• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zorla camiye götürdüler!

brokensmile7

Üye
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2013
537
27
18
35
İstanbul
Nefret ediyorum, kendim gibi olamadigim icin kendimden beni böyle kabul etmeyecekleri icin ailemden nefret ediyorum! Ailem musluman ve cok dindarlar bense kendimi bildim bileli hic musluman olmadim kucukken bile sorguladim ve sadece tanriya inandim baska bişeye degil ama bunu kendime itiraf etmem senelerimi aldi cunku ben boyle gormustum boyle ogrenmistim
Aileme bunu soylesem beni evlatliktan reddederler ama bem boyle saklamaktanda yoruldum zorla namaz kildiriyolar yok kilmak istemiyorum desem bana hayati zindan ederler, bugunde zorla camiye goturduler (gizli gizli aglayarak gittim, camiye gidiyorum diye agladigimi farketseler dayak yerdim heralde ve kitap okudum orda) daha oncede goturceklerdi teraviye babama baba ben orda cok sıkılıyorum cok uzun suruyo dedim diye babam benle 1hafta konusmadi hatta bunun acisini universite tercihlerimden cikardi o sinirle (son ana kadar yazacagimi bildigi onayladigi yere hayatta olmaz yazmycaksin unut orayı dedi)
Zorla kuran kurslarina gittim her yaz aglaya aglaya yatili gittim nefret ede ede bitirdim kurslari, zorla namazlar kıldım zorla derken hep kiliyomus gibi yaptim basimi baglayip seccadeyi alıp odama gitim kapimi kapattim 5 dkka sonra ciktim. Bu size basit geliyo olabilir buda dert mi diyebilir hatta bana kizabilirsiniz ama ben oyun yapmak istemiyorum beni sirf musluman degilim diye kabul etmycek hayati zindan edecek bir aile istemiyorum ama elimden hiçbisey gelmiyo bende buraya yazarak rahatlamaya calisiyorum
Kapanir namazlarimi duzenli kilarsam cok ihtiyacim olan, heves ettigim seyi alabiliyorum-alabilirmisim ama boyle kalirsam alamam. Neden? Madem imkanimiz var neden yani? Sirf acigim diye mutlu olmaya hakkim yokmu? Kapan kapan kapan artik bunlari duymak istemiyorum artik istediklerimi giymek istiyorum ama gittikce sacma sapan hal aliyo hayatim.
Rahat rahat anne/baba ben inanmiyorum demek istiyorum anlayisli aile istiyorum artik rol yapmak istemiyorum!
Not: sirf camiye gittim diye sinirlenip yazmadim bunu bu yılların biriktirdigi biseydi ve bu son olayda artik tastim ve yazdim

kimsenin dini inanışı ve yaşayış biçimi bizi ilgilendirmez ancak ailenin yaptığı şey çok yanlış.bizim dinimiz güzellik ve hoşgörü dinidir ve dinde zorlama yoktur.

seni çok bunaltmışlar bu çok kötü bir durum.zorlamayla inanış olmaz işte bunun örneğini senin yazında görüyoruz.ama ailene bu durumu açıklarsan sonucu ne olur onu kestiremiyorum,sanırım çok büyük tepki verirler.

dinde zorlama olmazki ailenin gorevi cocuguna dinin gerekliliklerini anlatmaktır belli bir yasdan sonra zaten kişi kendinden sorumlu Allah ile senin aranda kimseyi baglamaz..

kimsenin dini inanışı ve yaşayış biçimi bizi ilgilendirmez ancak ailenin yaptığı şey çok yanlış.bizim dinimiz güzellik ve hoşgörü dinidir ve dinde zorlama yoktur.

seni çok bunaltmışlar bu çok kötü bir durum.zorlamayla inanış olmaz işte bunun örneğini senin yazında görüyoruz.ama ailene bu durumu açıklarsan sonucu ne olur onu kestiremiyorum,sanırım çok büyük tepki verirler.
Asla söyleyemem bunu hayatim mahvolur bazen dini konulari konusurken ama/neden? Dedigimde bile verdikleri tepkiden kestirebiliyorum bunu.. bilmiyorum belki bu kadar bunaltmasalar boyle olmycakti.. ya da olucakti hicbir fikrim yok..

