sizden neya hakkım olup olmadığını soracak değilim, cidden iyi uzadi diliniz.

Hakkı hukuku işinize gelince savunup işinize gelince hukukla mesrulastirmak, herkes 40 50 bin maaş alıyor da 20 binini size vermesi gerekiyor sanılan kafalar, ne kullaniyorsaniz kullanmaya biraz daha devam edin de herkes rahatlasın.

Emsalden fazla yapamaz yapmamalida zaten. Kiracının adil teklifine de tamam denmeli bence iyi yapmışsınız bu konuda. 10 binlik eve 15 bin istiyorsa ev sahibi haksız. Allah herkesin sonunu hayır etsin çok zor durum iki acidanda. Kimisi de var evin değeri atıyorum 10 bin kiracı 5 e oturmak istiyor bu durumda da ev sahibine yazık. İki tarafında insaflı davranani gelsin herkese azonce bir konu gördüm herifin birisi kiracisina karisinin ve bebeğinin gözü önünde saldırmış. Orda hakliysa bile haksız duruma düştü mesela ev sahibi. Hangi kitapta yazar bu? Vicdansizlik. Evinin değerini vermiyorsa güzelce konuş anlasamiyorssniz mahkemeye ver, evini sat turlu yolu varken ya ev sahibi kiracıyı olduruyor ya kiracı ev sahibini. Değer mi bir canın gitmesine? Bu durumda iki tarafta çok gerildi sonu nereye varacak cidden merak ediyorum. Kendi adıma evimin değeri 8-9 Ken 6 ya yebi kiracıya verdik. Eskisi 1300 gibi komik bir rakama oturuyordu ama bir gün tartismadik karşılıklı kalp kirmadik eski kiracimizdi. Evim 8-9 yıllık ortalama güzel bir ev. İnsaflı olalım ki bizede insaflı insanlar denk gelsin der hep eşim. Kirayı düzenli yatirsinda 6 versin tamamdır.

Bizimki çevre kiralara göre yaptı zammı iyi dedik ben de kızgınlığımı mutfak duvarına çivi çakıp tablo asarak gösterdim
Normalde tek bir çivi bile çakmam elalemin evine.
Ama uğraşmak istemiyoruz biz böyle şeylerle benim gibi bir kiracıyı bile seneye çıldırtacaklar mı çok merak ediyorum.

Şuan kp in evine geçelim dedik onun kiracısı da 1500’e oturuyor 2500 yapacakmış biz geleceğiz o halde çok düşük kira zammı dedik veremem 2500 öderim sizin zammınız beni bağlamaz uğraşın diyor bizim zamdan bağımsız aşırı ucuza oturuyor emsal evler civarda 10k

İnsanlar önceden kira öder gibi ev alırdı, şimdi ev alır gibi kira ödüyor.

Ev kiralamak ile satın almak arasındaki fark çoktan anlık unutuldu da merak etmeyin, ekonomik darlık daha da artınca evin ekmek arasına konulup yenilmeyen bir şey olduğunu fark edecek herkes.

Siz markette yada herhangi bir giyim magazasında
En kötüsü bir fırından ekmek alırken neden yuzde 25 den fazlasını vermem demıyorsunuz
Bende onu anlamıyorum
Konu sahibi yuzde 25in uzerinde bir rakamda bulusmayi kendi zaten kabul ediyor. Ev sahibinin yaptigi rakam bunun cok ustunde. Kiraci "6900 da anlasalim, isine gelmezse mahkeme orda" deme hakkina sahip. Yazdiklarimi iyi okuyun.

Ayrica, market pazarda o yuzde 25den fazlasini vermemek icin de, kendimce bazi onlemler aldim. Ki almamis olsam bile, yasalarca koyulmus bu kira olayini, yani sapla samani karistirmayin.

Sizin sahsiniz adiniza demiyorum ancak bircok kisi ev sahibi heralde ki, cok sert yorumlar okudum.

O gün gelmeden anlamaz çoğu insan.
Diyorlar ya ne zorluklarla alındı o evler nelerden kısıldı vs.
Artık insanlar bir şeylerden kısarak da kira ödeyemeyecek duruma gelecek.
Belki yeni atanan bir memur ve Büyükşehre atanmış ne yapacak bu şimdi?
Zaten ev alma gibi bir düşüncesi bile olamadığı gibi üstüne çalışmasam daha mı iyi diye düşünür insan.
Biz yine belli yaştayız bir şekilde döndürülür ama özellikle gençlerin işi çok zor ya.

Kp kiracisina mi söylediniz? Eğer gerçekten gitme durumunuz varsa mahkemeye verin çıkartma hakkınız var zaten. Ama biz gelicez diyip çıkartıp gitmezseniz o zamanda eski kiracının mahkeme hakkı var.

yok artık siz de yani
3-4 bin kira alan adam mağdur olmasın diye %200 zam mı yapsın kiracı
bu kadarına da pes
hangi maaşa %200 zam gelmiş?
kimseye %100 bile zam gelmedi
asgari ücret zaten 11.400
özel sektörde maaş ortalamaları 12-18 bin falan ki ülkenin yarısı asgariye çalışıyor zaten
bu insanlar haklı da değiller mağdur da değiller
bu insanlar yatırım getirisini doğru yapamamış insanlar
altına yatırım yaptığınız zaman altından istediğiniz karı sağlayamayınca, altın sizin beklediğiniz kadar artmayınca
kuyumcuların yakasına mı yapışıyorsunuz?
aynı mantık evler için de geçerli
ev sahipleri neden kiracının yakasına yapışıyor?
kiradaki evine %100 zam bile yapsan kurtarmıyorsa o zaman sen o evden kurtulmalısın ya da beklentini düşürmelisin demek oluyor bence bu
yetiyorsa gücü mahkemeye versin çıkarsın o zaman kiracıyı napalım?
çıkarabilirse tabii
ya da çok mağdur oluyorsa satsın evini
satışa koysa az buz bi fiyata gitmez
satsın, oradan gelen parayla başka yatırım yapsın
kazandırmayan yatırımın hırsını bi başkasının yakasına yapışarak çıkaramaz kimse

