Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

anladım canım ben de izlemiştim mesela önce ikişer bölünüyo sonra sayamıyosun bölünüp duruyo :) ben de butik pasta işine meraklıyım aslında yapıp satmak istiyorum ama uğraşması zor geliyo.eğer bebeğim olursa mevlütünde diş buğdayında ve 1 yaş doğum gününde kendim yapmak istiyorum. belki ilk mevlütünde yapamam sipariş ettiririm ama diğerlerini kesin ben yaparım.canım normalde benim de içim durmaz ama tüp bebek yaptırırsam ben de inan 10 gün yemek harici hiçbir iş yapmicam.

bu haftada hiç geçmedi sanki( elif sen yarın gidiyorsun dimi zk. ya ve dosyan ilk heyetine girecek hayırlısıyla. ilk basamak sistemik hastalık raporu çıkıyor.

dogru olanda bu bence. özen gostermeliyiz fedakarlik yapmaliyiz. ama ben zaten inaniyorum tutunacak bebegin sana bind. seninle bebegin.

bu haftada hiç geçmedi sanki( elif sen yarın gidiyorsun dimi zk. ya ve dosyan ilk heyetine girecek hayırlısıyla. ilk basamak sistemik hastalık raporu çıkıyor.

evet canım yarın gidiyoruz da.nasıl çıkacak ki genel cerrahi den randevu alamadım bir bakıcam ona gider gitmez.yani şimdi ben dahiliye genel cerrahi psikoloji ye kaşeletirsem dosyamı açtırabiliyomuyum? ultrasonum eksik ne olucak ?

onun icin bi ton malzeme gerekli kalip falan. var mi elinde onlardan? varsa zor degil. bana bu ara biraz pahali geliyo onun malzemeleri. ins. ileride yaparim. ben sezonla beraber ismelte dikis kursuna baslamak istiyorum. yada ne bilim onun gibi biseye. vakit gecirmek icin.
ben ve etrafimdakiler ( tup yaptiran yakinlarim dahil) dikkat etmen gerekiyo diye beni cok uyariyolar. eurofertilde yaptiran ve kk da tanistigim bi kizda soyledi. dinlen dedi. sadece dinlen dedi. onun ki kimyasal gebelik oldu. dinlenememis o hemen ise baslamak zorunda kalmis ve tutmadi.

hımm onu bilmiyorum sor ultrason işini ama bence açılır dosya. zaten ultrason çıktısı koymuyolarki dosyaya. genel cerrahtan ben randevu aldığımda bile adamın kapısı kilitliydi saat 9,30 a doğru gelmişti. araştır onla ilgli mutlaka bi sonuca varırsın.

evet dinlenmek çok önemli canım. kurs işini de iyi düşünmüşsün meşgale olur madem çalışmicaksın ev işi yapmaktansa meşhale olur gider gelirsin haftada 2 gün. canım pastacılık malzemeleri pahalıdır evet ve herşeye kalıp gerek çok uğraştırıcı. yapıp satan birisi var burda benim üst komşum deli para kazanıyo müşterileri de hep istanbulda. bi küçük pastayı 300-400 den aşağı satmıyo. herşeyi yapıyo 1 yaş doğum günü kurabiyeler şekerlemeler muffin ler falan diş buğdayıdır bilmem nedir. sınırsız yani işi bıraktı dükkan açıcakmış. ben çok sıkıntıya gelemem. anca keyif için kendim için yaparsam yaparım.
ben de bu sene aşçılığa yazıldım. türk mutfağı. amma da boğazıma düşkün oldum :) yani değişik şeyler öğrenmek için klasiğin dışına çıkmak için. aynı zamanda servisler süslemeler falan da gösterilecekmiş. heves ettim. bir de eğitici annelik. kaç senedir istiyodum sayıdan dolayı açılamıyodu. bu sene meb öğretmen yolluyomuş. keşke gebe olsam da öyle gitsem. ama ilerde lazım olur dimi :) inşallah 2 sine de gidicem. günlerden de çıktım. kafamı rahatlatmak istiyorum artık bıktım insan kalabalığından süslü süslü giyinip evin içine kapanıp pasta börek yemekten ve sıradan samimiyetsiz dedikodular yapmaktan.

