Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

dinlen canım sen işten ayrılmıştın dimi canım evdesin şimdi bence doğuma kadar keyfini çıkart hamileliğin.

valla ben de 2 kilocuk da olsa alıp yapmak istedim şimdi taze fasülye inan. her zaman aldığım bir yer var 2 liraydı geçen hafta kilosu 3 kg alıyım da koyayım bari.kırmızı biberleri birden at 250 ye çok tutunca da yumuşuyolar iyice dirilikleri gidiyor. o yüzden kontrol et ara sıra zaten şişiyolar anlaşılıyor.
bu arada perşembe gününe dahiliye ve üroloji den randevu aldım. genel cerrahi yok gözüküyo. gidince sorarım sabah 8 de orda oluruz. bir de benim tahlillerde tiroid düşük çıkmış biraz bayan olana aldım inşallah sorun çıkmaz. yükseğe takıyolar da düşüğe bişey demezler heralde. ben de ilacımı eksilttim biraz fazla geliyor demekki.erkek olan dahiliye doktoru da vardı ama ondan almadım fazla takıkmış öyle duymuştum. tahlilleri de umarım ayşe verir öğlenden önce sabah kalabalık olmadan gider isterim. sonuçlar öğlenden sonra demez inşallah o bet suratıyla. öyle derse de derim dahiliyeden randevu aldım göstericem derim. ama garanti olsun ben eşime mail atayım o sonuçların çıktısını alsın iş yerinden. artık genel cerrahi ve ultrason da bayramdan sonraya kalır.

tahlillerin çıktısını sabahta veriyor sorun olmuyor. sadece sonuçlara öğleden sonra yorum yapıyor dr. yada dosya öğleden sonra. ama sonuç çıktısını veriyor. sen yinede eşine protokolo nosunu ver işten çıktı alsın. olaki hastane sistem olmaz bi aksilik olur elinde bulunsun sonuç çıktıları. genel cerrah işinide dedğim gibi yap. adam 1 ay tatile gidince bu işlere bakacak illa birini görevlendirmişlerdir.

canım nasıl yani şimdi benim dahiliye randevum sabah 9.30 da ne yani tahlillerimle akciğer ve ekg filmimle gidince doktora öğlenden sonra mı yorum yapcam dicek? ona göre o zaman öğlenden sonra giderim. o kısmını anlamadım. bana zaten henüz dosya açılmicak ki ultrasonum eksik biliyosun.ayşe den konsültasyon kağıtlarımı alıp dahiliye ve psikiyatri ye imzalatıcam. sabahtan olmaz mı yani?

öğleden sonra derken tüp bebek bölümümnden bahsediyorum orasının bi öğleden sonra muhabbeti var. sen diğer bölümlere hangi saatte rand. aldıysan o saatte gidicen ve onlarda bakıp kaşe imza yapıcak. ayşe vermez dedin ya o bakımdan öğleden sonra lafını kullandım. sonuç çıktısını verir sabahta olsa. bu arada sakın ha dahiliyeciye tek böbrekliyim deme valla başına iş alırsın. bana sormuştu bi hast. varmı diye.bende bildiğim kadarıyla yok demiştim:) mal gibi suratıma bakmıştı. sen tek böbrek dersen ne olur bilmiyoum. bu güne kadar tek böbrekli olman sana sorun çıkarmadıysa hiç ses etme derim.

bu arada ben gebelik testi alıp idrarla yapsam daha erken dimi çıkmaz sanrıım. ne dersiniz alsammı bi test yarın sabah yapsam? yoksa kan tahlil günümü mü beklesem. erkenden baksam nolcakki? bi yandanda idrarda negatif çıkarsa hazırlık yapmış olurum kanda da neg. çıkarsa şaşırmayım yada yıkılmayım. ne dersiniz yarın 9. gün olcak çıkarmıki idrar da?

evet tüp bebek bölümünde dosya kesinlikle öğlenden sonra açılıyor ben eşime çıktısını almasını söylicem zaten de ayşeye de sabah daha kalabalık olmadan gidersek verir. kaşe imza kağıtlarımızı da alırız sırasıyla imzalattırırız. böbreğimle ilgili hiçbişey söylemicem. çünkü bir hastalığım olmadı bebekliğimden beri. bu bir hastalık değil zaten benim tek böbreğim normal bir böbreğin boyutlarından daha büyük. doğuştan tek olduğu için gardını ona göre almış zavallım :) sadece ömrüm boyunca ağır ağrı kesicilerden uzak durmam ve bol su içmem yeterli. ağrı kesiciler çok zor süzülürmüş böbreklerde..
bu arada bence bekle duygu bu kadar erken çıkmaz idrarda sonra üzülürsün beklemek daha sıkıcı olur. zaten ne kaldı ki cuma ya?

