Zehir olan bayram...

O haberi gördügümde içim sökülürcesine ağladım.. İnsan olmaktan da böyle insanlarla aynı havayı solumaktan da çok ama çok utanıyorum.. Bu insanlarla nasıl savaşabiliriz diye düsünüyorum.. Her gün sokaktaki canlara mama su götürüyorum.. Sokaktaki cocuklarla yapiyorum bunu, onlara bu sevgiyi, onlarin bize olan ihtiyacini anlatmaya calisiyorum.. Önce birbirlerinden korkuyorlar ama sonra birbirlerini cok seviyorlar.. Cünkü aynilar.. Cünkü birinin elleri var, digerinin patileri.. Hepsi aynilar.. Evlatlar.. Tüm canlilar cok kiymetliler, emanetler.. Ki cok kısıtlı imkanlarımla.. Sadece bir gün iyiligin kötülügü yenecegini umut etmekten baska bir sey gelmiyor elimden.. Gecen gün böyle bir konuda hayvanlari hor görenlere vicdansiz dedigim icin banlanmistim.. O haberden sonra ne demek istedigim daha iyi anlasilmistir diye düsünüyorum.. Sevgisizligin sonu şiddettir...

Hah işte gecen gün yine bu sebepten banlandim. Neymis vicdansiz demisim. Sevene de sevmeyene de saygi duymak lazimmiz. E sevmeyen sevene duyuyor mu? Sevmese bile o hayvana saygi duymak zorunda. Ama neden duysunlar degil mi agzi yok dili yok yavrumun, gelip buraya böyle bu insanlar da şöyle bu insanlar da böyle diye bık bık yazamıyor... Gecen gün de evde hayvanlarla yasaniyor diye mevzu olmustu. Bugün level atlanmis. Sokakta da yasamasinlar. Ne olsunlar? E böyle her yerleri kesilip dag basina atilsinlar.. Yani 1000 gün ban yesem de susamicam artik.. Lanet olsun bu zihniyetteki insanlara!!! Kendi pisliklerinde kendi vicdansizliklarinda bogulsunlar!!!!

Yorumları okumadım, aklıma geldiği için söylemeden geçmek istemedim. Burada bir arkadaşımız konu açmıştı. Parkta çocukların bir kedi ya da köpeğe (hangisi olduğunu tam hatırlayamadım ki önemi de yok bence) zarar vermeye çalışan hatta canını yakan çocuklara, yaptıklarının yanlış olduğunu söyleyerek tepki göstermiş, çocuğun annesi de sert bir şekilde karşılık vermiş ve oğlunun başını okşayarak adeta onu kötü hareketine rağmen ödüllendirmişti.
Dediğim gibi yorumları okumadım kim ne yazdı bilmiyorum. Ama muhtemelen yorum yapanların çoğu zarar veren birini gördüğümüzde uyarmamız, gerekirse tepki göstermemiz gerektiğini savunmuştur. O konuyu açan arkadaşımıza ise demediklerini bırakmamışlardı. O daha çocukmuş, yanlış olduğunu göstermek için tepki gösterirken yumuşak davranılırmış, başkasının çocuğuna kızma hakkımız yokmuş,biz annesine söylermişiz o doğruyu gösterirmiş bla bla bla...
Bugün gördüm ben o haberi ve öğlenden beri kendime gelemiyorum Zarar veren kişi ister çocuk olsun ister yetişkin bir erkek ya da kadın, kesinlikle acı çektirilerek cezalandırılmalı bence. Çünkü bir canlının canını yakabilen biri aynı acıyı yaşamadan karşısındakine nasıl zarar verdiğini asla amlamaz. İnsanlar olarak kesinlikle çok acımasızız

O kadar katılıyorum ki sana, ben köpeğin fotoğrafını bugün sargılı şekilde gördüm ve detayı okuyamadım bile o kadar acıdı ki içim anlatamam.
Yazık günah bu insanlar ne zaman bu kadar vahşi oldular nasıl kıyabiliyorlar diyorum ama maalesef gidişat hiç iyi değil ve kesinlikle bununla ilgili hukuk çalışmalarının yapılmasını ve ağır müeyyidelerin olmasını çok istiyorum yoksa bu vahşetlerin ardı arkası kesilmez.
Hayvan ya da insan hiçbir farkı yok bu acımasız dünyada, ikisi de can ama insanın canının bile değerli olmadığı bu ülkede hayvana yapılanların da asla cezasız kalmaması gerektiğini düşünüyorum en tez vakitte bunlara fırsat vermeyecek kanunlar çıkarılsın da görsünler bakalım bir hayvana kıymak kolaymıymış.
Yazıklar olsun!

Allah korusun hadi çocuğun psikopat doğdu, vicdan, merhametten yoksun doğdu. O zaman hayvanları çocuğundan koruyacaksın! Bu kadar net. Nasıl sıcak sobadan koruyosan, hayvanlara da elletmeyeceksin. Senin ki çocuksa o it dedikleri de duvar kovuğundan üremedi! Nefes alıyor nefes..!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…