ZAYIFLAMAYA KESİN KARAR VERDİK, çorbadan dönenin kaşığı kırılsın :)

Canım bol yeşil çay iç.
Akşamdan inciri suya koy. Sabah kalkınca incirleri ye , suyunuda iç.
Rahatlatır seni.
Menüne daha fazla protein ekle, karbonhidratı sadece kahvaltıda al.

Evde kuru incir vardı akşamdan koyayım suya bari sağol canım.
ama suç bende sporu tamamen unuttum tekrar başlıycam

Nerdesiniz kızlar?
Kesin biri sütlaçları götürüyordur diğeride içli köfteleri. Sesleri çıkmadığına göre
Evet kızlar hatamı anladım 2 km. koşu bandında yürüdüm geldim
Bu hafta, haftanın yedi günü spor yapıcam

Diyete başladığınızda ilk 2 haftada vücuttan su kaybı olması ve mide-barsak doygunluğu azalması dolayısı ile bu süreçte kişinin metabolizması ve diyete başladığı kilo durumuna göre 2-3 kg ağırlık kaybedebilir daha sonra ki 2 hafta içerisinde ortalama 2 kg kayıp olmaktadır. 2. ay bu ağırlık kayıpları 0.5-1 kg arasında olur ve bu ağırlık kaybı standart, sağlıklı kilo kayıp hızıdır. 3 ve 4. Aylarda ağırlık kaybı ayda ortalama 2-3 kg kadar düşebilir çünkü metabolizmanız diyet yaptığınızı anlamış ve kilo vermenizi engellemek için metabolizmanızı yavaşlatmıştır yani vücut diyete adapte olmuştur. Bu süreçten sonra kişinin metabolizmasına, egzersiz durumuna, kilosuna göre bir dönem gelecek ve siz diyeti harfiyen uygulasanız da, egzersiz yapsanız da kilo veremez durumda olacaksınız. İşte diyette bu döneme ‘ duraklama dönemi’ diyoruz.

Duraklama dönemleri bireylerin motivasyonu çok olumsuz etkileyen bir süreçtir fakat ne yazık ki diyet yapan herkes bu süreci yaşamaktadır, fizyolojik doğal bir süreç olduğunu bilmemiz ve motivasyonumuzun azalmasına izin vermememiz gerekir. Bizim metabolizmamız hep yaşamaya yönlendirilmiş olarak yaratılmıştır yani siz az besin tüketmeye, diyet yapmaya başladığınızda metabolizmanız bu durumu siz kıtlıktasınız diye algılamaktadır. Siz aldığınız kaloriyi azalttıkça metabolizmanız da hücrelerde ki kalori adaptasyon sürecine geçmekte ve sizin yaptığınız diyete adapte olmaktadır. Açlıktan ölmenizi engellemek için o da kendi harcadığı enerjiyi azaltarak sizin kilo vermenizi yavaşlatmaktadır. Bu dönemde tiroid hormonları azalır ve metabolizma hızınız yavaşlar, ayrıca leptin tarzında tüm hormonlarınız sizin kilo vermenizi engelleyecektir. Ayrıca bu dönemde insülin seviyesi yükselir daha sık acıkırsınız ve yağ yakımı azalır.

Yapılan en büyük hata da bu noktada başlar. Yapılan diyetle kilo verilmediği görüldüğü için kişi hızla kilo verme isteğinin önüne geçemez ve daha az yemeye hatta 1000 kcal altında olan şok diyetleri yapmaya başlar, amaç daha da aç kalarak daha da çabuk kilo vermektir. Fakat ne kadar aç kalırsanız kalın, belki başta 2-3 kg verebileceğiniz bu şok diyetlerle duraklama dönemini atlatamadığınızı aksine kilo vermek yerine kilo almaya başladığınızı fark edersiniz. Bu dönemde sakın şok diyetler yapmayın, bu şok diyetler, açlık diyetleri metabolizmayı daha da yavaşlatacağı için kilo vermeyi daha da zorlaştırmakta ve bu süreci uzatmaktan başka hiçbir işe yaramamaktadırlar.

Duraklama dönemini daha hızlı atlatabilmek için;

1. Egzersizinizi arttırın; haftada 2 gün yaptığınız egzersizi örneğin 4 güne çıkarabilirsiniz.

2. Diyet içeriğinizi ve beslenme düzeninizi değiştirin; örneğin genelde öğle yemeklerinde et+salata+ekmek tüketiyorsanız onun yerine değişiklik olarak kepekli sandviç veya sebze yemeği+çorba+yoğurt tarzı diyet içeriğini değiştirin.

