• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zenginlik ve fakirlik üzerine yaşadığım olaylar,çekingenliğim.Nasıl aşabilirim?

Yaşla alakalı bir durum çekingenlik bende nisantasina gidince hissetmiştim yaşlı kadınlar bir makyajlı bir guzel giyinmisler maddi durumum yerinde olmasina ramen ezik hissetim kendimi. Özgüven eksikliği bence.

Oncelikle yapman gereken sey bunun cok normal oldugunu kabullenmen ve yeniliklere cekinmeden acik olman. 2 3 kere ayni seyleri yasayip deneyimledigin zaman emin ol ozguveninin yerine geldigini hissedeceksin. Bu anlattiklarindan ornek verecek olursak avm nin girisini bi dahaki gidisinde sasirmayacaksin, hangi mekanda hesabi masana isteyebilirsin hangisinde kasaya gitmen gerekir nerde nasil davranilir bunlari bir ya da iki kere yasadiginda tecrube edeceksin ve bi bakmissin ki o kadar seye adapte olmussun ki. Statunun sonu yok herkes hayatinin bi doneminde bu tarz seylerle cebellesmistir emin ol. :)

gerçekten görmeliydiniz. Ben kıyafet alırken onnlar beni ayrı biri sandı ondan baktıklarını gördüm ne insanlar var ya
Onlar olgunlasmamis ruh ve beyinler ,zaten insanlara yuksekten bakan.insanlarin(guzellik,zenginlik, kariyer)ortak ozelligi kendilerini.gozlerinde buyutmeleri ,ham olmaları yoksa bulundugu konumu sindiren insanlarin hiic boyle dertleri yok ,kompleksli.insan baskasina takar

öyle bir yazmışsınız ki istinye park'ta şalvarla gezdiniz, köyden indim şehire filmi gibi bir sahne oldu sandım.
bence biraz siz abartıyorsunuz.
ama aşmanız lazım tabi. inanın bir cafede birşeyler sormak, hesap istemek sandığınız gibi zor değil. sadece ilkinde kendinizi biraz zorlamanız lazım.
emin olun kimsede yadırgamaz. nazik yanıtlar alırsınız. sonra arkası gelir zaten.

öyle bir yazmışsınız ki istinye park'ta şalvarla gezdiniz, köyden indim şehire filmi gibi bir sahne oldu sandım.
bence biraz siz abartıyorsunuz.
ama aşmanız lazım tabi. inanın bir cafede birşeyler sormak, hesap istemek sandığınız gibi zor değil. sadece ilkinde kendinizi biraz zorlamanız lazım.
emin olun kimsede yadırgamaz. nazik yanıtlar alırsınız. sonra arkası gelir zaten.

ay ben izmirliyim, 2009 yılında girmiştim istinye park'a ilk kez. yaşadığım kültür şokunu asla unutamam. yıllar sonra istanbul'a taşınıp istinyepark'a tekrar gidince 'ay bu muymuş zamanında şaşırdığım şey' dedim demek isterdim ama yok, yine büyük geliyor yiine büyük... sdklfjdas

ben de yurtdışına geldim
İstanbılda lise küçük bi ilin bi ilçesinde fakültemdi
Ordan yurtdışı biraz sudan çıkmış balık oluyorsun ama zamanla alışıyorsun
Bide servis olayı falan her yerde ilginç oluyor
Biz bi İtalyan restoranına girdik Almanya’da olayı çözene kadar baya zorlandık size kumanda gibi bişey veriyorlar oradan hallediyorsunuz herşeyi yemeğiniz hazır olunca kumadadan alarm çalıyor gidip alıyorsunuz falan
Sadece herkes anasının karnında öğrenmiyor
Sorun kimse size gülmez bu onların görevi bunun için para veriyorsunuz

Kartal civarında yaşıyorum hangi Avm diye geçirdim içimden ☺ çünkü lüks bir semt değil burası.

Kendinizi rahat bırakmaya çalışın, bilmediğinizi sorun, öyle öyle görüp, sorup öğrenceksiniz.

Herkesin ev düzeni de farklıdır, bunu kendinize kompleks haline getirmeyin.