şimdi sistemik hastalık raporu için ultrasona gerek olacağını sanmıyorum dediğin gibi. ayşe ye sorarım. sabahtan randevularımı hallederim herkes imza verirse öğlenden sonra açtırırım dosyamı. ama sgk dökümü lazım mı ona? yarın alıcaktık eşimle. inanmıyo bana dingo yarın sorarız ne dökümüymüş diyo. ya diyom duygu söledi kız biliyo aşılamada neden istemediler diyo :) e haklı. neyse anladığım kadarıyla benim 2 raporum çıkıcak. 1 sistemik hastalık raporu bunun için akciper ekg kan yeterli. kaşeleyince tüm bölümler o rapor çıkıyo. ikincisi de ilaç raporu onun için de hormon yenilendi bir tek adetimin 3. günü ultrasonum temiz çıkarsa ona da başvururum. o zaman ekime yetişir :) yani hepsine birden başvurman gerekmiyo öyle mi? önce sistemik hastalık raporu çıksın bekleyelim. oluyo mu öyle?

eğitici anneliğe geçen yıl yazıldım. h.sonu grubuna. işi h.içine çevirdiler h.sonu açılmıycak dediler h.içide akşam saatine yoktu vardıda 4 te başlıyodu kurs. gidemedim o yüzden( hayatımda hiç gün yapmadım katılmadımda iyi yapabilmissin sende. bana hep saçma gelirdi yeme içmeye toplanılırı diye düşünürdüm:) birde dedikodu:)

kesin istiyolar canım orjinal kaşeli imzalı olcak sgk dökümü. ne işlerine yarıyor bilmiyorum ama illa istiyorlar yani. yanınızda olsaydı iyi olurdu hangi aşamada lazım hatırlamıyorum belki bir sonraki aşamada isterler ben hepsini hazrılayıp öyle gitmiştim oalaki isterlerse hemen veririm diye. sorun çıkmazsa ilk aşama sistemik hastalık raporun çıkıyor. sonra dosya aysede kalıyor konseye gircekmiş ayşeyi arıyon 1 hafta sonrada konseyden çıktımı diyon etti ok.se gidip alıp dosyayı kurul odasına veriyon ilaç raporun için 1+1+1=3 hafta etti sana.

canım ben yabancı biryere evlendiğim için bir süre çevre edinmek için gittim geldim yani görümcem sağolsun zorlamadı ama gel dedi hep gezdim hem adettir ya yeni evlenince herkese gidersin onlarda sana gelir. nasılsa gelicekler sen de gez dedi. evde oturmaktan iyidir iki insan görürsün değişiklik olur dediydi girdim bende. e bende de şeytan tüyü vardır beni bir sevdiler bırakmadılar kaç yıl gir de gir :) normalde öyle dışardan kimseyi almazlar. hepsi de 45 yaşında ruhları gençleşti tabi benimle. sonra daha gençlerde geldi beni görenler falan baya iyi gitti yani.1-2 yıl. sonra herkesin bebeği oldu ikincileri doğuranlar oldu bana da sen daha duruyomusun diye laf çarpıtmaya başladılar. sonra farkına vardım ki herkes samimiyetsiz orda konuşuyolar sonra arkalarından da konuşuyolar. zaten sıradan dizi ve hamurişi muhabbetleri. sonra da yok sen kilo mu aldın yüzün mü bozuldu. herkes çok anlayışsız ve acımasız. çok sıkıldım kırıldım ve beni üzen herşeyden uzaklaşmaya karar verdim ve çıktım arkamdan da çok konuştular bizi sevmiyomusun niye çıkıyosun diye. ama umrumda değil. hiçbiri birbirini sevmiyo ki zaten. ben de çevre edinene kadar katlandım işte. artık kendi çevremi kendim edinebilirim onlara ihtiyacım kalmadı.
neyse canım biz yarın bir gidip halledebildiğimizi halledelim de sonrası bayramdan sonraya kalır. ayrıca ultrason teslim edildikten sonra bile 3 haftada çıkıyosa zar zor zaten ekim adetime yetişir.