Ne kadar zor bir durum sizi anlıyorum .
Bunun tek yolu şehir dışında okuyup ıorada bir hayat kurmak , çalışma hayatına da ailenizden ayrı bir yerde başlamak .
Anladığım kadarıyla yaşınız küçük .
Katlanmaktan da başka yolu yok ne yazık ki
Bir hadis geldi aklıma '' Sevdiriniz , nefret ettirmeyiniz ... ''

Ailenize anlayış versin Allah

konu kapanır . çünkü yine tartışma çıkacak :(

konu tartışmaya açık ailenin yaptığı doğru değil ama... senin dinle ilgili trutumunun bu baskıdan ileri geldiğini düşünüyorum..psikolojik destek almalısın...ve mubarek günde senin için dua ediyorum Allah sana doğru yolu göstersin inşaallah..çünkü inancını aile baskısı yozlaştırmış tahminimce..özgür bırakılsaydın eminim rabbime dönerdin..

kolay kolay karsi durmam insanlari anlamaya calisirim ama.. yazinizi okurken aklimdan tek bisey gecti, "nasipten ote yol yok"
ne diyelim madem o kdr eminsiniz hislerinizden kendinizden, o zmn ne dayak durdurmali ne ceza hatta o evde bile yasamayin calisip kendinize bakin boylece bu kdr oyunu yalan dolani yapmamis olursunuz sonucta siz saygi bekliyorsunuz ama anne baba olarak onlarin bildiklerini aktarmasida en dogal hakki. belki yontem baski diyenler cikacaktir ama kimse dort dortluk degil ve anne babayi degistiremeyecegimize vazgecemeyecegimize gore ya bu oyunlara devam yada inancinizin! arkasinda durun sonuclarinada katlanin..

Ne kadar zor bir durum sizi anlıyorum .
Bunun tek yolu şehir dışında okuyup ıorada bir hayat kurmak , çalışma hayatına da ailenizden ayrı bir yerde başlamak .
Anladığım kadarıyla yaşınız küçük .
Katlanmaktan da başka yolu yok ne yazık ki
Bir hadis geldi aklıma '' Sevdiriniz , nefret ettirmeyiniz ... ''

Ailenize anlayış versin Allah

Okadar cok isterdimki farkli sehirde okumayi ama gondermiyolar bide sanirim benim onlardan uzaklasinca dinden de uzaklasacagimi düşünüyorlar

Asla söyleyemem bunu hayatim mahvolur bazen dini konulari konusurken ama/neden? Dedigimde bile verdikleri tepkiden kestirebiliyorum bunu.. bilmiyorum belki bu kadar bunaltmasalar boyle olmycakti.. ya da olucakti hicbir fikrim yok..

ailenin görevi çocuğuna dini anlatmaktır,sevdirmektir zorlamak ya da baskı kurmak değil.belkide bu denli sıktıkları için böyle hissediyorsun şu anda.gerçi burada da benzer tepkiler alabilirsin buna da hazır ol.