Son düzenleme:
Okur musunuz bilemiyorum çünkü biraz uzun yazacağım galiba. İnsanlar neden böyleler söyleyeyim. Çünkü kendisi gibi davranacak veya bilmediği şeye bilmiyorum diyecek cesaretleri yok. Bu cesaret olmayınca da birer aşağılık kompleksi abidelerine dönüşüp kendisi olabilenleri ezme cabasına giriyorlar ki kendilerini üstün hissetsinler. Bunu çok fazla insanda gözlemledim şahsen. Ama sen ne kadar kendin olmaya karar verir ve bunu onlara gösterirsen ezmek şöyle dursun öylece kalakalıyolar karşında. Nacizane tavsiyem önce bunu fark etmeniz. Eğer daha önce büyük bir avm görmediyseniz bunu dile getirmeyi asla eziklik zannetmeyin, aksine bu kocaman bir cesaret örneğidir. Çünkü çoğu insan bunu gizler, zayıflık olarak görmeyip açikça dile getirebilmektir asıl cesaret gerektiren. Bu her konuda böyle. Önceden ben de çok düşünürdüm şunu yapsam garip mi olur herkes yadırgar mı. Ama ne zaman ki sadece kendim olmaya odaklandım o zaman her şey değişti. Ha tabiki kendinizi geliştirin bu çok güzel bi şey ama bunu kendiniz için yapın. Anladığım kadarıyla siz de zaten bu amaçtasınız, farkındasınız sorunun diğerlerinde olduğunun. Başka konuda da yazmıştım, benim çok sevdiğim bir teknik var özgüven geliştirme konusunda. Buraya da yazayım sizin için. Günlük hayatta yapmaktan çekindiğiniz ne varsa ama ne varsa, hepsinin bir listesi yapılır. Mesela sizin için örnek vereyim, cafe konusunu maddelere bölün. Hangi tarz ödemesi olan kafelere gitmek sizin için rahatsa tek başınıza önce ona gitmeyi hedefleyin, bir sonraki hedefiniz biraz daha çekineceğiniz bir cafe olsun gibi. Yani demek istediğim her şey aşama aşama olmalı.Sonra bu listedeki maddeler kolaydan zora doğru gerçekleştirmeye calışılır. Ne zaman ki bir madde sıradanlaşır, kişi bunu yaparken hiç çekinmemeye başlar, o zaman diğer maddeye geçilir. Maddeler zorlaştıkça aylar alabiliyor yapabilmek. Ama kararlı bir şekilde uygularsanız her maddeden sonra kendinizdeki gelişmeyi görüp cesaretleniyorsunuz. Kesinlikle tavsiye ettiğim bir teknik.

Girdiğin ortamı bir kaç dakika süz, çözersin hemen, sor ayıp değil asla çekinme bulamazsan da, üzerine gittikçe öğrenirsin. Çok tatlısın takılacağın tek derdin bu olsun ❤️ üzülme hiç.

Kötü giyimden, fakirlikten, bilmemekten neden utanıyorsunuz?
Herkes bir şeyleri tecrübe ederek öğreniyor.
Daha çok gencsiniz siz de öğreneceksiniz.
Hayatta utanılacak gerçek konular bir dünya iken..
Utanç duygunuzu gereksiz yormayin bence..

Bilmediğiniz şeyleri çevrenizdekilere sorun. Çekinmeyin. Unutmayın. Herkes etten,kemikten.Sizden bir üstünlükleri yok ki. 👍

Kendine güvenmelisin bazı avmler labirent gibi benim 500 kere gittiğim bir avm var her seferinde çıkısını bulamam hiç de dert etmem orada birine sorarım😊 Cafeye gittin self servis yazmıyorsa garson gelecektir ve ister garsonu çağırırsın ister kasaya gider masa numaranı söyler paranı ödersin çok basit

Hangimiz fabrikatör cocuguyuz ki hepimiz daha lüks veya daha mütevazi yerlere gitmisizdir. Ben bilmedigim bir yere gittigimde önce bir ortami gözlemliyorum ona göre hareket ediyorum. Benim yön duygum cok kötidür kizilay avm de giris cikisi bulabilmek icin kimseye caktirmadan alisveris yapiyor gibi 6 tur atmistim bir keresinde en son birini takip etmistim de öyle bulmustum :KK70:

Çevreyi gözünüzde çok büyütmeyin..çok rahatlıkla her şeyi yapabilirsiniz..o an gerekiyorsa insanları gözlemleyin nasıl yapılması gerekiyor diye..hepimizin vardır acemilikleri sonradan öğreniliyor..
Mesela 🤣 çok çok yıllar önce hani şu kolayı büyük bardağa döküp üzerine naylon kapatıyorlar ya o kapağı bir güzel çıkarıp pipetle o şekil içmiştim ama hiç takmamıştım ..
Merkezde yaşıyoruuz aile yanındayken evimizde yüklüklü idi kendime ait odam Yoktu ..isteme söz zamanı hiç aklıma bile gelmedi neden gocunayım ki 😎

Yaaaa kendiniZi neden kötü hissediyorsunuz herkes sorarak öğrendi kendinizi sevin biraz utanmayın lütfen çevredeki insanlardan. kim ne derse desin ne düşünürse düşünsünSelf servis mi yoksa masada mı sipariş alıyorsunuz diye sorabilirsiniz bunda çekinecek hiçbir şey yok ki böyle böyle öğreniliyor☺️ Veya hesabı ödeyeceğiniz zaman hesabı siz mi getiriyorsunuz kasaya mı ödeyeyim? Şeklinde söyleyebilirsiniz çekinecek bir şey yok siz sorun onlar yönlendirsin utanmayın çekinmeyin bütün mağazalara da girin gezin paranız yetmezse tabi ki almazsınız ama bi fikriniz oluşur ☺️ Ben mesela aşırı aşırı yüksek fiyatlı mağazalara da giderim tarzlar kombinler hakkında fikrim olsun diye, pazara da giderim bunda utanılacak bir şey yok ki. Giyiminiz konusunda da bir siyah veya beyaz tişört bir yüksek bel kot tamamdır her yerde Her durumda kabul görür çok farklı Ve dikkat çekecek parçalara yönelmeyin basic dediğimiz düz ve genel kullanılabilir parçalara yönelin

