ZAYIFLAMAYA KESİN KARAR VERDİK, çorbadan dönenin kaşığı kırılsın :)

bu arada bugünki menüm: ( benden duymus olmayin ama aradan bikac cips kaynadi kizlar haberiniz olsun )

[1] Muz 1 ADET 100
[2] Tarhanas 2 KASE 130
[3] Menemen 1 PORSİYON 179
[4] Krem Peyniri 40 GRAM 136.4
[5] Ekmek 4 DİLİM 260
[6] Portakal 1 ADET 50
[7] Havuç 125 gr 52.5
[8] Kornişon Turşu 50 GRAM 18.5
[9] Salatalık (hıyar) 170 GRAM 20.4
[10] Domates 75 GRAM 13.3328
Toplam : 960.1328

ve paylasmak istedigim bi yazi kizlar, belki aranizda okuyan da olmustur, okumayanlar icin mutlaka okuyun derim ben... cünkü 4 gün önce ben bu yaziyi okudum ve bir anda neden kendimi tutamadigimi cözdüm diyebilirim, ne zaman bir sey yeme krizi gelse 4 gündür, kendimi sakinlestiriyorum bu yazidaki tavsiyelerle ve diyorumki: hayir ben fiziksel olarak ac degilim, bu yeme istegi sadece can sIkIntIsInda ya da vs sebepten.. bana faydasi oldu yazinin umarim size de olur

alintidir...

Mideniz mi aç yoksa ruhunuz mu?

Uzman Diyetisyen Rabia Yurdagül

Fiziksel açlık ve duygusal açlık olmak üzere iki tür açlık vardır. Fiziksel açlık mide açlığıdır. Bazı durumlarda ise örneğin yemek yedikten 10 dakika sonra, aç olmadığımız halde kendimizi bişeyler yer durumda buluruz. Bunun nedeni duygusal yemedir. Fiziksel olarak aç olmadığımız durumların dışında üzüntü, öfke, stress, yalnızlık, can sıkıntısı gibi içinde bulunduğumuz duygusal durumların tetiklemesi ile atıştırırız.
Duygusal ve fiziksel açlık benzer hislermiş gibi algılanabilir ancak, ayırıcı noktalarını bilmek açlığınızın hangi kökenli olduğunu öğrenmenizi sağlar. Bu ayrımı yapmanızı sağlayacak aşağıdaki adımlar doymamacasına aç olduğunuzu hissettiğinizde, iştahınızın gerçekten fiziksel bir ihtiyaçtan mı kaynaklandığını, yoksa duygusal kökenli mi olduğunun farkına varmanızı sağlayacak ve duygusal olarak aşırı yemenin önüne geçmenize yardım ederek, sürekli kilo değişiklikleri ile karşı karşıya kalmanızı engelleyecektir.