3. Diyette ufak atıştırmalar, tadına bakmalar v.b durumlarınız varsa bunları tamamen kesin ve sadece diyetinizde yazılı olanlara odaklanın

4. Her gün sürekli tartılmayın; tartıda kilo vermediğinizi görmek motivasyonunuzu azaltacaktır.

5. Sıvı alımınızı arttırın.

6. Uzun süredir kilo veremiyorsanız diyete 2-3 gün ara verip, canınız ne isterse tüketin ve tekrar multidisipliner olarak diyetinize başlayın. Bu 2-3 günlük ara metabolizmanızın hızlanmasını sağlayacaktır.

7. Bu dönemin geçici olacağını unutmayın; mutlaka tekrar direnç kırılacak ve siz kilo vermeye devam edeceksiniz, bunu hiç aklınızdan çıkarmayın. Sabırlı olun.

8. Diyet günlüğü tutun; hergün tek tek ne yediğinizi not edin ve kendi listenizle karşılaştırın, bir yerlerde farkında olmadan hata yapıyor olabilirsiniz.

9. Bu dönemlerde ilaç, ödem söktürücü v.b şeyleri doktorunuza sormadan kullanmayın.

10. Egzersiz içeriğini ve şeklini değiştirin, evde yürüyüş bandında 40 dk aynı tempoda yürüyüş yapmak yerine 5 dakika koşuyorsanız, 15 dakika yürüyün. Bunu en az 30 dakika boyunca tekrarlayın.

11. Stres kilo verme hızını azaltan bir faktördür, duraklama döneminde stres seviyenizi azaltmaya özen gösterin, ılık duş, hafif yürüyüşler, hoşunuza giden filmler, rezene çayı v.b biraz rahatlamanıza yardımcı olacaktır.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar bir kaç gündür yazamadım gezmekten:) regl olduğum için kilom hakkında sağlıklı bir fikrim yok ama kiloma ekte olmadı. cuma günü falan gerçek kilomu öğrenirim.
Bugün yediklerim sabah : 1 muz ,köy peyniri ,2 -3 adet zeytin ,yufka ekmek ve şekersiz çay

Öğlen omates, peynir ,salatalık ,biber ve az ekmek.

akşam: Patlıcan kebabı ,biraz pilav ve yoğurt yedim.

ben bugun hepıcıgınızın yerıne bol bol ısırdım yedım...
gelmiş bana anne kollarının tadına bakcam dıo :)) baaak dedım. sonra dururmuyum ben, sunun tadına bakcam bunun tadına bakcam dıye dıye heryerınden yedım :)))

tarıflerı dusunelım menu hazırlayalım cınım

bende dolmaları yedıgımde gormustum 71 kiloydum şoka gırdıydım. sabah bı tartıldım 61 dim. oyyhhh

tatlım aynen devam et bence, vucudunun dırencı kırılacak.
bana laf mı soktun kız sen
cok kotuyum ben
kustum demın 2 kere ust uste. pıtırcık zıpladı kucagıma anne dönelimmiii dedı cilveli cilveli, dayanamadım kucagımda döndurdum. bı bas donmesı bı bulantıııııı hooopppp lavoboya. hala mıdem kotu, 3-5 kere daha kusarım ben heralde.
yarın yazmazsam bılınkiiii gece acıldeydım

butun gun temızlık yaptım hava cok guzeldı. evın seklını degıstırdım falan. keyfım cok yerındeydı nerden döndurdum o cadıyı ben ya

ayyy yazamaycam daha fazla. kapatıorum oc yi. bakamıom ekrana (((

Sen cimcimeyi döndürmemişsin , o seni döndürmüş canım:))
Benim oğlumde geldi şimdi sınıfta kızın biri yanına oturup, saçlarını okşayıp öpüyormuş:))
Seni çok seviyorum , çok yakışıklısın diyormuş.
Sen naptın peki dedim ; napıcam anne ittim ya niye öpüyor beni bu kız gitmbaşımdan dedim diyor :))
Sende bu kadar yakışıklı olmasaydın dedim bıyık altından gülüyor köftehor.
Alem bu çocuklar valla.

Evet minnakım hava güzel , keyifler yerinde.
Nisan10 gibi seyahate çıkıcaz. Oğlana sözüm var disneyland a götürücem onu.
Bu durumda hızlanıyorum, haberiniz olsun.
Yaklaşık 1 ay var.
65-67 aralığında gitmeyi planlıyorum.
Hadi bakalım durmak yok yola devam

Valla anlamadım canım ya sinir oldum ama kalori saymıycam artık
Bu hafta sporla cezalandırıcam kendimi
Bilmem sen üstünemi alındın
Geçmiş olsun canım
Kız yoksa senin cimcimeye kardeşmi geliyor

bugünkü menümüde yazıp kaçayım hemen
sabah:
aç karnına yeşil çay
1 domates
1 salatalık
kk kadar peynir
4 zeytin
2 dilim uno denge
ara:
1 elma
öğlen:
1 porsiyon kıymalı kapuska
1 dilim uno denge
ara:
2 kaşık yulaf ezmesi
1 kase yoğurt
1 kupa yeşil çay
akşam:
6 yemek kaşığı kuru fasulye
4 kaşık pilav
1 dilim uno denge
spor: 2 km. hızlı tempoda yürüyüş
2.5 litre su

whuuuuuu :))
valla bende olsam öperım sneın paşayı :)
cok yakısıklı maşaAllah :)))
yalnız bacak kadar kızdaki girişkenliğe bak yaaa
vay anasını