evet doğuştan ama dr.lar anlamaz işte illa başına ekstra tahlil film çıkarırlar. en iyisimi susmak. su böbrek için önemli benimde annemin doğuştan böbrak kanalları darmış süzme yapamıyormuş böbrek yıllarca adet döneminde ölüp ölüp dirilirdi. hala bile üşüttüğünde hemen ağrır kışın sürekli kuşaklı.
dediğin gibi bekliyeyim erken yaptırsam ne olcak dimi. sonuç iyi çıksında varsın cuma alalım. ama hiç bi his yok içimde tutmadı gibi((

bana da cerrahpaşa da bir profesör dedi baktırdın mı tek böbreğin olmayabilir diye. benim rahim yarım ya sağ tüp be sağ yumurtalık yok buna bağlı olarak sağ böbrek de olmayabilir dedi.ben de güldüm içimden yıllardır hiçbir rahatsızlığım olmadı vardır heralde dedim sonra ultrasona girdim işte baktık ki yok çok şaşırmıştım ama o kadar da abartmadım demekki haberim olmasa yıllarca yaşicam öyle. işte sadece oruç tutmayı bıraktım zaten suyu severdim artık daha çok içiyorum. bir bebeğim olsa da ilaçlardan tamamen arınabilsem tek isteğim bu.
canım içindeki his i dinleme belli olmaz bu işler. dışarıda çok bölünememiş olabilir ama anne rahmi en uygun yer bunun için. seninde rahminde bir sorunun yokmuş bak tek sorun kendi kendine gebe kalamamış olman. bence tutar büyük bir ihtimalle. bu arada sizde olmuyormu bu çatlatma iğnesinden sonra göğüslerde hassasiyet?

DUYGU YA BENİM KOLLESTEROLÜM ÇIKMIŞ BİLİYOMUSUN O GÜN TAHLİL GÜNÜ YANİ ÖĞLENDEN SONRA BAKMIŞTIM DAHA ÇIKMAMIŞTI DEMEKKİ BUNLARIN SONUÇLARI ŞİMDİ BAKTIM ŞEKERİM NORMAL AMA KOLLESTEROL BİRAZ YÜKSEK

BAK YAZIYORUM;

Kolesterol

209,4 mg/dL H(110 - 200)

LDL 130,9 mg/dL H(60 - 129)

PARANTEZ İÇİNDEKİLER OLMASI GEREKEN DEĞER ARALIKLARI VE LDL KÖTÜ KOLESTEROL DEMEK O DA 129 UN 1 PUAN ÜSTÜ YA DÜŞÜNEBİLİYOMUSUN 130 ÇIKMIŞ. DİĞERİ DE ÇOK YÜKSEK DEĞİL ASLINDA SINIRIN BİRAZ ÜSTÜ AMA KESİN İLAÇ VERİCEK DÜŞMEDEN GELME DİCEK İMZALAMİCAK KONSÜLTASYON KAĞIDINI. BU GİDİŞLE BENİM TÜP BEBEK KASIMA KALICAK.

inş bebeğin olurda kurtulursun ilaçlardan. birden duan çok içten geldi. çatlatmadan sonra oldumu hatırlamıyorum geçen haftalarda vardı göğüslerde hassasiyet. ama son 2 gündür falan feci ağrıyor yürüyünce içinde su dolu gibi lmbür löbür. ki normalde ölçüsü büyükte değil. ve elim falan değdiğinde de ağrıyor

sanmam öyle diyeceğini telaş yapma bence. ciddi bi yükseklik değilki sınırda. ve kollestrolde sürekli değişen bişey. bence sen kendinden emin git. hiç bir hastalığım yok düzenli ilaç kullanmıyorum de. bak gör imzalayacak. kolestrol bebek yapmaya engel değil. ki seninki aşırı yüksekte değil.

