Zor durumdayim..

Pek tabi reşittir 18 de reşittir ama 22 yaşında reşittir sen onun seviştiğine karışamazsın beden onun diyecek bir yaşta değildir. Ki kaç yaşında olursa olsun endişe edebilir insan sevdikleri için. Öyle şeyler yazılmış ki bazıları dehşet verici!
Aynen oyle ama unut bosver demesi kolay gelin de bana anlatin maalesef bu acidan cok ama cok zor.vurdumduymaz olamiyorum

• Beğen
Reactions: fyi
Cok tesekkur ederim sanirim konusacagim fakat dedigim gibi nasil ne sekilde nerde olur becerebilir miyim kafam karisik
Konuştuğunda ilkbaş tepki verecektir defterimi okudun diye ve bu sıkıntı yaratabilir. Ama doğru zamanda birazda göZlemleyerek belki sevgilisiyle ilgili sorular sorarak ilişkinin boyutunu anlamak adına konuşmak için doğru bir zaman seçebilirsin. Belki hiç gerek duymazsın ciddi boyutta olduğunu anlarsın, biraz zaman lazım.

Yaptığım diğer yorumda zaten bu konuda hak vermiştim sana canım. Ve reşit ifadesini kullandığım için yapılan yoruma cevap verme gereği duydum. Aaa ablan öyle mi yapmış boşver gitsin demedim. Sadece bunu seninle paylaşabileceğini ona hissettir ve ondan sonra ablanla bu kınuyu konuş demek istedim.
Anladim burda hemen on yargili olabiliyorlar ne diycegimi sasiriyorum.haklisiniz tesekkur ederim

:KK43: evet bende zedelenmesin istiyorum.. Ama amalar hep amalar....
Belki bir film izlediğinizde ya da bir arkadaşınızın başına gelmiş gibi ablanıza akıl danışabilirsiniz.
Bir arkadaşım böyle böyle bir şey yaşamış, ama tedirgin çocukla ayrılırsa, üzülürse vs cümlelerle.
O şekilde hem fikrini öğrenmiş olup, hem bu konuda görüşünüzü ve size uymadığını belirtmiş hem de utandırmamış olursunuz.

Belki bir film izlediğinizde ya da bir arkadaşınızın başına gelmiş gibi ablanıza akıl danışabilirsiniz.
Bir arkadaşım böyle böyle bir şey yaşamış, ama tedirgin çocukla ayrılırsa, üzülürse vs cümlelerle.
O şekilde hem fikrini öğrenmiş olup, hem bu konuda görüşünüzü ve size uymadığını belirtmiş hem de utandırmamış olursunuz.
Cok iyi bir fikirmis eger ben de uygulayabilirsem daha zararsiz olabilir tesekkur ederim

diyorsunuz ya deftere başka sebepten baktım. yazının ilk satırlarından sonra ablanız devamını da renkli kalemle mi yazdı da okudunuz? ben de günlük tutarım, şiir ve karikatür defterlerim var. bu gerçekten ayıp.

öte yandan, bir nebze de olsa endişenizi anlıyorum fakat, ablanıza bir şey söylemeyin. çünkü konuşurken kazara da olsa ''ya bu çocuk seni terk ederse?'' diye bir şey derseniz ve o bunu yanlış anlarsa, çocuk terk ettiğinde acısını sizinle paylaşmaz.

kısaca, ileride inşallah olmaz ama diyelim ki ayrıldılar, ablanızın yaşayacağı daha üzücü anlar için onun yanında olmanız gerektiğinden dolayı tutun kendinizi.

Pek tabi reşittir 18 de reşittir ama 22 yaşında reşittir sen onun seviştiğine karışamazsın beden onun diyecek bir yaşta değildir. Ki kaç yaşında olursa olsun endişe edebilir insan sevdikleri için. Öyle şeyler yazılmış ki bazıları dehşet verici!
Yani endişelenmekte hakkı tabiki. Bu konuda bişey söylemedim. Ablası bunu paylaşırsa fikir verebilir ya da bildiğini belli etmeden olayı yorumlar. Kim olursa olsun bu endişeye kapılır. Bunların hepsi tamam. Ya da yaptığı ultra doğru sana ne de demek istemedim. Ama 22 yaşından bahsediyorsak eğer ablası bişey yaşamışsa onun sorumluluğunu da alabilecek yaşta. Bunu kaldırabilir ya da kaldıramaz onu bilemeyiz tabi. Ama bu durumda gidip ablaya hesap sorulursa bu ilişkilerini de zatıflatır ve bir daha asla bu konuyu kardeşiyle konuşamaz. Ve hala söylediğim şu ki o yaştaki bir insan bu davranışın ne anlama geldiğini getirisi ve götürüsünü hesap edebilecek düzeydedir. Buydu sadece anlatmak istediğim.

