Zenginlik ve fakirlik üzerine yaşadığım olaylar,çekingenliğim.Nasıl aşabilirim?

Kimseyle kendini kıyaslama. Her zaman özeneceğin birileri olacaktır. Daha iyisi daha güzeli.o eleştiren insanlar da özgüven eksikliği yaşıyorlar ve farkında değiller. Kendilerini üstünlük kompleksine kaptırmışlar.
Yüklük mevzusuna takılma bu o kadının kendini beğwnmişliği. Demwk ki olmamış , şekilci, ham bir insan. Istediği kadar zengin olsun para sonradan görmeliği yok etmiyor. Insan, insan olsun yeter gecekonduda da yaşayabilir
Avm olayı da aynı şekilde kendini elit sanan çökelekler var takılma. Yalnız avm arabalarında çocuklardan bende hoşlanmıyorum. Insanların çoğu çocuklalrı ayakkabı ile oturtuyor içine ve yiyecek koyuyoruz o arabaya. Hijyenik değil.
Diğer konularda da kendini geliştirirsin meraklanma. Önceliğin iyi bir iş olsun. Boş vakitlerinde kendini geliştir. Yabancı dil, bikgisayar vb . Online ücretsiz kurslarda var. Isterseniz özelden yaz bir iki isim veririm burada reklam olur belki. Kaliteli filmler falan izle. Basit filmlerden uzak dur. Memur olacaksan sınava odaklan atanmaya bak. Atandıktan sonra ücretli kurslara da başlarsın. Gezilere gidersin. Eve kapatma kendini. Arkadaş edin kendine. Ama herkese güvenme. Günümüzde sinsi çok fazla. Tecrübe yaşanmışlıklardan gelir. Evde oturarak, etliye sütlüye karışmazsan değişmezsin. Işe başladıktan sonra kaliteli kitaplardan oku bol bol
o kadar güzel yazmışsınızki gerçekten her cümlenizde haklısınız hele bir atanayım ya da meslek sahiibi olayımda inşallah bunların hepsini yapacagım. :)

Üniversitede bi kafeye gittik çıkışta hesap öderken tipbox yazan bir kutu gördüm. Adama sordum bu ne diye. Adam da gülüyor dalga geçer gibi falan. Birkaç kere sordum hatta o gülmesine rağmen. Düzgün bir açıklama da yapmadı. Bildiğimiz bahşiş kutusuymuş meğer. Ne var yani bahşiş kutusu dese ölür sanki tipbox deyip durdu :63: Bir öğretmen arkadaş öğrencileri Hindistan cevizini görsün tadına baksın diye okula getirip çocuklara ikram etmiş. Tenefüste öğretmenler odasında bahsetti. Ben de hiç yemedim dedim tadına baktım bende. 30 yaşında tadına bakmış oldum Hindistan cevizinin :KK28:Giyim kuşam yeme-içme bunlar insanın maddi imkanlarını gösterir büyük çoğunlukla.İnsanlığını görgüsünü göstermez. Hiç kafana takmaya değmez. Avm kapısı her zaman karıştırılabilir herkes karıştırabilir yani. Yüklük olayı da köylerde hep ihtiyaç yani. Şehirde de öyle. Şimdi yüklükler yok mu yine var. Hepsi dolapların içinde yine millet yorganını yastığını koyuyor. Dolabın içinde kapaklı görünmez yüklüklerimiz var:KK48: Benim var en azından:KK24:
ya mükemmelsiniz gerçekten öyle. Herkesin evinde geçmişten izler var. Çok beğenmiş insanlar var kendini ya :(

Kıyafet işi en kolayı. Düz renkli klasik şık parçaları tüm uygun fiyatlı mağazadan alırsınız. Ama asıl değişimi bu değil özgüven sağlar. Yani ne giyerseniz giyin siz dimdik kendinizden en yürümedikçe istediğiniz sonucu alamazsınız.
I feel pretty filmini izlemediyseniz izleyin, o zayıflık güzellik üzerine gibi görünse de bence özgüvenin yarattığı farkı anlatıyor.
Benim annem mesela pazardan da alsa giyse gittiği her yerde çok özel karşılanır. Ben de o kadar olmuyor. Çünkü annem çok kendinden emindir. Ben o kadar özgüvenli değilim.
Özetle kendinize güvenin. Özgüveninizi kazanınca farkı göreceksiniz.
şimdi bakıyorum filme . Çok teşekkür ederiimm :)

babam hayati boyunca hep burslu okumus, izmirde yasamasina ragmen liseye kadar hic deniz kenarinda bir bardak cay icmemis mesela bunu hep anlatir gozleri dolar.

