- 12 Haziran 2017
- 3.456
- 11.589
- 158
- Konu Sahibi Less-is-More
-
Arkadaşlar yine KV ile ilgili bir konu açıyorum. İnanın artık cevap yetiştirmekten çok yoruldum kadına. Bugün tatile geldik, eşim, oğlum ve ben. Oğlum henüz 11 aylık. Tam sahildeyiz KV aradı. Eşim denizde olduğu için de ben açtım. Naber, ne yaptınız falan filan derken, hemen "oglana zeytinyağı sur, bak bugün doktorlar da söyledi, yemediginiz hiçbir şeyi vücudunuza surmeyin diyorlar, alsaydin yanına biraz. " Diye başladı yine."ben ona yüksek korumalı güneş kremi aldım." Dedim. Ya küçücük bebeği güneşten zeytinyağıyla nasıl koruyabilirim. Eşime anlattım, o da aradı söyledi. Bu çocuk yanarsa ben hesabını senden mi soracağım diye. Ama hala ısrar ediyor. İnsan her duyduğu şeye böyle koru korune inanır mı? Size soruyorum, siz böyle birşey yapar mısınız bebeğinize? Güneş kremi olmadan ben bu çocuğu hiç denize götürür muyum? Taaa ordan bile müdahale edecek birşeyler bulabiliyor, vallahi pes ediyorum artık. Zaten laf anlatmak imkansız, her şeyin en doğrusunu o bildiği için.
Aramaya donmek başka, kadının cahil de olsa fikrine atarlanmak başka.
Kendince bir şey öğrenmiş torunu için söylüyor işte, kalp kırmadan bildiğinizi yapmak çok zor olmamalı.
Sonuçta siz de valide dedi diye koşa koşa zeytinyağı alıp sürecek değilsiniz. O da yanınıza gelip kontrol edecek değil.
Bu kadar büyütmeyin, bunlar ufak tefek şeyler. Sonra gerçekten tepki vermemiz gereken şeyler olduğunda yüz göz olmuş, ciddiye alınmıyor oluyorsunuz...
Herkes tamam de sonra sürme diye akıl vermiş. Hayır demek bu kadar zor olmamalı.
Yok kullanmyrm diyip gecin sizde. Anliyrm bunun gibi bi suru sey vardir ama suan sizi huzursuz etmesine izin vermeyin. Yaninzda degl nasilsa:) acmayin yada telini. Ne bilim benm hosuma gitmcek seyler soylese acmam. Sizin icin soyluyrm :) kendinizi uzmeyin yada firsat bulmasina izn vermeyinArkadaşlar yine KV ile ilgili bir konu açıyorum. İnanın artık cevap yetiştirmekten çok yoruldum kadına. Bugün tatile geldik, eşim, oğlum ve ben. Oğlum henüz 11 aylık. Tam sahildeyiz KV aradı. Eşim denizde olduğu için de ben açtım. Naber, ne yaptınız falan filan derken, hemen "oglana zeytinyağı sur, bak bugün doktorlar da söyledi, yemediginiz hiçbir şeyi vücudunuza surmeyin diyorlar, alsaydin yanına biraz. " Diye başladı yine."ben ona yüksek korumalı güneş kremi aldım." Dedim. Ya küçücük bebeği güneşten zeytinyağıyla nasıl koruyabilirim. Eşime anlattım, o da aradı söyledi. Bu çocuk yanarsa ben hesabını senden mi soracağım diye. Ama hala ısrar ediyor. İnsan her duyduğu şeye böyle koru korune inanır mı? Size soruyorum, siz böyle birşey yapar mısınız bebeğinize? Güneş kremi olmadan ben bu çocuğu hiç denize götürür muyum? Taaa ordan bile müdahale edecek birşeyler bulabiliyor, vallahi pes ediyorum artık. Zaten laf anlatmak imkansız, her şeyin en doğrusunu o bildiği için.
Eşinizin araması çok gereksiz değil mi yahu? Dediğini yapmayın oldu bitti.
Ben olsam tartışmazdım bile gelip ne sürdüğüme mi bakacak sanki?
Peki madem aklımızda bulunsun falan derdim geçerdim...
bu kadar ciddiye alırsanız bu kadar mudahele etmesi de normal...
Ya siz o kadar mantıklı öneriler veriyorsunuz ki ama bizimki doktorların asla birşey bilmediğini iddia Edip duruyor. Hiçbir doktora kulak asmaz. Hamileyken günde bir tane maden suyu içiyordum. Ona bile kemikleri eritiyor diye karıştı. Belki on defa söylemiştir. Sırf o konuşmasın diye yanında içmiyordum, siz düşünün. Evet babaanneye çocuk baktırmamak gerek, keşke eşimi ikna edebilsem. Kendi annemle de görüşmüyorum malesef.‘Anneciğim siz söyledikten sonra düşündüm, gerçekten zeytinyağı daha sağlıklı geldi, ama yine de bebek çocuk doktorumuza bir sorayım dedim, kesinlikle önermedi. Güneşi çeker, çocuğun vücut ısısını yükseltirmiş, çok tehlikeli imiş... herkesin kendi uzmanlık alanı, Canan hanım belki yetişkin için iyidir. Sen kullanmak istersen sana alalım.’
Diyin.
Çok Karıştığını düşünüyorsanız biraz sınır koyun, bakıcı tutun yada annenizi çağırın; babaanneye çocuk baktırmayın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?