Zenginlik ve fakirlik üzerine yaşadığım olaylar,çekingenliğim.Nasıl aşabilirim?

yalnizlikcaa

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2017
593
399
33
Nereden başlasam bilemiyorum. Başıma gelen bir kaç olayı sizlerle paylaşmak istiyorum. Ben bir kurumda staj yaptım ve staj yaparken yanımda 50 yaşlarında bir şef vardı ve abisi oldukça tanınan bir avukatmış yanındaki çalışanları ile sorun yaşamış olmalıki bu çalışanının paylaştığı bir fotoğrafı kardeşine atmış.Kadının kızı yanındaydı ve fotoğrafa bakıp 'Ayy, bu ne varoşluk yaa, arkadaki yüklüklere bakk! ' dedi. Oysaki bizim evde o yüklüklerin aynısı var. Kadının dış görünüşü o kadar muhafazarki yani size nasıl anlatsam yüzü gözü çok güzel, çok iyi niyetliydi. Bir diğer olayı ise İstanbula ilk kez bir sınav için gitmiştim annemle birlikte. Ben küçük bir ilin köyünde yaşadığım için ve İstanbula ilk kez gittiğimiz için çok zorluk çektik. Tramvay çarpıyordu yani size öyle diyeyim :D Biz annemle bir uzaktan akrabamızın evinde kalalım dedik onlarında durumu Allah'a şükür iyi ama hani küçük bir evde kendilerine göre bir yaşamları vardı işte. Sınav çıkışı Kartal tarafında bulunan bir Avm'ye gidelim dedim. Ben hiç o kadar büyük avm görmemiştim ki giriş kapısını bile bulamadım inanın. Bizim tanıdığımızda hani şu plastik arabalar olurya küçük kızı olduğu için onu arabaya bindirdi. Bebek arabası yoktu çünkü. Neyse biz Avm'ye girdik bir mağazadan alışveriş yaparken iki kadın gerçekten o tanıdığımıza bir bakış attı ve gözleriyle süzdüklerini gördüm resmen. Arkasını dönüp giderkende bunların burda ne işi var dedi. Kimseye bir şey demedim tabiki anneme vs. gerçekten giyimleride güzeldi oradaki herkesin. . Ama kendimi her şeyden geri çekiyorum . Örneğin bir cafeye gitsem bunun ödemesi nasıl yapılır? Acaba masayamı gelecek yoksa ben mi alacağım? Ya da büyük bir alışveriş merkezinde meyve sebze nasıl satın alınır? Ya anlayacağınız her şeyden çok çekiniyorum... Bunu nasıl yenebilirim. İnsanlar neden gözleriyle süzerki kötü giyinsen bile ?

Bunu yenmenin tek yolu üstüne gitmek. Kaçarak yenemezsin. Üstüne gideceksin ki senin için bu durumlar normalleşsin

Ve çok şanslısın ki google da merak ettiğin her sorunun bir cevabı var. Çatal bıçak düzeninden tut da güncel görgü kuralları ve trendlere kadar.

Mutluluklar

Kendinizin ve ailenizin durumunu kabullenerek aşabilirsiniz ancak. Kimse annesinin karnından öyle doğmadı. Gayet alışılcak şeyler bunlar. Bebekler nasıl yavaş yavaş yürümeyi öğreniyorsa aynen öyle. Bi yerden sonra size her şey normal gelecek.

Ha kabullenemiyorsanız da kendinize iyi bir iş bulucaksınız, ilerleyebileceğiniz bir iş ve kafanızda ki yaşama ulaşacaksınız diyelim İnşallah..

Insanları dış görünüşüne suyuna buyuna bakarak ayırmak tamamen karakter meselesi ve acizliktir bence takılmayın böyle şeylere ama size net olarak şunu söyleyebilirim 3 ay kalmışken ders çalışın konu açmak yerine kpss son 3 ayda kazanılır bu bir gerçek . Böylece atanıp kendinize maddi olarak daha yüksek standartli bir yaşam kurarsınız böyle hislere de kapılmazsınız . Bence aklinizi derslere verin plan yapın güzelce ve son 3 ayınızı adayın su sınava sonraki yıllar pişman olmamak icin .kadınlar kulübü 3 ay sonrada burada olacak inanın o zaman sevinçle konu açarsınız belki ama su an geleceğinize odaklanin derim . Böyle şeyler düşünüp özgüvenizi baltalamayın

Bunlar utanılacak şeyler değil ki ama. Sizinki tamamen özgüven eksikliği.
Ben de bir kafeye gittiğimde menüden bir şey anlamazsam garsona açık açık sorarım, bunun içinde ne var, tavsiye eder misiniz diye. Ya da hesabı burda mı ödüyoruz demek çok zor bir şey değil ki.
Çok avm gezen biri değilim. Ama büyük bir avmye gittiğimde görüyorum mesela, kadınlar delice makyaj yapmış, düğüne gider gibi giyinmiş. Benim de var şık kıyafetim ama kimse kusura bakmasın, haftasonu o şekilde gezemem. Giyerim kotumu, spor ayakkabımı, keyfimce dolaşırım. Bundan ezilmek de hiç aklıma gelmez.
Bunlara takıldığınıza göre yaşınız küçük olmalı, büyüyünce geçer merak etmeyin

Kendinizin ve ailenizin durumunu kabullenerek aşabilirsiniz ancak. Kimse annesinin karnından öyle doğmadı. Gayet alışılcak şeyler bunlar. Bebekler nasıl yavaş yavaş yürümeyi öğreniyorsa aynen öyle. Bi yerden sonra size her şey normal gelecek.