Nefret ediyorum, kendim gibi olamadigim icin kendimden beni böyle kabul etmeyecekleri icin ailemden nefret ediyorum! Ailem musluman ve cok dindarlar bense kendimi bildim bileli hic musluman olmadim kucukken bile sorguladim ve sadece tanriya inandim baska bişeye degil ama bunu kendime itiraf etmem senelerimi aldi cunku ben boyle gormustum boyle ogrenmistim
Aileme bunu soylesem beni evlatliktan reddederler ama bem boyle saklamaktanda yoruldum zorla namaz kildiriyolar yok kilmak istemiyorum desem bana hayati zindan ederler, bugunde zorla camiye goturduler (gizli gizli aglayarak gittim, camiye gidiyorum diye agladigimi farketseler dayak yerdim heralde ve kitap okudum orda) daha oncede goturceklerdi teraviye babama baba ben orda cok sıkılıyorum cok uzun suruyo dedim diye babam benle 1hafta konusmadi hatta bunun acisini universite tercihlerimden cikardi o sinirle (son ana kadar yazacagimi bildigi onayladigi yere hayatta olmaz yazmycaksin unut orayı dedi)
Zorla kuran kurslarina gittim her yaz aglaya aglaya yatili gittim nefret ede ede bitirdim kurslari, zorla namazlar kıldım zorla derken hep kiliyomus gibi yaptim basimi baglayip seccadeyi alıp odama gitim kapimi kapattim 5 dkka sonra ciktim. Bu size basit geliyo olabilir buda dert mi diyebilir hatta bana kizabilirsiniz ama ben oyun yapmak istemiyorum beni sirf musluman degilim diye kabul etmycek hayati zindan edecek bir aile istemiyorum ama elimden hiçbisey gelmiyo bende buraya yazarak rahatlamaya calisiyorum
Kapanir namazlarimi duzenli kilarsam cok ihtiyacim olan, heves ettigim seyi alabiliyorum-alabilirmisim ama boyle kalirsam alamam. Neden? Madem imkanimiz var neden yani? Sirf acigim diye mutlu olmaya hakkim yokmu? Kapan kapan kapan artik bunlari duymak istemiyorum artik istediklerimi giymek istiyorum ama gittikce sacma sapan hal aliyo hayatim.
Rahat rahat anne/baba ben inanmiyorum demek istiyorum anlayisli aile istiyorum artik rol yapmak istemiyorum!
Not: sirf camiye gittim diye sinirlenip yazmadim bunu bu yılların biriktirdigi biseydi ve bu son olayda artik tastim ve yazdim

canım kaç yaşındasın?

her aile çocuğuna dini öğretmekle yükümlüdür. sen onların çocuğusun ve kendi bildikleri doğruları sana öğretmeye çalışıyorlar.

ama çok haklısın ki abartmışlar. belli şeyleri öğretip gösterdikten sonra seçimi sana bırakmalı ve zorlamamalıydılar.

zaten zorla din olmaz ki. bence bu zorlamalar yüzünden de dinden soğumuşsun.

ailen farkında olmadan senin için çok kötü bir şey yapmış.

inanmadığını söyleme bence ailene bunu kaldırabileceklerini sanmam daha zor durumda kalırsın ama kimse istiyor diye de kapanma kesinlikle.

kapanmak istemediğini söyle.

Böyle birşeyi zorla yaptırmanın anlamı nedir anlamam.. Herkesin sevabı yada günahı kendine..zorla yaptırınca sanki iyi yaptıklarını sanıyorlar. Böyle şeyler insanların içinden geldigi için yapılır. Birinin zoruyla olmaz.

Üniversite dediğine göre mantıklı düşünebilir yaştasın. Hani diyorsun ya Küçükken de sorgulardim diye Küçükken herkes sorgular birseyleri farkedemez ona takilip kalmasan da Şimdiki aklinla bilincinle birikiminle hic bir Önyargı düşünmeden camiye gitsen veya iki rekat namaz kılmayı denesen. Sorgulamak akıl işi tabiki ve illa inananlardan olacaksın diyede birsey yok ama demek istediğim bu önemli kararını ailene hırs sonucu değilde bilincinde olarak versen .. Benim Allahım senin Tanrın hiçbir kulunu boş bırakmaz bu şekilde çaresiz bırakmaz.

Ne olur sanki çocuklarımız dini inancını kendi seçebilse :50:
Ben çocuğa her dinle ilgili bilgi, kaynak verilmesi taraftarıyım.
Ailesi müslüman diye körü körüne islamı seçmek zorunda değil kimse.
Okuyup araştırıp aklına ne yatıyorsa ona inanmalı.

Ben de aynı senin gibiyim. Allah inancım var sadece.
Arapça dualar falan da etmem. Dua ederim ama kendi dilimde. Dilin ne önemi var içten diledikten sonra.
Ben de anneme bunu söyledikçe susturur beni hep. Ama seninkiler gibi baskı yapmıyor en azından.

Herkesin görüşü kendine doğrudur tabi. Bunu bilebilsek keşke.