Duygusal ve fiziksel açlık arasındaki farklar

1.Duygusal açlık ani gelir. Birinci dakikada besinle ilgili hiçbir düşünce yokken, bir sonraki dakika ciddi bir açlık hissedilir. Fiziksel açlık ise aşamalıdır. Mide guruldar, yavaş yavaş artan işaretlerle yemek yeme zamanının geldiği sinyalini verir.
2.Duygusal yemede açlık hissi çikolata, pasta, hamburger gibi tek bir yiyeceğe karşı gelişir. Böyle bir şeye ihtiyaç olmadığı halde, bu ve benzer besinleri yeme gereksinimi hissedilir. Fiziksel açlıkta ise yiyecek seçimleri esnektir, kişi alternatiflere açıktır.
3.Duygusal yeme boynun yukarı kısmıyla alakalıdır. Krizler ağız ve beyinde başlar. Ağız pizzayı, çikolatayı tatmak ister, beyin arzu edilen yiyecekle ilgili düşüncelerle doludur. Fiziksel yeme mide ile ilgilidir. Mide guruldar, boştur, ağrılı tepki verir.
4.Duygusal yemede ısrar ve aciliyet vardır, fiziksel yemede sabır vardır, besin daha sonrada tüketilebilir.
5.Duygusal yeme ruh hali değişikliği ile beraber gelir. Patrondan azar işitmek, çocukların okuldaki başarısızlığı, eşlerin tartışması gibi ruh hali dalgalanması ile başlar. Fiziksel açlıkta ise son yemek saatinin üzerinden 4-5 saat geçmiştir, baş ağrısı veya enerji düşüklüğü hissediliyordur ve bu fiziksel yemeyi başlatır.
6.Duygusal yiyiciler ne ölçüde yediklerine dikkat etmezler, otomatik olarak besini tüketirler, yediklenin büyük veya küçük olması, az veya çok olması farketmez. Fiziksel yemede ölçülü seçimler ve yemede farkındalık vardır. Çataldaki besine, ağza alınan besine ve midedeki besine karşı farkındalık vardır. Sandviçin yarısını veya tamamını yemenin seçimi yapılabilir.
7.Duygusal yemede sınır yoktur. Ağrı hissedilse bile yemeye devam edilir. Fiziksel yemede ise sınır vardır. Midenin dolduğu hissedildiğinde durulur.
8.Duygusal yiyiciler yemek yemekten dolayı suçluluk duyarlar. Kendilerini daha iyi hissetmek için yerler ama sonrasında kendilerine kızarlar, kendilerine egzersiz yaparak ve yemek yemeyerek yediklerinin telafi edeceklerine dair sözler verirler. Fiziksel yiyiciler ise yediklerinin gerekli olduğunun farkındadırlar. Yemek yemenin ardından suçluluk ve pişman olmak yoktur. Yemek yemenin nefes almak gibi gerekli bir davranış olduğunu bilirler.

Duygusal yemeyi nasıl önleyebilir siniz?

1.Dedektif gibi eğilimlerinizi izleyin. Alışkanlığı değiştirmenin en iyi yolu farkındalıktır. Öncelikle hangi duygusal durumda ne yemek istediğinizi tespit edin. Bağlantıları tespit etmenin en iyi yolu olayları dikkatlice gözlemlemektir. Örneğin yalnız kaldığınızda veya sıkıldığınızda patates kızartması mı yemek istiyorsunuz.
2.Duygularınızı kontrol altına alın. Hangi duygusal durumun sizi hangi yiyeceği yeme davranışına ittiğini bilirseniz, duygularınızı konrtol etmeniz daha kolay olabilir. Örneğin depresyondaysanız ve bu durumunuz sizi kocaman bir paket çikolatayı yemeye itiyorsa, depresyonun tedavisine yönelik bir kitap okuyarak veya spor yaparak (spor yapmak depresyonu önler) yeme duygunuzu kontrol altına alabilirsiniz veya canınızın sıkılmasının sizi yanlış seçimlere doğru yönelltiğini bilirseniz, sıkılmanızı önleyici arkadaşınızla görüşme, sevdiğiniz bir programı izleme, alışverişe çıkma, yürüyüş yapma gibi önlemler alabilirsiniz. Böylece her duygusal dalgalanma anında farklı çözümleriniz olur ve yemek yemeyi öneleyebilirsiniz.
3.Çevresel faktörleri kontrol altına alın. Örneğin stresli bir durum sizi çikolata yemeye yönlendiriyorsa ve stresli bir işte çalışıyorsanız çekmecenizde hiçbir zaman çikolata bulundurmayın.
4.Bağlantıyı sonlandırın. Duygusal durumla tüketilen besin arasındaki bağlantıyı yiyeceği tüketmeyerek koparın. Her defasında sinirli iken brownie yiyorken, bir sonraki sinir anında besini yemeyerek aradaki bağı zayıflatın. Besinle aradaki bağlantıyı koparmanın bir başka yolu ise zıt bir besini tüketmektir. Örneğin size kilo aldıracak ve kalori alımınızı artıracak bir besin yerine sağlıklı bir tercih yapın.
5.Egzersiz yapın. Egzersiz sadece kalori yakmayı sağlamaz, olumsuz ruh halini de düzeltmeye yardımcıdır. Tempolu bir yürüyüş yapmak endorfin salgılanmasını başlatır ve ruh halini düzeltir.
6.Öğün düzeninde bir rutin oluşturun. 6 öğünden oluşan, düzenli bir program duygusal dalgalanmalar nedeniyle yemeyi engeller.