Hangimiz fabrikatör cocuguyuz ki hepimiz daha lüks veya daha mütevazi yerlere gitmisizdir. Ben bilmedigim bir yere gittigimde önce bir ortami gözlemliyorum ona göre hareket ediyorum. Benim yön duygum cok kötidür kizilay avm de giris cikisi bulabilmek icin kimseye caktirmadan alisveris yapiyor gibi 6 tur atmistim bir keresinde en son birini takip etmistim de öyle bulmustum :KK70:

o yalnız sizin sorununuz değil, kızılay avm'nin sorunu. resmen yerli hogwarts orası. bir giren çıkamasın diye yapmışlar. mesela 2. kattan 1. kata in merdivenle, aynı merdivenden yukarı çıksan 2. kata varmazsın öyle bir kör mimarın işi.

Yaa çok tatlı anlatmışsın gülümseyerek okudum :)) biraz çekingenlik biraz özgüven eksikliğinden canım zamanla geçer hepsi. ben de köyde büyüdüm ailem hala köyde yaşıyor, şu anda da zamanım çokça köyde geçer. Küçük yerden çıkınca ilk zamanlar bir çekingenlik oluyor. Liseyi de küçük bir ilçede okuyup ankara'ya üniversite okumaya gittiğimde ilk birkaç ay epey bocalamıştım. Şu an en yakın arkadaşlarım olan sınıfta tanıştığım iki kız doğma büyüme ankaralıydı ve ikisinde de bendeki ürkeklik yoktu. Giyim zevkim tam oturmamıştı, lcw dışında mağaza bilmezdim oraya bile her zaman gitmezdim, büyük şehir insanı olmadığım belliydi yani. Babam atmden para çekmeyi öğretmişti, ilk harçlığımı yolladığında kartı atmye kaptırıp bir sürü ağlamıştım napcam şimdi diye :)) şimdi aklıma geliyor da ne güzel zamanlarmış hayatı öğrenmeye başlamıştım. Sonra bir sürü çevre yaptım bi baktım bir sürü insan benzer süreçlerden geçiyor normalmiş hissettiklerim. Alıştım gitti okulumu bitirdim, janti plazalarda da çalıştım, sanayide de. İş dolayısıyla çok yer gezdim çok farklı insan gördüm. Özenti plaza dilini de öğrendim, devlet dilinde resmi resmi konuşmayı da, sanayi dilinde küfretmeyi de. Yaşanmışlık ve kendine yatırım yapmak çok şey katıyor insana, zaten biraz insanları tanıyınca anlıyorsun ki insanın kalitesi ambalajıyla ilgili değil. Hiç kendini kötü hissetme kuzucuğum, basit bir çekingenlik seninki ve çalışıp hayata karıştıkça geçecek. Kartal da büyük ama gayet vasat bir yer ayrıca, kimseyi ve hiçbir yeri gözünde büyütme. Tekrar söyleyeyim yazım dilin çok tatlı ya :KK200:

o yalnız sizin sorununuz değil, kızılay avm'nin sorunu. resmen yerli hogwarts orası. bir giren çıkamasın diye yapmışlar. mesela 2. kattan 1. kata in merdivenle, aynı merdivenden yukarı çıksan 2. kata varmazsın öyle bir kör mimarın işi.
Ahahaha moralimi yerine getirdiniz cok sağolun :KK70: sihhiyeden kizilaya bile gidisi 4.defa da öğrenmis insanim ben bununla ilgili konu bile acmistim navigasyonla cok aci tecrübeler yasamistim. Ben de kendimi ayni konu sahibi gibi hissetmistim ama ben kör yön duygusuyla yasamaya alistigim icin hic böyle kücük emrah moduna girmedim :confused:

O basık tavan birazdan kafamıza inecek diye kollaya kollaya merdiven çıkmak da cabası. Ne zaman o iş hanına girsem kendimi fare gibi hissediyorum.

keşke hiç bilmeseydik bunları daha doğal daha güzel hayatlarımız olabilseydi. doğma büyüme istanbulluyum nefret ederim avm gezmekten mesela. hiç hoşuma gitmez. hangi kapıdan girilip çıkıldığını bilmekte insanı modern yapmaz. büyükşehire gelip çekingenlik yaşaman normal tabiki ama kendini de kimseden küçük görme.

Back
X