ilginçmiş aslında dediğin gibi başta farklı ve eğlenceli gelir iç yüzlerini tanımaya başladıkça soğursun. çıkmakla iy ietmişsin. Bende sen gibiyim samimiyetsiz kişilerle arkadaşlık edeceğime yalnız kalmayı tercih ediyorum. Hatam yanlışım varsa yüzüme söylesin belki o an bozulurum ama sonrada düşünürüm en azından yüzüme söyledi arkamdan konuşmadı derim. Ama böyle insan neyazıkki yok. Ben her şeyi patır patır söylerim karşımdakine belki kırılır üzülür ama söylerim tutamam kendimi ondan sebepte hep kötü bilirler beni. Gaddarmışım gözüyle bakarlar. Napim yapım bu. Akıllı insanlarsa düşünürler en azından arkamdan söylemedide yüzüme söyledi derler:)

senin rapor en geç 15 eylüle çıkar eğer adetin ay ortasındaysa eylül adetine bile başlayabilirsin. Ama eylül basında adet oluyorsan dediğin gibi ekime kalır. Aman olsunda geç olsun ha 1 ay önce ha 1 ay sonra. Hayırlı bebekler gelsinde

kızlar ben daha eşimle nişanlıyken özel bi çocuk gelişim kursuna yazılmıştım. beş aylık bi eğitimden sonra sertifika verdiler. sonrasında istanbulun en iyi özel okullarından birinde staj yaptım bir hafta. dünyanın parasını vermiştim şimdi hatırlıyorum da. o sertifikayla sanırım ana okullarında çalışmaya başlayanlar oldu kurstan sonra. sonra ben hızımı alamayıp ismek in bahsettiğiniz kursuna kayıt oldum. 4,5 ayda ona devam ettim. sonra bizim evlilik tarihi yaklaşınca yarıda bıraktım. evlenir evlenmezde meb in açık lise çocuk gelişim bölümüne kaydoldum. normalde üni mezunlarını almıyorlar. ama gizli saklı aldılar kaydımı. bir yılda ona devam ettim. sonra bıraktım. toplam iki yılda mezun edeceklerdi hızlandırılmış olarak zaten. normalde düz lise mezunlarına meslek edindirmek için açılan bi bölüm. fark derslerini alarak iki yılda mezun ediyordu kayıt olduğum okul. hafta içi akşamları oluyordu. ve ben işten çıkıp apar topar gitmek zorunda kalıyordum. evime çok yakındı ama ancak bir yıl devam edebildim. sonra dondurmuştum ama üzerinden dört yıl geçtş tabii:) amacım zaten diploma ya da sertifika koleksiyonu yapmak değildi. öğrendiklerim yanıma kaldı en azından.

adet günüm 5 eylül canım. 3. günü ultrasonum var o yüzden yetişmez ben de sıkıştırmak istemiyorum 1 ay değil 2 ay ara vermek istiyorum.dinlenmek vücuduma iyi gelicek. dünkü kolesterolü de gördükten sonra akşam kocişi de gazladım hem kandil ziyareti için ablasına ve annesine gittik normalde 15 dklık yürüme mesafesinde arabayla giderdik ama kalk dedim tabanlara kuvvet hızlı hızlı tempolu yürüyüş yaptık eve çıkarken de yokuş yukarı tırmandık valla kociş benden daha idmanlı. geçen kış o da spora gitmişti 1 aycık sadece ama yine de farkediyo. normalde onda da var kolsterol ilk öğrendiğinde dikkat etti sonra saldı :) erken çıksa bile ekim adetimle başlamayı koydum ben kafaya 2 aya ihtiyacım var kendim için. ama ben kolesterolden falan da korkuyorum inşallah imzalar. bir de aklıma geldi tiroid ilacı kullanıyorum demiyim diyorum. kendiliğinden düşük derim. ama acaba dosyamda yazıyo mu devamlı kullandığım ilaç kısmı falan var mı orda yazar mı? ama onun yanına dosya ile girmicem dimi :)

elifcim duygu daha iyi bilir ama sistemik hastalıklar raporu için sanırım ultrason raporuna ihtiyaç yok. ayrıca kan değerlerine baktım. kolesterolün çok yüksek değil. benim ilk değerim 250 olmasına rağmen dahiliyeci bayan rapor almamı engelleyecek kadar yüksek olmadığını söylemişti bana. dikkat etmen gereken dahiliyeden randevu alırken bayan doktordan almak olsun canım. diğeri takıntılıymış biliyorsun.