Yani endişelenmekte hakkı tabiki. Bu konuda bişey söylemedim. Ablası bunu paylaşırsa fikir verebilir ya da bildiğini belli etmeden olayı yorumlar. Kim olursa olsun bu endişeye kapılır. Bunların hepsi tamam. Ya da yaptığı ultra doğru sana ne de demek istemedim. Ama 22 yaşından bahsediyorsak eğer ablası bişey yaşamışsa onun sorumluluğunu da alabilecek yaşta. Bunu kaldırabilir ya da kaldıramaz onu bilemeyiz tabi. Ama bu durumda gidip ablaya hesap sorulursa bu ilişkilerini de zatıflatır ve bir daha asla bu konuyu kardeşiyle konuşamaz. Ve hala söylediğim şu ki o yaştaki bir insan bu davranışın ne anlama geldiğini getirisi ve götürüsünü hesap edebilecek düzeydedir. Buydu sadece anlatmak istediğim.
Sizin yorumunuzda ne demek istediğinizi anlıyorum sizin yorumunuz da benim dehşetle okuduklarımdan değildi:) Ama 22 yaşında bu dediklerinizin farkında olmayan çok genç var getirisini götürüsünü hiç düşünmeden bir anlık çekimle olmuş olabilir cahil bir yaş bana göre. Hele ki günümüz gençliği daha hayalperest. İnşallah dediğiniz gibi düşünerek bunları yaşamıştır

abla sevişti ama sen zor durumdasın, niye ki? senin için zor olan şey ne ben onu anlamadım.
duyan da abla kanser olmuş, aids kapmış, eroinmanmış, eve haciz getirmiş, sana bıçak çekmiş vs. sanacak
kötü niyetli olsaymış ailesine söylermiş, bak hele bak, ilkokullu musun kuzum sen? ispiyoncu musun?

özel eşya karıştırıyorsun, bir de hiç belli etmiyor demiş hey Allah ya napsaydı, belediyeden anons mu ettirseydi ahali duyduk duymadık demeyin ben seviştim diye? insanların en mahrem şeyleri hakkında ahkam kesiyorsun; uygunmuş değilmiş diye, uygun veya değil ablanın bileceği iş. yani kısacası çok çocukca davranıyorsun, senden yaş yaş büyük bir abla olarak benim tavsiyem insanların hayatlarına bu şekilde burnunu sokup ahkam kesme. üstüne vazife değil.

ablanı seviyorsan, kötü bir şey olmasın istersin tabi ki ancak sevişmek onun için kötü değilmiş demek. senin doğrun ya da yanlışların olabilir, ancak insanlara kendi doğru ve yanlışlarını dayatamazsın, buna uymasını bekleyemezsin. onun sevişmesinin sana bi zararı olsa -mesela borç alıp vermemek gibi- tamam da burda tabiri caizse sana giren çıkan ne ki? sen de bir kadınsın yahu adam onu bırakıp giderse ne demek? mal mı ablan öylece bırakılıversin? tüm otorite karşıdaki adamda olsun, bilmem ne? azcık dik durun arkadaş. yahut ayrıldılar, senin kafana göre kullanılmış malın değeri düştü ki böyle sorun ettin, değilse niye sorun edesin merakımdan soruyorum yukarıda da dediğim gibi, sorun ne? (günah boyutu ayrı, oraya hiç girmeyelim) başta kadınlar bu kafada olursa, erkeklere ne demeli? hey Allahım ya banlatacaksınız insanı.

sevişti diye ablanın başına bir iş gelecekse -evet burası Türkiye hayal aleminde yaşamıyorum ancak müneccim değiliz bilemeyiz- o zaman kendisi bu durumda başının çaresine bakacak, yetişkin bir insan bunu göze almak durumunda. o zaman istersen yardım edersin, istemezsen de etmezsin.

Son düzenleme:
Gunluk degil de 1-2sayfalik bir sey kendi capinda icini dokmus olmali bilemiyorum.oyle caktirmak degil yani yalanlari vs oluyor

O beden ablanıza ait ne isterse onu yapar ama sizin ablanızın esyalarını karıstırıp,kişisel alanına tecavüz etmeye ne hakkınız var? Ailede öğretmediler mi bunu size?

Bu sitedeki bazi kadinlarin genis dusunceleri hakikaten pes dedirtiyor bana. Pardon da konu sahibinin ablasi 22 yasinda 30 felan degil. 22 yasinda herkes olgun kararlar mi veriyor, hemen dogru adami mi buluyor? O yuzden mi burda acilan bircok baslikta su an aklim olsa gec evlenirdim diyor?

