- Konu Sahibi 123merve321
-
Neden oğlun seni suclasinSöylediklerinizde haklisiniz... peki oglum buyuyup bunlari sorgulamaya basladiginda ne olacak.beni anlayabilir mi yoksa suçlar mi üüff ....
Merhaba arkadaşlar benim derdimi daha önce kimsede duymamiştim Allah kimseyi böyle insanlarin icine düşürmesin.3 yillik evliyim.biz eşimle severek evlendik ancak ailesinin ve onun icin en önemlisi mesleğimmiş.(keşke bunu baştan anlamak mumkun olsa.) Eşim yakişikli kariyer sahibi kötu aliskanliklari olmayan ve muhafazakar bi aileden olunca hic tereddut etmeden ailemde bende onayladik.nişanliyken biraz tutumlu oldugunu farketmiştim ama bana dayanamaz istedigimi alirdi.evliligimizin ilk zamanlari guzeldi ancak bazi harcamalar yuzunden kavga ettigimiz ve beni hirpaladigi oldu ama sonrasinda hep gonlumu aldi.hakkimi savunan biri oldugum ve onun karsisinda yukses sesle konustugum icin hirpalamasini kendi suçum gibi duşunuyordum.ilk yaz tatilimizde ailesine ne kadar bağimli oldugunu farkettim.bana alinacak şeyleri bile annesine danişiyordu.5 haftalik tatilin sadece 1 haftasini kendi ailemle gecirmemiz gerektigini onlar erkek tarafi oldugu icin benim bazi seyleri alttan almam gerektigi soyleniyordu sürekli.annesine bir derdimi soylesem sorunun hep benim alttan almamamdan kaynaklandigini soyledi.ona gore şiddeti bile hakediodum.sonra hamile kaldim.berbat bi hamilelikti ağlama krizleriyle gecti.ama yavrum olunca duzelir diye umdum.yanimizda cocuga bakacak kimse olmadigi icin ben ucretsiz izin kullanmak istedim fakat ailesi ve eşim bir olup bunu kabul etmwdi.ucretsiz izin alirsan burnundan getiririm dedi eşim ve aldigim 6 aylik izinde cidden de öyle yapti.neyse ben dayanamayip calismaya basladim.calisinca da hicbirsey duzelmedi ne parami rahat harcayabildim ne de izinlerimi rahat kullanabildim.calis derken cocugun kucuk oldugunu dusunmeyen insanlar konu kreş olunca cocuga kiyamadilar ! (Kreş e para kaptirmamak için ) gelip kendileri bakmak isteyince işler iyice çiğrindan çikti.neyse uzatmayayim bu sakin terbiyeli adam konu annesi olunca canavar oldu ve annesine samimi davranmiorim die benimle tum alakasini kesti.yeri geldi emzikli cocugu alip memleketine goturdu.ailem bana destek oluyor beni koruyorlar die onlara düsman oldu halbuki bugune kadar hep ailem aramizi duzeltti.en sonunda da tekrar cocugu kacirmaya tesebbus etti ve babamla aralarinda munakasa oldu.onun üstune yüŕüdü.ben salak gibi hala acaba soyledigim laflar mi agirdi cok mu dik basli davrandim yeterince cabalamadimmi olanlara ben mi sebep oldum die dusunup boşanma konusunda bir adim atamiyorum.şuan ayri eve çiktim ancak karar veremiorum.kendisi birak ozür dilemeyi beni hala tehdit edio ama hayatta en son olmasini istedigim şey bi cocugun babasiz buyumesibana kalsa asla arkama bakmam ama cocuguma kiyamiyorum.Hakkini vermem lazim cocuguyla ilgili bir baba.ne yapmam gerekiyor hic bilmiorum.
Başima gelmeden bende boyle yorum yapiyordum ama konu adam degil cok şükur maddi ve manevi yönden ona ihtiyacim yok ama cocugunuzun babasiyla oynarkenki hallerini izleyip bundan vazgecmek sandigimdan zormuş.yoksa ne duygu ne de bağlilik namina bende zerre birşey kalmadiHoşunuza gitmeyecek yorumum ama saf misiniz başka bir şey mi? Bu adam ve ailesi çocuğunu alıp kaçmak istemiş sen ne babalıgindan bahsediyorsun önce adam olsun sonra senin anne olduğunu idrak etsin. Bağımlı falan misiniz bu adamlara ayrılamıyorsunuz?