inşallah öyle olur duygu cum kendimden emin gideceğim kesin tiroide de düşük derse doktor kontrolündeyim derim tahlilleri görünce gittim ilacımın dozunu yeniden düzenledik derim. ama infertil birisi için düşük olması iyi yani metabolizmanın çok hızlı çalışması yumurtlama açısından iyi derler ona takılacağını sanmıyorum da. kolesterol de sınırda ikiside çok abartı yüksek değil. eşim de imzalar diyor aynen senin dediğin gibi herkese olan bişey kolesterol.erkek olsa takıyomuş dediler bayana aldık randevuyu umarım sorun olmaz. çok yüksek değil derim ilk defa çıktı hayatımda ya kollesterolüm. çok moralim bozuldu duygu. sanki çırpındıkça çamura batıyorum. hayatımda en nefret ettiğim şey doktor ve ilaçlardır. şuanda her ikiside hayatımın orta yerine bomba gibi düştü. kurtulamıyorum.bedenim sanki karmakarışık hergün yeni birşey çıkıyor. bir bebeğim olsa sağlıkla doğursam vallahi detoks yapıcam sıbıtıp atıcam herşeyi.

en azından kreatinin ve ürik asit değerlerim normal bu da böbreğimin çok iyi çalıştığını gösterir. artık ne olacaksa olacak duygucum eğer imzalamazsa da 1 ay sonraya kalır napalım gerekirse ilaç kullanırım. yürüyüşe de başlicam biraz da dikkat ederim olur biter. sağlık olsun da gerisi de olur kaç ay sonraya yetişir şuan inan umrumda değil. adetin 3. günü olan şeylerden kurtulduktan sonra zaten diğerleri hallolur. bir de genel cerrahi takmasın bunlara. o neye bakıyor ki allasen yaa

hiçbişeye bakmıyor ki:) sadece imzalıyor :) kolestrol falan bence normal bakma 1 puandan bişey olmaz. imzalamazsa diye düşünüp kötüsünü çekme. gayet normal davran bak gör imzalayacak. psikiyatri zaten lak lak yapıp imzalıyor. kimse dr. sevmez ama ben çocukluğumdan beri giderim hep yıllarca annemi götürdüm. şimdi kendim. neyseki dermansız bir dert değil biizmki. keyfi rutin kontrole gittimizi düşün. allah başa vermesin kanser falan olsa daha kötü. en azından bazen moral bozukluğuylada olsa çoğu kez umutla gidiyoruz. yumurta görünce hamliyemişiz gibi seviniyoruz. kötüsünü düşününce bunlar faso fiso geliyor valla. bugünümüze şükür. dahiliyecide yüzeysel bakıp imzlayacak emin ol. birde karatay diyeti demiştin kuruyemiş yersen kolestrol dahada artmasın dikkat et onada.

başlarım karatayına valla yemek bahane ben fazla yemem ki zaten herkes kadar ama hareketsizim şuanda bayramdan sonra yürüyüşe başlicam. egzersiz herşeyin başı. günde 10.000 adım atmalıymış. hem yediklerimizin kalorisini yakmak hem de işte vücudun günlük hareketini sağlamak için bu da yarım saatlik tempolu yürüyüş demek. bayramdan sonra başlıyorum. karatay falan da ben uygulayamam sanmam.sadece işlenmiş gıdaları çıkartıcam hayatımdan meyve suyu falan gibi. onun haricinde abur cubur a dikkat etmeli. kalanı kolay.bunlar dert değil dediğin gibi. az önce baktım da HIV negatif çıkmış. Allah korusun ya pozitif olsa. bir de yanında NONREACT yazıyor ne demek olduğunu bulana kadar canım çıktı bir önceki testimde 3 hıvde de negatif yazıyor bunda Antı HIV NONREACT yazıyor. aktif olmayan demekmiş. ne demek bu ya.

Anti HIV 0.05Negatif mart ayındakinde bu yazıyor
Anti HIV NONREACT şimdikinde de bu baktım türkçe karşılığı aktif olmayan diyor. ama anti demek bağışıklık kazanmışsın gibi bişey mi demek? yani ben kazanmamışmıyım :)

stresten başıma ağrı girdi. kolesterol falan takmıyorum kafamada.kötü bişey olmasın bu Anti HIV NONREACT onu takıldı kafam. bahar nerde yaa? o bilir di. hiç uğramadı bugün.

bende öyle anladım non reactive demek istiyor sanırım yani aktif değil ifade farklılaşmış sadece sonuç aynı negatif yani. heralde negatife sevindiğimiz tek test hıv dir:) iyi bişey işte sonuçta pozitif değil. hem böylece arada kocalarıda kontrol etmiş oluyoruz:) bencede diyeti falan boşver sağlık beslen yeter. beyaz ekmeği kes yeme. onun dışında her şeyden ye ama ölçülü.