lisede amerikan kolejine burslu gitmis, bazen anlatiyor etrafta o kadar cok zengin vardi ki sanki insanlar hep bana bakiyormus gibi hissetmistim cok utanmistim diye. her zaman da soyler insan kendisine yabanci bir yere gittiginde sanki herkes ona bakiyormus gibi hisseder der.

simdi dusunuyorum benim babam da boyle cekinseydi ben su an oldugum kisi olur muydum diye hayatta olamazdim. ben hayatimi babama borcluyum cunku. siz de evet degisik ortamlara girdiginizde kendinizi basta garip hissedebilirsiniz ama emin olun sizin de diger insanlardan ustun oldugunuz bir nokta vardir. eger yoksa da kendiniz yaratmaya calisin. bir seyi bilmemek, ilk kez yapmak, daha once gormemis olmak, evinin cok guzel olmamasi vs bunlar utanilacak seyler degil. asil bunlari farkli gormek utanilmasi gereken sey. bunun farkinda olduktan sonra emin olun daha da kolay olacak her sey sizin icin.

Yesilcam gibi.
Artik boyle zengin fakir ucurumu mu kaldi yahu. Her sey elimizin altinda internetten 2 dakikada her seyi ogrenebiliyoruz.
Sizin ozguvenle alakali sorununuz var bu zenginlik fakirlikle alakali degil.
Ayrica buyuk bir avmden meyve sebze mi alinir pazarlar ne gune duruyor :D Bunu nicin dert edindiniz kendinize. Avmde meyvenin fiyatinin 5 mislini kitlerler insana.

Okur musunuz bilemiyorum çünkü biraz uzun yazacağım galiba. İnsanlar neden böyleler söyleyeyim. Çünkü kendisi gibi davranacak veya bilmediği şeye bilmiyorum diyecek cesaretleri yok. Bu cesaret olmayınca da birer aşağılık kompleksi abidelerine dönüşüp kendisi olabilenleri ezme cabasına giriyorlar ki kendilerini üstün hissetsinler. Bunu çok fazla insanda gözlemledim şahsen. Ama sen ne kadar kendin olmaya karar verir ve bunu onlara gösterirsen ezmek şöyle dursun öylece kalakalıyolar karşında. Nacizane tavsiyem önce bunu fark etmeniz. Eğer daha önce büyük bir avm görmediyseniz bunu dile getirmeyi asla eziklik zannetmeyin, aksine bu kocaman bir cesaret örneğidir. Çünkü çoğu insan bunu gizler, zayıflık olarak görmeyip açikça dile getirebilmektir asıl cesaret gerektiren. Bu her konuda böyle. Önceden ben de çok düşünürdüm şunu yapsam garip mi olur herkes yadırgar mı. Ama ne zaman ki sadece kendim olmaya odaklandım o zaman her şey değişti. Ha tabiki kendinizi geliştirin bu çok güzel bi şey ama bunu kendiniz için yapın. Anladığım kadarıyla siz de zaten bu amaçtasınız, farkındasınız sorunun diğerlerinde olduğunun. Başka konuda da yazmıştım, benim çok sevdiğim bir teknik var özgüven geliştirme konusunda. Buraya da yazayım sizin için. Günlük hayatta yapmaktan çekindiğiniz ne varsa ama ne varsa, hepsinin bir listesi yapılır. Mesela sizin için örnek vereyim, cafe konusunu maddelere bölün. Hangi tarz ödemesi olan kafelere gitmek sizin için rahatsa tek başınıza önce ona gitmeyi hedefleyin, bir sonraki hedefiniz biraz daha çekineceğiniz bir cafe olsun gibi. Yani demek istediğim her şey aşama aşama olmalı.Sonra bu listedeki maddeler kolaydan zora doğru gerçekleştirmeye calışılır. Ne zaman ki bir madde sıradanlaşır, kişi bunu yaparken hiç çekinmemeye başlar, o zaman diğer maddeye geçilir. Maddeler zorlaştıkça aylar alabiliyor yapabilmek. Ama kararlı bir şekilde uygularsanız her maddeden sonra kendinizdeki gelişmeyi görüp cesaretleniyorsunuz. Kesinlikle tavsiye ettiğim bir teknik.
kesinlikle okudum çok teşekkür ederim. Şimdi bir tane psikolog buldum youtubuda ona biraz bakmayı düşünüyorum. Bu dediğinizi hiç yapmayı düşünmemiştim aslında ama şu ortalık bir düzelsin ilk işim tek başıma gitmek olacak kesinlikle .. Biraaz sakin bir zamanda giderim çok da güzel olur. :)

babam hayati boyunca hep burslu okumus, izmirde yasamasina ragmen liseye kadar hic deniz kenarinda bir bardak cay icmemis mesela bunu hep anlatir gozleri dolar.