Son düzenleme:
ben inanılmaz sinirlendim konusahibini anlamaya çalışamıyorum çok gerildim çünkü..islamiyette zorlama yoktur şükürler olsun ki bir müslüman olarak dünyaya geldim dinimi elimden geldiğince derin yaşamayı seven bir insan olarak konuyu tahammülm edip okuyamadım bile..
ezan okunduğu zaman heycanlanırım hemen namazımı kılarım kılamadığım zaman omuzlarımdaki o yükü anlatamam :50:

kolay kolay karsi durmam insanlari anlamaya calisirim ama.. yazinizi okurken aklimdan tek bisey gecti, "nasipten ote yol yok"
ne diyelim madem o kdr eminsiniz hislerinizden kendinizden, o zmn ne dayak durdurmali ne ceza hatta o evde bile yasamayin calisip kendinize bakin boylece bu kdr oyunu yalan dolani yapmamis olursunuz sonucta siz saygi bekliyorsunuz ama anne baba olarak onlarin bildiklerini aktarmasida en dogal hakki. belki yontem baski diyenler cikacaktir ama kimse dort dortluk degil ve anne babayi degistiremeyecegimize vazgecemeyecegimize gore ya bu oyunlara devam yada inancinizin! arkasinda durun sonuclarinada katlanin..
Ben din yuzunden ailemden vazgecmem iste bu kadar fanatiklige sonuna kadar karşıyım ama malesef ailemde fanatik. Nasil yani ben musluman olayim ailemin yaninda kalayim yada ailemi birakip inancimi yasiyim oylemi? Nekadar kolay yazmissiniz öyle ne aileden vazgecilir nede ay ben musluman olayimda ailemi kaybetmiyim denilir , ben kendime ben muslumanim desemde bunu aklim kalbim kabul edermi ? Bukadar kolay biseymi sizce?
ben hislerimde gayet eminim, eminimki artik dayanamiycak noktaya gelmisim

Ne olur sanki çocuklarımız dini inancını kendi seçebilse :50:
Ben çocuğa her dinle ilgili bilgi, kaynak verilmesi taraftarıyım.
Ailesi müslüman diye körü körüne islamı seçmek zorunda değil kimse.
Okuyup araştırıp aklına ne yatıyorsa ona inanmalı.

Ben de aynı senin gibiyim. Allah inancım var sadece.
Arapça dualar falan da etmem. Dua ederim ama kendi dilimde. Dilin ne önemi var içten diledikten sonra.
Ben de anneme bunu söyledikçe susturur beni hep. Ama seninkiler gibi baskı yapmıyor en azından.

Herkesin görüşü kendine doğrudur tabi. Bunu bilebilsek keşke.
Bencede kucuk yasta her cocuga ogretilmeli dinler, secebilme hakki taninmali. Sen bunu seciceksin itiraz yok denilirse bi temel ne kadar saglam olabilir ki?

ben inanılmaz sinirlendim konusahibini anlamaya çalışamıyorum çok gerildim çünkü..islamiyette zorlama yoktur şükürler olsun ki bir müslüman olarak dünyaya geldim dinimi elimden geldiğince derin yaşamayı seven bir insan olarak konuyu tahammülm edip okuyamadım bile..
ezan okunduğu zaman heycanlanırım hemen namazımı kılarım kılamadığım zaman omuzlarımdaki o yükü anlatamam :50:

Ne guzel size ozaman ne diyim yani okumaya tahammulunuz yoksa yazmayada olmasin öyleyse
Ayrica sirf sizin inandiginiz kitaba inanmiyorum diyede beni yargilamaya hic hakkiniz yok

sanırım deistsin ateist değil
ailen senin müslüman olduğunu sandığı için gençtir ibadetlere üşenir baskılarsak namaz alışkanlığı kazanır diye düşünüyordur
ailene açıklaman lazım
çok üzülürler kızarlar ama eninde sonunda kabul edeceklerdir
islam dini hoşgörü dinidir ailende bunu bilir eni sonu rahat bırakırlar yapacak bişey yok
anne babada olsan biyere kadar sonuçta herkesin aklı var kendi seçer inancını kişiyle allah arasında sonuçta

Back
X