bahaer gelmedi bugün işleri yoğun heralde.

ay valla kafayı sıyırıyodum. kociş te öyle diyor takma kafana bişey olsa pozitif yazardı diyor. orası öyle de. görüyosun dimi sağlık ne kadar önemli böyle bişey olması ihtimalini düşünürken bile insan bebek isteğini bir kenara atıveriyor. önce karı koca biz sağlıklı olalım da. gerisi rabbimin takdiri. belki de böylesi hayırlı. artık hiç sıkmicam canımı. niye benim çocuğum olmuyor diye üzülmicem.

sen de ne cinsin ya kocaları da kontrol ettik desene hayat kadını ile birlikte olmamış keratalar :) ay alemsin valla. diyet şart canım. dikkat etmem lazım. hareketsiz kaldım ondan da yükseldi. bir de bende B12 eksik doktor hep kırmızı et ye der bana. ben de arttırdım ne yalan söyliyim. al işte yedik eti. oldu kollesterol.

stresten başıma ağrı girdi. kolesterol falan takmıyorum kafamada.kötü bişey olmasın bu Anti HIV NONREACT onu takıldı kafam. bahar nerde yaa? o bilir di. hiç uğramadı bugün.

yaa stres yapma hemen bırak tahlillere bakmayı onları incelemek senin işin değil dr. baksın. zaten baka baka bu halegeldik. bize göre vahim olan şey onlar göz ardı ediyor. eşimin sperm harekeliliği ve morfolojisi bize göre dip yapmıştı yorumladık bunalıma girdik kür uyguladık ama hiçbi dr. da demediki bu bir sorun. ben artık tahlilleri ıncık cıncık yapmıyorum çünkü dr. gösterene akla karayı seçip bunalıma giriyorum sende bakma artık perşe gidicen işte baksın dr. ki bişey yok yani. boşa evhamlanma.

şimdi sitede mobilya flan gördümde artı kbebek olsada alışveriş yapsak yaa(( paraları saç saç yapıcam yeminle.

:)) ya garibimin benim yanımdan ayrıldığı yok yeminle. anca rüyasında yapar öyle bir haltı. ama insan yinede görünce ohh be herif temiz çıktı diye rahatlıyor. sonuçta bizim hayatımızda söz konusu:) ben pek et sevmem hatta almazdımda eşim için alıyorum artık istiyor diye bak yemedik çocuk olmadı dyor aslanlar neden güçlü et yediği için diyor:) eve pek sokmadım dışarda yerdik et olayını tabi oda ne kadar iyi etten yapıyolardır tartışılır.

haklısın kapattım doktor baksın benimkide iş işte. şekerim yok azcık kolesterol çıkmış ne var bunda düzene girer. zaten imzalamam git düşür gel dese bile sağlık olsun napalım hiç acelem yok biraz iğnelerden arınmış olurum birkaç kez normal adet görmüş olurum daha iyi. bebek olsa neler alırız neler. ben de saçacam valla alimallah. bir de biz öyle kafamıza göre ev de bakıyoruz. ev kendimizin ama 21 yıllık site. içini yaptırmıştık evlenirken. ama depremden sonra yapılmış hatta mümkünse sıfır ya dubleks yada 3+1 bir ev bakıyoruz. ya darıca dan olucak yine şöyle güzel deniz manzaralı falan. yada tuzla dan. ben de orayı istiyorum akrabalarım var orda.artık bebek olmazsa ev alırız çevre değiştiririz falan keyfimize bakarız heralde. he olursa da yaparız bunu tabiki şimdiki evimde de çocuk odası var ama yeni ev olsa süper olurdu.250 bin tl yi çıkarmak lazım gözden. o da şuan bizde yok.

hiç aklıma gelmedi eşim beni aldatır mı diye. ona güveniyorum ama yine de erkek milleti belli de olmaz. Allah esirgesin öyle şeyler gelmesin başımıza. benim eşim hayatta yapmaz da demiceksin. kimseye güven olmaz. ama Allah kötü insanlarla da karşılaştırmasın. yuvasından da ayırmasın. sen de eşini affet artık bak adam dışarı gider falan hiv lenir gelir valla :) töbe töbe.evde kendin yap daha iyi işte canım. haftada 2 kez yemek lazım. yanında beyaz et de lazım. biz genelde haftasonu yeriz eti haftaiçi de sebze. evlendiğimizde ben de pek fazla pişirmezdim ama yemek lazım eti de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…