lisede amerikan kolejine burslu gitmis, bazen anlatiyor etrafta o kadar cok zengin vardi ki sanki insanlar hep bana bakiyormus gibi hissetmistim cok utanmistim diye. her zaman da soyler insan kendisine yabanci bir yere gittiginde sanki herkes ona bakiyormus gibi hisseder der.

simdi dusunuyorum benim babam da boyle cekinseydi ben su an oldugum kisi olur muydum diye hayatta olamazdim. ben hayatimi babama borcluyum cunku. siz de evet degisik ortamlara girdiginizde kendinizi basta garip hissedebilirsiniz ama emin olun sizin de diger insanlardan ustun oldugunuz bir nokta vardir. eger yoksa da kendiniz yaratmaya calisin. bir seyi bilmemek, ilk kez yapmak, daha once gormemis olmak, evinin cok guzel olmamasi vs bunlar utanilacak seyler degil. asil bunlari farkli gormek utanilmasi gereken sey. bunun farkinda olduktan sonra emin olun daha da kolay olacak her sey sizin icin.
çok teşekkür ederim. Gerçekten babanız ne güzel anlatmış. İnsan öyle hissetsede çok güzel yaklaşım ya.

kesinlikle okudum çok teşekkür ederim. Şimdi bir tane psikolog buldum youtubuda ona biraz bakmayı düşünüyorum. Bu dediğinizi hiç yapmayı düşünmemiştim aslında ama şu ortalık bir düzelsin ilk işim tek başıma gitmek olacak kesinlikle .. Biraaz sakin bir zamanda giderim çok da güzel olur. :)
Psikolog dinlemek de güzel fikir, dinledikçe hem kendinizi hem insanları çözersiniz. O zaman zaten her şey daha da netleşir, özgüven kazanmak da gelişmek de daha kolay olur. Bu tekniği yapmaktan çekindiğiniz her konuda uygulayabilirsiniz tabi. Yeter ki siz çekinmeden kendiniz olmayı başarın, insanların tavrı da bakışı da otomatik olarak değişiyor ama zaten siz geliştikçe de bunun bir önemi kalmıyor. Kısacası hayat kolaylaşıyor. Başarılar ve mutluluklar diliyorum.

Verdiğiniz örneklerin zenginlik fakirlikle alakası olduğunu sanmıyorum. Eksik olan tecrübe, özgüven
Kimse dünyaya full paket yüklü gelmiyor. Herkes tecrübe ettikçe öğreniyor. Bu bir ayıp değil. Utanılacak bir şey değil.
Kendi kendine önyargılı davranıyorsunuz.
He bunların üstüne fakirim diyorsanız, onu da değiştirmek yine sizin elinizde.

Öncelikle size ya da başkalarına o şekilde bakan insanlara acıyarak baslayabilirsiniz. Çünkü bu insanlar o kadar sevgiden fakirler ki hayatlarını sacma sapan markalarla doldurup, millete hava atıp kendilerini mutlu olduklarina inandirmaya çalışıyorlar.
İnsan daha önce bulunmadığı yerin kurallarını ne bilsin. Kaldi ki bazi kafelerde kasaya gitmek gerekiyor bazıları da kasada odemeyi kabul etmiyorlar. Yani bunu bi insan daha önce kafeye gitmeden nasıl bilebilir gerçekten? Sıkıştıysan garsona sorarsın.
O kötü insanlardan biri benim eski oda arkadaşımdı. Özel okulda okuyordum. Ben burslu o paralı. Ve parasıyla hava atmayı çok seven biriydi. Ama zamanla yakinlastikca anladım ki bu kıza ne annesi ne babası doğru düzgün seviyor, sicak davranıyor. Hayatındaki boşluğu koca bir gardropla doldurmaya çalışıyordu. Ve o da senin gördüklerin gibi insanları eleştiriyordu sürekli. Markasiz giyinse varosluga bak, markalı giyse görgüsüzlüge bak :)

Ve kim olduğunu asla saklamaya çalışma. Başkası gibi görünmeye çalışırsan, insanlar ya kibar davranıp bozuntuya vermeyecekler ya da senin canını acıtmak için kullanacaklar. Onları zırh gibi giy üstüne.