Valla anlamadım canım ya sinir oldum ama kalori saymıycam artık
Bu hafta sporla cezalandırıcam kendimi
Bilmem sen üstünemi alındın
Geçmiş olsun canım
Kız yoksa senin cimcimeye kardeşmi geliyor
laaaaaayyyyyynnnnnnnnnnn töbe de
Allah korusun de :18::18::18::18:

ya canim ben de tam onu düsünüyordum, nedir bu yaa bende bi asagi bi yukari gidip gelyiorum, heralde dedim hareket eksikliginden ama kalori hesabina göre de vermis olmam lazim yani düsünsene, hergün eksik yiyoruz anlamadim yani, paylastigin yaziyi okudum da o sebeptendir belki de insallah gecici bir dönemdir

hahahahaaa sütlac dedin de canim cekti yaa

kızlaaarrr gunaydıııınnn
midem kötü ama kusmadım sabah :)
corba ıctım ıyı geldı midecağızıma :)

kahvaltım: 3 kepce corba
bugun aslında full corba ıcsem ıyı olur ama kocam sağolsun bırakmaz hıhhh

dun aksam cok kustum kızlar
mıdem komple bosaldı. sonra 3 kase corba ıctım.
cok fenaydım yaaa...

bak gene aklıma geldı o kusarak zayıflayanlar. te ellaaaam yaaaa
ben daha cok yıyorum oyle oldugunda. bunlar nasıl yemıo tekrar anlamıorum.

Bağırma kızım , kalktık işte kafam kazan valla uyuyamadım gece.
Kahvaltımı ettim , kahvemi içtim.
Şimdi ortalığı toplayım azıcık , biraz kendime gelirsem dışarı atıyım kendimi.
Yaa kızlar doğum gününde oğlana bir kuş aldık muhabbet.
Kuşcu yavru dedi ama pek değil yabani bir şey.
Daha evvel annemin evinde 13 sene baktım bıcır bıcır konuşuyordu yavrum.
Bu kendini kafeste ordan oraya atıyor.
Alışmayacak belli.
Geri verip yavru almak lazım ama kuşçu yok buralarda.
Elimde kafes gezememki , Beşiktaştan almıştım ben ama başka yok orada.
Bilgisi olan var mı?

Canım ya iki dönmeyle bu kadar kusulur mu?
Mideni üşütmüş olmayasın.
Yada

Bugün dinlendir mideni biraz,
kızarmış ekmek,peynir, açık çay, patates haşla.

Çorba çorba isyan etti garibim tabi:))!

Son düzenleme:

üşütmüşte olabilirim, dun butun camlar kapılar acık temızlık yaptım. ondan da olabilir yani...
bebek mebek demeyın dusuncesı ble korkuto benı... Rabbim isteyenlere versin...

haslanmıs patates ıyı gelmıo bana bu arada. daha fena oluyorum :)

etimek yedim iyi geldi..
kızarmıs ekmeğe devam...

kızlar naparsınız gıremedım ınternete .)

bol su ıcıyorum habıre wc deyım yesıl cayımıda ıcıyorum suannnnn ohhh rejıme devam hava guzel yaz geldı gec kaldım gecccc bu yaz cıtır olamıcam

sakıııın oyle dusunme!!!!
bu yaza cıtır olmak senın elınde...
daha yaza 3 ay var.
haftada 1 kılo versen 12 kılo eder.
borumu beee

Pırıl pırıl mis gibi bir günden herkese günaydın canlarım
Gene toipkte kimsecikler yok.
Topiğe uğramayanlar size sesleniyorum yakında böyle olcanız ona göre

Kızlar dün istediğimi yedim içtim revanisine kadar
Hiç bana kızmayın valla gidin metabolizmama kızın
6 günde kilo veremediysem onu bi şaşırtayım kendine gelsin dedim
Utanmaz metabolizma seni
Bugün kaldığım yerden devam bakalım nolcek

regenciğim sende benim gibi kilo veremedinmi:26:
sütlaç cıss canım

Son düzenleme:

fazla abartmadın ınsaAllah :))))

bıde bu resım gercek mı acaba?
photoshop falan olabılırmı aceba?
bu kıloyla bu ozguven şaşırtıcı yani...
tırnakları gordum zaten öğğğkkk yane.

kapuska yapıcam bugun
oturup lahana kemırıyım ben. cok fena şiş hıssedıorum kendımı. dun kısır yedım ben bı corba kasesı kadar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…