barınma insanın en temel ihtiyacıdır. Öyle sarı sitede ilan gördüm, bizim komşu şu paraya vermiş diyip kafana göre insanları kurulu düzeninden edemezsin. İnsanların çoluğu çocuğu var. Çocukların okulları var insanların devam etmek zorunda oldukları işleri var. İyi ki kanunlar var, buradan bunu anlıyoruz. (Not: kirada malvarlıklarımız var kiracıyız da ama insafsız değiliz.)

Türkiyenin en turistik ilinde ortalama mahallede, ortalama bir evimiz vardı. 1300 TL'den 2000 TL'ye çıkarmak istedik Nisan ayında. 8.5 senelik kiracımız idi. Kabul görmemesinin yanında mahkeme vs yoluyla çıkarmaya gidince binbir çirkeflik yapıldı. Sitede vicdansiz ilan edilen ev sahiplerinden biri oldum Olsun çok dert değil.
Ama üç ayda bir zam olmaz, olamaz. Ev sahipleri de kiracılar da makul olanda buluşmalı.
Elbette ki 2021de, 2022de girmiş kiracı %25 yapacağım diyebilir.
Ama 2015te girmiş kiracı hala 200 tl fazla vermemek için çirkinlik yaparsa, karşılığını da alır.
Keşke ailemden evler kalmış olsaydı da bedavadan zengin olabilseydik Eşim de ben de hakkımızla çalışarak aldık kiraya verdiğimiz evimizi. Yeni giren kiracının kirasından da kat kat fazla para kazanabiliyoruz çok şükür.
Kiracıların mağduriyetini anlıyorum ama bütün piyasaya, ülke gerçeklerine aykırı olan %25e güvenip bir market alışverişi bile etmeyen kiralarda ısrar etmek belki şu an hukuki olabilir, ama adil değil.

Ee siz yükseltebilirsiniz hukuken zaten.
Öyle bir haklı yok ki sizin kiracınızın 8.5 yıllık imiş nasıl 2bini kabul etmez yok artık.
Ev de nasıl bir ev merak ettim sanırım pandemi boyunca vs hiç zam yapmadınız yoksa 1300 çok mantıksız geldi ya da en turistik il tanımı öznel olduğu için aklıma başka şehirler geliyor benim ev tamamen alakasız yerde

Bu işin sonu nereye gidecek böyle çok üzücü bir hal olmaya başladı bu gergin ortam Evi resmen hiç parasında kirada olanlarada zor kiracının ensesinden dusmeyenede zor. Ölümler olmaya başladı resmen Halbuki iki tarafta makul olsa orta yolda bulusulsa.

Kp kiracisina mi söylediniz? Eğer gerçekten gitme durumunuz varsa mahkemeye verin çıkartma hakkınız var zaten. Ama biz gelicez diyip çıkartıp gitmezseniz o zamanda eski kiracının mahkeme hakkı var.
Evet evet, bizim ev sahibiyle uzlaşamayınca oraya geçelim dedik; ama orası daha karışık çıktı adam resmen bedavaya oturuyormuş
kp biraz iyi niyetli 1500 den 2500 yapacakmış adamla görüştüm beni bağlamaz sizin zammınız çıkmam vermem diyor 2500 yapacakmış civar evler 10k vicdanınız rahat edecek mi dedim 2buçuğa, niye etmesin diyor bizim geçme gibi hakkımız var mı ?
Dedim ki eğer revize edersek biraz, amacımız sizi çıkarmak değil, oradan alıp kendi kiramızı vermek aksi durumda gelip oturacağız dedim nereye geliyorsun çıkmam ki diyor!
sende kavga et ev sahibinle verme istediği rakamı diyor lakin bizim böyle bir tarzımız yok kimsenin evi ile ortak değiliz!

Tek yaptığınız ezbere laflarla kronik olarak uydurmak. Ne demek zam yapılmadı ya şaka mısınız siz? 2021’de asgari ücret 2825 liraydı şimdi 11402 lira artış kaç söyleyim mi size evet yüzde 100 değil haklısınız %303!!
Peki 2021’de 3 bine ev kiralamış bir insan her sene %25 zam yapsa ne ediyor? Ben size söyleyim 5bin 100 civarı bir para yapıyor artış oranı da yaklaşık %65 ve koskoca bir çöp. Aynı zırvaları herkese yedirmeye çalışıyosunuz gerçek rakamlar ortada işte. Ayrıca kimse kimsenin yakasına yapışmıyo herkes malının ederini istiyo gidip markete bu yağın ederi 20 lira diyip alamıyosan buna da yapamıyo olmalısın bu kadar basit.

Biz direk çıkardık zaten.
Evet komik zamlar yapılmıştı bu seneye kadar 75 tl, 100 tl gibi.
Ev katta, 3+1 ve sıfırdı bu kişiler eve girdiğinde.
İnanın öznel değil. En turistik ilde.
Vallahi biz de anlamadık nasıl kabul etmez. Belki de bize iyilik oldu. Ederinde kiraya verdik geçtiğimiz ay

Merhaba sonunda biz de kp kiracısı için yasal yola başvuracağız sanırım sonunda çıkarabildiniz mi ihtar mı çektiniz acaba biraz bilgi verebilir misiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…