• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zorla camiye götürdüler!

Ben çoook uzun süre ateistlerle diyalog kurdum ,ve şunu net söyleyebiliyorum ki(çoğu) gerçekten cahiller, demiyorum ki ben çok bilgiliyim ama malesef böyleydi gözlemim.
Yani bu sizin müslümanların yüzde ellisinin bildiklerimi bilmediğinden eminim diyorsunuz ya aynı durum tanrı tanımazlar için de geçerli.

Bilemem ben nerede gördüysem hepsi ciddi anlamda kültürlü zeki ve bilgili insanlardı ayetleri, din kurallarını herşeyi en ince ayrıntısına kadar bilen ateistler tanıdım karşılarındaki müslümanlar hık bile diyemedi. Benim din çöküşüm de aynen böyle başladı, dini okuyup araştırdığımı çok şeyi bildiğime inanan ben ateistin benden çok çok üstün olduğunu gördüm, çelişkileri tek tek önüme yığdı sorular sordu günlerce araştırdım din alimlerine sordum tezini çürütecek tek bir şey bulamadım, ki çoğu din adamı da ne dedi biliyor musun bunlar sorgulanmaz, allah çarpar, sen ateist misin ne biçim soru bunlar. Cevap vermeye çalışanlarsa cevap veremedi . :)

canım içinden gelmiyo evet soguksun belki olabilirde kınamıyorum haddimde değil zatende.yaparken hiçmi güzel şeyler hissedemiyosun ne bilim içinde bi huzur mesela namaz kıldıgında öyle ortamlara girmek iyi bi şekilde etkilemiyomu seni ne bilim belki beynini şartlandırmıssındır yapmıcam ailemin istediğini anlamında o yuzden sana belkıde zorla diye ıtıcı gelıyo ailen için değilde bir kere içinden gelmesede inanarak namaz kılıp dua etsen o huzuru bulsan belkide ailene tesekkur ediceksin bunu denemeni tavsıye ederım ben.

Gerçekten bu insanlarin dedikleri "her dine, insana karsi saygim var" resmen fosmis.
Yani deist/ateist olmak sadece baskidanmi kaynaklanabilir? Bu topikte o kadar çok saygsiz yorumlar var ki, ateist olarak gerçekten üzülüyorum.

Eger durum tam tersi olmus olsaydi ve çogunluk ateist forumda bir müslüman kiz annesi babasi tarafindan ateïst olma baskasi görseydi. Ve o forumda millet "baskidan müslüman olmak istiyorsun" "annenin babanin eline saglik, vallahi kizim müslüman olursa ne yaparim" "ve ateist olmak ne kadar güzel, tek dogru yol bu, müslüman olmak kötü" gibi yorumlar yazilsaydi kk üyelerin tepkilerini merak ederdim. Olayin tersi olmus olsaydi, o anne babaya bu kadar ilimli olmazlardi, ve yorumlar çooook farkli olurdu.

Konuya gelince ben olsam evet dindarmis gibi oyun yapardim sirf kendimi kurtarmak için. Yani anladigim kadari ile, oyunu oynadiginizda, istediginiz üni'ye gidebiliyorsunuz. Ben üni'ye gidinceye kadar oyun oynardim, sonradan da zaten yilda 1,2 sefer eve geri dönerdim, ve üni bittikten sonra uzak bir yere tasinirdim. Kaç yasinda olursan ol, hiç kimse baski edilmeyi hak etmiyor.

Anne baba ahiretten korkuyorlarmis diye yaptigi seyleri hakli kilmiyor. Bende yarin birgün evladimi baski altina alamam mutlaka ateist olsun diye çünkü bu çok yalnis. Evladin mutsuz ve anne baba kulak asmiyor. Herkesin, her yasta dinini seçme hakki var ve bu hakki yasamak için illahi kurani, tevratin hepsini okumak zorunda bile degil. Her insanin hür iradesi vardir, istedigi sekilde yasama hakki vardir!

arkadasim olayin tersi tabiki olamazdi cunku bir ateist cocugu Allah'a mi tapmis fareye mi tapmis zaten takmaz ki, ahiret inanci yok sonucta, ne yaparsan yap kime ne bir ateist icin ama islamda musluman musluman icin uzulur, korkar, korumak, uyarmak ister, cunku bizim icin bu dunya degil sonsuz yasam onemlidir,
ayrica kimse ailenin ellerine saglik da demedi, abartmayalim

Büyülü sözcükler derken sizin sölerinizi kastettmemiştim ama bana göre münafık yani, münafığa ne denir ki başka olduğundan farklı gözükmeye çalışan kişi diye daha uzun bir cümlemi kurayım .
Yani ben inancıma saygı duymanızı bekliyorum yani bana göre kafirsiniz , ne diyim şimdi .Yalansa yalan .
Saygi bekliyorsaniz once siz saygili olun, konunun basindan beri sacma sapan kırıcı yorumlarda bulunuyorsunuz, yazmayin artik mumkunse tamam mi istemiyorum hadi hayatta basarilar iyi akşamlar�

Back
X