Gerçekten bu insanlarin dedikleri "her dine, insana karsi saygim var" resmen fosmis.
Yani deist/ateist olmak sadece baskidanmi kaynaklanabilir? Bu topikte o kadar çok saygsiz yorumlar var ki, ateist olarak gerçekten üzülüyorum.
Eger durum tam tersi olmus olsaydi ve çogunluk ateist forumda bir müslüman kiz annesi babasi tarafindan ateïst olma baskasi görseydi. Ve o forumda millet "baskidan müslüman olmak istiyorsun" "annenin babanin eline saglik, vallahi kizim müslüman olursa ne yaparim" "ve ateist olmak ne kadar güzel, tek dogru yol bu, müslüman olmak kötü" gibi yorumlar yazilsaydi kk üyelerin tepkilerini merak ederdim. Olayin tersi olmus olsaydi, o anne babaya bu kadar ilimli olmazlardi, ve yorumlar çooook farkli olurdu.
Konuya gelince ben olsam evet dindarmis gibi oyun yapardim sirf kendimi kurtarmak için. Yani anladigim kadari ile, oyunu oynadiginizda, istediginiz üni'ye gidebiliyorsunuz. Ben üni'ye gidinceye kadar oyun oynardim, sonradan da zaten yilda 1,2 sefer eve geri dönerdim, ve üni bittikten sonra uzak bir yere tasinirdim. Kaç yasinda olursan ol, hiç kimse baski edilmeyi hak etmiyor.
Anne baba ahiretten korkuyorlarmis diye yaptigi seyleri hakli kilmiyor. Bende yarin birgün evladimi baski altina alamam mutlaka ateist olsun diye çünkü bu çok yalnis. Evladin mutsuz ve anne baba kulak asmiyor. Herkesin, her yasta dinini seçme hakki var ve bu hakki yasamak için illahi kurani, tevratin hepsini okumak zorunda bile degil. Her insanin hür iradesi vardir, istedigi sekilde yasama hakki vardir!