abla sevişti ama sen zor durumdasın, niye ki? senin için zor olan şey ne ben onu anlamadım.
duyan da abla kanser olmuş, aids kapmış, eroinmanmış, eve haciz getirmiş, sana bıçak çekmiş vs. sanacak
kötü niyetli olsaymış ailesine söylermiş, bak hele bak, ilkokullu musun kuzum sen? ispiyoncu musun?
özel eşya karıştırıyorsun, bir de hiç belli etmiyor demiş hey Allah ya napsaydı, belediyeden anons mu ettirseydi ahali duyduk duymadık demeyin ben seviştim diye? insanların en mahrem şeyleri hakkında ahkam kesiyorsun; uygunmuş değilmiş diye, uygun veya değil ablanın bileceği iş. yani kısacası çok çocukca davranıyorsun, senden yaş yaş büyük bir abla olarak benim tavsiyem insanların hayatlarına bu şekilde burnunu sokup ahkam kesme. üstüne vazife değil.
ablanı seviyorsan, kötü bir şey olmasın istersin tabi ki ancak sevişmek onun için kötü değilmiş demek. senin doğrun ya da yanlışların olabilir, ancak insanlara kendi doğru ve yanlışlarını dayatamazsın, buna uymasını bekleyemezsin. onun sevişmesinin sana bi zararı olsa -mesela borç alıp vermemek gibi- tamam da burda tabiri caizse sana giren çıkan ne ki? sen de bir kadınsın yahu adam onu bırakıp giderse ne demek? mal mı ablan öylece bırakılıversin? tüm otorite karşıdaki adamda olsun, bilmem ne? azcık dik durun arkadaş. yahut ayrıldılar, senin kafana göre kullanılmış malın değeri düştü ki böyle sorun ettin, değilse niye sorun edesin merakımdan soruyorum yukarıda da dediğim gibi, sorun ne? (günah boyutu ayrı, oraya hiç girmeyelim) başta kadınlar bu kafada olursa, erkeklere ne demeli? hey Allahım ya banlatacaksınız insanı.
sevişti diye ablanın başına bir iş gelecekse -evet burası Türkiye hayal aleminde yaşamıyorum ancak müneccim değiliz bilemeyiz- o zaman kendisi bu durumda başının çaresine bakacak, yetişkin bir insan bunu göze almak durumunda. o zaman istersen yardım edersin, istemezsen de etmezsin.