Peki ya siz! Duygusal yiyici misiniz?

Mutsuz olduğunuzda, yalnız olduğunuzda veya sıkıldığınızda bişeyler mi yiyorsunuz? Kendinizi yiyeceklerle mi ödüllendiriyorsunuz? Stresli ve endişeli iken tüketmek istediğiniz spesifik bir besin mi var? Eğer bu sorulardan herhangi birine cevabınız evetse, duygusal bir yiyici olabilirsiniz. Duygusal açlığınızı önlemek için dengeli bir programla beraber, gerekirse psikolojik destek almayı ihmal etmeyin.

ben bu yazıyı hıc okumamıstım
hatta duygusal yada fızıksel aclık kavramlarını yenı şaaaptım.

ama bılınsızce çözmüşüm ben bunu sanırım.
ac olmadıgımı sadece sıkıntıdan bıseyler yemek ıstedıgım farkında oluyorum. ozaman baska ıslere verıorum kendımı.
ilk dıyete basladıgım zamanlar bu hisse yenıldıgım oldu tabiii koca bı tabak patates kıartması yada 2 paket cips gofret falan yedıgım olmustu. sonra astım bunu tabiii. beynımı şartlandırdım.
ZAYIFLAYACAGIM diye sureklı hayaller kurdum benı cok gaza getırdı..
bide yemek yerken sey düşündüm; "ben zayıf bıriyım, zayıf birnin midesi daha fazla fazla almaz, fazla yememelıyım"
bununda etkısı cok oldu bende.

öyle yapmaya çalışıcam canım hatta light ekmeğimide yanında götürcemki beyaz ekmeğe saldırmayım orda
evet zeleme alcan kiloları sonra buraya gelip çok pişmanın diyeceksin çabuk kendini toparla
canım bazen düşünüyorumda 1000 kalori az gibi geliyor yani acıktığım falan için değilde (gayet iyi doyuyorum) vücut yenileni depolarmı acaba diyorum.Çünkü sonuçta az yiyorsun vücut ben bunları saklayımda diyebilir.Evet kalori bombalarını bilmiyordum hepsini öğrenmeye başladım.Mesela dün arada meyve yiyecekim muz 100 kaloriymiş armut 70 tabi bende armutu tercih ettim 30 kalori 30 kaloridir demi onun yerine başka 30 kalorilik şey yerim dedim

evet eskiden bende duygusal yiyiciydim canım aç olmasam bile can sıkıntısından ikide birde yemek yerdim ama aştım artık bunları çok şükür
sabah:
2 dilim uno denge light
kk kadar peynir
çay (şekersiz)

Son düzenleme:
demin 1 avuc leblebi+yaban mersini karısık+1tane cevız yedim
1 lt su ıctım.
göbeğimi çekip bırakıorum sureklı kızlar

bugünkü menüm
sabah:
Uno Denge Light Ekmek 2 DİLİM 78
Köy Peyniri 25 GRAM 24.5
öğlen:
Uno Denge Light Ekmek 1 DİLİM 39
Zeytinyağlı Ispanak 1 PORSİYON 212
ara:
Portakal 1 ADET 50
akşam:
Karışık Salata 1 PORSİYON 123
Mantar Sote 1 PORSİYON 98
Arpa Şehriye Çorbası 186
Yoğurt (yağsız) 100 GRAM 50
ara:
Eti Form Light Bisküvi 4 ADET 67.6
Leblebi Sarı 1 AVUÇ 20
yesil cay 3 adet 0
Toplam :948.1 kal.

ek olarak 2.5 litre su

öğle yemeğim:
1 tabak etli bruksel lahanası (2 kaşık yag, 200 gr et, 1 kilo bruksel lahanası ile yaptım)
2 çatal makarna

öğle yemeği diorum ama teee 3 te yedım kızlar

o yuzden aksam yemeyecegım.
suan fena tokum :)
1.5 lt su ıctım toplamda
2-3 bardak daha ıcsem ıyı olcakkk

camasır makınem bozuldu yaa
pts servıs gelcek bakıcak. püüüüffffffff

evet canim ya arada bi izin vermek iyi oluyor sanki... ben de eski halimi düsünüyorum, yeidklerim bogazima diziliyor

canim benim varya ayvadaki kalori de cok yüksekmis ben ögrenince sok oldum yaaa yani hic beklemezdim o kadar yüksek.. muzun da yüksek ben de iki gündür yzaiyorum ama bi türlü yemedim muz öyle durup duruyor..