Sevgili konu sahibi seni cok iyi anliyorum cunku ayni durum basima geldi sayilir. Ben de durum ben ablaydim ve okudugum yazi kardesimindi. Insan hic konduramiyor. Ve ayni sekilde kardesim yokusa surukleniyordu o adamla birlikte. Ben icimde hic tutamadim hemen karşıma alip konustum. Beraber agladik biz. Pismandi ve de korkuyordu kardesim. O serefsiz seni ailene rezil edeceğim diye tehdit ediyordu. Ben arkasinda durdum kardesimin. O serefsize haddini bildirdim. Bu konu boylece kapandi. Bu bir sirdir bende.2 miz arasinda mezara gidecek.

Ablanla kesinlikle konusmalisin. Tekin bir insan değilse konustugu kotu olabilir sonuclari. Ablaniza tatli dille anlatin. O belki mecburiyetten devam ediyor. Ama mutlaka konusun!

Herkes kendi yaptiklarindan sorumlu.. gecmiste bende ablamin yaptiklarini hos gormezdim, hatta ona tavsiyelerde bulunurdum, onun hayata bakis acisi benimkine uymaz, ama simdi takmiyorum bile cunku yaptiklarindan kendisi sorumlu ben degil.. ve bazilarina normal gelebilir bazilarina gelmeyebilir.. evet belkide karsisindaki insan aslinda ablanizi hic sevmiyor, yada ne bileyim tam terside olabilir.. ama sizin yapacaginiz bisey yok bu durumda..

E bi kaf dürt bakalım. Geçen bı arkadaş anlattı da şöyle olmuş boyle olmuş diye . Bak bakalım be yapacak.

Birincisi ablanın ozeline bu kadar mudahil olman cok cirkin. İyi niyetli olsan dahi ablan bundan rahatsız olacak. Kaldı ki ablan resit, sevmis sevismis kendi ozgur iradesi dahilinde olan bir sey icin karsısına cıkıp ahkam kesemezsin. Sanki bir tecavuz oykusu yazmıs ablan, istegi dısında gerceklesmis gibi olaydan trajedi cıkartıyorsun.

Sana yanlıs gelebilir, ama ablana gore yanlıs degil demek ki diye dusun. Hem hayatta her zaman dogruları yasayacagımıza dair bir sart yok. Yanlıssa dahi ablan bunu isteyerek yapıyor, yanlıs onun yanlısı. Bu konuda ablana en ufak imada dahi bılunma. İlerde gun gelir pisman olursa ki neden olsun, ablanı teselli edersin ona kucak acarsın ama su anki pozisyonda dusuncelerin cok yersiz ve hadsizce.

Bı arada bu kadar cinsellik korkusu ve cinsellik yasayanların hayatı mahvoluyormus pismanlıktan ölüyorlarmıs paranoyası hiiiiiiic normal degil. Muhtemelen gelecegin vajinismus adayısın, gecmis olsun.

Demek ki ablanın senin gibi sevilmeyle ilgili takıntıları yok. Belki ablan bırakır sevgilisini ne biliyorsun? Yaptığın dünyanın en ahlaksız şeyi. Başkasının özelini karıştırmak.. Yaşadıkları yalnızca ablanı bağlar. Ailene bahsedip onları üzmene lüzum yok. Ablan çok şanssız senin gibi saygısız bir kardeşi olduğu için.

O beden ablanıza ait ne isterse onu yapar ama sizin ablanızın esyalarını karıstırıp,kişisel alanına tecavüz etmeye ne hakkınız var? Ailede öğretmediler mi bunu size?
Gercekten yanlis anlasildim tamam tesadufler sonucu gormus olabilirim ama oldu bir kere ben bunun icin yardim istemistim sadece uzgun olan birini daha da uzmeye calisiyorsaniz tesekkur ederim

Demek ki ablanın senin gibi sevilmeyle ilgili takıntıları yok. Belki ablan bırakır sevgilisini ne biliyorsun? Yaptığın dünyanın en ahlaksız şeyi. Başkasının özelini karıştırmak.. Yaşadıkları yalnızca ablanı bağlar. Ailene bahsedip onları üzmene lüzum yok. Ablan çok şanssız senin gibi saygısız bir kardeşi olduğu için.
Yazik ki tek tarafli bakip hemen sucu birine atmaya calisiyorsunuz.benim amacim onu korumak kollamak ister 15 olsun ister 25.tabiki kimseye anlatmam yalnizla ablamla konusmalimiyim ne yapmaliyim diye sormustum

Back
X