Dayanamadigim icin bu noktadayim zaten.Allah aşkina neden cocuk bahane olsun.iyi bi işim var ailem sonuna kadar arkamda bu adama zerre sevgim kalmamiş hala durup düşunuyorsam bunun cocuk dişinda ne gibi bi sebebi olabilir ki.Bosanmak istemeyen kadinlarin tutunacak dalidir "ama cocugum icin"ler. Siz babasiz buyumesin diyorsunuz ama o emzikli cocugu goturmeyi biliyor. Bir anne olarak buna izin verebilmissin ya baska da bir sey demiyorum. Suan emzikli bebegim var, markete falan gidip biraz ayri kalsak hemen agziyla beni ariyor. Sen nasil kiydin ya? Bir de ileride cocuguma ne derim diyorsunuz ya sanki cocuk elini beline koyup her Allah'in gunu hesap soracak. Durumu anlatsan anlar zaten niye denemeye devam etmedin niye sabretmedin mi diyecek?
Çok güzel bir adım. Lütfen lütfen sert olun. Çünkü siz taviz verdikçe tepenize biner insanlar. Çocuğunuz için güçlü olmak zorundasınız. Allah güzel kapılar açsın inşallahIlkinde resti cekip aldim iznimi bi alti ay ama cok zor gecti o gunler o yuzden calisirsam duzelir umuduyla iznimi uzatmadim ama haklisiniz daha dirayetli olmaliydim.zaten cocugu alip gidince tüm ipleri kopardim ayri eve ciktim.
Amiiinnn inşallah ...Çok güzel bir adım. Lütfen lütfen sert olun. Çünkü siz taviz verdikçe tepenize biner insanlar. Çocuğunuz için güçlü olmak zorundasınız. Allah güzel kapılar açsın inşallah
Dayanamadigim icin bu noktadayim zaten.Allah aşkina neden cocuk bahane olsun.iyi bi işim var ailem sonuna kadar arkamda bu adama zerre sevgim kalmamiş hala durup düşunuyorsam bunun cocuk dişinda ne gibi bi sebebi olabilir ki.
Ben de tam olarak bunu cözemedimEvliliğin ilk yıllarında erkekler anneci aileci olabiliyor fazlasıyla.3yıl olmuş hala aynı kafadaysa hele ki çocuğu alıp gitmesi şimdi de tehdit etmesi kabul edilir gibi değil.Ya sağlam dolduruşa geliyor insafsızlar tarafından ya da gerçekten karakteri bozuk.Gaza geldiğinden böyleyse e çocuk için de yürütmek istiyorsan zor da olsa belki toparlanır evliliğin.Gerçekten karakteri bozuksa umut yok gibi görünüyor.
Biliyorum yanliş ama cocugum varken mutlulugu aramak bazen bencilce geliyor.icimdeki bu seslere engel olamiyorum malesefPara delisi bir aile
Parayı karısından daha çok seven bir koca (yani ben bunu çıkardım)
Mutsuz ezilmeye çalışılan bir anne
=
Sagliklı mutlu bir çocuk.oyle mi sizce?
Bakın benim annem toplum tarafından malesef ezilmiş bir kadın ve ben tek çocuğu olarak malesef kötü durumdayım.Çünkü hem anneme üzülüyorum hemde zaman içinde annemden çok baska insanlar benim hayatima mudahale olmaya basladi.Gün gelicek siz diye bi sey kalmaz biyle bi durumda.Aman diyeyim kendinizi asla wzdirmeyin.Ezilmis bir anne mutsuz bir anne hicte iyi deģil
Sen kendini kandırıyorsunBen de tam olarak bunu cözemedimkendi basina karar alamadigi kesin ama bu kadar acimasiz olabilecegini hic tahmin etmiyordum.taniyamiorum onu.annesine sorsan hicbiseye karismiyor ama eşimin yaninda beni anneme sikayet etmesi bile herseyi berbat etmeye yetiyor.sürekli onun yaninda bana bayan oldugumu ve alttan almam gerektigini soyledikce kendimi savunmam bile eşime göre ona itaatsizlik(!) Oluyor.
Mutsuz annenim mutlu çocuğu olamaz.Ustelik cocugunuz babasini baba tarafini ornek alarak buyurse hicte guzel olmaz bwnce.Hayat arkadasini karısını tehdit edip çocuğunu annesinden alip götürmek nedir yaBiliyorum yanliş ama cocugum varken mutlulugu aramak bazen bencilce geliyor.icimdeki bu seslere engel olamiyorum malesef
Varsın babam bize şeker çikolata getirmeseydi iş dönüşü. . Kucağına alıp sevmeseydi..gece yatağımıza taşımasaydı. Babam çok sevdi bizi.. ama çokta dövdü.. şimdi o bizden biz ondan nefret ediyoruz. .Keşke annemin de ekonomik özgürlüğü, arkasında bir ailesi(annemin babası daha annem 2 günlükken ölmüş) olsaydı da bizleri de alıp boşansaydı. Hala çekmek zorunda kalmasaydı babamı..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?