1000 kalori konusunda haklisin, uzun süre vücut az yemeye alisinca depoluyormus diye okumustum yanlis degilsem.. o yüzden arada bir izin vermek iyidir heralde diye düsünüyorum.. insallah dogrudur

ooo canim süper ib menü yaa.. ben benimkini yazmayim bugün arkadasla bulustugum icin ucunu biraktim ama toplamda da 4 saatten fazla yürüdüm yani yakmisimdir muhtemelen

gunaydın kızllaarrr :)

kahvaltım:
1dilim kepeklı etımek
1 dilim peynır
1 fıncan sırkelı yesılcay
yarım yumurta (pıtırcıkla paylastık :))

Yapılan bir araştırmaya göre, hafif kilolu kişilerin kanser ve kalp rahatsızlığından ölme riski şişman ve zayıflara oranla daha az. Araştırma sonuçları balık etli olmanın yani tıp dilinde hafif kilolu olmanın insan sağlığı açısından daha iyi olduğunun ortaya çıkardı.

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Birhan Yılmaz, yıllardır uygulanmakta olan yaklaşımın yeni bilgiler ışığında değiştiğini belirterek ''Hafif kilolu olanların kanser ve kalp rahatsızlığından ölme riskinin hem şişman hem de zayıf olanlara göre daha düşük olduğu, biraz fazla kilonun bazı hastalıklara karşı koruyucu olabileceği ortaya çıktı. Kilolu olmakla birlikte bazı riskler ortaya çıksa da tehlikeler düşünüldüğünden daha azdır'' şeklinde konuştu.
Hafif kilo bazı hastalıklardan korunmada etkili

Prof. Dr. Mehmet Birhan Yılmaz, hafif kilolu veya şişman olan kişilerin sadece diyabet ve böbrek rahatsızlığından ölüm risklerinin fazla olduğunu aktararak, ''Kanser ve kalp rahatsızlığından yüksek ölüm oranına bu grupta rastlanmıyor. Şişmanların, kalp, diyabet ve böbrek hastalıkları ile aşırı kiloya bağlı göğüs, bağırsak ve pankreas kanseri gibi bazı rahatsızlıklardan ölüm riski epey yüksek ancak biraz kilolu olmanın, tüberküloz, amfizem, zatürre, Alzheimer ve yaralanmalar gibi diğer ölüm nedenlerine karşı da açıkça koruyucu bir etkisi bulunuyor'' dedi.

Fazla kilonun vücuttaki bazı hastalıklara karşı savaştığını dile getiren Yılmaz, şunları aktardı: ''Fazla kilonun vücudun hastalıklarla savaşması ve iyileşmesi için yaşamsal depo vazifesi gibi bir görevi bulunabiliyor. Fazla kilolu olabilirsiniz ama daha yağsız bir vücut hacminiz, daha kemikli ve kaslı bir yapınız olabilir. Bu da kişi için iyi olabilir. Yani fazla kilo her zaman fazla yağlı olmak anlamına gelmeyebilir.''

Kilo ve sağlık hakkında yapılan araştırmalarda fazla kilo ve obezite arasındaki farkın vücut kitle indeksi (BMI) ile belirlendiğini aktaran Prof. Yılmaz, ''25-29,9 BMI fazla kilolu, 30 ve üzeri BMI obez olarak değerlendiriliyor. Sonuç olarak biraz fazla kilolu olmak düşünüldüğü kadar kötü olmayabilir'' ifadelerini kullandı.