Hangimiz fabrikatör cocuguyuz ki hepimiz daha lüks veya daha mütevazi yerlere gitmisizdir. Ben bilmedigim bir yere gittigimde önce bir ortami gözlemliyorum ona göre hareket ediyorum. Benim yön duygum cok kötidür kizilay avm de giris cikisi bulabilmek icin kimseye caktirmadan alisveris yapiyor gibi 6 tur atmistim bir keresinde en son birini takip etmistim de öyle bulmustum :KK70:
Hunharca güldüm gece gece:rolleyes::KK70:
Ben de geçen sene eşim yoktu kızımla memlekete gittiler 3 gun neyse halt yedim avm sevmem asla saatlerce gezip dolaşamam hadi dedim gideyim bi gezip gelirim benim oğlumun ağlamaları meşhurdur
Neyse girdim Allahim az biraz gezelim dedim benim canavar pat düştü mu kıyametler koptu millet başımıza toplandı tabi öyle bagiriyor:kızgın:
Baktim olucak gibi degil hadi eve gidelim dedim bu seferde çıkışı bulamadım oğlum kendini yerlere atiyor ama bir rezilliği en son artik bur güvenlik görevlisi halime acıdı da bizi zar zor çıkarttı dışarı :KK53:
Iste o gun bugündür asla gitmem avm ye herkesler süslenmiş gelmiş benim halim harap aman cayır çimen yetiyor bana neyse bu bahaneyle içimi döktüm:confused:

Hunharca güldüm gece gece:rolleyes::KK70:
Ben de geçen sene eşim yoktu kızımla memlekete gittiler 3 gun neyse halt yedim avm sevmem asla saatlerce gezip dolaşamam hadi dedim gideyim bi gezip gelirim benim oğlumun ağlamaları meşhurdur
Neyse girdim Allahim az biraz gezelim dedim benim canavar pat düştü mu kıyametler koptu millet başımıza toplandı tabi öyle bagiriyor:kızgın:
Baktim olucak gibi degil hadi eve gidelim dedim bu seferde çıkışı bulamadım oğlum kendini yerlere atiyor ama bir rezilliği en son artik bur güvenlik görevlisi halime acıdı da bizi zar zor çıkarttı dışarı :KK53:
Iste o gun bugündür asla gitmem avm ye herkesler süslenmiş gelmiş benim halim harap aman cayır çimen yetiyor bana neyse bu bahaneyle içimi döktüm:confused:
Ben de sevmem avm gezmeyi hangi kafayla girdiysem artık :KK70: labirent gibi yapıyorlar avmleri giren cikamasin yorulunca bir kahve icsin para kazandirsin diye baska aciklamasi olamaz çünkü :confused:

Çok varlıkta gördüm ardından fakirlik te.. Önemli olan insan olabilmektedir. Ben dert bile etmiyorum karşındaki kişi insan olamamış malesef..

Kuzum burası Avrupa’nın göbeği değil zaten bu ülkede herkes sonradan görme değil mi bir bakıma eski yıllarda yaşanılanlara bakınca, ben bu ülke de gerçekten elit aileden görgülü insanın azlığına eminim biz köylü milletiz ve en güzel cevabı Atatürk köylü milletin efendisidir diye vermiş zaten, rahatla senin kimseden farkın veya az değerin yok bunu unutma

Çok güzelde giyinsen o bakışları atacak çok görgüsüz var ortalıkta.Sakın rezil olacam diye düşünme olsan bile bunu gören insanlarla birdaha karşılaşma olasılığın çok düşük.Kimse yokmuş gibi davranmaya çalış çekinme

Başkalarını boşver.Güzel giyinene de düğüne mi gelmiş bu derler.Sen kulak verecek olursan herkes her seyi söyler. Şu küçük yerde yasama kompleksini at aklından.7 göbek istanbullu olanlar disinda herkesin 2 kusak öncesi köy zaten.Önemli olan kendine güvenmen, gelistirmen.Dış görünüş hic bir seydir.Beyin,ahlak,görgü her seydir. Sen kendinde eksik buldugun seyleri kusurlarini kabullenip sev,saklamaya calisma ki baskalari bunu sana karsi silah olarak kullanamasin.

Siz kendiniz, insanları dış görünüşüyle yargılamamaya başladığınızda,marka çanta takmanın insan yüreğine bı şey katamadigini idrak ettiğinizde,.'anne ayakkabisi' giymiş 26 yaşında bir kadının ağzindan çıkan sözlerin ne kadar derin anlamları olduğunu farkedip, ayakkabısının ne modeline ne markasına takilmadiginizda asarsınız bunları. Gittiğiniz kafe de içeceğin ismini doğru telaffuz etmek ,orda çalışan 'işçi' sınıfına teşekkür etmekten daha önemli değil. Uzun lafın kısası önemli olan insanlık. İnsanlığa değil, imkanlarına bakanlar da asıl cahiller, asıl demodeler ve asıl varoşlar.

Back
X