yok dosyayla girmiyon girsende önünde koyma. Akciğer filmi diycek vercen şu diycek vercen bu diycek vercen. Dosya sende olsa bile eline verme. Troidi falanda karıştırma. Ne bilim çok öenmli bişeymi düzenli kullandığın ilaçları söylemekte fayda olurmuki. Sonra başına iş çıkarmasınalr diye gizle diyorum ama doğrumu bu yaklaşım.

eğitici annelik zaten sertifika aldıktan sonra bakıcılık yapma hakkın oluyormuş benim amacımda o değildi tabiki bebek bakımını öğrenmekti.ama kısmet olmadı. Belki şimdi bebiş varsa bu yıl gitmek kısmet olur iştende çıkmış olursam belki bu sezon gidebilirim. Gidemezsemde netten araştırıp öğrenirim a rtık. Bebek gelsinde bakması kolay.

vay be canım sen neymişsin öyle az daha kassan anaokulu öğretmeni olucakmışsın sana da çok yakışır neden düşünmüyosun :)
ben de hep istemiştim eğitici annelik ama gebze de bile açılmadı bir de gebze ye gitmek zor geliyordu sevmiyorum da o semti.şimdi darıca ya açtılar baya büyük güzel bir bina her bölüm var. bilgisayar ingilizce web tasarımı bile var. haricinde el işleri. yeni açılan bölümler de eğitici annelik ve aşçılık. ben ikisine gidicem işte 2 hakkımız var. step aerobik bile var. bu 2 bölümden 1 i açılmazsa ona kaydırabilirim kendimi :) ama biryandan mefruşat da istiyorum böyle boyama falan. ama ev batıcak diye titizliğimden ona da bulaşamıyorum. böyle işte.güzel bir şey insanın kendini geliştirmesi. bir de istatistik kursuna gitmem lazım.aöf den mezun olmak istiyorum da artık.koyalım kenara çalışırım belki 1-2 sene sonra. eşime kalsa ilk çocuktan sonra işe sokucak beni :) ama ben bebemi kendim büyütücem :) o da diyor onun için çalışıcaksın daha iyi şartlara sahip olsun diye daha iyi bir yaşantıya sahip olmak için. ama benim ailem ve sağlığımız herşeyden önce gelir.

evet benimde amacım bebek bakımını öğrenmekti evlenir evlenmez bebek sahibi olmak istediğim için daha nişanlıyken başlamıştım:)) ama faydası oluyor baya.

aslında yapıma çok uygun düşünüyorum da bazen keşke üniversite tercihini o yönde yapsaymışım. ama maaşları çok düşük. çocuk gelişimine ilgiliyim ama ileride anaokulu açmayı düşünüyorum bazen.

bende aynen aşçılık ve anneliğe yazılmıştım:)) el işi olan kurslar maliyetli olur diye girişmedim gereksiz malzeme al falan bir de vakit yok. Bazen isyan ederdim elimizin hamuruyla erkek işinede girdik yükümüz arttı derdim:) iş hayatına giren ilk kadını bulursam öpücem derdim:)) eşimde hep sosyal olmam için çalış kazan falan derdi. Ee malum birde para geliyor:) ama şimdi ooff iş hayatım biticek dediğimde olsun ben size bakarım bebeğinle evde doya doya vakit geçirirsin onu büyürsün diyor. Noldu sana yumurta gelip dayanınca şimdi böylemi oldu diyorum:)) çalış diyen adam evde otur bebek büyüt demeye başladı dünya hali işte. Bişeyler olmayınca böyle kıymete biniyor:)

evet benimde amacım bebek bakımını öğrenmekti evlenir evlenmez bebek sahibi olmak istediğim için daha nişanlıyken başlamıştım:)) ama faydası oluyor baya.

valla biz 2 yıl kadar hiç düşünmedik çocuk çalışmalra başlayınca ve olmayınca depar attık hastaneler konusunda. O zman senin bu kurs bilgilerini ve engin tecrübelerinden topluca faydalanırız. Benim çok ihtiyacım olucak bir destege. Hemen açar sana sorarım valla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…