2-3 gündür tartılmıyordum bugün tartıldım 53.5 kilo çıkıyorum şaka gibi Tartım dijital değil, alalı daha 1 ay oldu problemli mi bilemiyorum ki.. Yarın eczanede tartılacağım duruma göre yazarım ama bi yanlışlık vardır bence, sadece doymadan kalkıyorum ve 30-40 tane yarım mekik çekiyorum üstüne bi de abur cubur iznim var kilo vermem çok garip olur

kız seni döveriiiimmmm

kızllllaaaarrrrrr

good mornıng everybody :)))
how are you sunuz bakalım today :))

acaip enerjik kalktııııımmmm, ılk defa uyanmadan rahat rahat uyudum kızımla. ohhh

herkes tartılsııınn, bende tartılayım yazısalım canlarııımmm...
bu derya kac gundur menu yazmıo farkındaysanız.......
redim butterflyım ve regenı cok merak edıorum

hadi bakalımmmm uyanın
pamuk ayaklar tartıyaaaaaa

günaydın kızlar ben çok kotu şeyler yaptım dün kıtlıktan cıkmıs gıcı yedım
ekmek yedım sabah çikolatalı ekmekler bisürü
4 tabak sutlaç yedım gun ıcınde bı suru kurabıye yedım çok uzgunum. duygusal bunalıma gırdım kendımı yemeye verdım ve bır gun ıcınde 73 yen 75 e yukselmısım şaka gıbı
napcam bılmıyorum dun kusuyodum çok yemekten basım donmeye basladı sekerım cıktı tansıyonum cıktı sonra bıraz zaman gectı ıyı oldum ve yıne yedım. dun bırseyler oldu bana anlamadım yaaaaa
napın benı dövün kınayın benı

minnakım oyumu verdım gulem

3,4 cubuk dıet bıskuvı yeşil çay içtım cezalıyım ben yemıcem baska bişi

4 tabak sütlacı nasıl yedin kızım sen:2:
Çok aç kalmak iyi değil işte sonrası yeme krizi.
Aç kalmamaya çalış fazla.
Az az ye , sık ye.
Neyse telafi edersin üzülme öyle bir günde iki kilo alınmaz.
Biraz yürüyüş falan yap yeşil çayını iç toparlarsın pes etme hemen.

kizlar kahvaltimi ettim
1 dilim etimek ve peynir
15 parmak kizarmis patates
yesilcay

pazara gidip geldim
pitirciigi salliorum.

kilom: 58.9
delirmis gibi bagirdim evde yasasiiiinnnn

canim cok fena enginar istio. bulamadim pazarda yaaa
yarin merkezdeki pazara gidicem

camasir makinemin tamiri icin 300 tl fiyat cektiler yuhhh dedim. 500 tlye sifir makine satiolar. beklemedeyim bakalim. kocacim tamir ederim ben onu dedi
yapabilirse ne ala... 15-20 kgluk makine alcam sana dio :)
makine kesin bozulcak, yolunu yapio ahaha...

naptiiiiiiiiinnnnnnn?

nasil yedin o kadar kizim
vucudun bile onca tepki vermis gidip gene yemissin

4 tabak sutlac nasil yer insan yaaaaa
ben icli kofte yedim diye neler dediniz ulen bana
kucucuk sey icli kofte

soktayim resmen soktayim

yaza bingil bingil yaglarin cikcak, tasicak kotundan, tisortunden belli olucak.... ohhhhh

siddetle kiniyorum seni....
hic beklemezdim senden!

neyse yinede benim gibi yaptigin seyden pismanlik duyuyorsun o da guzel.

bu hafta cok dikkat et!
1 hafta boyunca yazdigin msjlarin basligina, "pismanim yaptiklarimdan, bidaha o kadar kacamak yapmicam." yazcaksin.taaammiiiii

Oyumu verdim minnak hnım bil bakalım kime???
Bu arada yavaş yavaş karatay diyetine başlıyorum biline..
İyice disiplin olmadan olmuyor bu iş.
Protein diyeti her daim işe yarıyor bende .
Bakalım deneme sonuçlarımı paylaşıcam sizlerle .
Oğlan daha yeni iyileşti okula gitti bugün.
evde boşaldı. Temizlik seferberliği var şu anda evde.
Arada bakıcam, düzenli buradayım artık.
Döndümmm:)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…