Ha kabullenemiyorsanız da kendinize iyi bir iş bulucaksınız, ilerleyebileceğiniz bir iş ve kafanızda ki yaşama ulaşacaksınız diyelim İnşallah..
şu çekinkenliğimi inşallah atarım üzerimden . Yoksa yaşam çok zor oluyor :(

Bunlar utanılacak şeyler değil ki ama. Sizinki tamamen özgüven eksikliği.
Ben de bir kafeye gittiğimde menüden bir şey anlamazsam garsona açık açık sorarım, bunun içinde ne var, tavsiye eder misiniz diye. Ya da hesabı burda mı ödüyoruz demek çok zor bir şey değil ki.
Çok avm gezen biri değilim. Ama büyük bir avmye gittiğimde görüyorum mesela, kadınlar delice makyaj yapmış, düğüne gider gibi giyinmiş. Benim de var şık kıyafetim ama kimse kusura bakmasın, haftasonu o şekilde gezemem. Giyerim kotumu, spor ayakkabımı, keyfimce dolaşırım. Bundan ezilmek de hiç aklıma gelmez.
Bunlara takıldığınıza göre yaşınız küçük olmalı, büyüyünce geçer merak etmeyin
yok gerçekten özgüven eksikliği olabilir. Aslında 23 yaşınndayıım ama . İşte sınavlara hazırlanan işsiz biriyim inşallah şu çekingenliğimi atmaya çalışacagım :)

Çok tatlısınız🙂 yaşınız nedir küçük yaşlardasınız sanırım,herkes birbirinden öğrenir bu durumları görerek alışveriş yaparak , öncelikle free ol paranın yetmeyeceği ýerlerden birşeyler yeme onun dışında park yok diye bakmak da yasak değil ya .gir çık bak daha sonra almak için bile bakarım ben severim bakınmayı .insanlara gelince kibir budalası olmuşlar takma o insanları görme . Fakat kendini geliştir çok pahalı olmasada topluma uygun giyinmeye çalış bir kot bir siyah ya da beyaz tsort spor ayakkabı bunların heryerde geçeri vardır.self servis yazar bunları dikkat et garsona sor hesap alabilir miyim şeklinde o sizi yönlendirir. Yalniz geliştir kendini sadece internete bakarak bile birşeyler öğrenebilirsin... akışına bırak zenginlik fakirlikle alakası yok bunların .görürsen öğrenirsin..

Size oyle gelmistir belki. Allahin Kartal’indan bahsediyoruz cunku,orasi semt olarak luks bir yer degil ki avmsi ne olsun? Abartmayin kendi kendinize,uzulmeyin de boyle seyler icin. Herkes kendine baksin.
İşte tam kartalın bir üzerindeydi . Maltepedekş bir avm de olabilir . Ama duydum . Olsun tabiki. :)

Çok tatlısınız🙂 yaşınız nedir küçük yaşlardasınız sanırım,herkes birbirinden öğrenir bu durumları görerek alışveriş yaparak , öncelikle free ol paranın yetmeyeceği ýerlerden birşeyler yeme onun dışında park yok diye bakmak da yasak değil ya .gir çık bak daha sonra almak için bile bakarım ben severim bakınmayı .insanlara gelince kibir budalası olmuşlar takma o insanları görme . Fakat kendini geliştir çok pahalı olmasada topluma uygun giyinmeye çalış bir kot bir siyah ya da beyaz tsort spor ayakkabı bunların heryerde geçeri vardır.self servis yazar bunları dikkat et garsona sor hesap alabilir miyim şeklinde o sizi yönlendirir. Yalniz geliştir kendini sadece internete bakarak bile birşeyler öğrenebilirsin... akışına bırak zenginlik fakirlikle alakası yok bunların .görürsen öğrenirsin..
gerçekten teşekkür ederim ben hep köydeydim ve aynı şehrimde üniversite okuyunca burasıda küçük bir il gerçekten hiç bir şey öğrenemeden geçti zaman .İnşallah meslek sahibi olunca bakalım :)

İşte tam kartalın bir üzerindeydi . Maltepedekş bir avm de olabilir . Ama duydum . Olsun tabiki. :)
Kiyamam yasiniz da pek kucuk sanirim. Lutfen boyle seylere kafa takmayin. Sorun mesela ayip degil ki, burasi self servis midir? Bu yemek az mi pisirilirse guzel oluyor? Yaninda ne tavsiye edersiniz? Gibi gibi. Kendinizi rahat birakin. Zamanla alisacaksiniz ;)

yanlış yap, saçmala, hata üstüne hata yap? ne olacak ki? sen 2. seferde öğrenmiş olacaksın, başkaları da max. 3 dakika içinde unutmuş olacak. ben birinin size öyle dediğini duysam avm'de, direkt kendisine laf sokardım yemin ederim. görmemiş olmak, yani bir şeyleri gerçekten hiç deneyimlememiş olmak suç değil de, 'sonradan görme'lik gerçekten komik. sanki o doğduğunda avm varmış. bi laf var çok severim, 'zamanında hiç leğende yıkanmamış gibi latte içmek' diye. hepimizin geldiği gittiği yer belli coğrafya belli, sıkmayın canınızı.

E millet yükünü sokaga mi bosaltacakmis ona neymis ?

Kartal ve etrafindan bahsediyoruz sanki sehrin en luks yeri anadolu yakasinin orta halli yerleri buralar ,bakis atmislar bakislarini sevsinler ...
gerçekten görmeliydiniz. Ben kıyafet alırken onnlar beni ayrı biri sandı ondan baktıklarını gördüm ne insanlar var ya

Back
X