- Konu Sahibi brokensmile7
Madem benimle muhattapsiniz ben sizinle muhattap olmak istemiyorum lutfen sizde benim konuma yorum yapmayinlütfen alıntımla yorum yapmayın ben konusahibiyle konuşuyorum
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Madem benimle muhattapsiniz ben sizinle muhattap olmak istemiyorum lutfen sizde benim konuma yorum yapmayinlütfen alıntımla yorum yapmayın ben konusahibiyle konuşuyorum
Derin mesele olduğunun sende farkindasin. Sana dua edeceğim Allahım hakkında hayırlısıni versin diye. Senin için bu yol açılabilir bir yol. burda binbir türlü insan ve bir o kadar düşünce ve yorumlar var. Seçtiğin yolu bilinçsiz secmemen tek dileğim. Mantıksız geliyorsa neden diye sorulduğunda öyle bir cevap vereceksin ki karsidakinin savı sarsilacak. Bu yuzden bu meseleni başbaşa güvendigin bir senin gibi düşünene ve senin gibi düşünmeyene danismalisin ki yolunu acabilesin. Burası kafanı daha çok karıştırır diye düşünüyorum.Inanin cok denedim kendim oturup namazda kildim baski olmadan kuran da okudum mealinide okudum ama beni tatmin etmedi ben sadece yaraticiya inaniyorum geriye kalan hiçbirsey bana mantikli gelmiyor
Öncelikle merhaba
Kişisel olarak yorum yapmak istedim söylediğinize haddim olmayarak kusura bakmayın .
Ailesi tarafından bu konuda baskı gören , bunaltılan , sıkıştırılan bir genç arkadaşımız var.
Ne kadar darda kaldıysa buradaki ablalarına danışma gereği duymuş . Bizde ondan büyük , deneyimli ablaları olarak kardeşimizi en doğru yola yönlendirmek önce insani görevimiz , sonra Müslümanlık görevimiz .
Eleştirmeden , yargılamadan . Zira kardeşimiz yeterince yargılanıyor .
Sorunuza da dilim döndüğünce cevap vereyim :
Dehizm : Tüm dinleri rededen ancak tanrının varlığına inanan inanç şeklidir. Dinler rededildiği için peygamberler, kutsal kitaplar, cennet ve cehennem, melek, şeytan gibi kavramların hiçbirinin deizm inancında yeri yoktur. Sadece evreni ve doğa kanunlarını koyan, bunun ardından evrene ve insanlığa hiç bir müdahalesi olmayan tanrıya inanılır. Bu tek inancın kaynağı, dolaysız yoldan algılarımızla doğaya ve insanın yapısına duyulan hayranlık ve bunları bir yaratan (tanrı) olması gerektiğine olan inançtır.
Bir din değildir .
İyi geceler diliyorum
Sanirim sadece evlenirsem falan ayrilabilirim yada is hayatimdan kaynakli bi sebeple cunku unv. tercihlerimi onlarla yapiyorum ve sehirdisina cikartmiyolar![]()
Onerileriniz icin tesekkur ederim gerçekten cok naziksiniz :)Derin mesele olduğunun sende farkindasin. Sana dua edeceğim Allahım hakkında hayırlısıni versin diye. Senin için bu yol açılabilir bir yol. burda binbir türlü insan ve bir o kadar düşünce ve yorumlar var. Seçtiğin yolu bilinçsiz secmemen tek dileğim. Mantıksız geliyorsa neden diye sorulduğunda öyle bir cevap vereceksin ki karsidakinin savı sarsilacak. Bu yuzden bu meseleni başbaşa güvendigin bir senin gibi düşünene ve senin gibi düşünmeyene danismalisin ki yolunu acabilesin. Burası kafanı daha çok karıştırır diye düşünüyorum.
Hz. muhammedin hayatını oku, mahmud sami ramazanoğlunun kitaplarını oku ailen sana karışmasın sen de bilgi edin ama yine müslüman olma.
Göz boya sadece.
Abim ablam yok en büyük benim ailem bu konuda cok kati munkun degil soyleyemem ve hersey daha kotu olur daha da baski altina alirlar yada kisa yoldan beni evlatliktan reddederlerbence ailenle konuş,seni anlayacak biri vardır içlerinde anne,abla,abi gibi..kapanmak için zorlamamaları gerektiğini bu şekilde yaparlarsa sende ters tepkilere yol açacağını söyle.yani en temel sorun zorlamaları çünkü belkide bu ortadan kalkarsa aklındaki sorular da cevap bulur.
konuşmuyosun direkt aşağılayıcı bi yorumla yargılıyorsun.izin verinde şu kk da bi konuda doğru düzgün kavga gürültü olmadan konuşulsun belkide 17-18 yaşında olan genç bir kıza hep birlikte yol gösteririz dimi.
Onerileriniz icin tesekkur ederim gerçekten cok naziksiniz :)
Zaten ben deistim diyip asla kenara cekilmiyorum elimden geldigince her dini arastiriyorum hepsi hakkinda fikir sahibi olmaya calisiyorum, bunu yapıyorum ki aklimda soru isaretleri kalmasin.. bence herkes yapmali koru korune biseylere inanilmamali tabi bu benim fikrim